Fulham - Liverpool

Lør 04.04.09 kl 18.30 (Premier League) - C+Sport1&2/Setanta / Tilskuere: 26,559 / Dommer: Steve Bennett / Craven Cottage / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Tor Sandø

Yossi Benayoun er dagens helt. Liverpool stanget og stanget mot Fulham-muren, men fikk ikke uttelling før dypt inne på overtid! Liv i gulldrømmen.

Skrtel (89)

Pepe Reina, Gerrard, Torres og de fleste andre røde skal være friske og skadefrie tilbake fra VM-kamper, til ligakamp i London hvor bare tre poeng er godt nok.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Javier Mascherano blir altså ikke vurdert klar nok, og tar plass på benken. Det er ingen overraskelse at det da er Lucas Leiva som tar hans plass i lagoppstillingen. Det ryktes at formsterke Fabio Aurelio har fått seg en smell, og dermed får Emiliano Insua en ny sjanse fra start på venstrebacken. Mest overraskende er det uansett at "supersub" Andrea Dossena starter kampen - på venstrevingen!

1. omgang:
1. min: Zamora og Johnson tar avspark, og vi er i gang på Craven Cottage.

1. min: Linjedommer er ivrig med sola i øynene, og vinker feilaktig av det som ville blitt en potensiell scoringssjanse for Fulham og Dempsey allerede etter 30 sekunder.

7. min: Fulham kontrer, og Dempsey slår en tunnell på Arbeloa før han kommer seg videre inn i feltet. Skrtel får blokkert til corner. Fulham er gode på dødballer, og sender frem store Brede Hangeland.

10. min: Kampens første avslutning på mål! Alonso slår en lang ball opp på Torres. Han virker sin styrke, holder på ballen, og slår den videre til Dossena. Italieneren avslutter på direkten med utsiden av foten, og Schwarzer får slått til corner!

10. min: På den påfølgende corneren kommer Skrtel til skudd. Dossena styrer ballen videre med hodet og treffer tverrleggeren!

13. min: Andy Johnson lukter stadig på grensen til offside, og kunne vært alene gjennom ved et par anledninger dersom avleveringene fra medspilerne hadde vært mer presise.

16. min: Martin Skrtel slår en skrekkelig tversoverpasning, som Zamora snapper opp. Fulham kontrer, men Zamora bommer heldigvis i det han skal spille videre til spisskollega Johnson.

- De tilreisende fra Liverpool skaper et voldsomt trøkk på Craven Cottage, og får vist frem sangreportoaret mens de koser seg i sola.

23. min: Stor Liverpool-sjanse! Gerrard får spilt til Fernando Torres, og Liverpools nummer 9 forsøker å plassere ballen i lengste hjørne. Schwarzer får avverget, og Kuyt er noen tidels sekund for sent ute til å rekke returen.

24. min: Fine kombinasjoner fra Gerrard og Kuyt, før sistnevnte får slått inn fra høyrekanten sin. Han finner Fernando Torres som har revet seg løs, men headingen går over og til side for mål.

31. min: Kuyt og Liverpool angriper, og støter på en Hangeland i ubalanse. Kuyt kan spille videre til Gerrard, men skyter via et Fulham-hode og til corner.

32. min: På det påfølgende hjørnesparket slår Gerrard den for langt inn i feltet, og det blir klarert ut til Alonso på 18 meter. Han banker til på direkten, og ballen skrur knallhardt opp i tverrleggeren. Schwarzer ville ikke hatt nubbsjans om den var noen centimeter lavere. Liverpool har ikke marginene med seg nå.

34. min: Alonso vinner ballen på midten, og gir videre til Kuyt. Han slår en lang ball mot Torres, som tar med seg ballenfra skrå vinkel og skyter på Schwarzer.

35. min: Fernando Torres blir spilt alene mot Schwarzer, drar seg utover, og setter ballen forbi målvakten, men i stolpen! Dermed har Liverpool tre stangtreff i denne omgangen! Glimrende kombinasjoner mellom Torres og Gerrard sørget for å sende spanjolen gjennom. Nå er Liverpool virkelig uheldige.

36. min: Konchesky er for tøff i en duell med Kuyt og bli avblåst for frispark i god posisjon ved kanten av 16. meteren. Frisparket blir slått alt for langt bak, og muligheten blir skuslet bort.

37. min: Enda ett tverrleggertreff! Steven Gerrard slår knallhardt inn fra høyrekanten, og Dossena kaster seg frem og header i stolpen fra fem meter. Dette er utrolig!

- Det kan se ut som at Fernando Torres halter. Kanskje fikk han seg en smell da han var alene med Schwarzer?

39. min: Skrtel får frispark i mot seg i duell med Zamora for holding, men reprisene viser at det var feil idømt. Fulham har nå frispark i ypperlig posisjon for et høyrebein, og har Murphy på banen...

40. min: Murphy triller ballen videre til Dempsey, som banker til - men sender ballen to meter over Pepe Reinas mål.

41. min: Etuhu tar grep rundt Torres og river han i bakken, og dermed har Liverpool frispark helt på kanten av 16. meteren.

42. min: Liverpool går for samme variant, hvor Dossena triller til Gerrard, som skal fyre løs. Den går rett i blokka til Murphy.

- Bennett har lagt til ett minutt i denne førsteomgangen.

En helt utrolig førsteomgang, og dersom man ikke får med seg tre poeng fra denne kampen vil det være et mareritt. Det minner veldig mye om førsteomgangen mot Aston Villa, bare at Liverpool denne gangen har truffet treverket istadenfor nettmaskene. Tre tverrleggertreff og ett stolpetreff er fasiten etter en førsteomgang der Liverpool hadde fortjent en solid ledelse. Fulham har vært småskumle til tider, og spesielt på Alvaro Arbeloa sin side blir det rom for Dempsey og Johnson. Dette har de ikke klart å utnytte, og Liverpool hadde kontroll i stort sett hele omgangen. Litt urovekkende at Torres så ut til å halte en liten periode etter at han var alene med Schwarzer - en sjanse han strengt tatt burde satt, men ellers må de røde bare fortsette å angripe mot Fulham-målet, så får vi krysse fingrene for å ha marginene litt mer med oss i den andre omgangen, så dette ikke blir som Tottenham-kampen på White Hart Lane.

2. omgang:
45. min: Gerrard og Torres sparker i gang andreomgang.

- David NGog, Yossi Benayoun og Ryan Babel er i oppvarming.

49. min: Pantsil tar et "Rory Delap-innkast" som ser ut til å komme overraskende på alle. Litt småfarlig, men ingen er med når Murphy sender ballen inn igjen i feltet.

54. min: Emiliano Insua forserer fremover og slår et godt innlegg inn i boksen. Torres får gå opp uforstyrret, men headingen mangler kraft og går rett på Schwarzer.

56. min: Alonso drar seg innover og skyter med venstrefoten. Der ligger Schwarzer og venter på ballen.

57. min: Lucas går på raid, og passerer et par spillere før han spiller ballen opp i armen på Hughes inne i feltet. Flere røde roper på straffe, men Bennett vinker det bort.

58. min: John Pantsil får kampens første gule kort da han er alt for sent ute i en duell med Andrea Dossena. Italieneren ligger nede med smerter, men kommer seg etterhvert på beina.

- De røde har ikke vært like friske i de første kvarteret i andreomgang som de var i førsteomgangen. De røde har ikke klart å skape lignende målsjanser så langt i denne andreomgangen.

63. min: Ryan Babel gjør seg klar for å komme inn.

65. min. Kampens første bytte. Andrea Dossena er mannen som går av når Ryan Babel kommer inn.

65. min: Carragher er for sent ute på Andy Johnson, og Fulham har nå frispark i en utmerket posisjon.

67. min: Pantsil takler Babel bakfra, og Liverpool får et frispark ca 40 meter fra mål. Alonso forsøker å skru ballen hardt inn mot mål, men den går forbi alle, inkludert Schwarzer, og ut til 5. meter. Det begynner å haste nå for Liverpool og tittelkampen.

71. min: Liverpool kontrer med mange mann etter en Fulham-corner, og Gerrard spiller frem Babel. Han vender bort sine to oppassere, og fyrer i vei et skudd som en Fulham-forsvarer akkurat får klarert foran Kuyt. Der kontret Liverpool hurtig, med mange mann.

72. min: På den påfølgende corneren blir det småskummelt når ballen plutselig havner hos Skrtel foran mål. Han får ikke stokket beina, og Fulham får klarert for denne gang.

73. min: Steven Gerrard får kontroll på ballen inne i feltet og slår et glimrende innlegg som går 3 milimeter forbi pannen til Torres på første stolpe, Schwarzer så vidt får avverget. Nå presser Liverpool godt på igjen, men får ikke uttelling.

76. min: Rafa gjør sitt andre bytte for dagen. Yossi Benayoun gjør sitt comeback etter skade, og erstatter noe overraskende Dirk Kuyt. Danny Murphy har fått seg en smell for Fulham, som setter inn Oliver Dacourt.

79. min: Simon Davies går av, og blir erstattet av Zoltan Gera.

81. min: Stor sjanse for Liverpool! Først har Babel en skuddmulighet, men går seg inn i trøbbel, før Konchesky klarerer rett i brystkasse på Gerrard, som bare banker ballen inn foran mål. Benayoun styrer den videre med hælen, og vi er en milimeter unna scoring

83. min: Liverpool har startet en form for sluttspurt, og kjemper seg til et hjørnespark.

84. min: Corneren er lavt slått, og Lucas forsøker å stusse den videre. Han treffer bare hånda/hofta til Etuhu, men et straffespark kunne aldri blitt dømt i den situasjonen.

85. min: Insua går i kroppen på Zoltan Gera like utenfor 16. meteren, og Fulham får frispark i en god posisjon. Det så veldig strengt ut.

85. min: Ryan Babel får gult kort for protester.

86. min: I det Reina skal kontre, og Reina har slått en perfekt ball frem mot Torres, så blåser Bennett for frispark til Liverpool. Hårreisende dømming. Gera får gult kort for forstyrrelsen.

87. min: Andy Johnson går av, og blir erstattet av Erik Nevland.

88. min: Liverpool vinner en corner som havner hos Skrtel på bakre stolpe. Han forsøker å banke ballen inn igjen, men innlegget/skuddet blir blokkert. Fulham har store rom nå.

89. min: Martin Skrtel får gult kort for sabotasje da han sparker ned en Fulham-spiller på vei fremover.

90. min: Liverpool får enda en sjanse! Gerrard slår inn til Torres som faller, og ballen treffer ryggen på Pantsil. Benayoun snapper den opp, går inn i feltet, og setter ballen en halv meter til side for mål.

- Bennett har lagt til fire minutter av kampen.

90+2. min: 0-1 Benayoun! Babel går innover i banen, sender ballen inn, omsider til Benayoun. Israeleren skyter fra skrått hold og banker ballen i motstatt kryss. En ufattlig viktig og pen scoring, på overtid! De rødes åttende overtidsscoring for sesongen, og vi er fortsatt med i kampen om ligagullet!

90+4: Steven Gerrard går av, og Daniel Agger kommer inn. Et bytte åpenbart for å få tiden til å gå, og den kan godt gå fortere!

Det er lite, om noe, som føles bedre enn å vinne på overtid. Når det står om å holde liv i gulldrømmen og samtidig sender de røde til toppen av tabellen (hvertfall det neste døgnet), og man omsider får det vel fortjente målet på overtid er alt bare deilig. Liverpool kunne ha ledet med flere mål i førsteomgangen, men det satt langt inne. Etterhvert i andreomgang ble man mer og mer desperate, det var frustrerende å se på, og de fleste tenkte nok at det ble nok en slik dag. Selv om Fulham ikke spilte seg til noen store målsjanser var de aldri ufarlige og i perioder helt på høyde med gjestene. Liverpool vil neppe vinne de resterende syv kampene med spill som i dagens andreomgang - men akkurat nå må det bare nytes. Top of the league!

Spillervurdering:
Reina 7 - Hadde forsvarsfireren en rolig dag på jobb, så er denne lørdagen nesten for en avspasseringsdag å regne for Pepe. Bortsett fra noen inngripener i andre omgang, kjente han knapt på ballen. Flink til å sette i gang spillet.

Arbeloa 6 - Møter en vrien venstreving i Clint Dempsey, men uten at hjemmelaget kom så mye igjennom på hans side. Løpsvillig og flink til å sette i gang angrep.

Insua 6 - Bakerst i Liverpools nykomponerte venstreside i denne kampen. Argentineren spiller på det jevne både defensivt og offensivt. Komponerte fint med Dossena ved et par anledninger i første omgang.

Carragher 6 - Var uvant upresis med oppspillene i begynnelsen av denne kampen, men ble ikke satt på de store prøvene. Bidro noe mer offensivt i andre omgang.

Skrtel 6 - Slovaken har hatt en ikke alt for bra landslagsuke og virket svimmel i begynnelsen av ettermiddagens kamp også. Fulham-supporterne ville ha Skrtel utvist mot slutten da han felte en Fulham-spiller og hindret et farlig angrep, men Bennett nøyde seg heldigvis med gult.

Lucas 5 - Hva Rafael Benitez ser i denne spilleren er det nesten bare spanjolen selv som vet. Viser gang etter gang at han ikke er moden for spill på dette nivået ennå. Ballen går for sent, han selv beveger seg for sent og svikter i plasseringsevnen. Kom seg litt i andre omgang.

Alonso 8 - Xabi er sjef i ordets rette forstand. Baskeren styrer mye av midtbanen alene, slik at Steven Gerrard kan ta seg av det kreative i det offensive spillet. I tillegg til den unike plasseringsevnen, har han skuddfoten, arbeidskapasiteten og det meste. Fullham kom noe mer med i andre omgang, men baskeren beholder autoriteten og tittelen banens beste.

Kuyt 6 - Nederlenderen har vært i fantastisk form både for klubb og landslag den siste tiden. Var ikke like framtredende i denne kampen. Løp en del, men lyktes lite med ball.

Dossena 7 - Andrea fortsetter der han slapp før landslagspausen. Han er aktiv på venstresiden og kom seg faktisk til flere gode målsjanser, blant annet en i første omgang der prestasjonen nesten er større å treffe tverrliggeren enn å score. Italieneren byttet med Babel 64 minutter ut i kampen.

Torres 7 - Spanjolen er på et jevnt høyt nivå gjennom det meste av kampen og er et stadig aktivum i Liverpools angrep. Burde ha scoret ved et par anledninger i første omgang. Svært aktiv i første, litt mer bort i andre omgang. Ble hindret av Bennett i å komme igjennom alene med keeper i andre omgang.

Gerrard 7 - God og kreativ i det meste av kampen. Var som vanlig mye av hjernen i Liverpool-angrepet, men slet litt med å finne ut av et godt organisert og overbefolket Fulham-forsvar, men bidro sterkt til mye av det som Liverpool hadde å by på i denne kampen.

Babel: Fikk 26 minutter som innbytter for Dossena. Bidro med mer fart i Liverpool-angrepet, og la ballen som Benayoun videreekspediterte i nettmaskene. Rakk å få gult kort for kjeftbruk.

Benayoun: Spilte et kvarter for Kuyt. Ble truffet av et skudd fra Gerrard og holdt på å bli matchvinner ti minutter før slutt, før han ble akkurat det to minutter på overtid da han fra åtte meters hold sender ballen i nettaket og Liverpool i tabell-ledelse.

Agger: Fikk noen sekunder for Gerrard da Liverpool skulle få tiden til å gå og Bennett hadde fløyta i munnen for å blåse av.