Bolton - Liverpool

Lør 29.08.09 kl 16.00 (Premier League) - Canal+Sport1 / Tilskuere: 23.284 / Dommer: Alan Wiley / Reebok Stadium / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Scoringer av Torres og Gerrard snudde kampen i en dramatisk 2.omgang da Bolton fikk en mann utvist. Johnson utlignet før pause.

Davis

Ingen store overraskelser på Liverpools lag mot Bolton, men svære Sotirios Kyrgiakos får sin debut mot et fysisk hjemmelag. Albert Riera kommer også inn for Yossi Benyoun. På grunn av et dødsfall i familien har Diego Cavalieri måttet reise hjem til Brasil og unge Peter Gulacsi er keeperen på benken.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

1.omgang:

Da er vi i gang i solskinnet på Reebok. Kyrgiakos spiller til venstre i midtforsvaret sammen med Jamie Carragher.

3.min: Torres header over etter at Carragher, Lucas og Johnson har dratt opp et bra angrep på høyresiden, og Glen Johnson til slutt for lagt inn mot bakre stolpe.

5.min: Taylor slår den første dødballen for Bolton, og Kyrgiakos vinner dagens første hodeduell.

8.min: Reina får applaus fra det tilreisende The Kop da han iskaldt drar av Elmander foran eget mål.

9.min: En presset Lucas header over etter et langt overlegg fra Gerrard mot bakre stolpe.

9.min:  Riera er et øyeblikk nede etter en felling av Ricketts.

12.min: Sean Davis meier ned Mascherano midt ute på banen og er heldig som slipper gult kort.

13.min:  Kampens første sjanse da Riera slår inn fra venstre og Lucas bommer på ballen på omtrent straffemerket. Ballen går ut til Johnson som drar seg innover og skyter utenfor den bortre stolpen med venstra.

14.min:  Dommeren tar endelig fram kortet da Cahill stygt feller Torres.

Sørgebåndene som Liverpool bærer er fordi faren til Diego Cavalieri døde i dag tidlig.

18.min: En langpasning fra Kyrgiakos faller nesten ned på lissa til Torres, men spanjolen får ikke kontroll i kamp med midtforsvaret.

22.min: Bolton får slått inn fra venstre etter at Carragher har vært for sen i et brytningsforsøk, men Kyrgiakos ruver igjen i luftrommet.

Spillet fortsetter å foregå inne på banehalvdelen til Bolton, men Liverpool sliter med å komme til gode sjanser.

31.min: Torres er nære på å kunne lobbe ballen over Jaaskelainen. I sekundene før header Carragher ut av Liverpools forsvarsfelt etter at en feil fra Kyrgiakos ga Bolton ballen.

32.min:  1-0 KEVIN DAVIES - Torres header først et frispark ut til corner, men på hjørnesparket presser Bolton hardt og Davies er tredjemann fra hjemmelaget som får en touch på ballen da han kan pirke den inn fra kort hold.

37.min:  Muamba klipper ned en Riera i full firsprang.

39.min:  Et langt overlegg fra høyre finner Torres inne i feltet, som kan ta ned ballen og skyter på halv volley men kula går like utenfor bortre stolpe. Stor sjanse.

41.min:  1-1 GLEN JOHNSON - En corner fra venstre faller ned i returrommet, Glen Johnson fyrer igjen løs med venstre etter å ha vendt bort Cohen, og ballen går lavt inn i nærmeste hjørne.

44.min: Cohen skyter over fra 20 meter, da han avslutter en kontring fra Bolton.

45.min:  Bolton får frispark på 20 meter etter en holding av Lucas, og Reina gjør en ypperlig redning da han slår skuddet fra Taylor over til corner.

45+2.min:  Davis får advarsel for å ha sparket bort ballen.

Pauserapport: Liverpool trillet ball, og trillet ball igjen, men et skudd fra Johnson var den eneste virkelige sjansen som de røde hadde den første halvtimen. I andre enden headet Kyrgiakos vekk de få langballene som kom og gjestene valgte å ligge lavt å prøve og frustrere gjestene. Litt ut av det blå begynte Bolton å bli farlige på dødballer, og Liverpool slapp igjen inn mål på en fast situasjon da man på ingen måte greide å rydde unna i feltet foran Reina etter en corner. Med Gerrard bak Lucas slet man fortsatt med å skape særlig med sjanser, selv om man spillemessig var overlegen Bolton. Heldigvis smelte Glen Johnson inn en utligning med venstrebeinet like før pause, og som gir godt håp før 2.omgang. Sotirios Kyrgiakos har vært sterk i lufta, men ikke særlig komfortabel de få gangene han er blitt utfordret på bakken. Dette Bolton-laget skal det likevel være mulig å spille ut med hurtigere og mer presist pasningspill.

2.omgang:

47.min:
 2-1 TAMIR COHEN - Baklengsmål nummer sju denne sesongen, den sjuende gangen man slipper inn på en dødball. Et frispark fra like innenfor Liverpools banehalvdel blir vunnet i lufta av Davies mot Kyrgiakos, og Cohen, sønn av tidligere Liverpool-spiller Avi, banken nedfallsfrukten i mål.

51.min:
 Gerrard slår et frispark, og Kyrgiakos sender ballen med skuldra utenfor.

53.min: Torres blir felt like utenfor hjørnet av 16-meteren. Skuddet til Gerrard blokkeres ut til corner. Corneren slår Stevie G ut over dødlinjen.

54.min:  Davis får sin andre gule. Midtbanespilleren feller Lucas på vei framover, men får muligens kortet for kjeftbruk.

55.min:  Gerrard banker ballen i tverrliggeren og ned, men ikke over streken.

56.min:  2-2 FERNANDO TORRES - Liverpool "bor" rundt straffefeltet til Bolton, Gerrard sender fram til Kuyt som bryster videre til Fernando Torres på løp, og Liverpools nr.9 avslutter kaldt med å sette ballen over Jaaskelainen og inn i nettveggen.

57.min:  Forsvareren Basham inn for angriperen Elmander hos Bolton.

60.min:  Advarsel for Steven Gerrard.

62.min: Mascherano skyter knallhardt fra 25 meter, men rett på keeper.

63.min:  Benayoun inn for Riera.

64.min: Yossi skaper nesten en farlighet med en gang, men er hårfint offside da han skjærer inn i feltet og legger tilbake til Lucas.

66.min: Liverpool ruller opp etter egen corner, men Gerrard treffer ikke skikkelig på skuddet fra 18 meter.

68.min: Først har Torres et par herlige avdriblinger inne i feltet, men finner ikke åpning i Bolton-muren. I neste angrepsbølge skyter Gerrard i Cohen, får ballen igjen men sender nok en gang forsøket over.

Liverpool presser kolossalt nå.

70.min: Liverpool får frispark etter god jobbing av Kuyt, men Lucas skyter over og utenfor da han prøver seg fra vanskelig posisjon på motsatt kant.

73.min: Gerrard spiller fram Kuyt på høyrekanten, men Dirk skyter svakt i nærmeste nettvegg.

74.min:  Voronin inn for Mascherano.

77.min: Kyrgiakos får muligheten med beinet etter et frispark, inne i feltet, men er litt ut av balanse og får ikke noe glem på skuddet.

79.min:  Steinsson inn for Cohen.

83.min:  2-3 STEVEN GERRARD - Liverpool får sin n'te corner. Benayoun slår kort til Johnson, som slår mot bakre stolpe. Der vinner Torres i lufta og sender ballen tilbake til Gerrard i returrommet. Kapteinen dunker til fra 16 meter og ballen fyker i nettaket.

86.min:  En kjempekontring av Liverpool der de røde nesten går ballen i mål, men Jaaskelainen får kastet fram et bein da Torres skyter ballen mot det åpne målet etter pasning fra Voronin. Kula er "nesten" over streken.

89.min:  Dossena inn for Kuyt.

90.min:  Muamba ut for Mustapha i kampens siste bytte.

90.min: Benayou vender opp inne i feltet og skyter, men keeper redder uten for store problemer.

Sluttrapport: Hvis 1.omgang ble nokså tam var det nok av dramatikk etter pause. Et sovende Liverpool slapp inn nok en dødball tidlig i omgangen og en ante umiddelbart at det satte fart i de tilreisende fra Merseyside. Ikke minst hos Steven Gerrard, men også hos Fernando Torres. De var begge involvert da Fernando snart sørget for 2-2. Da hadde Davis fått sitt andre gule kort for dagen og Liverpool la et voldsomt press mot de ti hos Bolton. Det ble en mengde cornere og en mengde situasjoner rundt og i straffefeltet foran Jaaskalainen, og akkurat da man begynte å frykte at man ikke skulle få trykket inn seiersmålet traff Gerrard endelig klokkerent på et av sine mange skuddforsøk. Mot slutten burde man ha scoret ytterligere et mål eller to, men tre kjærkomne bortepoeng var uansett sikret.

Spillervurdering:
Pepe Reina 7 - Kan ikke gjøre stort med målene, da de kommer etter svikt fra andre der bak. Gjør en god redning på frisparket til Davies, og har ellers lite å henge fingrene i. Det er fint å ha en målvakt som er såpass trygg med ballen i bena.

Glen Johnson 7 - Er ivrig offensivt, og scorer blant annet et flott mål. Har flere andre forsøk, og kommer seg til noen innlegg. Defensivt har han også god kontroll. Imponerende igjen av den nyinnkjøpte.

Jamie Carragher 6 - Det ble tidvis tydelig at det var et midtstopperpar som spilte sammen for første gang. Ellers får Carra unna det meste av det som kommer, og får en godkjent innsats, selv om han burde vært mer på hugget når Bolton scorer for andre gang.

Sotiris Kyrgiakos 5 - Startet bra når Bolton sendte i vei høye baller, og det er ingen tvil om at grekeren er en stor hodespiller, men da han ble utfordret på bakken fikk han langt større problemer. Ikke bra i duellen hvor Cohen setter inn 2-1 for Bolton.

Emiliano Insua 6 - Som alltid er Emiliano ivrig på å bli med fremover, dog ikke alltid med like heldig utfall. Gjør sakene sine defensivt greit, men det er tydelig at argentineren er litt uferdig.

Lucas Leiva 6 - Har fått utrolig mye kjeft den siste uka, men folk må forstå at han får en umulig oppgave dersom noen mener han skal erstatte Alonso - da han er en helt annen spillertype. Er mannen som blir tatt når Davis får det avgjørende røde kortet, og er også ivrig på å komme på løp inn i boksen. En kamp på det jevne.

Javier Mascherano 7 - Argentineren gjør det han er best på i dag. Løper og kjemper så lenge han er på banen, og vinner stort sett det som er av dueller. I dag er også avleveringene gode, selv om det sjelden er særlig kreativt.

Dirk Kuyt 6 - Dirk og Glen Johnson er virkelig en duo på høyresiden som utfyller hverandre bra, med nederlenderens defensive egenskaper, og Johnsons offensive. Dirk spilte ingen god kamp i dag, men får et pluss for en meget fin assist på Torres sitt 2-2 mål.

Steven Gerrard 7 - Gerrard spilte ingen stor kamp på Reebok Stadium, men med en nydelig matchvinnende scoring, den flotte pasningen som Kuyt la igjen til Torres, og med et tverrleggertreff, var kapteinen likevel meget utslagsgivende. Syveren er svak.

Albert Riera 5 - Albert virket veldig rusten i dag, og i starten av kampen fikk han knapt en eneste ballberøring. Det er tydelig at spanjolen har en god touch, men han forsvinner helt i perioder, både offensivt og defensivt.

Fernando Torres 7 -  Fernando virket spillelysten i dag, og ønsket ballen hele tiden. Da de røde lå under ble han kanskje litt vel egoistisk og ønsket gjøre ting på egenhånd - men slik de røde da spilte var det også det riktige. Scorer et meget flott mål, og binder til enhver tid opp mange forsvarere. Når de røde til slutt tar ledelsen er han litt vel uegoistisk, og sentret i stedenfor å pynte på sin egen statistikk. Burde scoret flere, og er Liverpools beste.

Yossi Benayoun - Spiller nesten en halvtime for Albert Riera, og er et friskt pust. Vil alltid ha ballen, er kreativ, og tar alltid initiativ. Burde nok muligens ha startet i stedenfor Albert Riera.

Andriy Voronin - Kommer inn for Javier Mascherano det siste kvarteret. Med litt mer hell ville han signert seg for en assist på overtid - men ellers går det litt vel treigt med ukraineren.