Liverpool - Chelsea

Ons 08.04.09 kl 20.45 (Champions League, kvartfinale, 1.kamp) - Viasat4/3+/VF/Sky / Tilskuere: 42,543 / Dommer: Claus Bo Larsen (DEN) / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Einar Kvande

En svart dag på Anfield, da man tapte 1-3 og har et forferdelig utgangspunkt foran returen på Stamford Bridge i neste uke.

Terry (61)

Liverpool og Chelsea braker sammen enda en gang i Europas gjeveste cupturnering. Denne gang i kvartfinalen, og Liverpool starter hjemme først. Javier Mascherano er suspendert for vertene, mens Chelsea ser ut til å måtte klare seg uten José Bosingwa, som har pådratt seg skade i spill for Portugal.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Som forventet er Fabio Aurelio og Albert Riera tilbake i startoppstillingen, etter at Emiliano Insua og Andrea Dossena vikarierte i deres posisjoner mot Fulham på lørdag. Ellers er det ingen endringer i forhold til startoppstillingen på Craven Cottage. Sami Hyypiä har ristet av seg sin kneskade, og sitter på benken sammen med stopperkollega Daniel Agger.

1. omgang:
1. min: Drogba og Lampard sparker i gang oppgjøret, og Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

3. min: Liverpool med kampens første sjanse! Torres fikser Liverpool et hjørnespark, som etterhvert havnet hos Kuyt. Han sender i vei et skudd med god retning på halv volley, men tar innom Ivanovic og går 30 centimeter tilside for mål. Dommer blåste uansett av for en forseelse i feltet, så det ville ikke blitt godkjent uansett.

6. min: TORRES 1-0! Kuyt gjør en glimrende jobb når han slår ballen ned til Arbeloa som kommer stormende opp på kanten. Han legger inn til Torres, som banker ballen ned i hjørnet for Cech på direkte. En vakker scoring!

7. min: En enorm sjanse for Chelsea! Aurelio mister ballen, og Drogba kommer alene med Reina. Pepe gjør en meget god og viktig redning!

8. min: Det er tydelig at Reina sliter etter inngrepnen sin, og viser at han har fått seg en smell.

10. min: Chelsea har fått etablert et press på de røde nå, og står høyt med laget sitt.

11. min: Gerrard vinner en duell på midten, og Torres kontrer alene mot Chelsea-forsvaret. Han kommer seg forbi de første to, men mister rytmen og klarer ikke komme seg forbi den siste og avslutte inne i boksen.

15. min: Chelsea presser på med mange folk. Liverpool har klart å forhindre dem fra å sende noen avslutninger på mål, men om de fortsetter å sende frem så mange folk vil nok Reina bli testet igjen.

18. min: Fabio Aurelio er alt for sen på Kalou, og Chelsea vinner et frispark i farlig posisjon. Fabio har hatt noen uheldige involveringer så langt i denne førsteomgangen. Chelsea-spilleren ligger nede med store smerter etter taklingen. Frisparket fra Lampard går rett i muren.

21. min: Drogba faller dramatisk i en ren hodeduell med Carragher, og Chelsea får et nytt frispark i farlig posisjon. Også denne gangen går frisparket i muren - denne gang fra Alex.

24. min: Chelsea ruller opp. Drogba kommer og møter, og sender ballen videre til Malouda. Han skyter på direkte fra skrå vinkel, og ballen triller en meter til side for Reinas mål. De blå er inne i en god periode nå, og Liverpool virker nervøse og stresset.

26. min: Fernando Torres stjeler ballen fra Frank Lampard, stormer fremover før han vender opp og forsøker å skru ballen i lengste kryss. Cech står langt ute, men forsøket fra spanjolen går en meter over. Godt tenkt.

29. min: Ny enorm Drogba-sjanse! Ballack slår inn på en Droba som sklir - men han kommer seg på bena og får fyrt av fra 8 meter helt upresset. Heldigvis går det harde skuddet over mål - for der ville ikke Reina hatt sjans!

30. min: Salomon Kalou får kampens første gule kort.

34. min: Alvaro Arbeloa er for sent ute på Essien, og får en advarsel fra den danske kamplederen. Med et gult kort her må Alvaro stå over returoppgjøret i London.

35. min: Arbeloa forsøker seg med et skudd med venstrefoten. Skuddet skrur mot Cech sitt lengste hjørne, men går en meterpå feil side.

39. min: Ivanovic 1-1. Chelsea fortsetter presset, og vinner et par cornere. Kalou slår inn, Ivanovic river seg løs fra Alonso og finner rom mellom Skrtel og Riera. Headingen har Reina ingen sjanse på. Da fikk Chelsea det utrolig viktige bortemålet de absolutt ikke skulle hatt.

40. min: Enorm sjanse til Kuyt, som tupper ballen med seg forbi Terry og kommer alene med Cech. Tsjekkeren gjør en fantastisk redning.

43. min: Lucas tror han har bedre tid enn han har, og mister ballen for et Chelsea som stormer fremover. Drogba forsøker seg på en chip, i stedenfor å slå inn i boksen, og chipen er alt for svak.

- Claus Bo Larsen har lagt til ett minutt av denne førsteomgangen.

Det startet glimrende på Anfield, og de røde fikk akkurat den starten alle ønsket seg. De røde la press på Chelsea, scoret et meget flott mål, og spilte godt. Så virket det som at man ble tilfreds med det, og lot gjestene fra London komme inn i kampen, og presset fra bortelaget var stort. De kjørte på fremover med mange folk, og skapte flere store sjanser til Drogba. Liverpool hadde også sine sjanser, men det kom ikke overraskende da Ivanovic på tampen av omgangen headet inn utligningen - og utgangspunktet for de røde er akkurat nå ganske svakt. 1-1 er det samme resultatet som i fjor, og betyr at man må score på Stamford Bridge, om det står seg. Vi får se de neste 45 om vi får forbedret utgangspunktet, men da må spillet være bedre enn i siste halvdel av denne førsteomgang.

2. omgang:
45. min: Alonso og Torres sparker i gang andreomgang, og nå angriper Liverpool mot The Kop.

46. min: John Terry feller Fernando Torres, og Liverpool har frispark i flott posisjon. Aurelio sin serve er for lang og for hard, og går ut til utspill for Cech.

50. min: Steven Gerrard vandrer innover i banen, og fyrer i vei et skudd fra 20 meter. Han får ikke skikkelig dreis på skuddet, som går til side for mål.

51. min: Aurelio med enda en håpløs feil! Ballen havnet hos Drogba, som rykker inn i boksen og setter ballen til side for Pepe Reina. Jamie Carragher klarer heldigvis å klarere på streken. Chelsea presser på nå!

52. min: Lampard får skudd fra 20 meter. Rett på Pepe Reina, men denne kamputviklingen er ikke bra!

52. min: Stor sjanse for Torres! Gerrard header han gjennom, og Fernando får avsluttet på direkten fra skrått hold under hardt press fra Alex, men ballen går over mål. Det svinger på Anfield nå.

59. min: Pepe Reina og John Terry går knallhardt i hverandre i duell etter corner, og begge ligger neder med smerter.

61. min: Dommer gir John Terry gult kort for farefullt spill etter duellen, og dermed er Chelsea-kapteinen ute i returoppgjøret på Stamford Bridge.

63. min: Ivanovic 1-2. Ivanovic får enda en gang gå opp på corner, denne gang helt umarkert, og han setter ballen sikkert i lengste hjørne. Når har virkelig de røde et dårlig utgangspunkt foran returen...

67. min: Drogba 1-3. Liverpool er rystet på Anfield, og har ikke hengt med i de siste minuttene. Lampard spiller fri Malouda, som muligens er i offside, og han slår videre inn til Didier Drogba. Han setter ballen i mål fra kort hold. En fryktelig utvikling av kampen.

67. min: Kampens første bytte. Yossi Benayoun kommer inn for Albert Riera.

74. min: Fabio Aurelio får et fortjent gult kort, da han for andre gang er for sent ute på Kalou.

- Andrea Dossena gjør seg klar til å komme inn.

76. min: Fabio Aurelio går ut , og inn kommer Andrea Dossena.

78. min: Chelsea kontrer, og Drogba legger over mot Kalou. Andrea Dossena får hodet på ballen, og er heldig som treffer Reina. Liverpool virker fremdeles rystet, og får ikke etablert et skikkelig press på gjestene.

80. min: Rafa gjør sitt siste bytte, og vil forsøke en sluttspurt. Lucas Leiva går av, og inn kommer Ryan Babel. Hiddink svarer med å ta av Drogba og sette inn Anelka.

85. min: Chelsea er godt organisert, og Liverpool klarer ikke å skape noen sluttspurt for å bedre resultatet og utgangspunktet for returen.

89. min: Lampard kommer seg gjennom, men Reina er aggresiv, raskt ute og får blokkert avslutningen til Chelseas visekaptein.

90+1. min: Liverpool vinner en corner på overtid, men klarer ikke å unytte dødballene slike som hjemmelaget. I stedet kontrer Chelsea, men velger å forsøke videre gjennomspill enn å avslutte.

90+2. min: Torres får ballen på venstrekanten, avanserer, og legger ut til Benayoun. Israeleren velger å ikke avslutte på direkten, tar en touch, og skuddet blir blokkert. Ballen havner etterhvert ute hos Torres igjen, men han er under hardt press og avslutningen blir for svak. Der røk nok muligheten for å forbedre resultatet.

90+3. min: Xabi Alonso får en ny mulighet. Forsøker å skru ballen helt oppe i krysset, men skuddet har ikke nok kraft til å overliste Cech. Liverpool sender frem Reina på den påfølgende corneren, men det blir aldri en avslutning på mål.

En svart kveld på Anfield, og Liverpool er så godt som ute av årets Champions League. Etter drømmestarten med et tidlig mål, tok Chelsea mer og mer over, og skapte sjanse på sjanse. I andreomgang virker Liverpool rystet, og klarte aldri styre kampen og sette et skikkelig trøkk mot Chelsea-forsvaret. 1-2 målet kommer like etter at Anfield har jublet for at John Terry mister returen, og dermed en bedre sjanse for Liverpool-avansement, men så slipper de røde nok en gang inn mål på dødball, og det føles som at man er så godt som ute. Når Drogba like etter gjør 1-3, så må man omtrent ha en Istanbul-lignende opphenting for at det skal være mulig å møte Barcelona (som vant sitt oppgjør 4-0) i semifinalen. Det er heller ikke lett å finne unnskyldninger i dag. Rafa stilte med en forventet lagoppstilling, med de beste han hadde tilgjengelig, og med tanke på hvilken form de røde har vært i den siste måneden var det ingen som forventet dette. Chelsea ville mest i dag, og spilte en meget god kamp. At de vant var helt fortjent, selv om det svir. Å score 3 mål på Stamford Bridge? Det skal et mirakel til, men en får trøste seg med at ingenting er umulig i fotball. Det må full skjerping til mot Blackburn i helga, for at ikke alle drømmer om sølvtøy skal knuses på fire dager.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 7 - Gjør en kjemperedning på Drogbas kjempesjanse tidlig i kampen, og bidrar sterkt til at sifrene ikke ble seende enda verre ut for Liverpool, med flere fine inngripener. Er kanskje litt på mellomdistanse på utligningen, men kan egentlig ikke lastes for noen av målene. Liverpools beste.

Alvaro Arbeloa 7  - Den klart beste i forsvarsfireren, selv om innlegget i forkant av 3-1 scoringen kom på hans side. Det var imidlertid Aurelio på motsatt side som ikke holdt linja og spilte Malouda onside. Flott målgivende pasning, og flere gode offensive bidrag. Vi noterte også et brukbart skuddforsøk ti minutter før pause.

Jamie Carragher 4 - Hadde kjempetrøbbel med Drogba, og sov utilgivelig da Chelsea-spissen brente sin første store sjanse for kvelden. Ble for temposvak, og klarte rett og slett ikke å henge med i svingene. Får pluss for å redde på streken fra Drogba etter pause.

Martin Skrtel 4 - Virket svært usikker, og kom flere ganger på hæla når Drogba satte opp farten. Sleivet et par baller til unødige cornere, og som vi vet var Chelsea svært farlige på hjørnesparkene i kveld. Slovaken må ta sin del av skylda for utligningen, da Ivanovic river seg løs fra Alonso og lurer seg inn hans sone mellom ham og Riera.

Fabio Aurelio 3  - Liverpools venstreside var utrolig tam i denne kampen, og det er lenge siden brasilianeren har prestert så svakt som dette. Mister ballen lett i flere situasjoner, slår støttepasninger i blinde som blir til feilpasninger, og må bære sin del av ansvaret for de to siste Chelsea-målene. Blir ikke overraskende byttet ut til fordel for Dossena kvarteret før slutt.

Dirk Kuyt 6  - Er vel den eneste sammen med Reina og Arbeloa som kan få godkjent etter denne kampen. Utmerker seg med et flott hælspark til Arbeloa i forkant av Torres sin scoring, og jobber som vanlig utrettelig gjennom hele matchen. Burde strengt tatt gitt Liverpool 2-1 like før pause etter å ha dratt seg fint fri fra Terry, men skuddet går i kroppen til Cech.

Lucas Leiva 4 - Savnet av Javier Mascherano var merkbart i kveld. Lucas er ikke i nærheten av å være den ryddegutten argentineren er. Var aktiv og god i startfasen av kampen, som var Liverpools beste periode, men bleknet mer og mer jo lenger det gikk. Ble ofte for sen til å spille fra seg ballen, noe som resulterte i mange ballmist og overganger for gjestene. Valgte ofte vanskelige løsninger. Ikke unaturlig at han ble byttet ut mot slutten.

Xabi Alonso 5 - Prøver å følge Ivanovic på Chelseas utligning, men klarer det ikke. Kvaliteten på langpasningene var ikke like høy som vanlig, og det ble i det hele tatt litt tannløst fra playmakeren.

Albert Riera 4 - Klarte ikke å involvere seg noe særlig i denne kampen, og var totalt anonym offensivt. Klarte ikke å komme opp og nå ballen på Chelseas utligningsmål. Ingen overraskelse at han blir førstemann Benitez ofrer når manageren sender Benayoun utpå.

Steven Gerrard 4 - Vi forventer at kapteinen tar atskillig mer tak i en viktig kamp som dette. Ble veldig anonym i kveld, og verken skuddforsøkene eller pasningene satt som de skulle. Virket resignert og oppgitt mot slutten.

Fernando Torres 5 - Får pluss for en meget flott scoring og et forsøk som gikk like over krysset i første omgang. Får også en kjempesjanse tidlig i andre omgang, men setter ballen over. Blir mer og mer anonym utover i andre omgang.

Yossi Benayoun - Fikk 25 minutter på banen, men vi så lite til israeleren med unntak av et mislykket fremspill.

Andrea Dossena - fikk et kvarter på venstrebacken som erstatter for Aurelio. Var heldig at ballen ikke spratt feil vei når han klarerte et innlegg ved å heade rett i kroppen på Reina.

Ryan Babel - Fikk spille de siste ti minuttene etter at han erstattet Lucas. Går seg alt for lett fast og mister ballen.