Liverpool - Debrecen

Ons 16.09.09 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - Viasat4/VM/TV2SpDK/ITV1 / Tilskuere: 41.591 / Dommer: Pedro Proença Oliveira Alves Garcia (Portugal) / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Liverpool åpnet Champions League-sesongen med 1-0 seier mot det ungarske mesterlaget Debrecen. Samme startoppstilling som mot Burnley, men ingen imponerende kamp.

Gerrard (25)Fodor (21)

Liverpool åpner Champions League-sesongen med hjemmekamp mot det ungarske mesterlaget Debrecen.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobiltelefon, gå inn på denne linken for å se hvordan.

Liverpool stiller med nøyaktig samme startoppstilling som mot Burnley. Steven Gerrard og Lucas Leiva spiller igjen sentralt på midtbanen. Javier Mascherano sto over på lørdag på grunn av en bekkebensskade, men er friskmeldt og sitter på innbytterbenken. Fabio Aurelio er for første gang med i en kamptropp denne sesongen etter kneskaden han pådro seg i sommerferien. Også Ryan Babel er blant innbytterne.

Debrecen stiller uten målfarlige Gergeley Rudolf og midtbanespiller Zoltan Szelesi. Keeper Djorde Pantic fikk en hodeskade i forrige seriekamp, og får kun en benkplass.

1. omgang:

You'll never walk alone runger over Anfield, og vi er klar for sesongens første Champions League-oppgjør på Anfield!

1. min: Torres og Gerrard sparker i gang kampen, og de røde angriper mot Anfield Road End i første omgang!

2. min: Det virker som at Debrecens taktikk er å presse høyt fra start. Ungarerne er meget aggresive i presset i åpningen.

4. min: Dirk Kuyt legger tilbake til Torres, som fyrer av på direkten. Han kommer ikke skikkelig over ballen, og skuddet går høyt til side for mål.

6. min. Lucas blir tatt av Ramos ute på kanten, og de røde får frispark i god innlegsposisjon.

6. min: Innlegget er meget godt slått av Gerrard, og Lucas klarer å stusse ballen videre inn i feltet. Yossi Benayoun er nære på å komme på stussen! Brukbar sjanse for vertene.

11. min: Det har vært lite å melde fra Anfield de siste minuttene. En feilaktig offsideavblåsning på Benayoun i skuddposisjon er det eneste hendelsen de siste fem minuttene.

13. min: Dirk Kuyt kommer til skudd fra 20 meter. Brukbart forsøk, men Poleksic har kontroll og styrer det utenfor.

17. min: Glen Johnson kommer til et innlegg som Torres får til en avslutning på. Nok en gang til side for mål.

19. min: Glen Johnson stormer fremover og får nesten gitt ballen til Riera. Spanjolen stjeler til seg ballen i nesteomgang, og avslutter raskt. Utenfor stengene.

21. min: Fodor pådrar seg kveldens første gule kort når han er alt for sent ute og feller Benayoun på vei fremover.

22. min: Gerrard prøver seg på et skudd fra nærmere 30 meter, men treffer dårlig.

25. min: I dag har vi en portugisisk dommer med markeringsbehov, som gir Steven Gerrard det gule kortet for å ha tatt et frispark 50 meter fra mål før han har blåst.

27. min: Gerrard, Kuyt, Gerrard, Torres, Benayoun. Flott kombinasjonsspill fra de røde, og Debrecen fikk klarert til corner i siste øyeblikk.

30. min: Skrtel klarerer elendig, og Debrecen tvinger Reina til å gjøre en meget bra redning med et skudd mot vinkelen fra 16 meter. Gjestene med kampens største sjanse så langt.

33. min: Bodnar sender i vei en markkryper på et frispark fra 40 meter. Reina har kontroll og redder enkelt.

34. min: Gerrard med en flott gjennombruddspasning til Albert Riera. Spanjolen velger å avslutte tidlig, og sikter seg inn mot lengste hjørnet - men en meter på feil side av stolpen.

35. min: Debrecen er inne i en god periode, og de røde imponerer på ingen måte for øyeblikket.

38. min: Kampens desidert største sjanse. Jamie Carragher spiller gjennom Albert Riera, som stormer fremover og får avsluttet fra 11 meter. Han burde definitivt ha scoret fra den posisjonen, men keeper leser hvor han ønsker å plassere ballen. Torres er litt for langt fremme til å nå returen, og Kuyt får ikke dreis på avslutningen sin.

39. min: Albert Riera stormer fremover og sender i vei en suser som Debrecen-målvakten så vidt får slått unna.

40. min: På den påfølgende corneren kommer Gerrard høyest i lufta, men headingen går over tverrleggeren.

42. min: Gerrard forsøker seg med innsiden av høyrebeinet fra godt skuddhold, men også denne gang er skuddfoten dårlig innstilt.

43. min: Liverpool er 10 centimeter fra å ta ledelsen! Insua og Riera kombinerer, og ballen blir slått lavt inn i feltet. Der kommer Gerrard fra dypet og avslutter med innsiden fra 10-12 meter, men ballen stryker stolpen.

- Den portugisiske dommeren har lagt til ett minutt av denne førsteomgangen.

45+1. min: 1-0 DIRK KUYT! Fernando Torres viser seg frem for første gang i kampen, når han vender opp og får sskutt fra 17 meter. Målvakten klarer ikke holde skuddet, og Kuyt setter inn returen!

Debrecen åpnet offensivt, og satte de røde under høyt press fra starten. De røde tok så mer og mer over, men dabbet etterhvert av. Det skal være spennende å se en skuddstatistikk fra denne førsteomgangen, for selv om det har blitt fyrt av mange skudd, har veldig få vært innstilt mellom stengene. Gerrard fikk et unødvendig gult kort tidlig i kampen, og når han nå spiller sentral midtbane må han passe seg. Vertfall om han er i samme taklingsmodus som mot Aston Villa. De røde har ikke imponert i denne førstemgangen, og undervurdert eller ei, så har Debrecen vært bedre enn forventet uten å egentlig være bra. Det vil overaske enormt om poengene ikke forblir på Anfield.

2. omgang:

45. min: Andreomgang er i gang, og nå angriper Liverpool mot The Kop.

46. min: Ramos og Lucas kolliderer i en hodeduell, og førstnevnte må ha behandling.

48. min: De røde med en god kontring med Benayoun, Kuyt og Johnson på høyrekanten. Sistnevnte får gitt til Torres inne i feltet, som ser ut til å ha fått en smell i det han skal avslutte. Spanjolen halter nå.

51. min: Steven Gerrard vil ha straffespark etter en duell inne i feltet med Kiss. Dommeren vinker spillet videre. Reprisene viser holding fra begge parter.

54. min: Gerrard sender i vei en glitrende volley fra 18 meter. Forsøket minnet om Zinedine Zidane sitt mål mot Bayer Leverkusen i Champions League-finalen i Glasgow, bare at Steven siktet seg inn mot det lengste krysset. Det harde gode skuddet seiler 10 centimeter over tverrleggeren dessverre.

60. min: Steven Gerrard forsøker seg fra 25 meter, men keeper er fint nede og holder skuddet.

65. min: Yossi Benayoun med et fantastisk raid. Lurer bort en haug med spillere og forsøker seg på et skudd mot det nærmeste hjørnet. Målvakten er nede og får blokkert til corner.

- Andriy Voronin er i oppvarming.

66. min: Ramos ligger nede med skade igjen, og han må ut på båre. Vi får nok noen minutter tillegg i denne kampen.

67. min: Lucas Leiva får gå opp helt alene på et hjørnespark, men den kraftfulle headingen går til side for mål.

68. min: Zsolt Lakczko kommer inn for Ramos.

69. min: Fernando Torres kommer seg opp og får til en heading inne i feltet, men kommer ikke skikkelig over ballen, og forsøket går over tverrleggeren.

74. min: De røde med bedre takter nå. Gerrard spiller gjennom Torres, som slår nydelig inn med utsiden av foten, men dessverre når ikke Kuyt frem på innlegget. Gerrard snapper opp ballen og stormer inn i feltet, men det er for mange ungarere i veien for at det blir skikkelig farlig.

- Ryan Babel gjør seg klar for å komme inn. Både Aurelio, Voronin og Mascherano er i oppvarming.

78. min: Debrecen presser på litt nå, og Skrtel opphever offsiden i det spissen stormer gjennom. Han får løftet ballen over Reina, men faller og de røde får klarert til corner.

79. min: Szakály går ut og blir erstattet av Feczesin.

80. min: Ryan Babel kommer inn for Albert Riera.

83. min: Liverpool kontrer. Babel stormer fremover, slår til Torres som igjen slår inn til Kuyt som bør score. Han er i ubalanse og får ikke avsluttet, men ballen havner omsider hos Benayoun som setter ballen over. Der burde ledelsen blitt doblet og trepoengeren sikret.

- Javier Mascherano skal snart byttes inn.

86. min: Martin Skrtel gir bort et frispark i meget skummel posisjon!

87. min: Frisparket er heldigvis ufarlig og svakt slått. Reina med full kontroll.

88. min: Yossi Benayoun har spilt ferdig, og blir erstattet av Javier Mascherano.

89. min: Ryan Babel gjør en fin soloprestasjon og får avsluttet fra 17 meter. Får en corner ut av det.

- Dommeren har lagt til tre minutter av kampen.

90+1. min: Gerrard skyter nok en gang utenfor fra god skuddposisjon. I de situasjonene har han normalt alltid truffet innenfor stengene.

90+2. min: Dirk Kuyt er ferdig for dagen, og Fabio Aurelio gjør comeback!

90+4. min: De røde har en corner, men klarer utrolig nok å rote den bort så de får hjørnespark i mot i løpet av 10 sekund! Debrecen sender opp målvakten sin, men mål blir det ikke.

Sluttrapport: Det var ingen stor forestilling de 41,591 oppmøtte fikk se på Anfield i dag. Liverpool var det beste laget, men spilte på ingen måte noen overbevisende kamp, og gjorde ikke mer en de måtte. Selv om Debrecen aldri virkelig var farlig, så klarte man aldri helt se kampen og være komfortabel med hva man så. Det viktigste er uansett de tre poengene, og de kjemper Dirk Kuyt inn i førsteomgang. De røde var i grunn ganske svake som lag i dag, og dette var eg skritt tilbake i forhold til Burnley-kampen i helgen. Selv om man tidvis fikk til noen gode kombinasjoner var bevegelsen aldri skikkelig god i laget, og noen total overkjøring med kalassifre ble det aldri. Man fikk fyrt av mange skudd i dag, men få i retning mål. Det må terpes avslutninger frem til møtet med West Ham lørdag kveld!

Spillervurdering:

Reina 7 - Varter opp med en meget flott redning på kampens første store sjanse. Har også kontroll på resten av skuddforsøkene. Ute og forstyrrer i en situasjon der Debrecen fort kunne kommet til en farlig avslutning. Holder nullen.

Johnson 6 - Brukbart involvert offensivt uten at det blir de helt store farlighetene. Noen ballmist og en del slurv defensivt. Flere unødvendige bakoverpasninger. Svak sekser.

Carragher 6 - Har for det meste full kontroll. Flere gode brytninger. Enkelte svake klareringer. Noen greie bidrag offensivt. God sekser.

Skrtel 5 - Variabel kamp av slovaken. Til tider rufsete, usikker opptreden og slurvete avleveringer. Men viser også oppofrende spille og rydder av og til greit opp.

Insua 4 - Skuffende kamp av argentineren. Ble en del slurv. Enkelte svake avleveringer, speislet en horribel tversoverpasning. Burde ha bidratt mer offensivt.

Lucas 7 - Jobber knallhardt. God defensivt. Flere fine gjenvinninger. Greie involveringer offensivt. Noen ballmist. Pådro seg noen unødvendige frispark.

Gerrard 6 - Ligger altfor dypt i første omgang. Lengre frem på banen etter pause. Involvert mye i angrepsspillet, men har en flere svake avleveringer. Med bedre treffsikkerhet på skuddene burde han ha kommet på scoringslisten.

Benayoun 6 - Israeleren viser at han har dribleformen inne. Mye involvert, men ikke på langt nær så effektiv som på lørdag.

Kuyt 7 - Redder dagen da han setter er påpasselig frempå og setter inn en retur. Jobber som alltid godt. Bra involvert i det offensive. Liverpools beste.

Riera 7 - Har flere gode forseringer på venstre, og kunne også ha kommet på scoringslisten. Virker konsentrert og har flotte bidrag.

Torres 5 - Sliter med å komme seg fri fra sin oppasser. Selvtilliten ser ikke ut til å være på topp. Flott forarbeid til målet trekker opp.

Babel - Kommer inn for Riera i det 80.minutt. Småfriskt innhopp. Virker spillesugen.

Mascherano - Inn for Benayoun i det 87.minutt. Kommer inn for å stabilisere midtbanen i noen nervøse avslutningsminutter.

Aurelio - Brasilianeren kommer inn på overtid. Etterlengtet comeback etter fra skade. Rakk ikke å markere seg.