West Ham - Liverpool

Ons 30.01.08 kl 20.45 (Premier League) - Canal+ Sport1 / Tilskuere: 34977 / Dommer: Alan Wiley / Boleyn Ground / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Sveinung Axelsen

West Ham slo Liverpool 1-0 som følge av at Noble konverterte et straffespark i mål fire minutter på overtid etter at Carragher felte Ljungberg. Svak innsats av røde disipler.

Alonso (88)

Liverpool og Fernando Torres gjester Boleyn Ground i en kamp som er viktig å vinne for å ikke slakke av i kampen om den attraktive fjerdeplassen, som også Everton, Aston Villa og Manchester City kjemper med nebb og klør for å nå.

Du kan følge kampen direkte her på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Rafael Benítez har valgt å gjøre hele åtte endringer i forhold til laget som slo amatørlaget Havant and Waterloville 5-2 på lørdag. Javier Mascherano er suspendert etter å ha pådratt seg fem gule kort, samtidig som både Álvaro Arbeloa, Daniel Agger og Andriy Voronin fortsatt er ute med skader.

I mål er José Reina som vanlig bankers, mens Steve Finnan fortsetter på høyrebacken i Álvaro Arbeloas skadefravær. Midtstopperparet dannes som mang en gang tidligere denne sesongen av den rutinerte duoen Jamie Carragher og Sami Hyypiä, mens Fábio Aurélio bekler venstrebacken, ettersom John Arne Riise verken er på bane eller benk.

Tremålshelten fra forrige uke, Yossi Benayoun, møter gamle lagkamerater på Boleyn Ground, eller Upton Park, som den kalles på folkemunne. På motsatt side stiller Harry Kewell, som vil prøve å overbevise fra sin venstreflankeposisjon. Sentralt på midtbanen får Xabi Alonso etterlengtet spilletid, mens kaptein Steven Gerrard vil være hans makker.

Superspiss Fernando Torres er igjen å finne i startelleveren i en ligakamp, og hans makker vil være Dirk Kuyt, som vil håpe på å ende måltørken og spille på seg selvtillit.

De røde har enda en gang en sterk benk. Reservekeeper Charles Itandje varmer benk etter en opptreden i helgen, mens nykommer Martin Skrtel også må ta til takke med en benkplass. Liverpool har jokere i form av Lucas Leiva, Ryan Babel og Peter Crouch på benken, og supersub Babel vil man nok garantert få se mer av utover i andre omgang.

1. omgang:

1. MIN:
Alan Wiley blåser i fløyta, og Carlton Cole og Mark Noble sparker igang kveldens kamp!

1. MIN: Fernando Torres drar seg frekt fri med en finte midt inne på West Hams banehalvdel, men fra samme posisjon som spanjolen knallet inn utligningsmålet mot Middlesbrough, får ikke El Niño ypperlig treff denne gang, og lærkula triller ufarlig utenfor.

4. MIN: Dirk Kuyt og Fernando Torres prøver å kombinere rett foran hjemmelagets straffefelt, men West Ham klarerer. Ikke en fartsfylt innledning på kampen, i alle fall så langt.

5. MIN: Steve Finnan kommer seg fremover på høyresiden, men blir meid ned av Luis Boa Morte rett før han skal legge inn. Frispark i meget god innleggsposisjon for Liverpool, men det kommer intet ut av Gerrards innlegg.

6. MIN: Robert Green sleiver i West Ham-buret, og det samme gjør Lucas Neill lengre fremme på banen. Torres tar ballen fint ned, og gir en pen stikker til Yossi Benayoun. Mot tidligere lagkamerater er imidlertid israeleren ikke kynisk nok foran kassa, og forsøket på lobb går en drøy meter over.

8. MIN: Kampen har tatt seg opp nå. Steve Finnan får en fot på et farlig gjennomspill i retning Carlton Cole, før de røde igjen stormer fremover. Innlegget fra Benayoun klareres imidlertid av Anton Ferdinand.

9. MIN: Gerrard sender en fin stikker mot Dirk Kuyt, men én mot én mot McCartney må nederlenderen gi opp, og sender så en støttepasning til Gerrard. Etter fine trekk får Kuyt ballen i god innleggsposisjon fra høyresiden, men innlegget treffer en West Ham-forsvarer.

10. MIN: Fernando Torres er sterk som en okse nede ved cornerflagget til West Ham, og gir til Yossi Benayoun. Xabi Alonso får tak i ballen, men den går rett i en hær av defensive West Ham-spillere.

12. MIN: Dirk Kuyt finter vekk Lucas Neill, og gir en noe vanskelig ball til Xabi Alonso. Spanjolen skusler imidlertid bort angrepet ved å sende den rett i Hayden Mullins da han prøver å treffe Harry Kewell.

15. MIN: Liverpool har et visst grep om kampen, selv om de store sjansene uteblir på Boleyn Ground. Sami Hyypiä prøver et innlegg mot Benayoun i hjemmelagets sekstenmeter, men Robert Green er ute og plukker.

18. MIN: West Ham stormer frem etter lekre Boa Morte-detaljer på venstresiden, men innlegget fra Fredrik Ljungberg går bak alt og alle.

19. MIN: Benayoun spiller Torres gjennom med en glimrende løpeball, men Robert Green stormer frm og får sparket ballen vekk rett foran spissen.

20. MIN: Harry Kewell, for anledningen med nyfrisert hår, kommer seg fri på venstrekanten, men skuffer ved å legge et svakt innlegg som går rett inn til keeper.

21. MIN: Steve Finnan, for anledningen med manglende fortann, klarerer en farlig løpeball mot Luis Boa Morte. Innkastet sendes rett inn i Liverpool-boksen, hvor kaos oppstår. Boa Morte får en gylden mylighet til å sende hjemmelaget i ledelsen, men fra snaue åtte meter går ballen høyt over. Farlig!

24. MIN: West Ham har virkelig fått en vitamininnsprøytning etter skuddet som nesten gikk i mål! Nå pøser de på med folk offensivt, og Liverpool sliter med å demme opp. Lite får de i alle fall utrettet offensivt, og hjemmelaget har overtatt styringen av kampen.

26. MIN: Jamie Carragher klatrer opp på Carlton Cole, og Alan Wiley dommer et korrekt frispark i farlig posisjon ved hjørnet av sekstenmeteren. Mark Noble sender ballen inn, og Steve Finnan header ballen rett i egen tverrligger, med Reina sjanseløs! De røde lever farlig nå!

30. MIN: Luis Boa Morte tråkler seg inn i Liverpool-feltet, men Xabi Alonso kommer sklidende inn med en knall takling.

30. MIN: José Reina setter raskt igang med et langt utspill, Dirk Kuyt får kontroll over ballen, før han gir til Kewell. Australieren setter fart og avanserer, før han får til et flott veggspill med Torres. En Harry i stor fart blir imidlertid taklet rent av Anton Ferdinand.

32. MIN: Harry Kewell stormer frem på venstrekanten, men Lucas Neill kommer i veien og blir løpt rett ned av landsmannen. Etter noen sekunder er han imidlertid på beina igjen.

35. MIN: Dirk Kuyt får ballen på venstreflanken, men skusler bort overgangsmuligheten ved å spille den rett i Lucas Neill.

38. MIN: Fábio Aurélio spenner ned Fredrik Ljungberg som er på vei fremover, og mottar et halt fortjent gult kort av dommer Alan Wiley. Frisparket blir slått av Mark Noble, men etter noe om og men i feltet får Liverpool klarert.

40. MIN: Mark Noble med enda et glimrende innlegg med retning mot mål, men Sami Hyypiä og Jamie Carragher får klarert ut til hjørnespark rett foran Carlton Cole. Liverpool er på hæla nå.

42. MIN: Steve Finnan får lagt et glimrende innlegg inn i West Hams sektenmeter, men Anton Ferdinand og Matthew Upson ruver i lufta. Angrepet avsluttes med at Gerrard får tak i ballen, men pasningen bak McCartney blir litt for lang for Finnan, og den ruller ut til utspill fra keeper.

45. MIN: José Reina er usedvanlig frekk alene mot Carlton Cole, og dribler elegant vekk angriperen. Det legges til ett minutt på Boleyn Ground.

45+2. MIN: På overtid av overtiden i første omgang får West Ham ta et hjørnespark etter at Steven Gerrard har headet et frispark bak mål. Luis Boa morte får ette mye mølje i feltet til Liverpool muligheten fra tre meter, men en lynrask takling fra en heroisk Benayoun får akkurat klarert i siste liten.

Etter første omgang kan en fort si at Liverpool ikke har fått ut sitt potensiale i kampen mot West Ham. Kampen startet ved at begge lagene følte hverandre på tennene, før tempoet gikk opp før man hadde passert tosifret antall minutter. Deretter har det vært mye av og på, med West Ham som det desidert beste laget i den siste halvdelen av første omgang. Liverpool sliter både med tempoet og motivasjonen, og flankespillerne har ikke kommet ordentlig inn i kampen. Benayoun har hatt et par fine klareringer defensivt, men offnsivt skorter det. Samme er situasjonen for Harry Kewell, som til nå har vært tam og til tider uinspirert, selv om det har hjulpet noe mot slutten. Både Gerrard og Alonso har vært anonyme så langt, og det spørs om man ikke trenger vitamininnsprøytninger i Babel og Crouch, samt en tordentale og betydelig økt tempo for at alle tre poengene skal bli med de røde tilbake i kofferten til Merseyside.

2. omgang:

46. MIN:
Andre omgang er igang på Boleyn Ground.

48. MIN: Jesse McCartney løfter inn, men Reina kontrollerer ballen ut til utspark.

49. MIN: Dirk Kuyt drar seg fint fri på høyrekanten, og legger inn like foran mål. Der ligger Kewell og lurer, men australieren løsriver seg fra Lucas Neill litt for sent, og får ikke kontroll over ballen fra tre meter på nærmest blank kasse. Stor sjanse!

52. MIN: McCartney lemper ballen inn i feltet, og Fábio Aurélio feilberegner totalt, og misser på headingen. Det overrasker også Freddie Ljungberg som lurer rett bak, og svensken får ikke summet seg. Farlig.

57. MIN: Gigantisk sjanse til West Ham! Aurélio feller Noble klønete, og sistnevnte spiller legger inn på frisparket. Hyypiä taper i lufta, og ballen spretter til Boa Morta på fem meter. Franskmannen får ikke kontroll på skuddet, som går rett utenfor. Liverpool er heldige!

58. min: West Ham gjør et dobbelbytte. Alan Curbishley satser offensivt, og tar av Lee Bowyer til fordel for Dean Ashton. Samtidig jogger Boa Morte, som har misset på flere gode sjanser, av banen, mens en annen venstreving, Matthew Etherington, kommer inn.

61. MIN: Harry Kewell rusler av banen etter en kamp under pari, og blir erstattet av det brasilianske stjerneskuddet Lucas Leiva. Det blir spennende å se hvem som legger seg på venstreflanken nå.

63. MIN: Benayoun og Liverpool stormer fremover, og israeleren gir til Gerrard. Kapteinen sender ballen rett i en klynge i feltet, hvor både Torres og Kuyt befinner seg i offside-posisjon.

64. MIN: Kampens største sjanse for Liverpool! Fernando Torres drar seg fint forbi McCartney på høyre etter en glimrende pasning fra innbytter Lucas, og legger inn i boksen. Lucas Leiva løper i full fart inn og får avsluttet, men ballen går få centimetre utenfor. Nære for Liverpool, og kampens første ordentlige Liverpool-sjanse!

67. MIN: Lucas og Gerrard kombinerer flott på midtbanen, og brasilianeren setter opp Stevie alene på venstrekanten. Kapteinen gir så en perfekt tversoverpasning tilbake til Lucas, som er litt for ivrig og setter ballen et par meter til side for mål fra god posisjon. Unggutten er definitivt et friskt pust i denne kampen!

68. MIN: Sami Hyypiä leker i eget forsvar, og kommer seg frekt forbi Matthew Etherington med en glimrende tofotsfinte. Steven Gerrard har virkelig tent nå, og løper i stor fart fremover på venstresiden. Fra godkjent skuddposisjon går imidlertid ballen rundt 30 meter over mål - ingen vanlig Gerrard-standard, med andre ord.

71. MIN: Lucas Neill river ned Fernando Torres hele tre ganger før ballen går ut av spill, og merkelig nok er det El Niño som får se det gule kortet. Merkelig avgjørelse av dommer Alan Wiley, for en gangs skyld i kveld.

73. MIN: Ryan Babel kommer inn for Yossi Benayoun, og røde supportere krysser nå fingrne for at Babel kan være med på å skape noe uforutsigbart det siste kvarteret.

73. MIN: Dirk Kuyt prøver seg på en halvvolley, og Ryan Babel får umiddelbart muligheten til å dytte inn fra dødlinja. Der venter Fernando Torres, som får en tå på ballen, men Robert Green får avverget med en flott benparade. Liverpool er langt mer med i kampen nå!

76. MIN: Nå er det muligheter i begge ender! Ljungberg kommer seg fri fra skrått hold, og sikter for å skyte mot mål. Som en skytsengel får imidlertid Fábio Aurélio en fot på ballen i grevens tid. Corner.

77. MIN: På hjørnesparket får ikke Dirk Kuyt klarert innlegget ordentlig, og Lucas Neill lader kanon fra 14 meter. Til alt hell går ballen en snau meter til side for Reinas høyreside.

79. MIN: Liverpool får corner på motsatt ende, og Gerrard legger inn. Sami Hyypiä ruver i feltet og header mot målstreken. Der står Lucas Neill og får fomlet ballen vekk, med noe hjelp av hånda. Det er ingen tvil om at australieren bruker hånda aktivt der, og det spørs om ikke Liverpool blir snytt for et straffespark.

80. MIN: Steven Gerrard, som virkelig har fått fart i baken denne omgangen, finner Fernando Torres med en flott pasning. Spanjolen utfordrer og kommer seg fri på venstre, men Dirk Kuyt er litt for sen på avtrekken, og når ikke Fernandos fremspill.

81. MIN: Spissen Carlton Cole går av banen til fordel for venstreback Jonathan Spector, og dermed virker det som om West Ham prøver å trygge det ene poenget her i kveld.

85. MIN: Lite "å skrive hjem om" i sluttminuttene, men Liverpool satser offensivt og går for seier her.

88. MIN: Xabi Alonso river ned Matthew Etherington på vei fremover, og får et helt klart gult kort. Spanjolen tenner på fulle plugger og roper "puta madre". Med det er Xabi Alonso suspendert i kampen mot Chelsea på Stamford Birdge den 10. februar.

90. MIN: Torres rives ned på vei fremover, og Liverpool får frispark i god posisjon, Aurelio dytter til Gerrard som skal skyte, men på håpløst vis godtar dommer Wiley at en West Ham spiller kun står fem-seks meter unna! Kapteinen må dytte videre til Alonso, so fyrer av. Det blir en corner ut av det, men det gir intet resultat. Tre minutter legges til.

90+3. MIN: Ljungberg felles av en liggende Carragher som stikker ut foten. Upåklagelig straffe til West Ham, på overtid. Hvilken dramatikk!

90+4. MIN: West Ham - Liverpool 1-0 NOBLE. Den 20 år gamle unggutten sikrer tre poeng ved å konvertere straffesparket i mål på overtid. José Reina leser utgangen av skuddet, og er kun millimetre unna å være på den. Lærkula går imidlertid mellom spanjolens hender, og nå er det hæla i taket og tenna i tapetet på Upton Park.

Etter fire strake uavgjort i ligasammenheng så det ut som om de røde i alle fall skulle få nummer fem da Alan Curbishleys mannskap la seg bakpå da de siste minuttene av kampen gjensto. Den som trodde det tok imidlertid feil. Etter et Aurélio-hjørnespark kontret West Ham, og Liverpools forsvarere hang ikke med i svingene. Fredrik Ljungberg fintet vekk Carragher, men scouseren felte svensken, og Alan Wiley pekte nådeløst, men korrekt, på straffemerket. Straffespesialist kunne intet gjøre med det gode skuddet fra Mark Noble, og dermed havnet alle poengene i London. De røde kan kun takke seg selv, med en slett innsats i første omgang, og kynismen som trengs foran kassa var fraværende kampen gjennom. Etter nok en skuffende ligakamp er det nå opp til Rafael Benítez og hans mannskap å "reise kjerringa" hjemme mot Sunderland på lørdag. Liverpool befinner seg nå på en ytterst skuffende syvendeplass når sesongen er over midtveis, og grep må gjøres om man i det hele tatt skal kvalifisere seg til Mesterligaen kommende sesong.

Spillervurdering:

Jose Reina 5 - Spanjolen er for det meste arbeidsledig i en sjansefattig kamp, og gjør ingen åpenbare feil i en kamp som ikke inviterte til de største tigersprangene.

Steve Finnan 5 - Steve hadde grei defensiv kontroll, og noen fine innlegg offensivt. Dog blir hans bidrag for sjeldne i en kamp der de kunne ha vært av stor viktighet.

Jamie Carragher 4 - Jamie felte noe klønete Ljungberg på overtid, og ble dermed en aldri så liten syndebukk i kveldens kamp. Utover dette virket han noe sjuskete i duellspillet, og oppspillene var tidvis svake.

Sami Hyypiä 5 - Skogvokteren var i kveld den beste i backrekka, hvor han opptrådte relativt autoritært kampen igjennom, uten å gjøre noen enorm kamp.

Fabio Aurelio 2 - Denne mannen viser i kveld hva som til tider har kjennetegnet hans Liverpool-karriere. Oppspillene er uten adresse, duellspillet er veikt, og tempoet er langt unna hans motspiller, Ljungbergs. En svak kamp av brasilianeren.

Yossi Benayoun 4 - Yossi fikk til lite mot gamle kjenninger i dag, og hans sedvanlige kreativitet savnes på en dag hvor de avgjørende, lure trekkene mangler.

Xabi Alonso 4 - Det synes tydelig at spanjolen ikke er i form. Hans pasningsspill er ikke oppe på hans egentlige nivå, og posisjoneringen bærer preg av at han er noe rusten.

Steven Gerrard 6 - I kveld ble Gerrard ganske alene om å prøve å dra i gang sine medspillere, uten at det bragte med seg særlig hell. Drivet er på plass, og viljen er intakt. Da er det synd at apparatet rundt kapteinen svikter. Liverpools beste.

Harry Kewell 4 - Harry faller i samme fallgruve som Benayoun. Australieren uttalte heromdagen at han ikke er i form. Det synes. De få gangene han evner å komme rundt, får han noe ubestemt over seg, og hans vante kvalitet uteblir, liksom sluttproduktet.

Dirk Kuyt 3 - En pen stikker i starten av kampen kunne gi et utrent øye håp om en god kamp fra hollenderen. Det ble ingen god kamp. Kuyt truer på ingen måte midtstopperparet til West Ham, og han virker usikker med ballen.

Fernando Torres 5 - Liksom Gerrard hadde Torres noen initiativ, men han blir alene om dem. Man kunne se at spanjolen har et godt driv og en voldsom akselerasjon, trass i at den avgjørende touchen uteble utgjør han en potensiell trussel.

Lucas Leiva - Brasilianeren mangler litt spilletid på å få karakter, men det han fikk vist, er lovende. To farlige avslutninger og friskt spill bærer lovnader om et stort potensial i den ballsikre.

Ryan Babel - Ryan kom inn mot slutten, men klarte ikke å markere seg nevneverdig.