Liverpool - Birmingham

Man 09.11.09 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport1/ESPN / Tilskuere: 42 560 / Dommer: Peter Walton / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Raymond Flåstøyl Halvorsen

Liverpool spilte uavgjort for første gang i ligaen denne sesongen, da det ble 2-2 mot Birmingham. Utligningsmålet kom på et billig straffespark, i en kamp de røde burde ha vunnet stort.

Carsley (70)

Liverpool tapte på Craven Cottage i forrige ligakamp, og står med en seier på åtte kamper, og skal prøve å få skuta på rett kjøl igjen i ligaen når Birmingham gjester Anfield. Jamie Carragher og Philipp Degen er suspdendert til denne kampen.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

David N'Gog starter på topp, i lyskeskadde Fernando Torres sitt fravær. Steven Gerrard er tilbake på innbytterbenken. Albert Riera, Glen Johnson og Martin Skrtel er tilbake i startoppstillingen etter å ha vært ute med skader.

Dirk Kuyt er Liverpools kaptein, med Carragher suspendert og Gerrard på benken.

1.omgang
1.min: David N'Gog og Dirk Kuyt tar avspark mot The Kop.

3.min: Kampens første angrepsforsøk, når N'Gog og Benayoun kombinerer flott ute til høyre, og førstnevnte legger inn i feltet, der Riera ikke når frem til ballen riktig raskt nok.

6.min: Gjestenes første visitt i angrep ender med et tannløst skudd høyt over av Lee Bowyer.

10.min  Stor Liverpool-sjanse når Glen Johnson slår en nydelig stikker til Yossi Benayoun. Israeleren stormer inn i feltet, og legger 45 grader ut. En Birmingham-forsvarer er imidlertid først på ballen, og får klarert.

11.min:  Mascherano til Kuyt, som via et Birmingham-bein finner N'Gog. Han skyter bra fra 16 meter, men Hart redder.

13.min: 1-0 N'GOG. Fantastisk trippelsjanse til Liverpool som ender med at David N'Gog banker ballen i nettaket fra kloss hold. Glen Johnson går inn i feltet, og legger inn til Yossi Benayoun. Israelerens skudd reddes på streken. Retur, og et forsøk fra Kuyt reddes på streken, før altså N'Gog til slutt scorer.

15.min:  Nytt godt Liverpool-angrep, der Albert Riera blir litt for egoistisk, og skyter når han burde ha spilt helt ledige Dirk Kuyt. Det hele ender med en retur og innlegg, som Kuyt header like over.

15.min:  Birmingham må bytte allerede. Tainio har kommet for tidlig tilbake fra skade, og Carsley byttes inn.

22.min: Riera og N'Gog kombinerer flott, men Birmingham-forsvaret får ryddet unna.

23.min:  Gjestene avvinkes feilaktig for offside i en situsjon der de ville ha vært alene med Reina.

24.min: Johnson med et nytt raid på høyrekanten, men denne gang er innlegget litt for langt inn mot keeper til at N'Gog når ballen.

24.min:  Birminghams McFadden halter.

26.min.  1-1 BENITEZ, Birmingham får frispark 35 meter fra mål. Det slås inn i feltet, og de røde taper et par hodedueller før Christian Benitez header ballen i mål. Liverpool-forsvarerne mente at spissen var i offside, men antagelig var Glen Johnson innenfor.

30.min:  Gjestene har fått blod på tann nå, og vinner en corner. McFadden ser ut til å kommet til hektene igjen.

31.min:  Javier Mascherano med et susende langskudd, som Hart med nød og neppe får tippet til corner.

32.min:  Enorme muligheter for Liverpool. Først bommer N'Gog regelrett på ballen i et tett befolket straffefelt, før Lucas triller ballen mot mål. Forsøket reddes på streken. Deretter oppstår to nye situasjoner der de røde er svært nær å ta føringen igjen.

34.min: Johnson med sitt tredje flotte raid for kvelden. Vinner en corner. Hjørnesparket går gjennom hele feltet uten at noen er nær ballen.

36.min: Nytt godt Liverpool-angrep der Riera dribler seg til dødlinja, men gjestene får frispark .

37.min: Mascherano finner Johnson. Høyrebacken slår et tidlig innlegg. Carr gir en unødvendig corner. Hjørnesparket stusses over og utenfor av Agger.

38.min: Steven Gerrard blir applaudert fra tribunene når han starter oppvarming sammen med de andre Liverpool-reservene.

39.min: Reina med en solid boksing på et frispark.

40.min: Lucas med en nydelig tversoverpasning til Benayoun. Israeleren finner N'Gog med ryggen mot mål inne i feltet, men mottaket til franskmannen er for dårlig.

41.min: Lucas med et skuddforsøk fra distanse som går langt over og utenfor.

42.min  Liverpool presser på og skaper kjempesjanser i sin ende, før Birmingham kontrer og spiller fri Benitez. Han kommer igjennom alene med Reina, men målvakten klarer å presse spissen slik at han avslutter utenfor fra skrått hold.

44.min:  Benayoun med et forsøk som blir blokkert, før Riera forsøker seg. Spanjolen skader seg i situasjonen, og må byttes ut. Trolig har han slått opp hamstringskaden igjen.

45+1.min:  Steven Gerrard kommer inn for Albert Riera.

45+2.min: To minutter på overtid får Birmingham frispark i farlig posisjon, men McFadden skyter over.

45+3.min:  1-2 JEROME. Jose Reina er på halvdistanse, og Cameron Jerome klinker til fra 40 meter og ballen suser i nettet fire sekunder over de to tillagte minuttene.

Det er helt utrolig at Liverpool ligger under til pause i denne kampen. De røde har dominert kampen stort, og har dratt opp det ene gode angrepet etter det andre. Man tok oppskriftsmessig ledelsen etter en trippelmulighet som David N'Gog til slutt satte kontant i mål på volley. Men så utlignet Benitez med et hodestøt, i en situasjon der Liverpool-forsvarerne ville ha offside. Så på overtid av overtiden dundret Cameron Jerome ballen i mål fra utrolig langt hold, etter at han så at Reina var på halvdistanse. Et sjokk for vertene, som nå må respondere når de spiller mot Anfield Road End i andre omgang. Friskt, men inneffektivt angrepsspill, og svakt forsvarsspill, oppsummerer i grunnen omgangen.

2.omgang:
46.min: Gjestene setter i gang andre omgang mot The Kop. Bowyer og Benitez tar avsparket.

46.min: Kuyt med et skuddforsøk som endrer retning i et Birmingham-bein, men ballen er såpass løs at det ikke byr på problemer og redde for Hart.

49.min: Lucas med et godt skudforsøk fra distanse, som Hart må gi en liten retur på. Men målvakten plukker raskt opp ballen igjen.

51.min: Kuyt dribler seg flott inn i feltet, men velger å avslutte fra meget skrått hold når han burde ha slått ut i feltet, og ballen går høyt opp på tribunen.

52.min: Benayoun skyter fra 20 meters hold. Halvannen meter utenfor.

53.min: McFadden må ta i bruk ulovlige midler for å stoppe Johnson ute på høyreflanken, og er heldig som ikke blir belønnet med gult kort. Frisparket heades utenfor.

56.min: Gerrard kombinerer med N'Gog og vinner en corner. Gjestene får klarert.

58.min: Birmingham har nå dannet en mur av spillere utenfor egen 16-meter. Insua skyter håpløst utenfor.

62.min: Mascherano med et knallhardt skuddforsøk som blir blokkert. Liverpool presser hardt nå.

63.min:  Steven Gerrard får en utrolig mulighet til å utligne på et godt innlegg fra høyre fra Johnson. Fullstendig umarkert fra bare noen få meters hold presterer han å heade i stolpen og ut.

64.min:  McFadden får gult kort når han feller Kuyt nede ved sekstenmeteren ute på siden. Frisparket heades unna.

65.min: Skudd fra Skrtel blokkeres.

65.min. Fantastisk Johnson-raid. Liverpool roper på straffe for hands. Enormt press fra hjemmelaget nå.

68.min:  Tidligere Liverpool-spiller Gregory Vignal kommer inn for tidligere Everton-spiller James McFadden.

69.min: David N'Gog tråkler seg inn i feltet, og blir utfordrert av Lee Carsley. Går over ende og får straffe. Lee Carsley er rasende. Svært billig straffespark.

70.min:   Både N'Gog og Carlsey får gult kort i tumultene som oppstår.

71.min:  2-2 GERRARD (STR) Steven Gerrard sender keeper feil vei, og scorer sikkert fra ellevemeteren.

74.min:  Liverpool presser på og vinner tre cornere i rask rekkefølge. Store sjanser nå.

75.min:  Enormt Liverpool-trykk, men det blåses for en forseelse inne i feltet.

76.min:  Yossi Benayoun har fått en strekk i baksiden av låret, og sliter.

77.min:  Ryan Babel erstatter Benayoun.

81.min:  N'Gog er svært nær ved å styre et Kuyt-innlegg fra høyre i mål på fremste stolpe.

82.min: Gerrard med en lobb som går en halvmeter over.

83.min:  Alberto Aguilani gjør sin Premier League-debut. Erstatter Lucas.

84.min: Glen Johnson skjærer inn fra høyre, og vinner en corner. Birmingham får klarert.

85.min: Liverpool roper på nytt straffespark når Gerrard går i bakken etter en takling fra Bowyer. Det dømmes corner.

86.min:  Benitez ut og McSheffrey inn for gjestene.

90.min: Vertene får en corner. Den blir headet unna på fremste stolpe. Fire minutter er lagt til.

Sluttrapport: Liverpool spilte uavgjort for første gang i ligaen denne sesongen, da det ble 2-2 mot Birmingham på Anfield. Utligningsmålet kom på et svært billig straffespark, i en kamp de røde burde ha vunnet stort. Dermed er Birmingham fortsatt det eneste Premier League-laget som Liverpool ikke har vunnet mot under Rafael Benitez. I kveld sløste de røde voldsomt med sjansene. I andre omgang var det nærmest enveiskjøring mot Birmingham-målet. Gjestene linet opp sine menn utenfor 16-meteren og kjempet heroisk. Dermed klarte ikke Liverpool å trenge gjennom den bastante muren og scoret det vinnermålet de hadde fortjent etter spill og sjanser. Skadeproblemene ser heller ikke ut til å ville forsvinne. I kveld måtte Riera og Benayoun ut med det som syntes å være hamstringskader.

Spillervurdering

José Reina 5 - Lite heldig kamp av spanjolen. Birmingham har nesten ikke sjanser, men scorer allikevel to mål. Kan ikke gjøre så alt for mye med det første målet, men må ta det siste baklengsmålet på sin kappe. Når bortelaget har så få muligher blir redningsprosenten dårlig.

Glen Johnson 8 - Vanskelig å se at denne spilleren har vært ute med skade! Briljerer på høyreflanken, og er med i så og si alt som skjer offensivt. Har perioder der han trøkker på enormt, med fine dragninger, gode involveringer og fantastiske innlegg. Liverpools beste.

Martin Skrtel 6 - En jevn kamp av slovaken, som dog ikke har allverdens å sette føttene i defensivt. Har et par frekke offensive løp, samt to skuddforsøk, ett litt mer heldig enn det andre. Bør kanskje forvente seg en scoring fra en hodesterk spiller som Skrtel snart, når Liverpool som i dag har 11 hjørnespark.

Daniel Agger 6 - I velkjent stil er dansken rask med å forsere fremover på banen med ballen i beina, men kunne faktisk bidratt enda litt mer offensivt i aften. Defensivt er det godkjent, uten at han får så alt for mye å bryne seg på når det gjelder den delen.

Emiliano Insúa 6 - En variabel kamp av den unge argentineren. Noen ganger går det litt vel treigt og det blir litt mange touch når venstresiden skal settes fart, mens andre ganger er han i fin posisjon og legger gode innlegg fra venstresiden etter fine løp. God innsats.

Javier Mascherano 7 - Midtbaneterrieren gjør en fin figur på gressmatta i kveld. Gjør noen gode defensive løp når Birmingham får kontringsmuligheter, samtidig som han ofte er borti ballen og er flink til å spre rundt seg med hurtige, presise småpasninger. Bra skuddforsøk.

Lucas Leiva 6 - Brasilianeren åpner kampen med pasningsfoten rett innstilt, før han i enkelte perioder forsvinner mer og mer. Jevnt over bidrar han med de enkle, nødvendige pasningene uten å utrette det helt store. Bommer på en stor sjanse.

Dirk Kuyt 6 - En del rusk i maskineriet for nederlenderen. Er flink til å posisjonere seg og slår noen gode innlegg, samtidig som han har uvanlige mange øyeblikk i kveld der han er litt for sløv i avleveringene.

Yossi Benayoun 6 - Dette var ikke den lekne playmakeren som vi kjenner. Blir løpende mye rundt midt på banen, og svært lite av det han foretar seg resulterer i sjansen eller farlige situasjoner, selv om han våkner litt før skaden han pådrar seg mot slutten.

Albert Riera 6 - Slår sannsynligvis opp skaden sin i slutten av første omgang, og erstattes av Gerrard. En tydelig skuffet og frustrert Riera som må gå av banen. Blir litt for treg og avhengig av venstrebeinet de minuttene han spiller, men en målgivende redder karakteren.

David Ngog 7 - Den unge franskmannen viser tydelig hvilket potensiale som bor i ham. Sender Liverpool i ledelsen på vakkert vis foran The Kop, og har noen nydelige tekniske finesser underveis. Litt uferdig, da han også misser på en del ankle mottak og avleveringer. Trekkes for filmingen, slikt er det ikke bra å se en Liverpool-spiller gjøre.

Steven Gerrard 6 - En tydelig halvskadet kaptein kan ikke gi bånn gass i kveld, og styrer ikke kampen slik vi er vant med at han gjør. Setter en heading i stolpen hvor han kanskje burde nettet, men er sikker fra straffemerket.

Ryan Babel - Kommer inn når Benayoun får seg en smell, men får ikke utrettet det helt store. Har dog noen fine involveringer og løp.

Alberto Aquilani - Erstatter Lucas Leiva, slik at italieneren gjør sin Premier League-debut. Legger seg dypt, og bemerker seg ikke de ti minuttene han får.