Liverpool - Chelsea

Søn 01.02.09 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 44.174 / Dommer: Mike Riley / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

To sene mål av Fernando Torres, de første på Anfield denne sesongen, sørger for at Liverpool er på 2.plass og fortsatt med i gullstriden.

Lampard

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Det er duket for storkamp på Anfield når Chelsea gjester Merseyside. En kamp som vil ha mye å si for utviklingen i tetstriden i Premier League. Overskriftene i dag har vært preget av at Robbie Keane ikke en gang er med i troppen, og The Kop vil mer enn noen gang håpe at Fernando Torres endelig kan åpne sin scoringskonto på Anfield denne sesongen.

Forventet lagoppstilling fra Rafa med Alonso, Riera og Kuyt inn på laget igjen. Robbie Keane bekreftes ute av troppen. Chelsea har heller ingen overraskelser i sitt lag.

Bilder på Sky viser at Robbie Keane er til stede på stadion. I sivilt.

Det er snø i lufta når lagene kommer ut til avspark.

1.omgang:

1.min:
Liverpool tar en kontring etter at et frispark fra Chelsea er blitt blokkert av Torres, men Gerrard finner ikke den rette pasningen i nærheten av straffefelteet.

4.min: Bosingwa går i bakken som en melsekk da han får en ball fra Gerrard i kroppen, etter at backen er blitt felt av Riera. Chelsea får headet på frisparket, men ufarlig inn til Pepe Reina.

7.min:  Mascherano skjærer grimaser etter en takling av Ballack, men er snart på beina igjen. De røde sløser imidlertid bort frisparket.

10.min:  Alonso drar til fra 25 meter. Xabi får et godt treff og Cech må slå til corner. Keeperen tar selv hånd om hjørnesparket, på andre forsøk.

18.min: Mascherano og Ballack har vært i tette dueller flere ganger og dommer Riley kaller dem sammen for å gi en liten pekefinger.

19.min:  Javier Mascherano prøver seg fra nesten 30 meter og Cech gir en ukarakteristisk retur. Ingen røde er imidlertid langt nok framme til å straffe bortelagets keeper.

20.min:  Mascherano kommer i boka for en heller uskyldig takling av Mikel, men den lille argentineren har alså vært i "krigen" en del.

22.min:  Cole i boka for kynisk ha stoppet Kuyt på vei framover.

26.min: Alonso tar et kjapt frispark, Gerrard prøver en vegg med Torres, men det lykkes bare nesten da spissen prøver å finne kapteinen inne i feltet.

30.min: Anfield Road End, som Liverpool angriper mot, skriker på straffe da Kuyt går i ballen i en luftduell, men nokså halvhjertet...

32.min: Carragher slår hardt inn fra høyre og ballen har retning mot Gerrard på løp inn i feltet, men Torres velger å prøve å kontrollere ballen foran Stevie G og sjansen løper ut i sanden.

33.min: Chelsea får corner, men en presset Terry header en meter over.

34.min: Riera er noen centimetere fra å få med seg ballen inn i feltet, men bare nesten igjen.

39.min: Liverpool somler med å få klarert en høy ball inne i feltet, men Skrtel blokkerer da Chelsea får en skuddmulighet.

42.min:  Riera skyter hardt, Cech gir retur og Ashley Cole er nær ved å sende ballen i eget nett. Backen er lykkelig over å se ballen gå ut til corner.

Ett minutt er lagt til.

45+1.min:  Gerrard slår en fin stikker til Riera inne i feltet, men isteden for å prøve selv satser Albert på en vegg som ikke er presis nok.

Liverpool leder nokså knapt på poeng i tungvektskampen, men ingen av lagene har i realiteten vært i nærheten av å få inn en knockout i 45 minutter som har vært sjansefattige men med den naturlige nerven som slike oppgjør har. Hjemmelaget har vært nærmest på noen langskudd, mot en Petr Cech som virker litt glipphendt.  Den første halvdelen av omgangen ble preget av mange dueller sentralt på midtbanen, og lite har i det hele skjedd på kantene. Helt mot slutten var det imidlertid nære på for Pool et par ganger. Superspissene Torres og Anelka har eller aldri kommet til noe som ligner en sjanse. Totalt sett en brukbar omgang av mennene til Rafael Benitez, men her dreier det mye om å få tre poeng. Foran The Kop i 2.omgang skal det bli spennende å se hvor hardt de røde kjører ut etter pause.

2.omgang:

Ingen av lagene har gjort noen bytter i pausen.

46.min:  Alonso kommer i boka for femte gang denne sesongen, for en felling av Kalou, som betyr at han må stå over enten i FA-Cupens 5.runde eller hjemme mot Manchester City.

52.min:  Liverpool slår en corner, Alex bommer, men skuddet går utenfor den bortre stolpen da Kuyt prøver seg.

53.min:  Mikel med dagens klareste gule da han er altfor sen i et taklingsforsøk av Arbeloa.

54.min:  Torres får endelig dratt av avtrekkeren i nærheten av straffefeltet, ballen har retning mot mål, men Alex får blokkert i siste liten.

57.min:  Terry kaster seg inn i en duell med Kuyt, og synes å få mest av mannen, men dommeren lar spillet gå da ballen havner hos Arbeloa som skyter svakt rett på Cech.

60.min:  Frank Lampard må rett i dusjen da han kaster seg inn med knottene først og tar både ballen og leggen til Xabi Alonso.

61.min:  John Terry protesterer på seg en booking.

65.min: Liverpool får frispark på 20 meter da Mikel handser. Gerrard sender imidlertid skuddet i muren.

69.min:  Chelsea bytter ut Malouda og Anelka for Deco og Drogba.

70.min:  Gerrard får gult for filming.

73.min:  Torres får lov til å ta ned ballen i feltet, og skyter i Mikel og ut til corner.

74.min:  Benayoun inn for Riera.

75.min: Kalou skyter tamt på Reina i en sjelden visit fra Chelsea.

80.min:  Aurelio spiller inn Benayoun, som sikter fra utenfor hjørnet av 16-meteren. Cech slår forsøket til corner.

83.min:  Babel inn for Mascherano.

85.min:  Stoch inn for Kalou.

87.min: Kuyt skyter over på volley hardt presset inne i feltet. Bra forsøk.

89.min:  1-0 TORRES - Glimrende dypt innlegg fra Aurelio mot første stolpe, Torres er først på ballen og header hardt i nettet.

90+3.min: Bosingwa skyter langt utenfor fra 25 meter, til stor jubel for 95% av stadion.

Fem minutter er lagt til.

90+4.min:  2-0 TORRES - Fernando kan trille ballen i nettet etter at Benayoun stjeler ballen fra Cole som takler til Torres.

90+5.min:
+5.min:  Arbeloa "tar" en advarsel i sluttesekundene da han hindrer et Chelsea-angrep med et frispark.

90+5.min:  Torres ut til stående applaus, N'Gog inn.

Så blir det likevel ikke bare overskrifter om Robbie Keane i avisene i morgen. Liverpool var best før utvisningen, og hadde fortjent å lede allerede da, men etter at Lampard fikk rødt kort forandret også taktikken til gjestene. Nå var de fornøyd med et poeng og å forsvare seg, noe som ikke ville bli lett for et hjemmelag som prøvde. Om de prøvde nok, på banen og på benken, ville likevel ha blitt diskutert dersom ikke en cross fra Aurelio fant Torres perfekt ved første stolpe etter 88 minutter og fire sekunder. Det betydde en lykkelig avslutning med ikke bare en, men de to første scoringene fra Fernando Torres foran The Kop i 2008/09. Det betyr også et berettighet håp om at de røde kan være med hele veien inn, etter en kamp hvor Rafa Benitez brukte sitt antatt beste lag og mest balanserte formasjon. Nå er det bare å gi gass, Rafa!

Spillervurdering

José Reina 7 - Målvakten er trygg i de få situasjonene som oppstår, og setter på sedvanlig vis hurtig igang, selv om han ikke settes på de helt store prøvene.

Álvaro Arbeloa 7 - I første omgang er spanjolen nærmest usynlig fremover, men i andre omgang bidrar han bedre offensivt, i tillegg til å ha grei kontroll defensivt.

Jamie Carragher 7 - Scouseren begynner å bli vant med blå motstand, da dette er den 24. ganger han møter Chelsea i karrieren. Som vanlig er han rutinert og bidrar med oppofrende spill, samt et par offensive løp. Blir mye klarering på måfå.

Martin Skrtel 8 - Den kompromissløse slovaken er raskt oppe i enhver situasjon, og det er tydlig at han trives i storkamper som dette med mye kontakt og harde dueller. Også mer med offensivt enn sin stopperkollega.

Fábio Aurélio 9 - Kjempekamp av brasilianeren! Venstrebacken er særdeles aktiv på sin kant, og løper frem og tilbake langs linja nesten hele matchen. Meget gode innlegg og flink til å kombinere. Viktig assist. Imponerende!

Dirk Kuyt 7 - I slike tette kamper kommer nederlenderen mer til sin rett med sitt gode fotballhode. Jakter og vinner mange baller og dueller. Litt på etterskudd i enkelte avslutningssituasjoner, men jobber hardt.

Javier Mascherano 7 - Får tidlig utdelt et skandaløst feilaktig gult kort etter å ha vært mye i krigen, og må roe seg litt ned etter dette. Flink til å kombinere mellom defensive løp og offensive involveringer.

Xabi Alonso 8 - Det er bare såvidt at ikke midtbanemaestroen kom på scoringslista via noen Chelsea-bein også i kveld. Har en fantastisk skuddfot og fortsetter å vise prov på stabilitet. Strør om seg med lekre pasninger. Pådrar seg heldigvis ikke ankelbrudd etter Lampards stygge takling denne gang.

Albert Riera 7 - Solid kamp av den høye venstrekanten. Er flink til å holde på ballen og vente på sine medspillere, samtidig som han bidrar med tekniske lekkerbiskener. Vinner også en del dueller og er sterk i kroppen. Sterk syver.

Steven Gerrard 9 - Det er i de store kampene at lederne må stå frem, og det gjør utvilsomt Liverpools kaptein. Styrer midtbanen totalt, og tar grep om så og si hele kampen. Flink til å spille gjennom sine lagkamerater, flotte dødballer og gode avslutninger. Må kun se seg slått av matchinneren i kampen om bestemannsprisen.

Fernando Torres 9 - Endelig kom de to forløsende scoringene for vår spanske helt! Er aktiv gjennom hele kampen og til tross for tøffe arbeidsforhold greier han å markere seg i flere situasjoner. Lukter måltyvinnstinkter av verdensklasse da han header inn ledelsen, før han er på rett sted til rett tid og punkterer kampen. Umulig å komme utenom matchvinneren når banens beste kåres.

Yossi Benayoun - Meget godt innhopp av israeleren! Er flink til å involvere seg i spillet og med mye bevegelse er han alltid tilgjengelig. I tillegg til meget gode skuddforsøk, samt at han stjeler ballen fra A. Cole i forkant av 2-0-scoringen.

Ryan Babel - Greier ikke markere seg på de minuttene han får, da han ved to anledninger henholdsvis mister kontroll over ballen og skyter utenfor, men bidrar med kontringsstyrke. Hadde nok scoret om ikke Riley blåste av.

David N'Gog - Får såvidt ett minutt på banen for tomålscorer Torres. Frispiller Babel som har fri bane for mål, men som nevnt blåste Riley, så den unge franskmannen fikk ikke tegnet seg på assistlisten.