Villarreal - Liverpool

Ons 30.07.08 kl 21.30 (Pre-season) - Sky Sports 1/Liverpoolfc.tv / Tilskuere: 22 000 / Dommer: Aiza Gámez (Colegio Valenciano) / El Madrigal / Skrevet av: Einar Kvande/Torbjørn Flatin/Frank H. Larsen

Ny målløs kamp for Liverpool. Begge lag hadde sjanser, men lyktes ikke å få ballen mellom stengene. Debuter for Keane, N'Gog og Németh. EM-mesterne fikk alle spilletid.

(Torres 72)

Liverpool spiller treningskamp mot Villarreal i Spania. En kamp som kom i stand som følge av Jose Reinas overgang fra Villareal til Liverpool sommeren 2005.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel tilsendt din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

De nyinnkjøpte spissene Robbie Keane og David N'Gog starter kveldens oppgjør mot Villarreal, og debuterer dermed for de røde. Jose Reina har rukket tilbake i tide til kampen, etter å ha blitt far for andre gang, men må nøye seg med en plass på benken når matchen blåses i gang. På benken finner vi også Liverpools tre andre spanske europamestre, Fernando Torres, Xabi Alonso og Alvaro Arbeloa.

De spanske EM-vinnerne blir presentert til enorm jubel før kampstart.

1.omgang:

Liverpool spiller i sine nye sølvgråe bortedrakter.

Liverpool synes å spille et 4-4-2 med N'Gog og Keane på topp og Voronin ute til høyre og Benayoun på venstrevingen.

11.min: Plessis spiller fram til Keane, men skuddet til spissen fra drøyt 20 meter ble blokkert.

Robbie Keane trekker seg også en del ned som gjør at de røde varierer med å spille 4-2-3-1.

23.min: Villarreal holder seg oppe ved Liverpools straffefelt, Sami Hyypiä gjør en litt halvhjertig klarering, men skuddforsøket fra 25 meter går høyt over.

24.min: Fin forsering fra Dossena gir corner til Liverpool. Et kort hjørnespark gjør at Steven Gerrard skyter hardt fra langt og skrått hold. Keeper slår ballen til en ny corner, som blir klarert.

27.min:  Robbie Keane skriver nesten overskriftene da han kommer i god skuddposisjon fra 18 meter, etter et glimrende raid fra Steven Gerrard, men med "ryggsekk" løfter iren ballen over målet.

29.min: Skudd fra Villarreal, men Cavalieri har ingen problemer med å redde det løse forsøket.

32.min: Cavalieri slår til corner da han får et hardt skudd fra skrå vinkel i sitt korte hjørne. Brasilianeren redder avslutningsforsøket på corneren enkelt.

34.min:  Cavalieri gjør en god redning når Pires avslutter fra skrått hold 7-8 meter fra mål.

37.min:  Pires viser seg frem ute på Villareals venstreflanke, og hans pasning finner Angel. Cavalieri gjør en ny god redning.

38.min: Villarreal har en ball i nettet, men dommeren har forlengst blåst for offside. En korrekt avgjørelse.

39.min: Stephen Darby med en knallhard takling på Robert Pires. Soleklart frispark, og Darby er heldig som ikke får gult kort.

40.min:  Yossi Benayoun med en glimrende stikker til David N'Gog. Keeper redder imidlertid den unge franskmannens lave avslutning nede i venstre hjørne. En god mulighet for Liverpool.

42.min:  Enorm dobbeltsjanse til hjemmelaget. Først smeller ballen i stolpen bak Cavalieri. Returen får Stephen Darby såvidt blokkert, slik at ballen går centimetre over tverrliggeren.

42.min:  Villarreal er på hugget nå, og Cavalieri må igjen gjøre en god redning på en avslutning fra relativt kort hold.

45.min: Villarreal skyter høyt og ukosentrert høyt over mål fra distanse.

Robbie Keane og David N'Gog har hatt hver sin gode mulighet for gråtrøyene fra Merseyside, men det er hjemmelaget som har vært best, anført av en opplagt Robert Pires. Hjemmelaget har skapt de fleste og de største sjansene, og spesielt dobbeltsjansen tre minutter før pause var enorm. Først ble gjestene reddet av stolpen, før Stephen Darby såvidt fikk blokkert et skudd mot åpent mål slik at ballen snek seg over tverrliggeren. Det var spesielt de ti siste minuttene før pause at vertene dominerte hendelsene. Før det var kampen relativt jevnspilt. Hos Liverpool har Andrea Dossena markert seg positivt med et par fine raid.

2.omgang:
46.min:  Liverpool har gjort en rekke bytter i pausen. Plessis og Cavalieri er det eneste som fortsetter i andre omgang.

51.min: Lavt farlig innlegg fra Villarreal. Ball utover dødlinjen.

57. min: Lite skjer. Ballen mest inne på Liverpools banehalvdel.

58.min: Stikker til Nemeth. Spiller hardt inn foran mål, men dessverre ingen der.

63. min: Pacheco prøver å spille gjennom Finnan, men ballen blokkeres.

64. min: Villarreal kommer hurtig i angrep. Inn i Liverpools 16-meter, men Carragher klarerer til innkast.

65. min:  To bytter for Villarreal. Pascal Cygan, tidligere Arsenal-spiller, kommer inn.

66.min;  Corrner til Villarreal. Farlig heading. Ballen ruller forbi flere, og også ut fem meter til side for mål.

67. min: Flott samspill av Kuyt og Pacheco, men Pacheco går seg til slutt fast i to Villarreal-spillere.

68.min:  Pacheco kommer alene mot keeper. Stopper opp. Blir tatt igjen, men får avsluttet fra 11 meter. Ballen går utenfor bortre stolpe.

69.min: bNemeth avslutter fra 16 meter. Skudd like over.

72.min:  Torres inn for Németh. Alonso for Plessis. Arbeloa for Finnan.

74.min: Langskudd fra Alonso. Himmelhøyt over.

77.min: Gjennomspill fra Villarreal. Kommer nesten ned til dødlinja. Cavalieri ute og forstyrrer. Ser ut fra tv-bildene at det burde ha blitt avblåst for offside.

79. min: Innlegg fra Kuyt. Torres får såletreff. Går utenfor.

80. min: Alonso med gjennombruddsball til Torres. Torres prøver å runde, men bli obstruert og får frispark på hjørnet av sekstenmeteren. Alonso skrur inn frisparket, men keeper får en hånd på ballen rett før Kuyt. Gir retur. Ballen blir klarert.

81. min:  Reina inn for Cavalieri. Hans tidligere hjemmepublikum gir ham en god mottagelse.

83.min: Torres arbeidsom i feltet. slår inn, men Pennant blir avblåst for offside. Pennant happer litt med ballen, og hjemmepublikumet buer.

84. min: Gjennomspill Villarreal, men avblåst for offside. Ville ha vært alene med Reina.

86. min: Carragher pådrar seg frispark, midt på egen banehalvdel. Skudd, men Reina tar kaster seg og får avverget.

87. min:  Torres igjennom, men blir taklet. Keeper bokser på corneren. Spearing plukker opp returen. Skyter over.

90.min: Agger blitt taklet stygt i leggen. Knottene først. Får frispark.

91.min: Corner fra Alonso. Spearing fyrer av på volley fra 25 meter. Ballen skrur like utenfor.

SLUTT

Sluttrapport: Liverpool spilte en ny målløs kamp i pre-season. Begge lag hadde gode sjanser til å få hull i målprotokollen, men det ville seg ikke. Spearing kunne ha avgjort kampen på overtid med en suser av et volleyskudd. De røde, for dagen i grått, ble friskere etter at Torres kom inn midtveis i andre omgang. Spissen så spillesugen ut. Alle fire EM-mesterne fikk spilletid. Reina fikk en god velkomst av sitt gamle hjemmepublikum. Finnan og Gerrard var tilbake etter skade. Robbie Keane, David N'Gog og Krisztián Németh fikk alle sine første minutter for Liverpools førstelag. Det ser ut som Liverpools sesongforberedelser er i rute. Spillet gikk brukbart i lengderetning, men man klarer foreløpig ikke å sette sjansene. Det kommer trolig når formen spisses.