Chelsea - Liverpool

Tir 14.04.09 kl 20.45 (Champions League, kvartfinale, 2.kamp) - Viasat4/TV6/3+/ITV1 / Tilskuere: 38.286 / Dommer: Luis Medina Cantalejo (ESP) / Stamford Bridge / Skrevet av: Frank H. Larsen
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool gjorde et ærlig forsøk i en høydramtisk kamp på Stamford Bridge. Ledet 2-0, men Chelsea snudde til 3-2 før de røde kom tilbake til 4-3. Til slutt ble det 4-4 og 7-5 sammenlagt.

Arbeloa (74)

Liverpool har en meget vanskelig oppgave når de skal forsøke å snu 1-3 til avansement på Stamford Bridge. Chelsea har aldri tapt med mer enn to mål hjemme i e-cupen, og Liverpool har aldri vunnet borte mot engelske lag i Europa. Benítez og flere av spillerne har imidlertid uttalt at alt er mulig i fotball.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Uefa.com melder at Steven Gerrard verken starter eller er på benken til dagens kamp mot Chelsea på Stamford Bridge. Ifølge eurosport.com vil ikke Rafael Benítez risikere å bruke kapteinen som ikke er helt skadefri etter en lyskeskade.

Rafael Benítez har gjort tre endringer fra kampen mot Blackburn. Martin Skrtel erstatter Daniel Agger i midtforsvaret. Fabio Aurelio tar over venstrebackplassen for en ikke-spilleberettiget Emiliano Insúa. Lucas Leiva kommer inn på laget istedenfor Albert Riera.

Chelsea stiller som forventet. Ricardo Carvalho kommer inn for suspenderte John Terry.

Uefa.com melder om skyet vær og 13 grader på Stamford Bridge.

Begge lag spiller med sorte sørgebind for å hedre Hillsborough-ofrene.

1.OMGANG

2.min: Alex slurver i backfireren. Lucas klarer nesten å løpe opp ballen, men Alex kommer tilbake og takler.

2.min: Godt innlegg fra Chelsea. Reina ute og plukker.

7.min: Svært avventende spill fra begge lag. Rolig innledning.

8.min: Drogba ligger og vrir seg i smerte. Dommeren blåser av. Gjenopptar spillet med dropp.

9.min: Langball i retning Drogba. Reina må utenfor straffefeltet for å klarere.

10.min: Innlegg fra Alonso. Ivanovic klarerer.

11.min: Malouda legger ned Benayoun. Aurelio slår frisparket inn i feltet. Cech bokser. Liverpool får ikke tak i returen.

13.min: Kuyt finner Benayoun som spiller videre til Torres. Spanjolen dribler, men skyter utenfor fra 14 meter.

14.min: Frispark fra langt hold. Lampard skyter like utenfor Reinas høyre stolpe.

19.min 0-1 AURELIO: Årets frekkis fra Aurelio. Frispark fra meget langt hold. Alle venter et innlegg i midten.Cech tar et skritt ut, men Aurelio plasserer ballen nede i ved nærmeste stolpe. Fra det holdet skal det nesten ikke gå an å score.

23.min: Liverpool er svært aggressive. Ligger høyt og presser Chelsea tilbake. Ballinnehav 36-64.

25.min: Essien avanserer. Mascherano legger ned ghaneseren. Malouda slår inn frispaket, men Liverpool klarerer enkelt.

26.min: Godt angrep. Torres spiller på tvers til Benayoun, men Cech må kaste seg.

28.min: Frispark. Aurelio slår inn. Ivanovic river ned Alonso. Dommeren dømmer straffespark. Ivanovic får gult kort.

28.min 0-2 ALONSO (str.): Er iskald fra ellevemeteren. Setter ballen lavt nede ved venstre stolpe. Cech går feil vei.

30.min: Chelsea roper på straffe da Carragher skubber til Ivanovic, men dommeren vinker spillet videre.

31.min: Ampert nå. Chelsea får frispark fra cirka 30 meter. Lampard skyter rett i Lucas. Ballen kommer inn igjen, og via Benayoun og til corner. Reina få bokset ballen fra corneren.

34.min: Hiddink forbereder et bytte. Anelka på vei inn.

36.min: Anelka for Kalou.

36.min: Drogba vinner i lufta. Alonso får klarert til corner. Reina må ut og bokse på corneren.

37.min: Lucas lager frispark. Reina ute i feltet og plukker ballen.

41.min: Benayoun dytter en Chelsea-spiller overrende, og får et noe billig gult kort.

41.min: Frisparket slås inn. Carvalho header utenfor bortre stolpe.

42.min: Ivanovic dytter Benayoun. Frisparket plukkes greit av Cech.

44.min: Knallhardt innlegg fra Mascherano. Carvalho må klarere til hjørnespark.

45.min: Overlegg. Kuyt ved bakerste. Cech må fiste ballen.

46.min: Ballen kommer inn igjen. Cech feilberegner.

PAUSE

Pauserapport: Liverpool leder 2-0 til pause på Stamford Bridge. Et perfekt utgangspunkt foran andre omgang. De røde gikk aggressivt ut og presset Chelsea tilbake. London-laget hadde lite å stille opp med. Bortelaget tok ledelsen på et utrolig frekt frispark fra Aurelio. Brasilianeren så at Cech sto feilplassert og skrudde ballen i mål. Liverpool fortsatte kjøret og får straffespark av den spanske dommeren da Alonso holdes soleklart i feltet av Ivanovic. Alonso setter straffespakret iskladt i mål. Først på 0-2 begynner Chelsea å innse alvoret. De har klart å flytte spillet fremover og har skapt noen halvvsjanser deretter. Og det har blitt langt mer temperatur i kampen. Hiddink har allerede sett seg nødt til å foreta et bytte for å få mer fart i hjemmelaget. Liverpool skapte ytterligere farligheter på slutten av omgangen. De røde har totalt sett eid denne kampen, og må fortsette i samme spor. Her er det absolutt sjanse for avansement!

2.OMGANG

47.min: Nydelig gjennomspill. Cech på vei ut. Lucas forsøker å runde. Aurelio prøver seg mot det tomme buret, men ballen går over og utenfor.

51.min 1-2 DROGBA : Anelka kommer ned til dødlinja. Slår knallhardt inn. Drogba så vidt borti ballen, men Reina styrer ballen i eget bur fra kort hold. Ballen hadde ikke gått inn hvis ikke Reina hadde vært nær den.

55.min: Malouda blir lagt ned av Arbeloa på cirka 20 meter. Drogba skyter frisparket rett i nettveggen.

57.min 2-2 ALEX: Carragher lager frispark mot Drogba. Alex fyrer løs ei kanonkula rett i mål fra cirka 25 meter. Reina er nær med fingertuppene. Muren kan umulig ha vært riktig oppstilt.

58.min: Carvalho gult kort.

60.min: Var det Liverpool som eide kampen i første omgang, så har Chelsea tatt over fullstendig nå.

61.min: Liverpool er på etterskudd og pådrar seg mange frispark.

61.min: Alex forsøker igjen fra langt hold. Rett i muren.

64.min: Torres triller tilbake til Mascherano som avslutter. Cech gir retur, men Benayoun klarer ikke å sette returen fra skrått hold.

65.min: Ashley Cole hindrer Arbeloa.

66.min: Cech bedre kontroll denne gang.

67.min: Kontring. Drogba kommer seg løs fra Carragher. Legegr inn til Ballack som avslutter fra 16 meter, men Reina redder.

68.min: Stopp i spillet. Malouda er skadet.

69.min: Riera for Mascherano. Liverpool må angripe og score to mål for å gå videre.

70.min: Pasning til Torres. Spanjolen vender opp og skyter hurtig. Utenfor.

71.min: Malouda avanserer inn i 16-meteren. Skrtel får blokkert til corner.

72.min: Bra kombinasjonspill av Torres og Benayoun. Ender med langskudd fra Alonso. Skuddet blir blokkert.

74.min: Arbeloa forhindrer kontring da han feller Essien. Mister eventuelt første semifinalekamp.

76.min 3-2 LAMPARD. Liverpool mister ballen.  Ballack spiller igjennom Drogba som slår inn i feltet. Aurelio slipper markeringen, og Lampard kan bredside ballen i mål.

79.min: Nytt frispark til Chelsea. Avslutning utenfor.

80.min: Benítez anser nok slaget som tapt. N'Gog kommer inn for Torres.

81.min 3-3 LUCAS: Benayoun spiller til Lucas. Lucas skyter fra 18 meter. Ballen går via Essien og i mål.

83.min 3-4 KUYT: Riera kommer ned til dødlinja. Kuyt rager høyest og header kontant i mål. Kampen har snudd. Liverpool trenger kun ytterligere én scoring for å gå videre.

84.min: Drogba avslutter utenfor.

85.min: Babel for Arbeloa.

86.min: Reina må utenfor 16-meteren og klarere. Nå er det drama i hver duell.

87.min: Et forsøk fra Lamaprd blokkeres til corner.

88.min: Riera skyter fra langt hold. Ballen blokkeres ut til innkast!

89.min 4-4 LAMPARD: Anelka slår skrått tilbake. Lampard skyter. Ballen via stolpen og i mål.

90.min: N'Gog skyter fra 16 meter. Essien header bort ballen på streken.

92.min: Drogba ligger nede.

93.min: Riera slår inn. Ivanovic header til corner. Resultatløs.

94.min: Di Santo for Drogba.

SLUTT

Sluttrapport: En vanvittig kamp med åtte scoringer på Stamford Bridge. Liverpool gjorde et ærlig forsøk på å ta seg til semifinalen, og ved pause ledet Rafael Benítez' mannskap da også 2-0. Chelsea kom ut etter pause langt mer bestemte og aggressive. Hjemmelaget satte opp tempoet og var ajour i målprotokollen før kvarteret var gått. Da gikk noe av lufta ut av ballongen. Da Lampard ga Chelsea ledelsen 3-2 virket det hele definitivt avgjort, så Benítez tok ut Torres. Da voknet imidlertid Liverpool til liv, og en kunne ane at Istanbul-ånden kom snikende inn i laget for starks etter innbyttet scoret Lucas og Kuyt to mål på to minutter. Liverpool var plutselig foran i målprotokollen og man hadde følelsen av at dette kunne gå veien. Det ble en noe hawaipreget avslutning. Dessverre punkterte Lampard kampen i siste spilleminutt. Liverpool ryker ut med æren i behold for dette var en fantastisk kamp med mange vendinger, men det holdt ikke helt inn. Chelsea vinner 7-5 sammenlagt, og dermed er Champions League-eventyret over for denne gang.

Spillervurdering:
Reina 6 - Burde vel strengt tatt hatt kontrollen over innlegget fra Anelka og flikken fra Drogba. Det hadde han ikke. Han fomlet ballen inn. Var derimot sjanseløs mot både Alex sin kanonkule og de to fra Lampard, og bidro til å holde Liverpool inn i kampen.

Arbeloa 7 - Bra kamp av Arbeloa. Hadde en vrien oppgave mot Malouda, men løste den på en ypperlig måte. Bidro bra offensivt, samtidig som han demmet opp defensivt. Pådro seg et noe strengt idømt gult kort i duell med Essien. Hadde mistet en eventuell semifinale, men trenger ikke tenke mer på det nå.

Carragher 7 - Eide duellene med Drogba i første omgang. Hadde litt mer trøbbel i finaleomgangen da Chelsea hadde mer å fare med offensivt og Liverpools midtbane ikke greide å stå opp som i første. Alt i alt en meget god kamp av Jamie. Liverpools bestemann.

Skrtel 6 - Mens Carragher hadde som oppgave å holde Drogba borte fra Liverpools mål, hadde slovaken en mer fri rolle der bak. Løste det som kom på en bra måte. Var litt på halvdistanse på det første målet til Lampard.

Aurelio 6 - Brasilianeren startet showet med lurefrisparket som sendte Liverpool i ledelsen i første omgang. Fabio lå høyt og bidro også sterkt til at Chelseas høyreside fikk problemer med å markere seg. Får trekk for en kraftig miss defensivt på det ene viktige Lampard-målet.

Kuyt 6 - Dirk hadde en opp-og-ned-kamp for de røde i kveld. Nederlenderen scoret målet som gjorde at røde fans fikk troen på avansement igjen. I tillegg løp han sine kilometer igjen, men dette ble en kamp preget av vel mange feilpasninger.

Lucas 7 - Brukbar kamp av Lucas. Virker i perioder litt lett mot Essien og Ballack, men er flink til å posisjonere seg og bidra til å skape muligheter for de røde. Burde sammen med Alonso og Mascherano stått litt mer opp i andre omgang.

Alonso 7 - Xabi fikk brukt pasningsfoten sin til fulle i kveld, men fikk som resten av laget problemer i Chelseas gode perioder i andre omgang. Lot Essien og Ballack få de rommene de trengte for å gi hjemmelagets angripere de mulighetene de trengte for å score.

Mascherano 6 - Gikk ut da Riera kom inn 21 minutter før slutt. Varierende kamp for argentineren. Hadde problemer med å markere seg mot Chelseas sterke midtbane. Jobbet bra i første omgang, mer borte i annen.

Benayoun 7 - Israeleren var god i Liverpools gode perioder. Er bevegelig og god på Liverpools høyre side og flink til å utfordre Chelsea-forsvarerne. Kunne med litt flaks ha tegnet seg på scoringslista, flink som han er til å posisjonere seg foran motstandernes mål. Gult kort for å ha kommet borti Anelka.

Torres 6 - Overraskende lite med i spillet. Så litt hva som bor i spanjolen i første, men var ikke mye å se i andre omgang. Ble byttet ut for Ngog da det så ut som Liverpool skulle tape kampen ti minutter før slutt. I minuttene etter byttet scoret Lucas og Kuyt og i ettertid kan man spørre seg hvor lurt det var. Torres kunne vært mannen som hadde avgjort dette mot en vaklevoren Cech.

Riera - Fikk 21 minutter for Mascherano. Var ikke direkte markant, men bidro til å utfordre og åpne Chelsea-forsvaret mot slutten.

Ngog - Spilte i ti minutter for Torres, men franskmannen fikk ikke den muligheten han håpet på mot en Cech som nærmest slapp inn det som kom i denne kampen.

Babel - Spilte fem minutter for Arbeloa.