Chelsea - Liverpool

Søn 04.10.09 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 41.732 / Dommer: Martin Atkinson / Stamford Bridge / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Raymond Flåstøyl Halvorsen

2-0-tap på Stamford Bridge. Anelka og Malouda scorer målene som sender Chelsea i ligaledelsen. Tap nummer tre for sesongen i Premier League øker presset på Rafael Benitez og hans menn.

Gerrard (77)

Dersom du ønsker å få lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobiltelefon, gå inn på denne linken for å se hvordan.

Sesongens første kamp mot en av de andre "fire store" for Liverpool. Chelsea vil være uten sin suspenderte keeper Petr Cech, mens de røde gjestene forventer at Javier Mascherano er klar igjen av en liten skade.

Hos Chelsea kommer Ivanovic, som har scoret på dødballer mot de røde før, inn på høyreback, mens Deco er valgt til fordel for Malouda.

Xabi Alonso som scoret målet da Liverpool slo Chelsea på Stamford Bridge i fjor, er borte. Men Liverpool har flere matchvinnere på laget. Med en ny seier over Chelsea vil Liverpool innta sølvplassen foran nettopp londonerne på bedre målforskjell.

Etter den slette opptredenen i Firenze i midtuka, satser Rafael Benitez og spillerne alt på å heve seg i storkampen mot Chelsea. Benitez, som møter Carlo Ancelotti, den tidligere Milan-treneren, for første gang i Premier League. Chelsea kommer fra tap mot Wigan i siste ligakamp og seier borte mot APOEL Nicosia på Kypros i Champions League onsdag i en kamp der de ikke spilte særlig bra.

Terry og Gerrard har hilst på dommerne og vi er klare for Liverpools første storkamp for sesongen 2009/10.

1. min.: Chelsea har tatt avspark.

2. min.: Liverpool er inne på Chelseas banehalvdel. Glen Johnson får ballkontakt og møtes av en forventet pipekonsert fra Chelsea-fansen.

3.min.: Reina får ballkontakt da Ballack forsøker å spille igjennom Drogba. Ballen blir for lang for ivorianeren.

5. min.: Liverpool får den første corneren på "brua". Gerrard slår ballen inn, men Chelsea-forsvaret får klarert.

6.min.: Fortsatt rødt initiativ på Liverpools venstreside, men ingen målsjanser så langt. Anelka gjør et forsøk på å løpe igjennom, men stoppes av Skrtel.

7.min.: Johnson fører opp på høyreside,lurer av Coleog får lagt inn, men Cech-vikar Hilario har kontroll.

8.min.: Nytt Chelsea-angrep, ballen blir litt for lang og Reina er utenfor 16-meteren og header ballen ut.

10.min.: Deco og Anelka kombinerer, men stoppes av Insua. Chelsea litt mer med nå. Ballack ligger aldri langt unna Gerrard.

11.min.: Mer piping fra hjemmefansen når Carragher får frispark etter å ha gått i clinch med Deco. Vi venter fortsatt på kampens første målsjanse.

13. min.: Gerrard legger inn fra venstre. Torres møter ballen samtidig med Terry. Spanjolen er litt sen i taklingen og får tilsnakk av dommer Atkinson. Terry er oppe igjen.

14. min.: Terry sier takk for sist og gir Torres en dytt. Atkinson er nær situasjonen og gir Liverpool frispark.

15. min.: Første kvarteret nås uten at noen av lagene kan sies å ha tilrevet seg noe overtak.

16.min.: Skrtel har begynt kampen bra. Våkent oppe og tar fra Drogba ballen.

17.min.: Anelka bruker styrken og får lurt bort Insua, slår inn og Carragher får nikket ballen ut. Gjelder å være våkne for Liverpool-forsvarerne nå.

19. min.: Glimrende Torres-vending lurer vekk Carvalho. Han prøver å nå Gerrard, men lykkes ikke. Mascherano får seg en smell, men går raskt oppe igjen.

19. min.: Riera bruker venstrefoten, skyter en meter eller to over tverrliggeren fra 18-19 meter.

22. min.: Carragher bryter et Chelsea-angrep, men det som skulle være gjennombruddspasningen nådde ingen røde.

23. min.: Torres er bevegelig og leter hele tiden etter rom, med Carvalho halsende bak. Riera finner sin landsmann, men Carvalho bryter.

24.min.: Gerrard blir tatt etter fint kombinasjonsspill, men Atkinson vinker spillet videre.

25. min.:  Drogba får headet mot Reina, men spanjolen har kontroll.

26. min.: Gerrard tar corner, denne gang fra høyresiden. Ballen går til Chelseas femmeter, men ingen Liverpool-spillere er i nærheten.

28. min.: Spiller på det sikre begge lagene nå. Lite som skjer foran målene.

28.min.: Anelka får en god sjanse etter innlegg fra Essien. Headen fra den tidligere Liverpool-spissen tar Reina seg greit av.

29.min.: Gerrard skyter. Torres er på løp, men Hilario tar ballen.

30.min.: Ivanisevic burde hatt gult kort for forsøk påå kle av Torres. Gerrard tar frispark fra rundt 23 meter, over mur og mål.

31.min.: Riera skyter fra 17 meter, via Carvalho og til corner fra venstresiden. Ballen treffer portugiserens albu som er tett til kroppen. Derfor ingen straffespark. Steven Gerrard legger corneren,men Torres blir avblåst.

33.min.: Mascherano har en god overgangsmulighet. Liverpools offensive skyts er på løp, men får ikke ballen.

34.min.:  Carragher pådrar seg frispark nede ved cornerflagget på Reinas venstre side. Drogba faller lett og assistentdommeren vifter. Frisparket når Ballacks hode. Ballen går over.

35. min.: Hilario tar ballen med hendene og det kan se ut som han var utenfor sin 16-meter med ballen. Det blir ikke blåst.

37. min.: Frank Lampard tar frispark fra over 45 meter. Ballen går klart utenfor.

38. min.:  Skudd fra Essien frakanten av 16-meteren. Pepe har tilsynelatende kontroll, selv om han mister ballen, men tar den igjen.

40. min.: Anelka skyter fraLiverpools høyre side. Ballen går rett foran Reina, som plukker ballen.

40.min.: Skjer mer nå. Torres får ballen fra Mascherano. I kamp med to Chelsea-stoppere når Fernando ballen, men headingen blir for løs.

42.min.: Deco blir tatt av både Mascherano og Johnson og får frispark. Spillet bølger fram og tilbake nå.

44.min.:  Essien får kampens første gule kort. Korrekt idømt etter at han setter knottene i leggen til Lucas.

45. min.:  Riera tar frasparket fra langt hold. Ballen går helt inn til Hilario som når den med hånda.

46. min.: Det er lagt til ett minutt.

46.min.: Drogba dytter Skrtel etter en Liverpool-corner og burde hatt straffespark. Atkinson står overraskende godt plassert til at han vinker spillet videre. Benitez og Lee protesterer til ingen nytte.

Ingen mål i London i en sjansefattig kamp der spill og sjanser har vært noenlunde likt fordelt. Torres har vært bevegelig og bra, men har ikke kommet seg til de store målsjansene. I andre enden har både Anelka og Drogba fått sine sjanser,men Reina har tatt det lille som er kommet. Liverpool-spillerne er litt lite bevegelige på overgangene. De røde snytt for et soleklart straffespark mot slutten av første omgang etter at Drogba dyttet Skrtel. Lite som skiller lagene på "brua" i hovedstaden. Spørs om det blir noen endringer på oppstilling i andre omgang. Liverpool har vært flinke til å nekte hjemmelaget de rommene de er så gode til å utnytte. Skrtel har vært god bak hos Pool. Spørs om det blir noen endringer for bortelaget. Benayoun for Riera er kanskje det mest nærliggende byttet. Chelsea og Liverpool har spilt noen store oppgjør i både liga og Champions League de siste sesongene og det bærer nerven i første omgang preg av.

46.min.: Liverpool tar avspark i andre omgang. Ingen endringer på noen av lagene.

46.min.: Liverpool går i angrep, får et innkast, men det påfølgende angrepet blir det ingenting ut av.

47.min.: Chelsea forsøker med et gjennomspill i midten, men det misforstås av spissene og ballen triller rolig inn til Reina.

48. min.: Gerrard når ballen før Carvalho, men ballen går utenfor.

49.min.: Igjen får Torres lurt unna noen Chelsea-forsvarere og igjen må de ty til ulovligheter for å stoppe han. Gerrard tar frisparket som går kontrollert inn til Hilario.

50.min.: Liverpool stopper Chelsea i fødselen av et angrep, Gerrard får skutt, men Hilario redder.

51. min.:  Ivanisevic skyter en knallhardt markkryper, men påskegule Reina redder.

52. min.:  Drogba blir liggende etter en klokkeren takling fra Johnson. Ivorianeren hinker, men er nok snart tilbake på banen.

54.min.: Anelka lurer av Johnson, setter fart, men Johnson kommer tilbake og utfører en ny klokkeren takling. Bra gjort av Glen.

56. min.: Litt hendelsesfattig på Stamford Bridge for øyeblikket. Liverpool-fansen rører på seg og støtter laget sitt.

57. min.: Nytt glimrende forsvarsspill av Liverpool. Denne gang er det Skrtel som tar ballen fra Drogba.

58. min.: Riera blir tatt. Liverpool får frispark. Gerrard tar den, men Hilario slår ballen ut.

60.min.: 1-0. Anelka scorer for Chelsea etter en times spill. Mascherano mister ballen, Lampard finner Drogba som passer til Anelka som har lurt seg bak ryggen til Carragher.

62. min.: Målet har naturlig nok gjort at det blir liv i hjemmesupporterne. Liverpool forventes å bytte snart.

63. min.:  Drogba header mot Liverpool-målet. Reina har kontroll.

65. min.: Drogba igjen på løp. Carragher sliter litt med farten, men Skrtel kommer til unnsetting.

66. min.: Lucas og Mascherano har slurvet på midten og mister ballen til mer aggressive blåkledte.

67.min.:  Benayoun erstatter Riera. Formspilleren tar plass på venstresiden.

69.min.: Chelsea har ballen mest nå.

70. min.: Gerrard sender Torres på løp, men Terry tar ballen fra spanjolen.

71. min.: Igjen mister Mascherano ballen. Benayoun tar ballen på nytt og forsøker et gjennomspill, men en Chelsea-forsvarer header til corner.

72.min.:  Drogba har ligget nede to ganger på to minutter nå. Men er raskt oppe igjen. Og blir igjen møtt av pipende, rødkledte.

74.min.:  Johnson avslutter et godt Liverpool-angrep. Benayoun har gjort de røde bedre offensivt. Til slutt havner ballen hos Johnson som skyter like over.

75. min.: Gerrard og Torres har en god mulighet, men Cole får headet ballen ut før det blir riktig farlig.

76. min.: Torres får hodet på et Johnson-innlegg. Ballen går utenfor.

76. min.:  Malouda inn for Deco for Chelsea og Babel erstatter Lucas for Liverpool.

78.min.:  Gerrard tar Lampard og Chelsea får frispark.

78.min.:  Drogba skyter knallhardt like til side for Reina.

79.min.: Kuyt får avsluttet et Liverpool-angrep med et skudd,men ballen går over.

80. min.: Babel er aktiv og forsøker å tre inn til Torres. Chelsea bryter.

81. min.:  Kuyt, Gerrard og Torres ruller opp et nytt Liverpool-angrep. Torres avslutter like utenfor.

83.min.: Mye Liverpool nå. Men Benayoun og Babel sliter med å få slått igjennom. Chelsea bryter og det blir duell mellom Anelka og Skrtel. Slovaken gir til corner.

83. min.:  Insua ut, Aurelio inn for Liverpool.

86. min.: Liverpool-fansen biter negler. De røde har ballen mye, men sliter med å komme helt inn.

87.min.: Nytt bra Liverpool-angrep. Benayoun tar ballen fra Essien. Ballen går ut til høyre. Johnson skal legge inn, men ballen går helt inn til Hilario.

88.min.: Igjen går Liverpool i angrep, og igjen er det Benayoun som er hærfører. Ballen kommer til Torres, men Ivanisevic kommer ham i forkjøpet. Liverpool begynner å få det travelt nå.

90. min.: Ny duell mellom Skrtel og Drogba. Ballen går over linja og er over når Skrtel berører ballen. Tre minutter tillegg. Burde vært fire.

90. min. + 1:  2-0. Chelsea vinner kampen og Liverpool taper sin tredje ligakamp for sesongen etter at Malouda øker til 2-0. Carragher og Aurelio taper duellen mot Drogba, som legger inn foran mål og finner franske Malouda.

90.min.+2 min.:  Benayoun misser en kjempesjanse på nesten blankt mål. Ballen går like utenfor.

90. min. +4 min.: Ny stor Liverpool-sjanse. Gerrard smeller til fra 19 meter og bringer det beste ut av Hilario. Kunne stått 2-2 nå...

Liverpool spilte en god kamp på Stamford Bridge, men det hjalp ikke. Chelsea var effektive og scoret to mål ved Anelka og Malouda og gjør at Chelsea - og ikke Liverpool - tar steget opp mot toppen av tabellen. Jamie Carragher var involvert ved begge målene og Chelsea-angriperne fant det som er svakheten med Liverpool-forsvaret, farten til Carra, To kjempesjanser mot slutten ved Benayoun og Gerrard kunne ha brakt balanse i regnskapet. Liverpool snytt for straffespark i første omgang, men dette var liksom ikke dagen for Liverpool i Vest-London. Tap nummer tre i ligaen for de røde fra Merseyside gjør at tittelhåpet til Liverpool fikk seg en alvorlig knekk i dag. Seks poeng skiller Liverpool fra ligaleder Chelsea. Tung reise nordover for lag og fans.

Spillervurdering

José Reina 6 - Er på et par farlige skudd, og er spesielt flink til å holde ballen istedenfor å gi farlige returer. Kan ikke gjøre mye med baklengsmålene. Alt i alt en kamp på det jevne av spanjolen.

Glen Johnson 5 - Forsåvidt en positiv kamp av den engelske landslagsbacken, selv om baklengsmålet kommer fra hans side. Spesielt på slutten får Johnson vist frem sitt offensive repertoar, men kunne ofret litt mer hjemover i returløpene. Slapp kvalitet på avleveringene.

Martin Skrtel 6 - Best i forsvarsrekka. Sterk og god i duellene, og har ikke direkte skyld i noen av beklangsmålene. Grei plassering i løpet av kampen og har et par offensive løp. Lar Drogba legge inn i forkant av den første scoringen.

Jamie Carragher 4 - Svak kamp av scouseren, som virker å være ute av form. Slipper først Anelka fri på 1-0, før han lar seg lure av Drogba i forkant av 2-0. Ikke allverdens positivt å nevne fra resten av kampen heller.

Emiliano Insúa 5 - Den unge argentineren gjør ikke mye ut av seg selv på Stamford Bridge, men spiller på det trygge. Har grei kontroll på det defensive, men er litt fraværende offensivt i forhold til vanlig standard. Byttes ut til fordel for Aurélio.

Dirk Kuyt 6 - Jobber velvillig i løpet av hele kampen, Involverer seg også sentralt og løper opp en del baller. Kombinerer greit med Johnson på høyresiden, spesielt etter hvert i kampen. Godkjent fra arbeidshesten fra Nederland.

Lucas Leiva 6 - Relativt brukbar kamp av brasilianeren, som ser ut til å fått mye mer tæl denne sesongen enn hva som var tilfellet i forrige. Er raskt oppe i duellene og bryter en del. Er flink til å jage, men blir litt treig i vendingene offensivt, selv om han er i stadig positiv utvikling. Erstattes av Babel.

Javier Mascherano 5 - Det er liksom noe som har manglet over argentineren siden i sommer. Er ikke like løpsvillig som tidligere,og pådrar seg en del frispark. Ikke like oppofrende som vi har sett ham tidligere. Savner litt mer deltakelse i det offensive spillet.

Albert Riera 5 - Ingen heldig dag på jobben for spanjolen. Får svært sjeldent utfordret på venstrekanten, og når han får det til, skjer det med blanet hell. Forsvinner helt i andre omgang, frem til han blir byttet ut til fordel for Benayoun.

Steven Gerrard 6 - Kapteinen virker ikke helt motivert i kveld. Er en slik dag hvor han virker å gå litt lei. Har et par defensive involveringer, men kreativiteten fremover på banen kunne vært langt bedre. Får ikke til samspillet med Torres.

Fernando Torres 6 - Jobber hardt og godt gjennom hele kampen, selv om han ikke får utrettet svært mye. Har en ubarmhjertig jobb alene på topp mot fire Chelsea-forsvarere. Skulle nesten scoret på den gode sjansen ti minutter før slutt. De rødes beste i mangelen på andre alternativer.

Yossi Benayoun - Det blir med ett mer kreativt når israeleren kommer inn på banen. Får en gylden scoringsmålighet etter 92 minutter, og det er slike sjanser man skal sette. Får dog ikke noen innvirkning på kampen, siden hjemmelaget allerede hadde punktert. Meget bra innhopp.

Ryan Babel - Får drøye 20 minutter å vise seg frem på, og er tydelig spillesugen. Har et par gode forseringer på høyrekanten, og virker å ha bedre kontroll over teknikken og fysikken sin nå i forhold til starten av sesongen.

Fábio Aurélio - Rekker såvidt å bli svett i trøya når han erstatter Emiliano Insúa, men kunne vært tettere opp i Drogba i forkant av sistnevntes nedtak og 2-0.