Liverpool - Burnley

Lør 12.09.09 kl 16.00 (Premier League) - Canal+ Sport Extra / Tilskuere: 43.817 / Dommer: Lee Mason / Anfield / Skrevet av: Raymond Flåstøyl Halvorsen
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Liverpool feide Burnley av banen med 4-0, etter et overraskende hat-trick av Yossi Benayoun, samt en scoring av Dirk Kuyt. Seiersmarginen kunne vært enda større.

LiverpoolBurnley
Mål
4-0 (2-0 til pause)
Benyoun (27, 61, 82)
Kuyt (41)
Lagoppstilling
Reina
Johnson
(Degen 64)
Carragher
Skrtel
Insua
Lucas
Benayoun
Gerrard
Riera
Kuyt
(Voronin 69)
Torres
(Ngog 75)
Jensen
Mears
Carlisle
Bikey
Jordan
Alexander
(Gudjonsson 75)
Fletcher
Elliott
McCann
Blake
(Eagles 59)
Paterson
(Nugent 69)
Innbyttere
Cavalieri
Dossena
Spearing
Kyrgiakos
Penney
McDonald
Thompson
Guerrero
Gule kort
Jordan
Eagles

Liverpool tar i mot nyopprykkede Burnley få dager etter at mange av spillerne er kommet tilbake fra landslagskamper. Bare tre poeng vil være godt nok for The Kop som har vært vitne til en ligastart langt under pari, selv om Burnley tuktet Manchester United og Everton på Turf Moor.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobiltelefon, gå inn på denne linken for å se hvordan.

Javier Mascherano blir ikke involvert mot Burnley. Midtbanespilleren har spilt to hele kamper for Argentina den seneste uken, og pådro seg en smell mot Paraguay. 

Yossi Benayoun erstatter Mascherano. Det betyr sannsynligvis at Steven Gerrard går ned og spiller sentralt på midtbanen sammen med Lucas Leiva. For øvrig kommer inn Martin Skrtel inn i midtforsvaret på bekostning av Sotirios Kyrgiakos. Reservekeeper Diego Cavalieri er tilbake på benken.

Burnley stiller med nøyaktig samme startoppstilling som i de tre seneste ligakampene.

You'll Never Walk Alone runger ut over et Anfield som bader i sol.

1. min: Lee Mason blåser oppgjøret i gang, og det er Burnley som sparker i gang kampen. Bortelaget angriper mot The Kop i første omgang.

2. min: Paterson får en gylden mulighet allerede før det har gått to minutter! Får skutt fra seksten meter etter et pent fremspill, men under press av Carrgher og Skrtel setter han lærkula utenfor. Småfarlig.

3. min: Bortelagets Fletcher får seg en liten smell i ankelen, og trenger behandling gressmatta.

7. min: Hjemmelagets første mulighet. Benayoun header videre til Riera, som mister ballen, men Burnley får klarert dårlig. Kuyt skyter fra 20 meter, men rett på keeper.

8. min: Skrtel kløner det til på Burnleys venstrekant, men Carragher kommer til unnsetning og hindrer Paterson i å få fri bane til å legge et farlig innlegg.

11. min: Kuyt får ballen i god posisjon på høyrekanten, men slurver med pasningen, Så får Benayoun ballen sentralt og dribler seg innover mot sekstenmeteren, men må spille ut til høyre etter hardt press. Kuyt får heller ikke denne gangen lagt skikkelig inn.

13. min: Forholdsvis lite fart i oppgjøret så langt. Kanskje spiller det internasjonale oppholdet en rolle.

14. min: Burnley legger godt inn, men Carragher header unna.

14. min: Torres får ballen, men presses av to forsvarere, og mister den.

15. min: Liverpool får frispark når Torres felles av Bikey. Etter en kort variant får Johnson, etter å ha driblet seg fri på høyrekanten, lagt inn med venstrefoten. Ballen går imidlertid rett inn til keeper Jensen.

17. min: Torres fyrer av en rakett fra 25 meter, men forsøket går utenfor.

20. min: Skrtel forserer inn på Burnleys banehalvdel, og smeller til fra 35 meter. Utenfor.

21. min: Denne gang er det Kuyt som er optimistisk fra 30 meters hold. Over.

23. min: Riera mottar en flott pasning, men blir hindret i å legge inn. Innkast.

23. min: Kampens største sjanse så langt. Rier gir tilbake til Insúa, som varter opp med et meget bra innlegg. Benayoun tar sats og vinner hodeduellen, og ballen går ikke langt utenfor.

25. min: Gerrard prøver å tre gjennom til Torres, men lykkes bare nesten.

27. min: LIVERPOOL - BURNLEY 1-0, BENAYOUN. Glen Johnson trer fint gjennom, og i drivet tar Yossi ballen med seg, først på langs, før han dribler av forsvarsspilleren og plasserer ballen pent forbi Burnleys målmann innenfor sekstenmeteren. Godt gjort av israeleren!

29. min: Ny sjanse til Liverpool! Benayoun og deretter får Kuyt får nesten lirket ballen over mållinjen etter noe rot i Burnley-feltet. Både stemningen og tempoet har økt nå.

31. min: Insúa forserer på banen og prøver å spille mot Gerrard, men pasningen er for høy. En noe småirritert kaptein viser at han vil ha løpeballen spilt langs bakken, og ikke i hodehøyde.

32. min: Carragher legger inn, og Riera legger ballen flat. Trekker innover i banen, men gir tilbake til Benayoun med et fint hælspark. Yossi setter imidlertid ballen rett på Jensen fra 20 meter.

* Yossi Benayoun og Dirk Kuyt virker å rotere på å spille i rollen rett bak Torres og på høyreflanken.

34. min: Lucas stjeler ballen og sender avgårde er godt forsøk fra 25 meter. Jensen må gi til corner.

35. min: Hjørnesparket klareres til innkast.

36. min: Pattison kommer seg fremover, og sender avgård et skudd under press fra Gerrard. Reina har imidlertid kontroll på det forsøket.

37. min: Benayoun drar med seg ballen og gir til Riera, som skyter fra skrått hold. Forsøket går en drøy meter utenfor, men det er heller ikke langt unna at Benayoun får til en styring på skuddet.

38. min: Burnley flytter laget fremover, og det blir mye klabb og babb i Liverpools felt, før de røde får klarert.

39. min: Paterson vender, men Lucas er på plass og hindrer iren, som faller lett inne i straffefeltet. Dommeren lar seg ikke lure.

41. min: LIVERPOOL - BURNLEY 2-0, KUYT. Burnley får en corner som Reina bokser unna og Torres snapper opp. Spanjolen gir videre til Insúa på løp, som finner Benayoun, Israeleren fyrer av fra godt hold, og Jensen må gi en retur som Kuyt er først på.

43. min: Godt forsøk av Johnson med venstrefoten.

43 min: Nummeret før 3-0! Benayoun gir videre til Gerrard, som plasserer ballen helt opp mot vinkelen. Jensen må hente frem en superredning for å hindre Liverpools kaptein, som gir Liverpool en corner. Hjørnesparket resulterer i enda et fosøk fra cornerflagget, men de røde får intet ut av det.

45. min: Det legges til to minutter i første omgang.

46. min: Martin Paterson sender avgårde et skudd som Reina må skyve til hjørnespark.

47. min: Carlisle header mot Reina, men spanjolen har full kontroll.

Pauserapport
Liverpool virket innledningsvis å lide av noe tunge ben etter den siste ukens landskamper, og fikk ikke opp tempoet i kampen. Det førte til at de store sjansene uteble. Etter hvert fikk imidlertid midtbanen og dampen, og da Benyoun fant seg til rette i rollen bak Torres begynte ting å skje. Først headet Yossi like utenfor, før han med en nydelig avslutning ga Liverpool ledelsen. Etter dette har israeleren vært involvert i det meste de røde har foretatt seg offensivt, og var også mannen bak skuddet som førte til at Jensen ga en retur som Kuyt kunne pirke inn. Burnley har hatt lite å stille opp med offensivt så langt, og dette skal være en grei trepoenger om man i andre omgang fortsetter i samme spor som i første omgang.

46. min: Torres og Kuyt sparker i gang andre omgang. Yossi kommer seg fri på høyrekanten nærmest umiddelbart, og får lagt farlig inn. Burnley klarerer.

48. min: Torres kommer alene mot keeper, men blir avblåst for offside.

52. min: Elliot spenner Gerrard ned en meter utenfor sekstenmeteren. Farlig posisjon.

53. min: Gerrard dytter ballen ut til Riera, som er litt treg med å angripe ballen. Den farer rett i muren, men Gerrard får den tilbake, og legger ut til spanjolen på nytt. Dette forsøket går langt utenfor.

55. min: Gerrard felles og dommeren er på vei til å blåse frispark, men gir istedet fordel. Kuyt legger inn, før Johnson får kranglet ballen ut til Benayoun. Yossi gir videre til Kuyt som har kommet seg inn i boksen, men avslutningen går rett på Jensen.

55. min: Gult kort til Jordan for en felling på Torres. De røde får ingenting ut av frisparket.

59. min: Robbie Blake går ut til fordel for tidligere Manchester United-spiller Chris Eagles. Burnley går med dette over til 4-4-2.

60. min: Mears er veldig god når han akkurat får blokkert et farlig skuddforsøk fra Fernando Torres, på pasning fra Dirk Kuyt.

61. min: LIVERPOOL - BURNLEY 3-0, BENAYOUN. Torres sender ballen til Gerrard, som i fart tar den med seg innover i sekstenmeteren. Kaptein hindres, men er sterk og står på bena. Noen få meter fra mål, skrått hold, legger han tilbake 90 grader til Benayoun, som enkelt kan punktere kampen foran åpent mål. Sterk prestasjon av Gerrard!

63. min: Elliott skyter over fra brukbar posisjon.

64. min: Degen kommer inn til sin Premier League-debut når Glen Johnson spares til kampen mot Debrecen på tirsdag i Champions League.

69. min: Degen med en meget fin stikker til Lucas, men brasilianeren slurver litt med innlegget.

69. min: Dobbeltbytte. Voronin kommer inn for målscorer Kuyt, mens hos Burnley får Nugent sin debut til fordel for Paterson.

72. min: Frispark til Liverpool. Gerrard skyter knallhardt fra 35 meter, og Jensen må gi retur. Benayoun er først på den, og tror han har nettet hat-trick, men linjedommeren er oppe med flagget for offside. Reprisen viser at israeleren tilsynelatende er onside, mens to andre Liverpool-spillere er offside. Uansett vanskelig for linjedommeren å oppfatte det korrekt når situasjonen er så marginal.

75. min: Ny, sterk prestasjon av Gerrard. Drar seg innover i sekstenmeteren og kunne lett gått i bakken da han får hard medfart. Holder seg på beina og runder Jensen, men fra meget spiss vinkel treffer han stolpen og ut.

75. min: Nytt dobbeltbytte. Gudjonsson erstatter Alexander hos Burnley. Torres går ut med et noe misfornøyd uttrykk i ansiktet, inn kommer Ngog.

78. min: Nugent er farlig frempå, og utfordrer Skrtel, men de røde får klarert. Like i etterkant får Burnley frispark, men dødballen settes både for høyt og utenfor mål.

80. min: Ngog mottar ballen og prøver å hælsparke til Voronin, men forsøket er litt for upresist.

82. min: LIVERPOOL - BURNLEY 4-0, BENAYOUN. Voronin får tak i ballen og spiller til Benayoun, som akkurat befinner seg onside. Denne gangen holder linjedommeren flagget nede, og alene med Jensen avslutter Yossi sikkert nede i venstre hjørne. Hat-trick! Pasningsspillet i forkant av scoringen er også imponerende av de røde.

84. min: Eagles klipper ned Benayoun i fullt firsprang fremover, og får se et helt fortjent gult kort av dommer Mason.

85. min: Degen får lagt presist inn fra høyrekanten, men Ngog får ikke nok kontakt på ballen med pannebrasken til at han notere seg i målprotokollen.

86. min: Fantastisk spill av Liverpool, og en kjempesjanse for Gerrard! Benayoun tar med seg ballen og avanserer fremover, før han gir en god ball til Voronin. Ukraineren varter opp med et smart hælspark, men alene med Gerrard varter Jensen opp med en kjemperedning.

89. min: Corner til Burnley.

89. min: Nugent får et hode på ballen, som sniker seg få centimetre over tverrligger. Farlig!

90. min: Enorm sjanse for Voronin! Jensen med svakt utspark, og Riera behandler ballen på maksimalt følsomt vis over to ganger, før han hurtig gir til Voronin, som er onside. Ukraineren har all verdens tid på seg, men setter ballen en meter utenfor. Svakt.

91. min: Voronin med en flott chip til Ngog, men franskmannen er akkurat i offside.

92. min: Voronin med et nytt, frekt hølspark som åpner mulighetene for de røde. Ngog får imidlertid ikke lagt tilbake til ukraineren, som i så fall hadde hatt fri bane mot mål.

93. min: Ngog er sterk i kroppen og vinner to dueller mot Mears på rappen. Deretter legger han inn til Benayoun, som viderebringer lærkula til Gerrard, Han sender den tilbake til israeleren, som kombinerer med Voronin. Spissen greier å få ballen tilbake til Yossi, men en Burnley-spiller får akkurat kastet seg foran i det israeleren skal sette inn sitt fjerde for kvelden.

Sluttrapport
Etter en relativt effektiv første omgang, skapte den røde haugevis av sjansen i andre omgang, og kunne nettet enda flere mål enn de to som Benayoun noterte seg for etter hvilen. Gerrard tok tak i kampen i andre omgang, og hadde en rekke gode involveringer, samtidig som Benayoun stortrivdes i rollen rett bak Torres, og viste seg frem som kampens store spiller med hat-trick. Liverpool er tilbake på vinnersporet etter en svsk åpning på sesongen, og på onsdag venter en ny, antatt lett hjemmekamp mot svakere motstand, når Liverpool tar imot ungarske Debrecen i Champions Legue. Det gjør ikke lørdagen verre at Arsenal taper 4-2 mot Manchester City, men Chelsea forsurte den noe da de noterte seg for nok en overtidsscoring og sikret seg 1-2 borte mot Stoke, og står dermed med full pott etter fem kamper.

Spillervurdering

Reina 6 - Har svært lite å gjøre, men har god kontroll på det som kommer. En god utboksing og et par bra redninger. Så ut til å være litt feilplassert i en situasjon, men assistentdommeren vinket heldigvis av for offside.

Johnson 6 - Har noen fine bidrag fremover, men etter den gode sesongåpningen er forventingene kanskje større enn dette? Lite å gjøre defensivt.  Har spilt to landskamper den seneste uken, og ble byttet ut i det 64.minutt.

Carragher 7 - Står frem og er ryddegutt i backrekken. Må inn å gi støtte til Skrtel ved flere anledninger. Også noen viktige blokkeringer. Noe varierende oppspill. Svært villig til å involvere seg i det offensive spillet.

Skrtel 5 - Godt å ha slovaken tilbake i midtforsvaret. Likevel blir det for mye slurv og unøyaktigheter, spesielt i begynnelsen. Carragher må inn og dekke. Hever seg noe etter hvert.

Insua 6 - Argentineren vil nødig gi slipp på venstrebackplassen. Ingenting i dag som tyder på at han har spilt seg ut av laget. Brukbart med offensivt og gjør en grei jobb bakover.

Lucas 7 - Stødig kamp sentralt på midtbanen. Trakk i tådene i dag. Har den mest defensive rollen av de fire på midten. Setter inn noen greie taklinger, og har ok bidrag fremover.

Gerrard 8 - Begynner litt rufsete. Spiller seg vesentlig opp og kommer på noen sugende løp med og uten ball. Forarbeidet til Benayouns andre scoring er av imponerende kvalitet. Serverer ballen på et sølvfat til tross for å være hardt under press. Burde selv ha kommet på scoringslisten i lpet av kampen.

Riera 7 - Villig til å involvere seg fremover. Kommer til innlegg. Trekker også mye innover og bidrar i det oppbyggende spillet. Kanskje bør han utfordre mer og komme til flere innlegg fra dødlinjen?

Benayoun 9 - Stort sett alt lykkes for israeleren i dag. Lager hattrick og har også skuddet som Kuyt setter inn returen på. Er på rett sted til rett tid og er kald i avslutningsfasen. Var nær å score flere ganger. Liverpools beste.

Kuyt 7 - Nederlenderen jobber hardt og er sentral fremover. Har flere brukbare avslutninger. Setter greit inn returen fra Benayouns avslutning. Får hvile da 21 minutter gjenstår.

Torres 5 - Får ikke de rette ballene å jobbe med. Virker til tider frustrert i 1.omgang. Skarpere i 2.omgang. Med i oppbygningen til 3-0-scoringen. Forventer noe mer enn at han vinner noen løpedueller.

Degen - Kommer inn for Johnson i det 64.minutt. Får sin Premier League-debut. Kan stort sett konsentrere seg om det offensive med varierende hell.

Voronin - Inn for Kuyt i det 69.minutt. Står bak målgivende til Benayouns tredje mål. Hadde også en stor sjanse på slutten.

Ngog - Inn for Torres i det 75.minutt. Har en del ballkontakt, men byr ikke på de store farlighetene.