Vålerenga - Liverpool

Tir 05.08.08 kl 19.00 (Pre-season) - TV2/LFC TV / Tilskuere: 25 377 / Dommer: Tom Henning Øvrebø / Ullevaal stadion / Skrevet av: Tor Sandø/Frank H. Larsen (på Ullevaal)

Liverpool vant 4-1 etter en hendelsesrik kamp. Alonso ga LFC ledelsen, Zajic utliknet, før Torres, Benayoun og N´Gog økte for effektive Liverpool.

(N´Gog 68)

Liverpool kommer til Norge for første gang siden 2000. Rafael Benítez' mannskap møter Vålerenga på et utsolgt Ullevaal. Ullevaal-publikummet får se Fernando Torres og Robbie Keane i tospann.

Før kampen vil bli Fernando Torres tildelt prisen som "Årets Spiller" av LFCSCSB, samt at supporterklubbens nye president, Jamie Carragher, vil få en utmerkelse.

Ullevaal er fullsatt og de røde preger tribunene.

1. min.: Vålerenga og Allan Jepsen får kampens første corner.

2. min.: Alonso går i hodeduell med Zajic, blir liggende, men spanjolen kommer seg opp igjen.

3. min.: Arbeloa takler Shelton, men slipper det gule kortet.

4. min.: Shelton blir spilt igjennom av Fredheim Holm. Agger tar ham på utsiden av 16-meteren, men Øvrebø vinker spillet videre.

7. min.: Alonso står for det som ligner en sjanse for Liverpool. Men skuddet blir for slapt.

8. min.: Torres rykker fra Muri i Vålerenga-forsvaret, får skutt, men ballen går utenfor.

10. min.: Alonso skyter over fra 20 meter.

11. min.: Keane rekker fingeren mot linjedommeren, han blir vinket av for offside, og mener vinkingen er feil.

17. min.: Forholdsvis hendelsesfattig. Liverpool har ballen mest.

18. min.: Steven Gerrard skyter fra langt hold, men ballen går over.

20. min.: 0-1. Alonso skyter fra vel 20 meter, rett i høyre hjørne til Vålerenga-keeper Perkins. Spanjolen avslutter et godt Liverpool-angrep, som er via både Arbeloa og Keane, før Xabi avslutter. Spanjolen har vært gode de første 20 minuttene.

21. min.: Keane forsøker å tre et skudd i venstre kryss, men ballen går utenfor.

24. min.: Brukbare muligheter for Vålerenga, blant annet en heade fra Muri. Cavalieri og resten av forsvaret får avklart.

25. min.: Gerrard hinker, tar av seg kapteinsbindet og vil av. Han fikk seg en smell da han sparket i bakken og gjorde tegn direkte til at han vil av.

27. min.:  Gerrard går ut og erstattes av Jay Spearing. Steven rister på hodet. Forhåpentligvis er Gerrard klar til de viktige kampene som kommer.

32. min.: Stillingskrig. Vålerenga prøver å etablere et spill på Liverpools banehalvdel. Reid, som er på prøvespill for Enga skyter fra 37 og en halv meter, dupper, men går over mål.

33. min.: Midtstopperne Carragher og Agger har full kontroll bak og har tatt det som er kommet.

34. min.: Kuyt header ned til Spearing, som skyter høyt over.

37. min.: Kuyt får en mulighet, men fra kloss hold skyter han utenfor.

37. min.: Shelton får en mulighet. Cavalieri er på skovtur, men får hjelp av forsvaret.

38. min.: Zajic smeller til, Cavalieri strekker seg i hele sin lengde, men er ikke nær ballen som går utenfor.

40. min.:  Jamaicanske Reid header ballen upresset i egen stang og inn til keeper perkins etter et innlegg fra Benayoun.

42. min.: Det lille trøbbelet Liverpool-forsvaret har hatt har Shelton stått for. Nå får han et billig frispark av Øvrebø. Arbeloa kjefter på dommeren. Frisparket går inn til keeper.

44. min.: Zajic går igjennom Liverpool-forsvaret og får skutt. Ballen går over.

45. min.: Torres går i bakken i duell med Reid. Liverpool får corner.

45. min.: Det er lagt til ett minutt.

Pauserapport: Forsåvidt greit at det står 1-0 til Liverpool i en kamp der det periodevis har vært tydelig hvem som er inne i seriespill og hvem som ikke er det. De røde har hatt ballen mest, men Vålerenga har ikke vært ufarlige. Zajic og Shelton har vært trusler mot et Liverpool-forsvar som stort sett har stått i mot. Torres har vært aktiv, mens rekkekamerat Keane har vært noe mer borte. Alonso, Benayoun og Carragher er eksempler på spillere som har vært aktive og satt hjemmelaget under press. Gerrard måtte ut etter 27 minutters spill etter å ha skadet seg da han sparket i ballen. Han tok ingen sjanser og forhåpentligvis er han snart tilbake.

46. min.:  Reina har erstattet Cavalieri og Hyypiä har erstattet Carragher, Vålerenga har også byttet keeper da Bolthof har erstattet Perkins.

48. min.: 1-1. Zajic avslutter et meget godt Vålerenga-angrep. Han, Fredheim Holm og Shelton spiller ut Liverpool-forsvaret.

49. min.:  1-2. Torres svarer på direkten. Løper igjennom Vålerenga-forsvarer og viser prov på sitt internasjonale spill.

51. min.: Kampen lever. Keane har en god sjanse, men skuddet fra kloss hold, stryker stanga og går utenfor.

53. min.: Plessis erstatter Alonso.

56. min.: Bra sjanse for Vålerenga. Shelton skyter etter corner, men Liverpool-forsvaret avverger.

58. min.: Det var Torres som avverget skuddet fra Shelton. Spanjolen hinker.

60. min.:1-3, Benayoun. Yossi får ballen fra Torres. Tar en av forsvarerne med på en løpetur mot venstre, skyter fra 20 meter i motsatt hjørne for keeper Bolthof.

63. min.: Godt spill av Kuyt og Torres. Nederlenderen serverer til Torres etter å ha lurt av en av backene. Torres skyter, men en forsvarer hindrer en farlighet.

66. min.: Dossena og dos Santos kolliderer, skaller sammen og begge blir liggende. dos Santos kommer seg opp ganske raskt, italieneren trenger litt behandling.

70. min.: En rekke bytter på begge lag. Nærmest to nye lag på banen nå.

78. min.: Kampen har falt noe i intensitet til alle nye spillerne kom på banen.

80. min.: Hæstad blir liggende etter et tøft møte med en Liverpool-spiller.

83. min.: 1-4 N'Gog. Glimrende forarbeid av Pacheco, som serverer ballen på et gullfat mellom to Vålerenga-spillere. Franskmannen gjør ingen feil og følger opp målet mot Rangers.

87. min.: 25 377 tilskuere, de fleste røde, har kost seg på Ullevaal i kveld.

88. min.: "You´ll Never Walk Alone" runger ut over Ullevaal. Det er lagt til fire minutter.

90. min.: Rafael Benitez virker fornøyd med det ungguttene hans har prestert.

90. min.: Nemeth blir felt og burde vel hatt et straffespark, men Øvrebø vinker spillet videre.

Sluttrapport: Periodevis bra kamp av Liverpool. De etablerte spillerne viste solid spill. Alonso, Benyaoun og Carragher var god før pause, mens det var flere som meldte seg på etter hvilen; Torres, Plessis, Nemeth og Pacheco viste alle hva som bor i dem. Nå viser også LFC effektivitet i spillet, noe som må være godt å observere for manager Rafael Benitez. Alonso, Benayoun, Torres og N´Gog sto for målene i en kamp der vi også hadde flere andre muligheter til mål. Zajic og Shelton skapte noen problemer for Liverpool-forsvaret før hvilen, og fortsatte helt i begynnelsen av andre. Zajic utliknet, Torres svarte på direkten, og derfra og inn var det bare rødt. Alle ungguttene fikk prøve seg og blant annet i Pacheco, Plessis, Nemeth og N´Gog har Liverpool sultne spillere som sterkt banker på for å få muligheter kommende sesong. God kamp av Liverpool, men der de også tok seg noen kunstpauser, kanskje ikke så rart mot et lag som er midt inne i sin serie, mens Reds er midt inne i den hardeste treningsperioden i løpet av sesongen. Banens beste; Alonso og Torres, men Pacheco viste også prov på sitt fantastiske talent.