Debrecen - Liverpool

Tir 24.11.09 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - ViasatFotball/TV6/TV2SportDK/Sky / Tilskuere: 41 500 / Dommer: Bjorn Kuipers (NED) / Ferenc Puskas stadion (Budapest) / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool gjorde jobben i Debrecen, selv om vertene var svært nær å utligne på overtid. Men Fiorentina slo dessverre Lyon, og dermed må de røde innfinne seg med Europaliga-spill etter nyttår.

Szelesi (23)

Liverpool må vinne denne kampen mot Debrecen i Budapest, samtidig som Lyon må ta poeng borte mot Fiorentina for at Liverpool fortsatt skal ha mulighet for avansement fra gruppespillet i Champions League.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Liverpool har tatt med følgende 18 spillere til Ungarn: Pepe Reina, Diego Cavalieri, Glen Johnson, Daniel Agger, Fabio Aurelio, Emiliano Insua, Sotirios Kyrgiakos, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Andrea Dossena, Alberto Aquilani, Steven Gerrard, Yossi Benayoun, Javier Mascherano, Lucas, Jay Spearing, Dirk Kuyt, David Ngog.

Fernando Torres (lyske), Albert Riera (hamstring), Ryan Babel (ankel) og Andriy Voronin ble igjen hjemme på Merseyside. Philipp Degen og Nabil El Zhar er ikke påmeldt til Champions League-spill.

Glen Johnson og Daniel Agger er tilbake i startoppstillingen etter skader. Martin Skrtel har blitt henvist til innbytterbenken. Fabio Aurelio tar over som venstreflanke i Ryan Babels skadefravær.

1.min:  Hjemmelaget i helhvitt tar avspark. Liverpool i sine sedvanlige helrøde drakter.

1.min: Liverpool starter med å etablere et angrep, men Mascherano slår et håpløst fremspill i retning Gerrard, og ballen triller over dødlinja.

3.min: Johnson vinner kampens første corner. Kort corner som resulterer i et nytt hjørnespark.

4.min:  0-1 N'Gog. Ny kort corner fra Mascherano til Aurelio. Han legger inn mot bakre stolpe. Carragher header ballen inn i feltet, og der står N'Gog umarkert og styrer ballen i mål med hælen via stolpen.

7.min: Gerrard slår et farlig frispark inn i feltet, men hjemmelagets keeper får ryddet opp.

7.min: Debrecen kontrer, og Aurelio lager et frispark ute ved sidelinja. Frisparket slås for høyt og går gjennom hele feltet og over dødlinja.

10.min: Agger med en flott langpasning til Kuyt, men mottaket med brystet er ikke godt nok.

11.min: Gerrard med et godt innlegg til Kuyt etter et frispark, men nederlenderen treffer ikke ballen når han forsøker å stupheade mot mål.

16.min: Knallhardt skuddforsøk fra Aurelio som blir et glimrende innlegg til Kuyt. Ballen kommer imidlertid for brått på nederlenderen, som ikke får stokket beina i god posisjon like foran mål.

23.min:  Szelesi får gult kort etter å ha satt albuen i bakhodet på Gerrard i en hodeduell.

23.min: Agger med en horribel feilpasning på vei fremover på banen, og vertene kommer på en farlig kontring.

28.min:  Kuyt finner N'Gog inne i feltet. Franskmannens lave men ikke alt for harde avslutning må keeper gi corner på, og Liverpool vinner en corner.

* Dessverre har Fiorentina tatt ledelsen på straffespark i Firenze, og akkurat nå er Liverpool ute av Champions League.

30.min:  N'Gog halter etter å ha blitt taklet hardt inne i feltet.

35.min: Insua med et flott raid ute på venstreflanken, men er uheldig og sklir i det han skal legge inn, og dermed ruller ballen over dødlinja.

33.min:  Hjemmelagets Rudolf får gå opp umarkert mellom Johnson og Carragher på et innlegg fra høyre, og får heade mot mål. Heldigvis utenfor.

34.min: Hjemmelaget har kommet mer med i kampen de siste fem minuttene, og har skapt et par farligheter på innlegg fra høyre.

38.min:  N'Gog med et flott skudd i retning krysset fra drøye 16 meter, etter flott forspill av Kuyt og Gerrard. Keeper strekker seg og får slått til corner.

40.min: N'Gog og Johnson kombinerer fint inne i feltet før hjemmelaget får beinet ballen ut til innkast.

42.min: Rudolf med et skuddforsøk fra 20 meters hold, som treffer ryggen til en Liverpool-forsvarer.

43.min: N'Gog vinner Liverpools hjørnespark nummer fem i første omgang. Ingen for hjemmelaget så langt.

45.min: Mascherano vinner Liverpools sjette corner.

Liverpool gikk ut som raketter, og fikk et tidlig mål ved N'Gog etter en cornersituasjon. Gjestene fortsatte å presse baktunge verter, og hadde stort ballinnehav den første halvtimen. Debrecen kom bedre med det siste kvarteret av omgangen, og de røde har ikke virket spesielt trygge i forsvar. Fremover var N'Gog nær ved å doble ledelsen med et godt skudd fra drøye 16 meter. Dessverre har Fiorentina tatt ledelsen over Lyon, og dermed er Liverpool for øyeblikket ute av Champions League.

46.min: Gerrard og N'Gog setter i gang de siste 45 minuttene.

46.min: Insua med et tidlig raid og skuddforsøk. Langt utenfor.

51.min: Liverpool vinner sitt sjuende hjørnespark for kvelden. Et Debrecen-hode er først på innsvingeren fra Aurelio.

54.min: Gerrard med et skuddforsøk som går via en Debrecen-spiller. Liverpool får sin åttende corner. Klabb og babb inn i feltet etter et Johnson-skudd, og det hele ender med en ny corner.

56.min: N'Gog mener han blir holdt i trøya når et frispark slås inn i feltet. Liverpool får sin tiende corner.

58.min: Lucas med en flott stikker til Gerrard, Hjemmlaget takler til corner i siste øyeblikk, når kapteinen kommer inn i feltet og skyter.

59.min:  Liverpool kombinerer seg flott inn i feltet, og de røde er nær ved å øke ledelsen når Gerrard avslutter fra kloss hold på en pasning fra Johnson. Keeper får slått ballen unna med den ene hånda.

62.min:  Hjemmelaget gjør et bytte. Szakaly går ut. Inn kommer Coulibaly.

64.min: Kuyt med et innlegg fra høyre. Lucas header utenfor.

66.min: Aurelio lager et unødig frispark ute til høyre. Innlegget går rett i klypene på Reina.

65.min: En Liverpool-kontring ender med at Kuyt skyter utenfor fra skrått hold.

68.min: Agger med et praktfullt offensivt raid, men velger en pasning til Gerrard når han kanskje burde ha skutt selv i stedet. Kapteinen sender lærkula over mål.

69.min: Debrecen ser ut til å satse på å slå i bakrom på hurtige Coulibaly nå. Reina er langt ute og klarerer et slikt fremspill.

75.min: Gerrard med et håpløst frispark fra langt hold. Over mål.

76.min: Innlegg fra Kuyt fra høyre. Aurelio header på mål. Keeper redder.

77.min: Aurelio vinner enda en corner for gjestene.

77.min:  N'Gog tas ut. Benayoun kommer inn.

78.min:  Carragher header hjørnesparket like utenfor.

78.min:  Dombi kommer inn for hjemmelaget. Fodor går ut.

81.min:  Insua sklir, og Rudolf skyter fra meget skrått hold. Reina må gi corner.

82.min: Mascherano med et godt langskudd, men keeper gir ikke retur.

85.min: Hjemmelaget med et frisparkforsøk fra meget langt hold. Reina har full kontroll.

87.min: Insua header et innlegg ut til corner. Hjemmelaget med en kort variant. Gerrard må gi en ny corner på et innlegg.

89.min:  Dossena erstatter Aurelio.

90.min: Det er lagt til to minutter.

90+2.min:  Aquilani erstatter Gerrard med bare et drøyt halvt minutt igjen av overtiden.

90+3.min:  Hjemmelaget får en enorm sjanse på overtid av overtiden, og Reina redder Coulibalys forsøk fra kloss hold etter tafatt forsvarsspill på et høyt fremspill.

Trass i hardt Lyon-press mot slutten av kampen i Firenze er Liverpool ute av årets Champions League, og de røde må dermed ta til takke med Europaliga-spill etter nyttår. Andre omgang i Budapest åpnet på samme måte som første, med sterk Liverpool-dominans. Men som de første 45 minuttene jobbet vertene seg inn i kampen utover i omgangen, og var farlige på kontringer. På overtid av overtiden var vertene svært nær ved å utligne etter klønete forsvarsspill av Liverpool, men Reina redder Coulibalys forsøk fra kloss hold.

Spillervurdering:

Reina 7 - Var framme de få gangene ungarerne kom på visitter foran Pepes mål. Hadde en real sleiv upresset i første omgang, men heldigvis uten at det ble farlig. Mer å gjøre i andre enn i første omgang. To matchvinnerredninger ni minutter før slutt kvalifiserer til sjueren.

Johnson 6 - Virker litt ukonsentrert og uinspirert i perioder, og hadde et par fryktelige pasninger. I andre perioder er han den bidragsyteren offensivt som han ble kjøpt inn for. Defensivt ble han ikke satt på de store prøvene. Ble farlig når han gikk på løp.

Carragher 5 - Debrecen hadde ikke de store sjansene i denne kampen, men på den ene headen til Rudolf etter en drøy halvtime, medvirket Carra til at ungareren fikk heade uforstyrrende mot mål. Ellers ikke mye å sette fingeren på. Hadde en farlig heading mot motstandermålet mot slutten.

Agger 6 - Som vanlig presis og god med pasningsfoten sin. Våken på oppspillsmulighetene. Virket som resten av forsvarsfireren usikre de få gangene de kom under press. Var heldige som slapp så billig. Kan med fordel være enda mer offensiv. Daniel har både skuddfot og teknikk så det holder.

Insua 6 - Borte i lange perioder, men er villig til å komme på løp de gangene spillet kom på hans venstre side. Argentineren har en fin utvikling og viser i stadig lengre perioder hvorfor han foretrekkes som forsvarer av Liverpools venstre side. Liten tendens til å bli for ivrig, ligge på feil side og miste ballen i farlige posisjoner. Det ble det mer av mot slutten av kampen.

Mascherano 7 - Liverpools bestemann. Javier spilte med den ro og innsats han pleier. Argentineren var anfører av en midtbane som tok få sjanser og som ikke akkurat forhastet seg med å komme til avslutning. Stor defensivt de gangene det ble nødvendig og fikk også prøvd skuddfoten.

Lucas 6 - Bidrar til å senke tempoet på ballen i en kamp der de med fordel kunne spilt kjappere mellom lagdelene. Flere svake pasningsvalg. God til å bevege seg, men temposkiftet er Lucas Leivas store svakhet. I perioder nonchalant. Hadde to gode headinger som burde og kunne gitt uttelling.

Aurelio 5 - Trives i midtbanerollen. Brassen er flink til å gå inn og gi de rommene Insua trenger for å gå på sine offensive løp. Hadde mange defensive oppgaver de få gangene Debrecen angrep i andre omgang. Ble lange perioder borte fra begivenhetens sentrum.

Kuyt 6 - Stortrivdes mot et forsvar som i lange perioder spilte tafatt i forsvar. God til å vinne ballen mot et mildt sagt usikkert forsvar. Som vanlig løpsvillig og god til å kombinere med spillere som kom på offensive løp. Var litt borte i andre omgang.

Gerrard 6 - Fikk lett spill på midten mot et ungarsk lag som ikke visste hva de skulle gjøre med ballen når de vant den. Ga sammen med lagkameratene slipp på initiativet i første omgang. Mer gjennombruddshissig i andre omgang, men hadde problemer med skogen av ungarske forsvarere han møtte hver gang. Viktig inngripen i forsvar mot slutten.

N'Gog 6 - Scoret det viktige førstemålet, som gjorde at alle med tilknytning til Liverpool kunne senke skuldrene noe. Bevelig og villig til å møte, men ikke alltid like heldig med pasningsspillet. Byttet ut tretten minutter før slutt.

Benayoun - Fikk tretten minutter for N`Gog. Gjorde seg lite bemerket.

Dossena - Kom inn for Aurelio helt mot slutten.