Tottenham - Liverpool

Ons 12.11.08 kl 20.45 (Carling Cup, 4.runde) - VS/VF/VS2/Sky / Tilskuere: 33 242 / Dommer: Mike Riley / White Hart Lane / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Arild Skjæveland

En håpløs førsteomgang ble Liverpools banesår på White Hart Lane i kveld. Selv om de røde kjempet seg inn i kampen igjen etter pause, var det for lite, for sent. Dermed er de røde ute av Carling Cup.

Lucas (66)

Liverpool får en tøff oppgave i ligacupens fjerde runde, når man møter Tottenham på White Hart Lane. Banen hvor man røk på sesongens første ligatap for halvannen uke siden.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Rafael Benitez gjør som ventet en rekke endringer på laget i forhold til helgens kamp mot West Bromwich. Fernando Torres starter sin første kamp etter sitt månedslange skadeopphold. Ellers er tre av fire mann i backrekka skiftet ut. Degen og Dossena erstatter Arbeloa og Aurelio på sidebackene, mens Sami Hyypiä som ventet kommer inn for Jamie Carragher i midtforsvaret. Daniel Agger har blitt beholdt. Hele midtbanen er skiftet ut, mens Torres får med seg David N'Gog som makker på topp.

Også Harry Redknapp har skiftet ut store deler av det mannskapet som slo Manchester City i helgen. Han gjør sju forandringer på sitt Spurs-lag. Hutton, Dawson, O'Hara, Lennon, Bale, Campbell og Pavlyuchenko har kommet inn for King, Woodgate, Assou-Ekotto, Bentley, Modric, Jenas, og Bent.

1.min: Tottenham tar avspark på White Hart Lane, og går rett i angrep.

2.min: Innlegg fra venstre, men N'Gog handser i det han tar i mot ballen inne i feltet. Tottenham får frispark.

3.min: Huddlestone legger inn fra høyre. Pavlyuchenko får hodet på ballen i god posisjon midt foran mål, men blir såpass forstyrret av Hyypiä at han ikke klarer å styre lærkula på mål.

4.min: Liverpool vinner en corner. Lucas møter hjørnesparket med en stuss på fremre stolpe, men Spurs får klarert.

6.min: Cavalieri våkent ute og fanger ballen når Campbell jager et langt gjennomspill.

8.min: Liverpool får dratt i gang et brukbart angrep ved Babel. Ballen ender hos Torres, som blir presset ut mot siden og sjansen renner ut i sanden.

10.min:  Plessis får det gule kortet etter å ha kommet for sent inn i en takling på Campbell nede ved hjørneflagget.

11.min: Pavlyuchenko skaper panikk i Liverpool-feltet, men går overende i en duell med Hyypiä.

14.min: Fernando Torres bommer regelrett på ballen i det han skal motta et langt fremspill innenfor 16-meteren.

19.min:  Kjempesjanse til Tottenham på et innlegg fra venstre. Lennon får helt umarkert ta ned ballen på bakre stolpe, men Agger kaster seg inn i situasjonen og blokkerer skuddforsøket fra kloss hold med overkroppen. Dansken reddende engel der.

20.min: Spurs får til en brukbar avslutning på den påfølgende corneren, men Cavalieri fanger headingen uten videre problemer.

29.min: Et Tottenham-fremspill blir farligere enn det først så ut til, og Cavalieri må ha to forsøk på å ta ballen i fast grep.

38.min:  1-0 Pavlyuchenko. Liverpool-forsvaret sover når Campbell kommer rundt på Liverpools høyreside. Innlegget finner en umarkert Pavlyuchenko inne i feltet, og han setter ballen mellom beina på Cavalieri fra kloss hold.

38.min:  Fernando Torres får gult kort for å ha påpekt at Pavlyuchenko skulle hatt gult kort for overdreven feiring.

39.min:  Ny stor sjanse til hjemmelaget når Pavlyuchenko avslutter med et skudd i keeperhøyde. Cavalieri redder.

40.min:  Ryan Babel får gult kort for protester.

41.min:  Pavlyuchenko får gult kort for en sen takling mot Agger.

42.min:  2-0 Campbell. Forferdelig keepertabbe av Cavalieri, som løper inn i egen forsvarer på et O'Hara-innlegg fra venstre. Campbell kan enkelt sette ballen i tomt mål.

44.min:  Campbell får gult kort for overdreven feiring.

45.min:  3-0 Campbell. Lennon legger inn fra venstre. Dossena slipper markering på Campbell, som header enkelt i mål.

Liverpool har blitt regelrett utspilt av Tottenham i første omgang på White Hart Lane. De røde har svært svake i forsvar og tannløse fremover på banen. Hjemmelaget åpnet i et forrykende tempo, og var det klart førende laget de første ti minuttene. Etterhvert sank tempoet noe, men så eksploderte kampen de siste sju minuttene av omgangen. At det står 3-0 til hjemmelaget til pause kan i all hovedsak tilskrives meget slett forsvarsarbeide fra Liverpools side, der verken Hyypiä, Cavalieri eller Dossena har vært spesielt heldige i sin opptreden. Fremover på banen er det også meget tannløst, og Fernando Torres har virket rusten og redd for å trå til i duellene.

46.min: Torres og N'Gog setter i gang andre omgang. De røde går rett i angrep og vinner et hjørnespark som Gomes til slutt får fanget.

48.min: Babel vinner en ny corner for Liverpool.

49.min:  3-1 Plessis. Liverpool får den tidlige reduseringen de har vært på utkikk etter i andre omgang, når Plessis header corneren fra Babel via fingertuppene til Gomes og i mål. Franskmannen får stå ufattelig alene inne i feltet. Hans første scoring for klubben.

52.min:  4-1 Pavlyuchenko. Plessis mister ballen på vei fremover, og Spurs utnytter den billige overgangen de får med klinisk presisjon når Pavlyuchenko setter Zokoras innlegg fra venstre i mål fra kloss hold.

54.min: Bale med frispark like utenfor 16-meteren som slår i et hode i Liverpool-muren og går til corner. Etter corneren blir det en innleggsituasjon der Campbell header i stolpen, men linjemannen har vinket for offside.

56.min:  Benitez bytter ut Torres og setter inn Insua. El Zhar går opp på topp, Babel bytter flanke, mens Insua går inn på venstresiden.

58.min: Liverpool blir totalt avkledt nå, og Dossena er for n'te gang på etterskudd når Zokora fosser oppover flanken.

63.min: El Zhar tråkler seg inn i Spurs-feltet før han slår Insua ute til venstre. Argentinerens skuddforsøk treffer en forsvarer og går til corner.

63.min:  4-2 Hyypiä. Reprise på forrige Liverpool-corner, men nå er det Sami Hyypiä som stanger Babels corner i mål fra kloss hold. Tvilsomt keeperspill av Gomes.

66.min:  Lucas får gult kort etter en sen takling.

66.min:  Alonso inn for Plessis.

67.min: El Zhar med et skuddforsøk fra drøye 16 meter som går rett på Gomes.

69.min:  Degen blir flott frispilt av Lucas alene med Gomes. Spurs-keeperen kaster seg inn i beina på sveitseren og blir liggende livløs på bakken etter situasjonen er klarert. Reprisen viser at høyrebeinet til Degen traff keeperen i ansiktet.

75.min:  Gomes bæres ut på båre. Sanchez kommer inn som erstatter.

75.min: Ny farlig overgang til hjemmelaget, som vinner en corner. Situasjonen blir avsluttet med at Huddlestone skyter over fra distanse.

76.min. Liverpool ruller opp et bra angrep ved El Zhar og Babel, men den avsluttende headingen fra Lucas blir det ikke nok kraft bak.

80.min: Pavlyuchenko med et avslutningsforsøk som Cavalieri må gi retur på. Ballen faller ned til Hyypiä, som får klarert.

82.min:  Philip Degen går inn i feltet og blir meid ned. Mike Riley står i god posisjon, og presterer å snyte sveitseren for et soleklart straffespark!

84.min: Liverpool kjører kampen nå, men blir avblåst for hands innei Spurs-feltet.

84:min:  Philipp Degen fikk seg en smell da han ble felt og skulle hatt straffespark, og blir erstattet av Stephen Darby i sluttminuttene. Bekymringsfullt med tanke på Bolton-kampen, hvor Arbeloa er suspendert. Darby debuterer for førstelaget.

90.min: Liverpool vinner en corner, som blir resultatløs. Det er lagt til hele ni minutter, etter at det tok hele fem minutter å få Gomes ut av banen etter Spurs-keeperens hodeskade.

93.min:  Tottenham bytter ut Campbell og setter inn Bent.

95.min: Babel forsøker seg fra distanse. Lang utenfor.

95.min:  Spurs gjør sitt siste bytte. Pavlyuchenko ut og Boateng inn.

100.min: N'Gog bommer regelrett på ballen i god posisjon inne i feltet. I påfølgende situasjon famler keeper Sanchez. Sekunder etter blåser Mike Riley av kampen.

Sluttrapport: En håpløs førsteomgang ble Liverpools banesår på White Hart Lane i kveld. Selv om de røde kjempet seg inn i kampen igjen etter pause, var det for lite, for sent. Hadde imidlertid dommer Mike Riley gitt de røde det straffesparket de så soleklart skulle ha hatt, med 18 minutter effektiv spilletid igjen, kunne det fort ha blitt en interessant avslutning på kampen. Liverpool gikk ut etter pause for å få et tidlig utligningsmål, og klarte det. Plessis med sitt første mål for klubben. Franskmannen ble imidlertid syndebukk like etterpå, når han mistet ballen i farlig posisjon, og Spurs igjen inntok en tremålsledelse. Hyypiä skapte ny spenning i kampen, og når Degen ble felt trodde alle at Liverpool skulle klare å hente inn hjemmelaget. Men det var før man ble klar over at Riley ikke hadde til hensikt å blåse straffespark, selv om han hadde fritt utsyn til situsjonen. Dermed gikk piffen ut av Liverpools offensiv, og Carling Cup-eventyret er over for denne gang. Kanskje mer bekymringsfullt var det at Phillip Degen, som var meget frisk og offensiv etter pause, ble skadet i situasjonen der han skulle hatt straffe. Det ga debut til Stephen Darby, men nå kan man stille et stort spørsmålstegn ved hvem som skal spille høyreback mot Bolton på lørdag, i en kamp hvor Alvaro Arbeloa er suspendert. Vi får krysse fingrene for at sveitseren kommer seg til hektene igjen, og får sin ligadebut.

Spillervurdering:

Diego Cavalieri 4
- Brassen fikk omsider sjansen mellom stengene, men tok ikke vare på den. Var tydelig usikker i mye av det han foretok seg, og det som skjer på 2-0 målet er ikke bare uheldig, men også veldig svakt. Heller ikke utspillene sitter i dag, i en kamp hvor det meste gikk galt.

Philipp Degen 5 - Det er tydelig at sveitseren er langt fra matchfit, og i sin andre kamp for start for de røde viste høyrebacken sine svakheter bakover på banen. Han virket treg, lettlurt, og kom seg ikke opp i motspillerne. Prøvte seg og var brukbart offensivt noen ganger, men det ble litt for ofte rotet bort med svake avleveringer. Ble snytt for et soleklar straffe mot slutten, og hinket dessverre skadet av banen nok en gang. Femmeren er svak.

Sami Hyypiä 5 - Sami tapte i kveld dueller man vanligvis setter sparepengene sine på at han skulle vinne. Hang ikke helt med i svingene når Tottenham satte opp tempoet, og var som resten av laget godt under pari. Scorer et mål fra hjørnesparket til Babel, og gjorde en god jobb i den situasjonen,

Daniel Agger 5 - Agger slet også da Tottenham fikk banke innlegg på innlegg inn i boksen, men var nok vår beste i en svak bakre firer i kveld. Hadde en fin blokkering fra Aaron Lennons forsøk da det enda var målløst på White Hart Lane.

Andrea Dossena 2 - Spiller en direkte håpløs kamp. En skal ikke avskrive nyinnkjøpte spillere i november, men etter de første månedene i Liverpool ser det ut til at Liverpool har fått tak i den eneste italienske forsvarsspilleren som ikke kan angripe. Er i dag involvert i to baklengssmål, treffer knapt på en pasning, henger ikke med i det hele defensivt, og blir aldri med fremover. Dossena ligner i kveld skremmende mye på Josemi...

Nabil El Zhar 6 -
Nabil El Zhar har vært bra de gangene han har fått sjansen denne sesongen, og den gode ballbehandlingen og teknikken til marokkaneren gjør at han i dag er Liverpools eneste skumle spiller offensivt i åpent banespill. Setter fint opp sine motspillere, og er i dag hakket mer tent på å vise seg frem enn sine medspillere. Sekseren er sterk, og El Zhar var Liverpools beste.

Lucas Leiva 5 - Klarer aldri å ta grep om midtbanen, og trives heller ikke i rollen som pasningslegger i dag. Når Tottenham setter opp tempoet ser det ut til å gå litt for fort også for brasilianeren, som ikke la inn noen god søknad om å splitte Rafas faste trio med Mascherano, Gerrard og Alonso.

Damien Plessis 4 - Damien Plessis skuffet også i dag. Etter den gode debuten mot Arsenal der han nok ble litt vel opphypet, har svakhetene hans blitt tydelige både på førstelaget og reservelaget. I kveld scorer han sitt første mål, men fra denne kampen er det pasningsfeil, det å ikke følge med og møte ballen, og det at han allltid var halvsekundet etter som sitter igjen. Gir utilgivelig fra seg ballen til Zokora når Liverpool skal kjøre på fremover og legge press på Spurs, og i stedet scorer vertene.

Ryan Babel 5 - Nederlenderen fikk muligheten fra start i kveld, og man forventer mer av venstrevingen. Blir veldig usynlig, og de få gangene han tør å ta med seg ballen går han inn i klynga og roter den bort. Alt for mange feilvalg. Får pluss for to målgivende på sine hjørnespark, men jevnt over var dette langt fra godt nok for en som kjemper om fast plass i LFC.

David N'Gog 4 - Veldig anonym, og gjemmer seg nærmest bort i dagens kamp. Klarer aldri å bli skikkelig involvert, og verken pasningene eller touchen sitter. Etter en god preseason har den unge franskmannen stort sett skuffet de gangene han har fått prøve seg i årets sesong.

Fernando Torres 4 - Det var tydelig at Fernando var veldig rusten i kveld, men kamptreningen gjorde han nok godt. Får dårlig service fra midtbanen, og de gangene han får så er han uheldig med touchen og roter bort ballen. Langt bedre i de ti minuttene av andreomgangen enn i første, men spanjolen ser ut til å være et stykke fra matchformen, og dette var langt fra bra. Blir veldig alene, og klarer aldri utrette noe som helst de gangene han prøver seg.

Emiliano Insua 6
- Gjør det langt bedre enn Dossena når han kommer inn på venstrebacken. Har brukbar kontroll på Lennon defensivt, og løser det som kommer på en fin måte. Kanskje burde argentineren ha startet dagens kamp...

Xabi Alonso -
For lite spilletid for å få karakter. Gjorde en god jobb da han kom inn i Liverpools beste periode av kampen. Tok tak på midtbanen og man fikk omsider inn en sikker pasningsspiller på banen.

Stephen Darby - For lite spilletid til å bli vurdert.