Liverpool - Aston Villa

Man 24.08.09 kl 21.00 (Premier League) - Canal+Sport1/ESPN / Tilskuere: 43.667 / Dommer: Martin Atkinson / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Det ble en fryktelig tung kveld på Anfield. De røde tapte sjokkerende 1-3 etter å ha sluppet inn tre nye klønete dødballsmål. Tre poeng etter tre kamper i ligaen.

LiverpoolAston Villa
Mål
1-3 (0-2 til pause)
Torres (72)Lucas (selvmål 34)
Davies (45)
Young (75)
Lagoppstilling
Reina
Johnson
Skrtel
Carragher
Insua
Lucas
(Voronin 66)
Mascherano
Kuyt
Benayoun
(Babel 76)
Gerrard
Torres
Friedel
Beye
Davies
Cuellar
Shorey
Milner
Sidwell
Petrov
Reo-Coker
Young
(Heskey 80)
Agbonlahor
Innbyttere
Cavalieri
Dossena
Ayala
Kelly
Riera
Lowry
Albrighton
Guzan
Gardner
Delph
Delfouneso
Gule kort
Reina (45)
Torres (77)
Skrtel (88)
Young (12)
Reo-Coker (57)

Aston Villa gjester Anfield i sesongens andre hjemmekamp. Martin O'Neills menn fikk en dårlig start på sesongen, med 2-0 tap hjemme mot Wigan, og tap i Europa League i midtuken. Liverpool tok som kjent sesongens første trepoenger med storseieren mot Stoke forrige onsdag, og det er noe man må bygge videre på dersom en skal henge med lagene på toppen av tabellen. Liverpool har et meget godt tak på Villa, og har ikke tapt på noen av de siste 16 kampene mot Birmingham-laget. Forrige tap kom på Anfield tilbake i 2001. Forrige sesong vant man som kjent oppgjøret med hele 5-0.

Ønsker du lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil? Prøv denne linken.

Rafael Benítez sender altså utpå det samme laget som mot Stoke, med ett unntak. Martin Skrtel er i stand til å spille igjen, og er tilbake på laget allerede, etter kjeveskaden han pådro seg i åpningskampen. Dermed sendes Daniel Ayala tilbake på benken. Mange hadde nok forventet at nyinnkjøpte Sotiris Kyrgiakos skulle sitte på den benken, men det har gått rykter de siste dagene om at han ikke helt har fått klarering og er spilleklar for de røde. Enten det eller manglende kampform må være grunnen til at det også i dag er to uerfarne forsvarsalternativer på benken. Dette må sies å være det sterkeste laget Rafa kan stille per dags dato.

Aston Villa kjører uten sine murbrekkere på topp. John Carew er skadet, mens Emile Heskey er plassert på benken. Fabien Delph, som i sommer kom fra Leeds, får ikke fornyet tillit fra start, og sitter også på benken. Det ser ut til at O'Neill går for en 4-5-1 formasjon, hvor de vil forsøke seg på raske kontringer med Young og Agbonlahor. Curtis Davies er altså frisk nok til å starte, så Birmingham-laget slapp kaste inn en urutinert unggutt ved siden av Cuellar i midtforsvaret.

1. omgang:
1. min: Agbonlahor og Sidwell sparker i gang kampen, og de røde angriper mot Anfield Road End i første omgang.

 1. min: De røde går rett i angrep, og får kampens første sjanse etter bare 30 sekunder! Torres slår en høy ball inn mot Yossi Benayoun i feltet, og Friedel nøler nok til at Yossi kommer først på ballen. Stussen fra israeleren går til side for mål. Stor sjanse!

2. min: Torres slår en flott ball til Gerrard på kanten. Han tar den med seg, og forsøker runde Cuellar. Den tidligere Rangers-stopperen må holde igjen Liverpool-kapteinen, og de røde får frispark i god posisjon. Kanskje burde spanjolen sett det gule kortet for den forseelsen. Frisparket blir slått hardt inn mot Friedel, men er relativt ufarlig.

8. min: Curtis Davies kommer til heading inne i feltet etter at ballen blir slått inn igjen etter en mislykket corner. Headingen er midt på Pepe Reina, som redder uten problem.

 9. min: En ekstrem Liverpool-sjanse, i en merkelig situasjon! Torres snapper opp en ball, og kommer inn i feltet. Han får aldri kontroll på ballen, og den havner hos Gerrard i ubalanse. Heller ikke han får skutt skikkelig, før ballen faller ned hos Yossi Benayoun, som også har en gedigen sjanse inne i feltet. Heller ikke han får kontroll, og Gerrard får omsider fyrt av et skudd fra ca fem meter med venstrefoten. Den går innom Friedel og over. Der burde det stått 1-0!

 12. min: Ashley Young får det gule kortet for å holde igjen Dirk Kuyt.

14. min: Steven Gerrard sender i vei et skudd fra 18 meter. Et brukbart forsøk som seiler en meter over målet til Friedel.

17. min: Mascherano er på etterskudd og gjør en litt klønete takling på Gabriel Agbonlahor. Engelskmannen har tydeligvis vondt, men Javier slipper unna uten gult kort. Villa får frispark i god posisjon, men klarer ikke utnytte det.

25. min: Det har vært dødt på Anfield de siste minuttene. Mye trilling frem og tilbake, men ingen muligheter for noen av lagene.

30. min: Villa spiller godt bakover nå, og nekter Liverpool rom. De røde har ikke klart å produsere noen sjanser på lenge nå.

33. min: Lucas Leiva river ned Petrov på vei fremover, og Villa får frispark i ganske farlig posisjon. Lucas slipper det gule kortet, selv om Atkinson sa han fikk en siste advarsel for en hendelse for ti minutter siden.

 34. min: 0-1 Lucas Leiva (selvmål). Ashley Young slår frisparket knallhardt foran mål, og Lucas er uheldig og udyktig som header ballen rett i eget nett. Dermed tar Villa en ganske ufortjent ledelse på Anfield. Ballen sniker seg helt inne med stolpen, og Reina er sjanseløs.

38. min: Benayoun hælsparker til Johnson i fint driv. Backen finner Torres inne i feltet, og han får til et brukbart skuddforsøk som Friedel får slått til corner. Bedre takter fra vertene.

42. min: Villa har frispark i identisk posisjon som ledermålet deres kom fra. Denne gangen går forsøket rett i muren.

43. min: Selv om Liverpool har hatt et visst spillemessig overtak, har det på ingen måte vært en god omgang sett med røde øyne.

45. min: Det er lagt til et minutt av denne førsteomgangen.

 45+1. min: Pepe Reina sparker bort ballen når han føler Villa får et feilaktig hjørnespark når overtiden er ferdig.

45+2. min: 0-2 Curtis Davies. På det omtalte hjørnesparket møter Davies på første stolpe og header ballen i mål. Rafael Benítez er fly forbanna, med god grunn. Svakt av både Carragher og Torres i duellen.



Pauserapport:
Det ble til slutt som et mareritt av en førsteomgang på Anfield. De røde startet friskt, og hadde det spillemessige overtaket hele omgangen, og man kunne med litt hell kunne fått to scoringer før ti minutter var spilt. Etter dette gikk luften litt ut av laget, og det var i bunn og grunn bare dørgende kjedelig og sjanseløst på Anfield. Så fikk Villa et frispark, hvor Lucas var både klønete og uheldig, da han headet balllen i eget nett. Det som skjer på overtid er bare en vits. Det var ingenting å legge til for i denne omgangen, men dommer Atkinson legger til det obligatoriske ene minuttet. Når Steve Sidwell har sendt i vei et umotivert skudd for å ta pause, peker dommer på cornerflagget - Reina blir forbanna og sparker bort ballen så han pådrar seg et gult kort, og så dobler Villa ledelsen på den påfølgende corneren som aldri skulle blitt tatt. Det er meget bittert, og frustrasjonen til Benítez er fullt forståelig. De røde må gjøre en glimrende andreomgang om man skal ha håp om tre poeng og håp om å henge med i tetstriden her. Man klarte det mange ganger forrige sesong - men ut fra denne førsteomgangen kan en ikke være for optimistisk.

2. omgang:

45. min: Rafa jaget spillerne sine tidlig på banen, og de røde var klare til å sparke i gang andreomgangen flere minutter før gjestene. Nå angriper Liverpool mot The Kop, og det må virkelig en bragd av en opphenting til dersom dette skal gå. Torres og Gerrard sparker i gang andreomgang!

 47. min: Glen Johnson stormer fremover, og slipper ballen på elegant vis gjennom til Gerrard. Han skyter på direkten, men Friedel tar skuddet som kommer fra dårlig vinkel. De røde virker tente i starten.

52. min: Gerrard slår en ball inn i feltet, og Benayoun kommer på. Dessverre forandrer ikke ballen nok retning til å true Friedel. Villa ligger veldig lavt nå!



54. min: De røde har klart å etablere et visst pressoppe på gjestenes banehalvdel nå, men gjestene ligger til enhver tid med 10 mann bak ballen.

56. min: Gerrard skrur et frispark fra skrått hold inn i Villa-boksen. Friedel vinner duellen med Kuyt og får headet til corner.

 57. min: Nigel Reo-Coker sparker bort ballen og får gult kort.

 58. min: Dirk Kuyt kommer til heading på corner, men Friedel får bokset ballen bort. Stor sjanse!

 58. min: Dirk Kuyt kommer til heading også på den påfølgende corneren, denne gang i stolpen!

59. min: Like etter er Reo-Coker en halvmeter fra å sette inn 0-3 når Villa kontrer!

60. min. Dirk Johnson løfter inn, og Kuyt styrer ballen i nettveggen. Store sjanser nå, men det haster med den første reduseringen!

61. min: Villa bruker som forventet ekstremt lang tid hver gang de har en dødball nå.

64. min: Gjestene har flyttet opp laget nå, og kontret seg til et hjørnespark. Det er bekymringsverdig at de fire målene Liverpool har sluppet inn denne sesongen alle har kommet etter dødball. Andriy Voronin gjør seg klar for å komme på.

65. min: Hele Anfield roper på straffe når Torres går ned i en duell med Davies. Reprisene er ikke gode å tolke enten den ene eller andre veien.

 66. min: Lucas Leiva har spilt ferdig, og Andriy Voronin kommer inn. Et offensivt trekk fra Rafa.

 69. min: Gerrard skyter hardt og godt fra 20 meter. Det kommer overraskende på Friedel, som får slått ballen unna.

71. min: James Milner ligger nede og hevder han har fått en arm i fjeset fra Mascherano. Da kan vi forvente et par minutter tillegg. De røde begynner å få dårlig tid på seg nå...

 72. min: 1-2 Torres! Kuyt hopper over ballen og Emiliano Insua stormer innover i feltet. Han får gitt ballen til Torres som slår ballen i nettaket på direkten fra 8 meter.

74. min: Straffe Villa! Steven Gerrard med en utrolig klønete takling på Nigel Reo-Coker, og Villa får et helt korrekt idømt straffespark. Ballen var flere meter foran Reo-Coker, så det var ufattlig klønete!



 75. min: 1-3 Young. Da Liverpool igjen fikk håp og skulle bombadere Villa gjør Gerrard en slik generaltabbe, og Ashley Young setter straffesparket sikkert i høyre hjørnet. Han sender Reina feil vei. Virkelig en kalddusj.

 76. min: Benítez svarer umiddelbart med å ta ut Yossi Benayoun og sette inn Ryan Babel.

 77. min: Fernando Torres får gult kort for kjefting på dommer etter at Ashley Young har ligget nede i flere minutter etter en Carragher-takling. Benítez er rasende på fjerdedommeren.



80. min: Kuyt er nær å komme gjennom, men Habib Beye kommer inn og får skjermet ballen inn til Friedel.

 80. min: Ashley Young halter av banen og blir erstattet av Emile Heskey.

 81. min: Insua gjør et flott innlegg som Friedel så vidt får avverget! Friskt av argentineren.

 82. min: Ryan Babel slår et godt innlegg på bakre stolpe som både Torres og Kuyt går etter. Den er litt for lang for Torres, men Kuyt kommer på ballen. Forsøket fra nederlenderen går en meter til side for Friedels mål, men det var en stor sjanse!

83. min: Babel forsøker seg fra langt hold. Ufarlig til side for mål.

84. min: De røde får et mål korrekt annulert for offside når Voronin stikker gjennom en offsideplassert Carragher, som igjen finner Babel som setter ballen i mål. Det er fryktelig frustrerende det som skjer på Anfield nå.

87. min: Tiden er i ferd med å renne ut for de røde nå, og det ser ut til å bli det første tapet på 31 hjemmekamper. Det bør dog være en del minutter lagt til.

 88. min: En frustrert Martin Skrtel river ned Agbonlahor på vei fremover, og får det gule kortet. Villa bruker utrolig lang tid på hver eneste dødball.

89. min: De røde kjemper seg til en corner, og her må det scores dersom det ska være håp om poeng!

 89. min: Torres kommer til en god heading på corneren, som Friedel får fistet over!

90. min: Johnson skyter hardt etter et hjørnespark, og også det får Friedel slått bort.

90. min: Atkinson har lagt til fire minutter av denne omgangen. Det kunne og burde muligens vært mer...

Sluttrapport:
En av de mest frustrerende kampene på lang lang tid på Anfield i kveld. At man taper hjemme mot et formsvakt Aston Villa, etter at alle trodde man var friskmeldt etter tapet i åpningskampen mot Tottenham, med seieren mot Stoke. Det var man altså ikke. Mot Tottenham ble det to baklengs etter dødball - i dag var det tre, og alle var ufattlig klønete og burde vært avverget. De røde hadde ballen mye, men klarte ikke score på de sjansene de hadde. Så fikk man slaget i trynet med selvmålet til Lucas, før man var både uheldig og udyktig som slapp inn hjørnesparket med Curtis Davies. Da de røde omsider fikk hull på et meget godt defensivt organisert Villa-lag, og skulle bombadere fremover for å få med seg minst et poeng, gjør kaptein Gerrard en helt sjokkerende svak og treg takling på Nigel Reo-Coker. Slike feil og feiltimede taklinger er det lenge siden vi har sett fra Gerrard. Etter dette kommer de røde til en drøss av sjanser, men klarer ikke ta vare på dem. Dermed har de røde fått en katastrofal start på årets sesong, med fattige tre poeng etter tre kamper. Seks poeng bak Chelsea allerede virker fryktelig mye...

SPILLERVURDERING

Reina 5 - Kan ikke lastes direkte for noen av målene. Totalt sjanseløs på det første. Ballen kom meget fort på det andre. På straffesparket gikk han feil vei. Tross alt tre baklengs på hjemmebane.

Johnson 6 - Hadde noen fine initiativ fremover, men ikke like toneangivende som i de to første kampene. Brukbar defensiv jobb.

Skrtel 6 - Var tilbake etter kjeveskade. Spilte uten maske, og la ingenting i mellom i duellene. Klarerte bra med hodet og hadde et noen bra taklinger. Liverpools beste.

Carragher 5 - Spilte en grei kamp. Sløv da Davies vinner duellen ved scoring nummer to. Ellers villig til å være med fremover. Ble faktisk avblåst for offisde.

Insua 5 - Ble overspilt noen ganger i første omgang. Ikke for mange offensive raid heller, men får pluss for flott løp og målgivende til Torres' redusering.

Lucas 4 - Aggressiv i første omgang. Klønete og uheldig som scorer selvmål. Liten fremdrift i det offensive Ble ofret for å få inn offensive krefter.

Mascherano 5 - Jobbet bra i duellene som alltid. Imponerte ikke. Kamp på det jevne. Bidro ikke mye offensivt.

Kuyt 5 - Jobbet brukbart. Kom ikke helt til sin rett i første omgang. Bedre etter pause. Hadde flere store muligheter som han misbrukte, blant annet heading i stolpen.

Benayoun 4 - Rufsete av israeleren. Ville gjerne involvere seg fremover, men pasningskvaliteten var som regel meget svak kvalitet. Ble byttet ut.

Gerrard 4 - Kapteinen virket uinspirert. En av hans svakeste kamper på lenge. Klarte ikke å dra lagkameratene i gang da det buttet. Lite kreativ. Ga unødvendig bort et straffespark som ble direkte matchavgjørende.

Torres 5 - Ikke spesielt inspirert han heller. Fikk mye juling av Villas forsvarere. Hadde et par brukbare avslutninger. Var på rett plass til rett tid ved Insuas innlegg.

Voronin - Kom inn for Lucas i det 66.minutt. Noe invovlert, men ble mest småspill.

Babel - Inn for Benayoun i det 76.minutt.