Leeds - Liverpool

Tir 22.09.09 kl 20.45 (Carling Cup, 3.runde) - C+Sport2/Sky / Tilskuere: 38.168 / Dommer: Alan Wiley / Elland Road / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Raymond Flåstøyl Halvorsen

Ingen god kamp av Liverpool på Elland Road, men en vakker scoring av David N'Gog midtveis i andre omgang var nok til å sende de røde videre til 4.runde i Carling Cup.

Kyrgiakos (41)

Liverpool gjester Elland Road i 3.runde i Carling Cup, og vil nok der møte et hardtkjempende Leeds-lag. Det blir spennende å se hvor mye Rafa Benitez topper sitt mannskap.

Ønsker du lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil? Prøv denne linken.

Både Jamie Carragher, Steven Gerrard og Fernando Torres var blant spillerne som ankom Leeds med Liverpools spillerbuss i kveld.

Jay Spearing spiller sin første kamp fra start for Liverpool når de røde gjester Leeds i kveld, og Liverpoolfc.tv melder at han skal spille sentralt på midtbanen sammen med Javier Mascherano. Det blir da interessant å se hvem som spiller ute til høyre og hvem som spiller hengende spiss av trioen Babel, Riera og Aurelio.

Steven Gerrard og Fernando Torres starter på benken, mens Jamie Carragher er kaptein for anledningen.

1.omgang
1.min: Avspark tas. Ryan Babel starter ute til høyre og Albert Riera til venstre. I midten ligger Aurelio, Mascherano og Spearing.

6.min: Etter en litt nervøs åpning begynner Liverpool å feste grepet, og Babel vinner en corner. Higgs får bokset unna.

11.min. Kjempesjanse til hjemmelaget, når de spiller seg fri på høresiden. Snodgrass legger inn og Doyle header like utenfor fra god posisjon inne i feltet.

12.min:  Leeds vinner sin første corner for kvelden. Hjemmelaget er offensive nå. Leeds setter ballen i mål i etterkant av corneren, men linjemannen vinker for offisde. Liverpool slipper med skrekken, da offsiden i beste fall er marginal.

14.min: N'Gog på en visitt inne i feltet, men ballen går ufarlig utenfor.

15.min: Leeds skaper problemer for gjestene i luftrommet nå, og vinner en ny corner. Den ender med et skudd høyt over mål.

17.min: Spearing med et skuddforsøk fra distanse, som går via et Leeds-bein og til corner. Hjørnesparket går gjenom hele feltet, og Leeds får klarert.

21.min: Dossena sliter med å stoppe Leeds på sin kant, og hjemmelaget vinner corner. De røde får klarert.

23.min: Degen blir taklet stygt i ankelhøyde, og halter etter å ha ligget nede en stund. Sveitseren klarer imidlertid å fortsette kampen.

25.min: Becchio med et ufarlig skuddforsøk fra drøye 16 meter.

28.min: Spearing og Babel kombinerer bra, men hollenderens innlegg fra høyre er for upresist.

30.min: Babel på et langt soloraid, men avslutningen fra skrått hold blir for veik og dårlig plassert.

32.min: Dossena har store problemer med å stanse Snodgrass, og Leeds får lagt et nytt godt innlegg fra sin høyreside, som Cavalieri med nød og neppe får en hånd på.

39.min: Jay Spearing fører ball fremover, men velger å skyte fra langt hold når han heller burde ha funnet N'gog. Skuddet treffer en Leeds-forsvarer.

41.min: Kyrgiakos får gult kort for å ha stoppet Becchio ureglementert ute ved sidelinja, midt på banen.

43.min: Crowe meier ned N'Gog når franskmannen er på vei fremover, og får det gule kortet.

44.min: Kjempesjanse til Liverpool når en Riera-heading reddes på streken av keeper Higgs. Etter klabb og babb inne i feltet vinner de røde en corner. Den blir resultatløs.

45.min: Babel med et nytt raid på høyre legger et godt innlegg, men ingen røde i feltet til å ta i mot ballen.

Liverpool har slitt med å få tak på et aggressivt Leeds-lag, og spesielt har vertene kommet lett til på Liverpools venstreside i de første 45 minuttene. Dossena har slitt veldig med å få stoppet Snodgrass. Leeds fikk en scoring tvilsomt annulert for offside, mens Liverpool var nærmest når en Riera-heading ble stoppet på streken på tampen av omgangen. Liverpool har slitt med å etablere seg i angrep, da midtbanen ikke har evnet å gi den ensomme spissen, N'Gog, særlig med støtte. Avstanden mellom de to fremre lagdelene har blitt alt for stor.

2.omgang
46.min: Liverpool setter i gang andre omgang. Ingen bytter i pausen.

46.min: Spearing nær ved å lykkes med et fremspill til N'Gog, men Kisnorbo får et bein på ballen.

46.min. Riera på et farlig løp inn i feltet, men blir stoppet.

47.min: Snodgrass lurer Dossena på nytt, og tråkler seg inn i feltet. Etter litt klabb og babb får de røde klarert.

47.min: Becchio med et ufarlig skuddforsøk utenfor.

49.min: Leeds kommer nok en gang utrolig lett gjennom på Liverpools venstreside, men heldigvis blir 45 graderen fra dødlinja og ut i retning Beckford klarert.

50.min: Babel og Riera har skiftet flanke. Babel spiller nå på venstre og Riera på høyre.

52.min: Degen på et flott offensivt raid. Sveitseren rundlurer en mann, og vinner en corner. Leeds klarerer Aurelios hjørnespark.

53.min: Riera legger et Babel-innlegg pent til rette for Spearing, men scouseren smeller ballen høyt over fra 20 meters hold.

54.min: Ny kjempesjanse til Leeds, etter lite patent forsvarsspill av Carragher. Scouseren blir alt for treig i løpeduellen mot Beckford og bommer på ballen når han skal klarere. Cavalieri gjør en god jobb med å stoppe avslutningen.

58.min: Mascherano smeller en hånd i bakhodet på en Leeds-forsvarer når han skal forsøke å løsrive seg på et innkast. Uklart om det ble gjort med overlegg eller ei. Dommeren nøyer seg med tilsnakk.

62.min: Mascherano lander forkjært på ryggen etter en hodeduell, og må ha behandling.

63.min: Ny stor Leeds sjanse på et innlegg fra venstre. Beckfords brasseforsøk går like over Cavalieris mål.

64.min: Spearing finner Babel med et flott gjennomspill, og Kisnobo må gi corner.

66.min: Hjørnesparket blir klarert. Mascherano smeller en markkryper inn i feltet igjen, og der tar N'Gog elegant i mot lærkula og vender av sin mann i en bevegelse, før han setter ballen iskaldt i hjørnet bak Higgs.

68.min: Liverpool blir antagelig snytt for straffespark når Spearing felles i feltet etter at N'gog finner scouseren med en god pasning.

69.min: Liverpool med et nytt godt angrep, hvor Degen er nær ved å finne N'Gog inne i feltet med sitt innlegg fra høyre.

72.min: Liverpool gjør sitt første bytte. Glen Johnson inn for Philipp Degen.

76.min: Howson med et skudd fra distanse. Cavalieri har ingen problemer med å stoppe forsøket som går midt på mål.

79.min: Liverpool gjør sitt andre bytte. Målscorer David N'Gog forlater banen. Steven Gerrard kommer inn.

79.min: Leeds gjør også et bytte. Kilkenny inn for Hughes.

80.min: Leeds med et langt fremspill i retning Beckford. Heldigvis når ikke Leeds-spissen ballen, og lærkula triller over dødlinja.

81.min: Leeds bytter igjen. Grella inn for Becchio.

85.min: Gerrard spiller gjennom Babel på en kontring, og nederlenderen felles like utenfor 16-meteren midt på mål. Frispark til Liverpool i god posisjon.

86,min: Aurelio slår et godt frispark som har retning nettmaskene inntil et Leeds-bein styrer den over mål. Corner, som Leeds får klarert.

88.min: Babel med et susende skudd like over krysset fra god posisjon, etter å ha lurt Kisnobo.

89.min: Leeds gjør sitt siste bytte. Doyle ut, Showunmi inn.

90.min: Gerrard forserer inn i feltet og skyter i nettveggen.

90.min: Babel byttes ut. Skrtel kommer inn.

90.min: Fire minutter er lagt til.

90.min: Kyrgiakos sliter med krampe.

90+2.min: Liverpool vinner en corner. Forsøker å holde ballen nede i hjørnet.

90+3.min: Gerrard med et knallskudd som går rett på Higgs fra kloss hold.

Ingen god kamp av Liverpool, men man gjorde nok til å gå videre til 4. runde i ligacupen etter en vakker scoring av David N'Gog. Etter scoringen kontrollerte de røde stort sett begivenhetene, og satte for sikkerhets skyld inn trioen Johnson, Gerrard og Skrtel. Bakover på banen virket Liverpool noe tryggere etter pause. Hovedsaklig grunnet at Dossena midtveis i omgangen omsider fant ut av hvordan han skulle løse oppgaven på venstrebacken. Trekningen av 4.runde finner sted på Sky Sports News førstkommende lørdag klokken 13.15.

Spillervurdering

Diego Cavalieri 6 - Reservemålvakten gjør en solid kamp på Elland Road i kveld. Har god kontroll på de aller fleste situasjonene. Er god som står på beina lenge på Breckfords sjanse. Må ikke hente frem sitt aller beste, men virker trygg og komfortabel i det han blir testet på.

Philipp Degen 7 - Overbevisende kamp offensivt av den skadeutsatte sveitseren. Er stadig angrepsvillig og varter opp med et par gode forseringer fremover på høyresiden. Også et par fine tekniske detaljer og solide innlegg. Blir litt mye rom defensivt.

Jamie Carragher 6 - En kamp på det jevne av scouseren. Sliter i et par situasjoner med hurtige og sterke Breckford, samtidig som han har et par velkjente panikklareringer der han i stedet kunne spilt ballen videre. Styrer forsvarsfireren som kaptein på solid måte.

Sotirios Kyrgiakos 6 - God kamp mot sterke fysiske motstandere. Har kontroll på alt som kommer i lufta, og er også fryktet på offensive dødballer. Ikke mye å sette fingeren på i hans andre kamp fra start for Rafael Benítez' menn. Sniffer på syveren. Gult kort.

Andrea Dossena 5 - Får en sjelden sjanse til å vise seg frem fra start i dag, men det offensive bidraget på venstresiden er nærmest fraværende. Kommer opp et par ganger, men har også noen enkle ballmist. Spiller seg ikke nærmere startoppstillingen i kveld.

Ryan Babel 7 - Det er en tydelig spillesugen Ryan Babel som entrer Elland Road i kveld. Løper mye samtidig som han også tar noen defensive løp. Kommer til noen fine innlegg og er alltid spillbar. Er alltid en trussel for Leeds-forsvarerne.

Fábio Aurélio 6 - Er tilbake i startoppstillingen etter det uheldige skadeavbrekket, og viser stor ro i sin rolle på midtbanen. Er med på å stabilisere spillet, og har fine pasninger og dødballer. Blir dog litt usynlig utover i kampen, og kunne tatt mer ansvar offensivt.

Javier Mascherano 6 - Den argentinske landslagskapteinen gjennomfører også en kamp på det jevne. Er sedvanlig løpsvillig, men det slår ikke gnister av Mascherano innsats i kveld. Har et fint skudd som kan regnes som assist på Ngogs mål. Urutinert når han dunker en Leeds-spiller i hodet.

Jay Spearing 7 - Den lille midtbanespilleren gjør en helhjertet innsats mot League One-motstandere i kveld. Utmerker seg mer og mer i kampen, og er flink til å gi fra seg ballen og skaffe seg overblikk hurtig. Vel gjennomført kamp av midtbaneterrieren. Lar tvilen komme unggutten til gode når han vipper mellom seks og syv på karakterskalaen.

Albert Riera 6 - Er den mest rutinerte av Liverpools angrepsvåpen i dag, men blir litt for treig i kroppen til å kunne tugjøre en forskjell, selv om han ved flere anledninger vise sin gode teknikk. Henger litt etter iblant, og får ikke utrettet det helt store. Veldig venstrebeint.

David Ngog 7 - Får en lite barmhjertig jobb helt alene på topp, hvor han ikke får mye hjelp. Jobber hardt og har gode mottak og teknikken er solid. Tar flott imot ballen i forkant av scoringen, vender bra opp og avslutningen på mål er kontrollert. Overbevisende. Matchvinnermålet gjør at han kåres til Liverpools beste.

Glen Johnson - Får spille rundt tjue minutter for Philipp Degen, og er en viktig mann på slutten når Leeds trykker litt på. Godt oppe i duellene og har et par viktige inngripener.

Steven Gerrard - Kommer inn for Ngog med drøye ti minutter igjen, og er nære ved å score på slutten etter å ha dratt seg flott fri.

Martin Skrtel - Spiller et par minutter på slutten for Ryan Babel, og rekker ikke markere seg.