Liverpool - Atletico Madrid

Lør 08.08.09 kl 16.00 (Pre-season) - ViasatSport/Liverpoolfc.tv / Tilskuere: 44.102 / Dommer: Phil Dowd / Anfield / Skrevet av: Frank H. Larsen

Atletico vant 2-1 på Anfield i Liverpools generalprøve. Lucas reduserte i 2.omgang. Carragher ut med ankelskade. Bedre offensivt etter pause. Ung backfirer avsluttet kampen.

Forlan

Liverpool tar i mot Atletico Madrid for sin siste pre-seasonkamp foran den nye sesongen. Fernando Torres kommer til å spille mot gamleklubben sin for aller første gang.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat og rapporter. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE til 2180.

Fernando Torres starter mot sin tidligere klubb i sesongens siste pre-season-kamp. Reina sto over mot Lyn grunnet et "mindre problem", men er tilbake mellom stengene. Ayala starter også i et ellers toppet mannskap. Riera ser ut til å være kvitt ankelskaden han pådro seg på Bislett. Kantspilleren er blant de elleve innbytterne på benken. Glen Johnson spiller for første gang på hjemmebane foran The Kop.

1.OMGANG

Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

2.min: Benayoun forsøker på et raid på venstre, men blir taklet på 16-meterstreken.

3.min: Innlegg fra Kuyt. Asenjo får slått unna, men ikke overbevisende keeperspill.

4.min: Langball fra Carragher. Torres header ned til Benayoun. Pasningen fra israeleren blir brutt.

6.min: Forlan skyter himmelhøyt over fra langt hold.

10.min: Frispark til Liverpool. Gerrard slår i mot lengste stolpe, men Asenjo plukker ballen.

13.min: Bra forsøk fra Aguero.

14.min: Carragher får en smell i ankelen.

15.min 0-1 AGUERO: Lopez kan legge inn uforstyret fra Liverpools høyre side. Ballen havner mellom Ayala og Insua. Aguero header enkelt i mål.

16.min : Carragher kan ikke fortsette. San Jose inn for Carragher.

17.min: Lang gjennomspill. Reina må utenfor straffefeltet for å klarere.

18.min: Bra spill av Liverpool. Gjennomspill til Torres. Får ballen noe foran seg. Asenjo får parert.

20.min. Torres blir lagt ned innenfor 16-meteren nede ved dødlinja. Dowd vinker spillet videre.

23.min: Johnson setter opp Gerrard med en flott pasning. Skyter i steget, men utenfor.

27.min: Bra samspill av Gerrard og Torres. Gerrard finner Torres. Torres avanserer, men pasningen på tvers inn i feltet mot Gerrard brytes.

28.min: San Jose blir avslørt på farten. Aguero alene igjennom på kanten, men Reina må slå til corner, Juanito når ikke helt opp på corneren.

29.min: Torres prøver å drible seg igjennom, men Assuncao kaster seg og får taklet.

29.min: Madrid slår inn fra venstre etter en corner. Reina bokser langt ut.

31.min: Insua slår flott inn fra venstre. Lopez må gi til corner på bakre stolpe. Svakt hjørnespark fra Gerrard.

32.min: Ballen havner tilbake i feltet, men Torres blir avblåst for offside.

33.min 0-2 FORLAN: Atletico ruller opp mot venstre. Forlan går på løp. Simao dytter ut til Forlan på venstre som bender ballen i lengste hjørnet fra 16-meter.

34.min: Torres kommer igjennom på høyre, og skyter i stolpen fra litt skrått hold.

36.min: Gjennomspill mot Aguero, men soleklar offside.

38.min: Nydelig ball mot Johnson. Innlegget fra dødlinjen er godt. Heitinga må strekke seg og heade til corner.

39.min: Insua skubber Forlan overende. Forlan roper på straffe. Dommer vinker spillet videre.

41.min: Benayoun blir lagt brutalt ned av Assuncao. Liverpool får fordel. Assuncao får gult når det blir stopp i spillet.

42.min: Mascherano avanserer flott med ballen. Dessverre blir innlegget for upresist.

43.min: Bra jobb igjen av Torres. Får med seg ballen ut av trange situasjoner, men finner ikke Gerrard med stikkeren.

44.min: Benayoun klarer nesten å tre igjennom Torres.

45.min: Frispark fra midt på Atleticos banehalvdel. Kuyt header over på Gerrards frisparkinnlegg.

PAUSE

Pauserapport: Atletico leder overraskende 2-0 på Anfield. Om ikke midstopperkrisen var stor før kampen, har den blitt enda større nå. Carragher måtte forlate banen med det som så ut til å være en ankelskade. San Jose kom inn. Det urutinerte stopperparet San Jose og Ayala har slitt med Forlan og Agüero. Forsvaret har gjort flere feil defensivt, og det er grunnen til at Atletico har nettet to ganger. Kampen har egentlig vært relativt jevnspilt. Liverpool sliter noe med rytmen fremover. Torres virker spillesugen mot gamle lagkamerater, og har blant annet hatt et skudd i stolpen.

2.OMGANG

46.min: Ingen bytter i pausen.

47.min: Frispark til Torres. Kjapt frispark. Gerrards forsøk blir stoppet.

48.min: Torres igjennom på høyre. Innlegget blir klarert til innkast. Kasett havner hos Torres. Ballen blir klarert til corner.

48.min: På corneren får Lucas en touch på første stolpe. Ayala kommer for sent på bortre stolpe.

49.min: Johnson kunne nesten vært igjennom, men blir brutt.

50.min: Kuyt slår inn. Torres header, men Asenjo behøver ikke strkke seg mye for å plukke ballen på streken.

51.min: Frispark mot Lucas på 35 meter.

52.min: Assuncao legger ned Torres på 35 meter. Gerrard slår mot Torres. Torres header utenfor fra spiss vinkel.

54.min: Innlegg fra Torres på spisen av 16-meteren. Ballen går via Gerrard og like utenfor stolpen.

Liverpool har lagt bra trykk på Atletico i starten av 2.omgang.

55.min: Benayoun forsøker med en stikker. Juanito får ballen i hånda. Ballen ville ellers ha gått igjennom til Gerrard, men dommer vinker spillet videre.

56.min: Bytte Atletico. Santana for Raul Garcia.

57.min: Gerrard på raid. Heitinga for seint i duellen. Legger ned Gerrard like utenfor 16-meteren Frisparksinnlegget havner utenfor mål.

59.min: Fint spill av Atletico. Simao skyter svakt utenfor.

60.min: Ball fra Torres når ikke frem til Benayoun.

61.min: Johnson på etterskudd i ankelhøyde.

61.min Bytte Liverpool. Babel for Kuyt.

63.min: Feil av Ayala. Aguero skyter fra langt hold. Reina gir retur, men helt ufarlig.

65.min: Forsøk på gjennomspill. Insua leser fint.

67.min: Torres forsøker alt selv. Dribler seg forbi et par mann ute på kanten. Asenjo kommer ut i tide og avverger.

68.min: Ayala unøyaktig med ballen et par ganger. Atletico setter trykk på Liverpool.

69.min: Torres nesten igjennom.

70.min: Atletico triller ballen på Liverpools banehalvdel, men resulterer kun i en løs ball inn til Reina.

72.min: Høyt innlegg. Reina plukker enkelt.

73.min: Torres rager høyest i lufta på innlegg fra Insua. Asenjo rdder greit.

73,min: Forlan får gult kort.

74.min: Bytte Liverpool. Kelly for Johnson.

75.min: Reina får ballen for langt foran seg på et tilbakespill, men får sparket vekk ballen under press i siste øyeblikk.

76.min: God pasning fra Mascherano. Ballen når nesten frem til Torres.

77.min: Bytte Atletico. Sinama-Pongolle for Maxi Rodriguez. Pongo får en god mottagelse av Anfield-publikummet.

78.min: Gerrard skyter fra langt hold. Får ikke skikelig treff på halv volley. Asenjo stopper skuddet greit.

78.min: Veggspill mellom Benayoun og Gerrard. gerrard forsøker igjen å finne Benayoun, men en forsvarspiller kommer i mellom.

79.min: Dobeltbytte Liverpool. Spearing for Mascherano. Voronin for Benayoun.

80.min: Torres finter seg fri. Skyter rett på Asenjo.

81.min: Insua legger inn. Ballen klareres.

81.min 1-2 LUCAS: Lucas smetter igjennom på en flott gjennombruddsballen fra Gerrard. Juanito opphever offsiden. Lucas kan sette ballen sikkert i mål alene med keeper.

82.min: Bytte Atletico. Jurado for Aguero.

82.min: Bytte Liverpool. N'Gog for Torres.

83.min: N'gog løper i offside.

84.min: Flott ball til Insua fra Babel. Asenjo i duell med N'Gog. Forsøk på klarering. Ballen til himmels. Asenjo kommer flyvende ut, har aldri kontroll. Avslutning.

85.min: Lucas på vei gjennom. Blir taklet i siste liten.

87.min: Småspill. Innlegg. Asenjo plukker.

88.min: Frispark til Liverpool midt på Atleticos halvdel etter at Gerard blir dyttet. Asenjo plukker greit.

89.min: Spearing trer gjennom til Insua. Insua rekkre ikke ballen før den ruller over dødlinjen.

92.min: Utspill fra Reina finner Babel. Juanito må gi til corner.

92.min: Ayala header like utenfor fra corneren.

SLUTT

Liverpool satte Atlético under større press etter pause, og produserte noen bra sjanser til å kunne snu kampen. Det ble likevel bare med Lucas' redusering i det 81.minutt.  Liverpools forsvarsrekke klarte seg bedre etter pause, og Rafael Benítez avsluttet med Kelly-Ayala-San Jose-Insua bak. Manageren er nok bekymret med å ha Carragher, Agger og Skrtel på skadelisten kun syv dager før ligaen starter. Blir det stopperkjøp de neste dagene? Torres viste flott spill mot tidligere lagkamerater. Mascherano la ned et solid arbeid på midtbanen. Det er også langt mer å gå på det offensive. Til tider rufsete pasningsspill og noen ballmist. Heldigvis deles ikke ligagullet ut i begynelsen av august.