Liverpool - Arsenal

Søn 13.12.09 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 43,853 / Dommer: Howard Webb / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool tapte den viktige kampen mot Arsenal og den miserable sesongen fortsetter. En meget god førsteomgang ble fulgt opp av en elendig andreomgang.

Nasri (82)

Viktig kamp med tanke på Champions League-kvalifisering til neste år. Arsenal ligger før denne matchen fire poeng foran Liverpool, med en kamp mindre spilt.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Fernando Torres er tilbake i startoppstillingen til Liverpool for første gang siden 4.november. Jose Reina, Jamie Carragher, Glen Johnson, Fabio Aurelio og Lucas Leiva er alle tilbake i startelleveren etter å ha blitt hvilt mot Fiorentina i midtuken. Rafael Benitez gjør altså seks endringer på laget i forhold til kampen mot italienerne. Alberto Aquilani starter på benken.

1. omgang:
1. min: Fabregas og Arshavin sparker i gang kampen, og Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

3. min: Det er stor stemning på tribunen. Begge lag har gått offensivt ut i starten.

7. min: Ekstremt høyt tempo i starten av denne kampen, men foreløpig ingen sjanser til noen av lagene.

12. min: Steven Gerrard og Fernando Torres med en kjempekontring, og Steven finner Torres inne i feltet. Spanjolen setter dessverre ballen rett på Almunia. Til vanlig setter han de!

13. min: Howard Webb gjør sesongens verste dommeravgjørelse! Gerrard og Torres kombinerer, og Gallas meier ned Steven. Soleklart straffespark, og Gallas var ikke i nærheten av ballen! Man kan føle seg snytt etter den avgjørelsen.

14. min: Sjanse for Arsenal. Fabregas slår et godt frispark, og målfalrige Vermaelen får gå opp å heade inne i boksen. Belgieren header over.

21. min: Liverpool kontrer igjen, og Kuyt får gitt ballen inn til Johnson i feltet. Han drar av et par mann og slår videre inn. Han treffer dessverre ingen.

24. min: Liverpool presser Arsenal godt, og står høyt med laget etter en corner. Almunia har trøbbel i en duell med Lucas, men ingen røde er på plass for å ta nedfallsfrukten.

24. min: Denilson får kampens første gule kort når han er alt for sent ute i en duell med Mascherano.

25. min: Johnson kommer til skudd fra utsiden av boksen. Den treffer et Arsenal-ben og går utenfor. Det ser ut til at Johnson fikk vondt etter skuddet.

25. min: Mascherano sliter med kneet etter duellen med Denilson, og må ut for behandling.

28. min: De røde med en smart innkastvariant. Johnson kaster til Kuyt som har startet inn i boksen, og nederlenderen får gitt ballen videre til Gerrard i feltet. Kapteinen treffer ikke helt med avslutningen som blir blokkert.

35. min: Nasri fyrer i vei et skudd fra langt hold, men Reina har god kontroll.

41. min: KUYT 1-0! Gerrard slår et innlegg som Almunia gjør en elendig utboksning på. Returen havner hos Kuyt, som får kontroll på ballen og setter den i det tomme målet. En fortjent ledelse!

44. min: Aurelio er oppe med albuen for å hindre Walcott stormende fremover. Han får det gule kortet av Webb.

45. min: Howard Webb har lagt til to minutter av denne førsteomgangen.

De røde leder fortjent 1-0 til pause etter en severdig førsteomgang med stort tempo. Liverpool har vært det farligste laget, og Torres burde nok kanskje ha scoret i den glitrende kontringen med Gerrard tidlig i omgangen. De røde skulle også hatt straffespark når Gallas tok Gerrard, men utenom det har det ikke vært noen gedigne sjanser. De røde styrer kampen, og fortsetter den andre omgangen som denne skal det bli tre poeng i dag. Det sagt, så var jo også de røde det soleklart beste laget i fjorårets oppgjør mellom lagene her, og da endte det 4-4...

2. omgang:
45. min: Gerrard og Torres sparker i gang andreomgang, og nå angriper de røde mot The Kop!

48. min: Arsenal har gått offensivt ut og tar med seg mange folk når de angriper.

50. min: 1-1 selvmål av Johnson. Nasri slår inn, og Glen Johnson er uheldig som ikke får stokket bena og snubler ballen i eget mål.

54. min: Arsenal har vært langt bedre i starten av denne andreomgangen enn de var i første.

55. min: Mascherano er alt for sent ute i en duell med Fabregas og får et fortjent gult kort.

58. min: Arsenal har snudd det på Anfield. Arshavin snurrer rundt med Glen Johnson og banker ballen i mål via stanga. En vakker scoring, men en marerittstart på den andre omgangen.

61. min: Torres får hode på et innlegg fra Johnson, men headingen går til side for mål.

64. min: Alberto Aquilani får instruksjoner fra Benítez og blir kampens første bytte.

66. min: Offensivt bytte av Rafa. Han tar av Mascherano og setter inn Aquilani. Mange forventet nok at det var Lucas som hadde spilt ferdig for dagen.

67. min: Wenger skal også gjøre et bytte. Diaby gjør seg klar til å komme inn. Kampen har roet seg noe nå, og de røde har ikke skapt noen sjanser etter at de ga fra seg initiativet og ledelsen i andreomgangen.

70. min: Theo Walcott går av, inn kommer Diaby.

73. min: Arshavin kommer på ny til skudd, men Reina har god kontroll.

74. min: David NGog skal være Rafas neste bytte.

79. min: Yossi Benayoun er ferdig for dagen. Inn kommer David NGog.

81. min: Arshavin har vært sent ute mot Agger og Carragher flere ganger denne omgangen, og får det gule kortet av Webb.

82. min: Nasri feller Aquilani og sparker bort ballen etterpå. Dermed får han også gult kort.

82. min: Nytt Liverpool-bytte. Ut går Glen Johnson, inn kommer Philip Degen.

85. min: Lucas Leiva river ned Fabregas og får det gule kortet.

87. min: Wenger tar ut Traoré og setter inn Silvestre.

88. min: De røde står veldig høyt med laget de siste minuttene.

90. min: Arsenal drøyver fælt med tiden, og Webb har lagt til fire minutter.

90+2. min: Wenger gjør sitt siste bytte. Han tar ut målscorer Arshavin og setter inn Ramsey.

90+3. min: De røde makter ikke å spille seg til noen sjanser på slutten. Arsenal holder ballen i laget, vinner frispark, og kampen ebber ut...

Liverpool var både dårlige og uheldige i denne andreomgangen. Man gikk ikke ut aggresivt som i førsteomgang, Arsenal hadde ballen mye og fikk en heldig scoring når Johnson klønet inn et selvmål. Dermed var lagene like langt, og dette gjorde at Arsenal fikk mer selvtillit. Arshavin scoret et glimrende mål, og etter dette klarte aldri Liverpool å etablere det trykket mot The Kop som man gjerne hadde forventet. Tiden gikk, men det stemte bare ikke for de røde. Det skal også sies at Howard Webb nok har hatt bedre dager på jobb, uten at han skal ha skylden for at det ble tap i dag. Dette var en kamp de røde måtte og burde vinne, og det er trist at man ikke klarte å gå ut og fortsette med det aggresive spillet fra førsteomgangen. Det eneste positive på tredje søndag i advent er at det "kun" er 243 dager til seriestart 2010/11.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 6 - Nærmest arbeidsledig i første omgang. Er våken på Nasris skudd mellom beina på Carragher tidlig i andre omgang. Sjanseløs på scoringene.

Glen Johnson 5  - Blir syndebukken i dag når han scorer et utrolig klønete selvmål, og heller ikke er våken og lar Arshavin frarøve seg ballen i forkant av 2-0. Blir byttet ut til fordel for Degen åtte minutter før slutt.

Jamie Carragher 6 -
Var som resten av Liverpool-laget meget god i første omgang, hvor han var våken og aggressiv. Falt i kvalitet med resten av laget etter pause.

Daniel Agger 6 - Kontant i klareringene, men oppspillene blir av for dårlig kvalitet litt for ofte. Blir ikke satt på de store prøvene defensivt.

Fabio Aurelio 5 - Aggressiv og bra i første omgang, men faller sterkt i kvalitet etter pause. Innleggene i forkant av begge Arsenals scoringer kommer fra hans side.

Javier Mascherano 7  - Kjemper i sedvanlig stil, og løper mer enn de fleste. Får seg en kraftig smell i første omgang, og det er trolig årsaken til at han byttes ut etter 66.minutter.

Lucas Leiva 6 - Åpner kampen bra, og nøytraliserer sammen med Mascherano Arsenals midtbane før pause. Blir flyttet ned i en mer defensiv posisjon når Mascherano forlater banen, og faller i kvalitet sammen med resten av laget etter pause.

Dirk Kuyt 6 - Er brukbar de første 45 minuttene, hvor han har en fin 45 grader ut til Gerrard samt scorer Liverpools mål. Klarer ikke å markere seg i like stor grad etter pause.

Steven Gerrard 7  - Kapteinen nærmer seg endelig toppformen igjen. Er meget god før pause, hvor han trekker opp et nydelig angrep som Torres burde ha scoret på tidlig i matchen, og blir like etter snytt for et soleklart straffespark. Ikke like fremtredende etter pause, og virker forståelig oppgitt over dommer Webb ved flere anledninger. Liverpools beste.

Yossi Benayoun 4 - Bare dommer Howard Webb var svakere enn israeleren i dag. Upresis og var ikke venn med ballen. Får en brukbar mulighet tidlig i andre omgang, men beskrivende for hans innsats går han seg fast inne i feltet.

Fernando Torres 5 - Åpner kampen friskt, men burde strengt tatt satt den store sjansen han får etter 12 minutters spill. Kombinerer bra med Gerrard før pause, men blir veldig anonym etter pause.

Alberto Aquilani - kom inn for Maschrano etter 55 minutter, men klarte på ingen måte å sette sitt preg på kampen.

David N'Gog - Fikk 11 minutter som innbytter for Benayoun, men klarer ikke å bidra med noe konstruktivt i sluttminuttene.

Philipp Degen - Får åtte minutter som erstatter for Glen Johnson. Utmerker seg med en offensiv holdning, men får ikke adresse på det ene innlegget han kommer til med.