Fiorentina - Liverpool

Tir 29.09.09 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - ViasatFotball/3+/VS[SE]/Sky / Tilskuere: 33.426 / Dommer: Felix Brych (Tyskland) / Stadio Artemio Franchi / Skrevet av: Raymond Flåstøyl Halvorsen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool ble overkjørt i første omgang mot Fiorentina, og til tross for sjanser i andre omgang greide de ikke å heve seg nok til å unngå tomålstap. Skuffende innsats av røde disipler.

Riera

Dersom du ønsker å få lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobiltelefon, gå inn på denne linken for å se hvordan.

Fábio Aurélio er inne på laget igjen, trolig som sentral midtbanespiller ved siden av Lucas. Albert Riera ut på benken.

1. min: Kampen er i gang.

3. min: Fiorentina på offensiven, men ballen er over dødlinja.

* I dagens andre gruppespillkamp har allerede Lyon tatt ledelsen borte mot Decrecen. Kim Källström sto for franskmennenes nettkjenning etter fem minutter.

6. min: Torres får et strengt idømt frispark imot.

7. min: Lucas avblåses for høyt spark.

8. min: Fiorentina slår inn, men ballen heades høyt utenfor fra død vinkel.

10. min: Torres spiller fremover, Kuyt er litt for sen til å nå ballen før Frey.

10. min: Jovetic spiller frem Mutu, men rumeneren er i offside.

11. min: Johnson klarerer til innkast.

* Lyon leder nå med to mål over Debrecen. Pjanic nettet det andre i det 15. minutt.

15. min: Fiorentina har startet kampen mest angrepsvillig så langt.

16. min: Grei sjanse for hjemmelaget. Johnson er ute av posisjon, og Skrtel må kaste seg inn for å hindre at Jovetic får fri skuddbane. Hjørnespark.

17. min: Fiorentina med et frekt brasseforsøk som går en snau meter over en greit plassert Reina.

18. min: Skrtel takler Mutu.

21. min: Liverpool virker veldig defensivt orienterte så langt. Har ikke vartet opp med noe offensivt spill å skrive hjem om.

22. min: Benayoun prøver å slå inn. Ballen går inn til keeper.

23. min: Overgang for Fiorentina. Jovetic smeller ballen utenfor fra langt hold.

* Lyon oppe i 3-0 etter en scoring av Govou.

26. min: Jovetic får fyrt av etter at Carragher ikke får headet godt nok unna.

27. min: Italienerne med nok et skudd. Reina har kontroll.

28. min: Fiorentina - Liverpool 1-0, Jovetic. Fiorentina spiller gjennom med Zanetti, og montegrineren Jovetic er sikker alene med Reina, som dog nesten får en fot på ballen. Hårfint om spissen er onside eller offside. Relativt fortjent ledelse, og nok et baklengs for Liverpool.

31. min: Vargas smeller av med venstrefoten. Reina må gi til corner. Den klarerer de røde.

32. min: Liverpool får en overgangsmulighet etter hjørnesparket, men Fiorentina jobber som noen helter defensivt.

33. min: Nå får hjemmelaget rom! Johnson får såvidt klarert foran Jovetic, som i så fall hadde vært alene foran Reina igjen.

34. min: Liverpool sliter enormt med å demme opp på midtbanen, som gjør at forsvaret blir stående veldig alene. Gerrard ligger høyt oppe på banen, og den brasilianske duoen Aurelio og Lucas har problemer med de hurtige og tekniske Fiorentina-spillerne.

37. min: Fiorentina - Liverpool 2-0, Jovetic. Fiorentina fortsetter å dominere, og får sin belønning. Vargas smeller til på halv volley fra skrått hold, og Jovetic styrer den inn i hjørnet. Noe svak markering. Reina er på ballen, men det er for hardt.

41. min: Fortsatt ingen røde sjanser.

42. min: Gerrard skaffer Liverpool deres første hjørnespark.

43. min: Zanetti header unna, og Carragher gjør en god defensiv jobb når italienerne kommer fremover på overgangen.

45. min: Det legges til ett minutt!

Pauserapport
Ja, hva skal man si etter å ha vært vitne til at en av favorittene i Champions League ikke har spilt seg til noe som ikke kan minne om en målsjanse engang? Fiorentina har gått ut med hjertet på utsiden av draktene sine, og kjempet for hver eneste ball. Det har ikke vært tilfellet for noen av Rafael Benítez' menn. Gerrard og Torres har ikke fått noenting å jobbe med, og italienerne har vært oppi de røde så fort de har ballen. Det er alt for stillestående, og Liverpool blir tvunget til å spille på tvers. Bakover henger ikke den defensive midtbanen med i svingene, og høyresiden er totalt naken. Mye skal fikses på før andre omgang, og det viktigste er muligens å fikse den defensive biten for å unngå enda flere baklengsmål. Å i tillegg gå fremover å score minst to mål virker i kveld vanskelig, men er det et lag som kan klare det, er det nettopp Liverpool.

46. min: Andre omgang sparkes i gang.

47. min: Benayoun tar flott med seg ballen på venstrekanten, vender om, og skjærer inn, før han avslutter fra skrått hold. Keeperen får slått unna det harde skuddet.

48. min: Glimrende sjanse for Lucas! Kommer seg opp på hjørnesparket, og header ballen centimetre over tverrligger. Det er nære en tidlig redusering!

49. min: Kuyt får ballen av Aurélio på høyrekanten. Smeller av fra vanskelig posisjon. Frey får slått vekk det harde skuddet.

50. min: Kuyt tar glimrende med seg ballen, nedtaket er flott, men nederlenderen tør ikke fyre av med venstrebeinet fra 12 meter i god posisjon, og header i stedet ballen videre, slik at den blokkeres. Fin sjanse.

51. min: De røde fortsetter å trykke på, men skuddet fra Torres blir som keepermat å regne.

52. min: Gerrard med glimrende innlegg. Torres header bra inne i boksen, men forsøket blokkeres til corner.

52. min: Det klareres til en ny corner. Hjørnespark nummer to utnyttes heller ikke.

55. min: Insúa prøver seg på et innlegg, men ballen går over dødlinja.

57. min: Det enorme presset fra bortelaget har nå avtatt en god del.

58. min: Insúa vil ha hands, men får i det minste hjørnespark. Det heades unna av Fiorentina.

59. min: Carragher smeller av fra distanse. Det er kanskje ikke nødvendig å nevne at ballen ikke traff nettet...

61. min: Fiorentina med farlig innlegg. Reina plukker.

62. min: Gerrard prøver å skyte i det han tar med seg ballen. Blokkeres.

63. min: Torres i offside.

64. min: Nytt innlegg fra hjemmelagets høyresiden som Reina fanger.

65. min: Torres får en god ball, men presses hardt, og fair, av italienske forsvarere.

66. min: Johnson legger inn. Frey gir til corner, som Liverpool ikke utnytter.

68. min. Fiorentina leker deg offensivt. Avblåses dog for offside på Montelivo.

69. min: Torres dribler seg fri på høyresiden, men Zanetti sklir inn og klarerer til corner.

69. min: Kort variant av de røde. Frey bokser unna innlegget.

70. min: Torres er rasende på Gamberini når sistnevnte takler spanjolen i straffefeltet, men repreisen viser at forsvarsspilleren er på ballen og at taklingen er god. Corneren plukker Frey lett ned.

72. min: Emiliano Insúa takker for seg i kveld. Ryan Babel kommer inn.

74. mn: Hjørnespark som heller ikke utnyttes denne gangen av Liverpool.

74. min: Martin Jørgensen inn for Juan Vargas.

75. min: Bortelaget scorer, men avblåses for tøft spill. Vanskelig å se eksakt hva dommeren blåser for i disse situasjonene.

77. min: Stor sjanse for Torres! Skrtel drar overraskende ballen fitn med seg inn i sekstenmeteren og legger følsomt inn til Torres. På direkten setter spanjolen ballen et stykke utenfor på hel volley. Er ikke langt unna at en skal forvente treff på mål på slike muligheter.

79. min: Jovetic rundlurer Skrtel langt opp i pølsebua, Sogn og Fjordane, tribunen og alt som er. Vakkert av montegrineren. Det påfølgende skuddet blir blokkert.

80. min: Kuyt, som har vært veldig frisk i andre omgang, tas overraskende av banen til fordel for Voronin.

82. min: Skrtel sparker Mutu i ryggen, men slipper unna gult kort.

83. min: Marco Donadel går inn for Adrian Mutu.

84. min: Vakkert av Babel, som drar seg fri på høyre og legger perfekt inn til Gerrard. Kapteinens heading går utenfor mål.

85. min: Dommeren blåser i fløyta som om han har ramlet ut i vannet med redningsvest, og prøver å tiltrekke seg hjelp. Tre frispark til Fiorentina på rappen.

86. min: Fiorentina med masse energi på slutten. Pakker inn alt av hvite skjorter som har ballen på hjemmelagets banehalvdel.

89. min: Voronin felles, og de røde får frispark fra langt hold. Innleggsposisjon.

89. min: Di Silvestri erstatter Marchionni.

90. min: Gerrard skyter utenfor på frisparket.

90. min: Det legges til tre minutter.

90. min: Aurélio kaster inn. Fiorentina klarerer.

Sluttrapport
Etter kampslutt på Stadio Artemio Franchi er det vanskelig å peke på én enkelt årsak til hvordan de røde kunne gå på en så relativt stygg smell borte i Cahmpions League. Første omgang var Fiorentina overlegne når det gjaldt ballkontroll, tempo og innsats, og Liverpool hadde ikke en eneste sjanse. Andre omgang åpnet Rafael Benítez' menn friskt, og kunne ha nettet et par mål med noe flaks i løpet av de første fem minuttene. Så forsvant noe av piffen av bortelaget, og til tross for 60-40 i ballinnehav i fordel Liverpool, kontrollerte Fiorentina også andreomgangen med en tomålsledelse å gå på. En midtbane uten både Javier Mascherano og Xabi Alonso ble et litt for stort tap, da Lucas Leiva og Fábio Aurélio ikke greide å tette midtbanen godt nok. De røde måtte hele tiden bruke backene for å nå flankene, og det gjorde prosessen med å angripe treg. Og for å sitere Rune Bratseth: - Du sitter ikke helt med følelsen av at dette er en spiller som kan vende kampen, når Andriy Voronin kommer innpå. Dessverre er det rett og slett for få alternativer på innbytterbenken når det trengs forandringer utover i kampen. Innsatsen og tempoet var rett og slett alt får dårlig av Liverpool i kveld, og det er bare å håpe at tenningen er langt høyere til den svært viktige kampen mot Chelsea på Stamford Bridge på søndag.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 6 - Kan ikke lastes for noen av målene og hadde faktisk ikke så mye å gjøre mot effektive italienere.

Glen Johnson 5 - Kom aldri inn skikkelig inn i denne kampen, selv om han hadde et par helhjertede forsøk framover etter pause. Taper en del dueller defensivt.

Jamie Carragher 5 - Rutinert og ganske sikker selv om han slet noe med å få satt offsidelinja skikkelig, men hvor er det blitt av de vanvittige blokkeringene inne i eget straffefelt? Var nære scoring på et langskudd.

Martin Skrtel 5 - Slovaken har en for stor feilprosent om dagen, selv om han viser tæl og også hadde en sterk forsering som nær ga forarbeid til scoring av Torres.

Emiliano Insua 4 - Hadde kjempetrøbbel med Marchionni før pause og negativt involvert i begge baklengsmålene da han først opphevde offside og så tillot innlegg.

Lucas 5 - Løper i 90 minutter og vinner en del baller, men har ikke pondus nok til å få noe tak på kampen i periodene hvor et entusiastisk hjemmelag bestemmer. Skulle ha scoret med en heading tidlig i 2.omgang.

Fabio Aurelio 5 - Slet med å komme opp i situasjonene i 1.omgang da Liverpool flyttet beina for sakte, og var ingen god kombinasjon med Lucas. Viste seg fram med noen flotte fremspill ut mot kantene etter pause.

Dirk Kuyt 6 - Jobbet som vanlig kopiøst, men fikk dårlig betalt ute på høyrekanten. Ble litt overraskende byttet ut.

Steven Gerrard 6 - En av mange som var svært skuffende i de første 45 minuttene. Prøvde å ta tak i det i 2.omgang og hadde noen gode avslutningsforsøk på en kveld hvor lite gikk Liverpools vei. Var den en følte var nærmest med å bringe laget inn i kampen igjen og får tittelen Liverpools beste på en kveld med liten konkurranse.

Yossi Benayoun 5 - Et lite glimt av magi fra teknikeren helt i starten av 2.omgang kunne forandret alt om Yossi hadde fått tredd ballen inn fra spiss vinkel. Dette ble imidlertid aldri hans kamp.

Fernando Torres 5 - Fikk en vanskelig oppgave i den sørgelige førsteomgangen, med ryggen mye mot mål. Var mer en trussel etter pause, men det ble bare nesten mot et godt midtforsvar hos Fiorentina.