Hull - Liverpool

Lør 25.04.09 kl 16.00 (Premier League) - Canal+Sport 2 / Tilskuere: 24.942 / Dommer: Martin Atkinson / KC Stadium / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Xabi Alonso ga Liverpool ledelsen på tampen i første omgang, før Folan ble utvist og Kuyt doblet ledelsen. Hull reduserte før Kuyt punkterte kampen rett før slutt i sliteseieren over Hull.

Folan (59)

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Insua, Skrtel og Lucas inn for Aurelio, Agger og Riera, som trolig betyr at Benayoun starter ute til venstre og Lucas får rollen bak Fernando Torres. Blant reservene er det mest bemerkelsesverdig at Ryan Babel ikke en gang er på benken.

Hos Hull måtte Andy Dawson kaste inn håndkleet i tolvte time. Ellers er lagoppstillingen til hjemmelaget som forventet, med tidligere Liverpool-spiller Nick Barmby på Hulls midtbane.

1. omgang

1. min: Liverpool sparker igang første omgang på KC Stadium.

2. min: Hull prøver å spille gjennom, men Skrtel får en fot på ballen. Liverpool kontrer, men Lucas Leiva får ikke øye på Torres som er på løp.

3. min: Arbeloa feller Barmby og Hull får frispark rundt 30 meter fra mål. Innlegget er dårlig, og Torres vender fantastisk når Liverpool har klarert, men sparkes i leggen og de røde får frispark. På fremspillet avblåses Dirk Kuyt for offside.

6. min: Caleb Folan får ballen etter en dårlig heading av en rød spiller, og ser ut til å komme alene mot Reina. Arbeloa presser imidlertid kraftspissen, og bortelaget får ordnet opp.

7. min: Benayoun får ballen på midtbanen og forserer mot Hulls forsvar, før han drar et par-tre-fire lekne finter og skyter. Ballen treffer et forsvarsbein før den når Torres, men spanjolen greier ikke sette den i nettet fra god posisjon. Hvorfor skal man ha Cristiano Ronaldo når man kan ha Yossi Benayoun? Stor sjanse.

9. min: Benayoun er i det lekne hjørnet! Vender av en Hull-forsvarer som faller og går inn i sekstenmeteren. Fra skrått hold setter han ballen mot lengste hjørnet, men ballen lander oppå nettaket. Brukbar sjanse.

10. min: Hull får frispark midt inne på Liverpools banehalvdel når Mascherano feller Barmby, Argentineren er nær ved å pådra seg gult kort, men Atkinson har Mascherano slippe unna.

10. min: Hulls frispark er dårlig, og tigrene mister ballen.

11. min: Lucas og Torres spennes ned, og de røde får frispark.

12. min: Torres prøver å ta med seg ballen med hælen, men mislykkes.

14. min: Hull legger farlig inn fra høyrekanten, men Reina er modig og kaster seg inn i klynga og fanger ballen.

14. min: Dean Marney får mye rom på midtbanen og forserer helt frem til han skyter fra rundt 25 meter. Skuddet har ikke kraft, og Reina kontrollerer det utenfor.

16. min: De røde har ikke maktet å legge press på hjemmelaget enda. Det er Hull-spillerne som er hissige på å vinne ballen, og de presser hele tiden Liverpools ballfører. Liverpool må nok øke tempoet for å skape flere sjanser.

17. min: Kast til Hull, og det kastet langt inn i boksen. Carragher klarerer, og Geovanni smeller til fra nærmere 25 meter. Det går et gisp mellom publikum idet det gode skuddet går et par meter utenfor Reinas høyre kryss.

18. min: Benayoun gir til Arbeloa som legger inn, men Hull klarerer.

19. min: Torres vender opp og sparkes ned igjen. De røde får riktignok frispark, men dommerne må slå hardere ned på den røffe fysiske behandlingen Torres mottar.

22. min: Arbeloa kommuniserer ikke godt nok med Skrtel, og header ut til et totalt unødvendig hjørnespark for Hull. Den heades mot Reinas mål, men Arbeloa er på plass og klarerer. Hull roper etter hands.

23. min: Hull legger inn, og igjen er Arbeloa usikker på hvor han har sine medspillere, og header ut til nok en unødvendig corner. Heldigvis kommer ikke Hull til farligheter denne gangen.

24. min: Hull styrer kampen fullstendig nå. De røde greier ikke komme seg ut av egen banehalvdel.

25. min: Geovanni lurer Arbeloa og kommer rundt på venstrekanten, men brasilianeren sklir og Arbeloa klarerer. Klareringen er imidlertid elendig, og Hull får en ny farlig innleggsmulighet. Denne gangen klarerer Insúa.

25. min: Lucas får ballen i god posisjon, men skuddet mot Hulls mål er langt under pari. Lærkula har verken fart eller presisjon.

27. min: Hull slår langt opp og Carragher og en Hull-angriper går i bakken etter den harde duellen. Insúa klarerer.

27. min: Alonso slår ut mot Insua, som slår bra inn i boksen, men tigrene klarerer.

28. min: Kuyt gir ballen ut til Insua som misser med ballmottaket. den lille argentineren får imidlertid vendt opp og legger inn med høyrebeinet. Innlegget er bra, men mangler litt kraft, og Hull klarerer. De røde er med mer i kampen nå.

29. min: Zayatte går i bakken veldig lett, og Fernando Torres er sur på dommer Atkinsom som blåser for et billig frispark.

31. min: Lucas og Arbeloa kombinerer på høyrekanten, men ingen av dem kommer i god innleggsposisjon, og selv om Arbeloas forsøk blir klarert.

33. min: Kuyt får til et skudd fra sekstenmeteren, og det har god retning helt frem til ballen er inni en Hull-spiller. Corneren blir ufarlig.

34. min: Zayatte skubber Torres over ende i en skulder-til-skulder-duell og de røde får frispark. Insúa legger inn, og Torres prøver å flikke ballen med hælen. Den treffer en haug med Hull-bein.

37. min: Lucas mister ballen i det han kan spille videre til vel plasserte medspillere.

37. min: Torres header videre mot Lucas som løper fremover, men brasilianeren greier ikke bruke farten sin til å presse Zayate tilstrekkelig.

38. min: Barmby header godt på et innlegg fra høyrekanten, men Caleb Folan er i veien. Småfarlig.

39. min: Torres sparkes ned nok en gang, denne gang av Boateng. Frispark.

41. min: Liverpool-spillerne er veldig flinke til å miste ballen i ettermiddag, og roter det til for seg selv gang på gang.

44. min: Benayoun sparkes kraftig ned, men dommeren gir fordel. Mascherano spennes ned på 20 meter, og får frispark i god posisjon. Marney får gult kort for nedsparkingen av Benayounn.

45. min: Hull - Liverpool 0-1. Xabi Alonso skyter først rett i muren, men han får en sjanse til når ballen spretter tilbake. På halv volley er midtbanemaestroen god og setter ballen knallhardt i høyre hjørne. Viktig scoring rett før pause!

45. min: Zayatte går kraftig i duell med Reina, og keeperen får Hull-forsvarerens arm i hodet og tar telling. Frispark til Liverpool.

45. min: Dommeren blåser for pause etter to og et halvt minutts tilleggstid.

45. min: Hull-kaptein George Boateng løper bort til dommeren i det pausesignalet går og protesterer på et eller annet. Tigeren belønnes med gult kort.

45. min: Nick Barmby har også fått gult kort, mest sannsynlig i forbindelse med protester rettet mot dommerkvartetten i det de sortkledde gikk inn i garderoben til pause.

Pauserapport
Noen ganger trenger man litt flaks for å score i en kamp, og i denne kampen passet det perfekt å få en scoring rett før pause. De røde har manglet aggresivitet, tempo og hurtighet og Hull har kjempet for hver eneste ball og vunnet det meste av andreballer og dueller. Liverpool-spillerne har i tillegg prestert å sende avgårde mange feilpasninger. Midtbanen virker litt veik, forsvaret henge rikke helt sammen og velvilligheten til å angripe har vært bedre tidligere, men det er antall mål som teller. Det var defor psykologisk viktig for Liverpool å få et ledermål før pause, slik at de kan bruke dette som et utgangspunkt for å prøve å sette spillet og deretter prøve å kontre inn et mål eller to som punkterer kampen.

2. omgang

46. min: Hull setter i gang andre omgang. Ingen bytter har blitt foretatt.

50. min: Intet spennende å melde om så langt, bortsett fra et par dårlige skuddforsøk.

* 24.942 tilskuere har funnet veien til KC Stadium i ettermiddag.

54. min: Kjedelig start på andre omgang.

55. min: Endelig en hendelse! Kuyt gir inn til Arbeloa som kommer på løp. Spanjolen fører ballen videre inn til Torres som setter ballen like over tverrliggeren på et vanskelig volleyforsøk.

59. min: Carragher spiller tilbake til Reina, og Folan havner i duell med Skrtel. Først er Folan borti hodet til Skrtel, før han med vilje sparker slovaken rett i kroppen på vei ned i bakken. Direkte rødt kort til Hull-angriperen, og det er soleklart. Spissen kan nok forvente flere kampers utestengelse for den hendelsen.

60. min: Fagen spenner stygt ned Skrtel, og får et velfortjent gult kort.

61. min: Torres er nære på ved å få en fot på ballen, men Hull klarerer til hjørnespark.

62. min: Dobbeltbytte for hjemmelaget. Barmby og Fagan går ut, inn kommer Mendy og Cousin.

63. min: Hull - Liverpool 0-2, Benayoun og Alonso tar en kort versjon av corneren og det er førstnevnte som etter hvert slår inn. Lucas slår ballen ned med hånda, Skrtel humpler den videre før Kuyt header i mål mellom beina på Myhill i sin 100. Premier League-kamp.

64. min: Arbeloa hindrer et Hull-angrep og får gult kort.

66. min: Insúa prøver seg på en volley. Småfarlig.

67. min: Newcastle-manager Alan Shearer sitter på tribunen. De røde møter hans mannskap på Anfield om en uke, og den tidligere storscoreren kan ikke ha blitt nevneverdig imponert over Liverpools innsats så langt.

69. min: Torres skyter langt utenfor under press etter et smart innlegg av Benayoun.

70. min: Cousin spiller gjennom til Geovanni, men Carragher er oppe med armen for å prøve å kontrollere ballen inn til Reina. Den lille brasilianeren ramler over enda og det er frispark fra 18 meter til Hull.

70. min: Forsøket går rett i muren. Liverpool kontrer umiddelbart. Benayoun får med seg ballen, men Mascherano er såvidt i offside når argentineren spilles frem.

73. min: Hull - Liverpool 1-2. Hull slår tilbake med ti mann! Fra en helt ufarlig situasjon på venstrekanten får Hull lagt inn, og det er store åpninger i Liverpool forsvaret i det Insúa ikke følger med i timen. Helt alene foran nærmest åpen kasse er det intet problem for Geovanni å sette inn reduseringen.

76. min: Kjempesjanse for Lucas til å punktere kampen. Mascherano og Torres kombinerer før sistnevnte gir lurt inn til Lucas. Fra tolv meter greier han å sette ballen nærmere 20 meter over mål. Særdeles svakt av brasilianeren.

79. min: Enda en vill sjanse! Kuyt legger godt inn og fra fem meter header Torres i tverrligger etter å ha vunnet duellen med to Hull-spillere. Nå er bortelaget uheldige.

79. min: Manucho, innleid fra Manchester United, kommer inn for Boateng, og nå satser Hull offensivt.

81. min: Lucas mister ballen på Hulls banehalvdel. Nå er Liverpool på hælene. Hvor er innbytterne som kan bidra med hurtighet og kontringsstyrke?

82. min: Dommeren gir et noe billig frispark til Hull. God innleggsposisjon.

83. min: Reina bokser og Torres klarerer.

84. min: Merkelig bytte av Benítez. Mascherano går ut, inn kommer El Zhar.

85. min: Corner til Hull.

85. min: Ingen kontroll i de bakre rekker. Det bare sparkes vekk, og om enn så lenge så fungerer det i alle fall.

87. min: Skudd av Torres går utenfor.

88. min: Daniel Agger kommer inn for Yossi Benayoun.

89. min: Hull - Liverpool 1-3. Arbeloa skyter og keeper Myhill må gi retur. Der er jubilanten Dirk Kuyt på plass og sikrer tre poeng for Liverpool.

90. min: Matchvinner Kuyt rusler av banen, Andrea Dossena får svette til leggbeskytterne sine i de siste fire minutterne dommeren har lagt til.

Kamprapport
En ordentlig sliteseier av Liverpool mot et hardkjempende Hull-lag som ga de røde lite rom å spille fotball i og kjempet hardt i hver eneste duell. Hull måtte fortjent avslutte kampen med ti mann etter at Caleb Folan prøvde å kopiere Real Madrid-spiller Pepes angrep på en Getafe-spiller. Martin Skrtel ble regelrett sparket i ryggen med overlegg, og Hull-angriperen han nok få ekstrastraff av FA. I sin 100. ligakamp for Liverpool var det Dirk Kuyt som til slutt endte opp med å bli matchvinner etter at Xabi Alonso hadde gitt de røde ledelsen. Geovanni fikk alt for lett redusere, og det siste kvarteret var preget a kaotiske tilstander i Liverpool-forsvaret som hadde lite kontroll og fryktet Hulls dødballer. Definitivt ingen god kamp av Liverpool, men det er poengene som teller og at resultatet bikket i Liverpools favør er alt i alt fortjent. Et visst press legger det også på Manchester United som møter Tottenham på Old Trafford klokken 18.30.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 5 - En relativt rolig kamp for Pepe, men han virket nokså shakey de gangene han ble presset inne i feltet.

Alvaro Arbeloa 6 - Var en del ute og syklet før pause, men var en del av en høyreside som spilte seg kraftig opp i de siste 45 minuttene og var flere ganger med frem i angrep.

Jamie Carragher 7 - Var sjefen i et ikke alt for imponerende forsvar i dag. Solid i duellene og bra i fremspillene.

Martin Skrtel 6 - Tøff, men også noe rusten i sitt duellspill. Blir lett lurt i forkant av baklengsmålet.

Emiliano Insua 6 - En av Liverpools beste i 1.omgang med flere gode innlegg i feltet. Får trekk for å sove da han lar Geovanni uforstyrret redusere.

Javier Mascherano 5 - Fikk tidlig et par smeller og virket grinete og ukomfortabel gjennom mesteparten av kampen.

Xabi Alonso 7 - En av de i rødt som virket å være i halvsøvne gjennom mye av 1.omgangen, men satte inn det viktige ledermålet og tok på seg en liten utgave av hovmesterjakka etter pause.

Dirk Kuyt 7 - Lenge ble det lite ut av det for Dirk også, men i kjent stil jobbet han seg inn i kampen. To mål og et par gode innlegg, bl.a. da Torres headet i tverrliggeren, gir ham prisen til Liverpools beste.

Lucas 5 - Jobber og prøver, men blir lett i en kamp som dette. Svake avslutninger de gangene han ble med helt fram.

Yossi Benayoun 7 - Yossi begynte bra og var den som syntes å kunne skape noe, men selv om han har selvtillit og opplagt er i form ble han etter hvert noe frustrert over en fysisk og aggressiv motstander.

Fernando Torres 6 - Superspissen fikk sine smeller og virket litt skjør i dag, men var likevel hele tiden en trussel og etter hvert også svært nær en scoring.