Liverpool - Fiorentina

Ons 09.12.09 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - ViasatFotball/ViasatXtra2/Sky / Tilskuere: 40 863 / Dommer: Damir Skomina (SVN) / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering:Tor Sandø

En kjempebrøler av Stephen Darby to minutter på overtid, førte til at Liverpool gikk på et ufortjent tap mot Fiorentina etter å ha dominert andre omgang.

Montolivo (66)

Liverpool er utslått av Champions League allerede før siste gruppespillskamp mot Fiorentina. De røde har bare 800000 euro i prispenger, seedingspoeng til e-cupene neste fem sesonger og seeding i UEFA Europa League å spille om. Seier betyr seeding i 1/16-finalen i UEFA Europa League, og dermed hjemmekamp til slutt.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Liverpool trenger ett poeng i kveldens kamp mot Fiorentina for å være sikret seeding i 1/16-finalen i Europaligaen, og dermed få hjemmekamp til slutt.

Stephen Darby og Alberto Aquilani spiller fra start for aller første gang for Liverpool FC i kveld. Darby starter på høyrebacken, da Glen Johnson blir hvilt, mens Aquilani skal spille sentralt på midtbanen sammen med Javier Mascherano.

Steven Gerrard starter kampen, ettersom Rafael Benitez mener at kapteinen trenger kamptrening for å spille seg i form. Diego Cavalieri får en sjelden sjanse som burvokter, brasilianerens tredje kamp for sesongen. Martin Skrtel er tilbake i midtforsvaret, da Jamie Carragher får hvile på benken. Andrea Dossena får også en sjelden sjanse fra start. Fernando Torres sitter på benken, der hans unge landsmann Daniel Pacheco også har fått en plass.

1.min: Fiorentina i helhvitt tar avspark mot The Kop.

2.min: Skrtel lager et frispark ute ved sidelinja. Frisparket går over alle inne i feltet, samtidig som det blåses frispark til Liverpool.

5.min: Farlig innlegg fra Dossena, etter godt forspill av Aquilani. Sistnevnte har åpnet kampen meget bra, med flere gode involveringer.

8.min: Insua kommer i innleggsposisjon, men innsvingeren går over alle i feltet.

8.min: Gilardino på en visitt i Liverpool-feltet, men den tamme avslutningen går i et rødt bein og inn til Cavalieri.

10.min: Agger med et horribelt tilbakespill til Cavalieri. Heldigvis er brasilianeren våken og får under press skutt ballen i beina til en motspiller og ut til femmeter.

17.min: Fiorentina har presset Liverpool over på defensiven de siste minuttene. Et innlegg skifter retning i Insua, men ballen triller heldigvis inn i klypene til Cavalieri.

19.min: Benayoun skaffer Liverpools første hjørnespark, etter et fint oppbygd angrep. Resultatløs corner.

22.min: Dossena får mye rom på venstreflanken, og kommer til et nytt innlegg. Det klareres til innkast.

26.min: Insua har gjentatte problemer ute på sin kant, og gjestene kommer til nok et farlig innlegg.

27.min: Fiorentina får lagt 45 grader ut i feltet fra dødlinja, men Jørgensen skyter himmelhøyt over fra drøye 16 meter.

30.min: Stopper Krøldrup prøver å gå gjennom alene etter at et mislykket Aquilani-hælspark på midtbanen bryter et Liverpool-angrep. Dansken blir lagt i bakken av Skrtel på 16-meterstreken. Gjestene roper på straffe. Dommeren vinker det hele videre.

33.min: Gjestene vinner et hjørnespark, når Skrtel presses av Gilardino. På corneren gjør Cavalieri en god redning på De Silvestris heading. Slår ballen over til ny corner. Brasilianeren er nede ved stolpen å gjør enda en god redning på Montolivos skuddforsøk fra 20 meter etter neste corner.

40.min: Insua med et innlegg i retning Kuyt. Nederlenderen mener han blir holdt inne i feltet, og ballen går ut over dødlinja.

42.min: Gerrard vinner et frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren, ute på høyresiden.

43.min: 1-0 BENAYOUN. Gerrard slår frisparket selv, og Yossi Benayoun dukker opp på første stolpe og stusser ballen i mål.

45.min: Liverpool bygger opp et nytt angrep i det dommeren signaliserer at det legges til ett minutt.

45+1.min: Akkurat i det overtiden er over får Fiorentina en corner, som heades et par meter utenfor.

Gjestene fra Italia har ligget litt over i banespill i første omgang, og også produsert de fleste og beste sjansene. Diego Cavalieri har gjort et par absolutt kvalifiserte redninger. Men det var Liverpool som tok ledelsen like før pause, da Yossi Benayoun stusset et Gerrard-frispark i langhjørnet. Alberto Aquilani har vist lovende takter, men har også gjort seg skyldig i litt småslurv og er ikke påpasselig til å rette opp egne feil. På midtbanen har Javier Mascherano jobbet bra, og Steven Gerrard viser også bedre takter enn i de siste ligakampene. Liverpools sidebacker har hatt litt problemer, og spesielt har Insua slitt på venstresiden.

46.min: Liverpool setter i gang andre omgang.

48.min: Bortelaget får en brukbar mulighet når Cavalieri slipper ett innlegg fra høyre bak seg på første stolpe under press fra en motspiller. Målvakten får heldigvis kontroll på lærkula før noen annen når den.

51.min. Dossena skyter i nettveggen etter at en corner heades bort fra første stolpe.

51.min: Skrtel må ta telling når han får skoen til en Fiorentina-spiller i familiejuvelene i forbindelse med en takling.

58.min: Gerrard burde ha fått frispark ute ved hjørneflagget, men får i stedet corner. Den blir resultatløs.

60.min: Benayoun felles like utenfjor hjørnet av 16-meteren, og Liverpool får frispark. Gerrard slår en innsvinger, og Agger er centimetre fra å gjøre 2-0, men treffer ikke ballen i et forsøk på en stupheading.

63.min: 1-1 JØRGENSEN. Gjestene utligner mot spillets gang når Martin Jørgensen setter ballen i langhjørnet etter at Darby har blitt dratt inn i midtforsvaret for å dekke opp.

65.min: Fernando Torres er endelig tilbake på banen for Liverpool. Erstatter Dirk Kuyt.

66.min: Montolivo får se det gule kortet etter å ha sparket ned Gerrard.

68.min: Liverpool får et frispark ute ved sidelinja. Gerrard slår hardt inn i feltet, og gjestene må gi corner.

69.min: Torres snytes for en corner.

70.min: Gerrard slår et innlegg via en motspiller. Ny corner til hjemmelaget, som presser på nå.

71.min: Store sjanser til de røde på corneren. Et Torres-skudd blokkeres, før Gerrard skyter i nettveggen fra god posisjon.

72.min: Fiorentina gjør et dobbeltbytte. Marchionni inn for Santana. Vargas inn for målscorer og kaptein Jørgensen.

74.min: Stor prestasjon av Torres når han får lagt inn fra venstre, og Dossena er centimetre fra å nå innlegget og heade i mål.

75.min: Torres holder lekestue ute til venstre, men er uheldig med touchen når han drar seg inn i feltet igjen.

76.min: Aquilani tas ut, og inn kommer Daniel Pacheco til sin Liverpool-debut.

77.min: Pacheco markerer seg med en gang, med et godt skudd som Frey må slå til corner.  Liverpool presser kraftig nå. Gerrard har trukket seg dypere, og Pacheco har tatt rollen som hengende spiss.

78.min: Fiorentina slår et hjørnespark mot fremste stolpe. Darby får frispark.

80.min: Torres forsøker en flikk til Pacheco inne i feltet, men keeper Frey når ballen før unggutten.

81.min: Gerrard med et hardt innlegg, men litt for høyt for Torres. Liverpool for alle penga nå.

83.min: Fiorentina gjør sitt siste bytte. De Silvestri ut, Castillo inn.

83.min: Darby med et bra innlegg, som Dossena er nær ved å styre i mål.

84,min: Cavalieri må ut i full strekk på et godt skudd.

85.min: Darby må gi et hjørnespark. Cavalieri tar enkelt volleyforsøket fra 20 meters hold.

86.min: Torres legges ned 40 meter fra mål.

86.min: Javier Mascherano må ut. Fabio Aurelio kommer inn.

86.min: Dossena vinner en corner. Resultatløs.

87.min: Cavalieri må langt ut og klarere med beinet.

89.min: Vargas med et skuddforsøk, men Cavalieri fanger ballen ved fremste stolpe.

89.min: Spillet bølger frem og tilbake nå. Agger må gi til hjørnespark etter at Cavalieri har vært på en skovtur.

90.min: Tre minutter er lagt til.

90+2.min: 1-2 GILARDINO. Unge Darby gjør en generaltabbe ute på høyresiden, og gir fra seg ballen til innbytter Vargas. Innlegget kan Gilardino styre enkelt i mål. Meget urutinert gjort av den unge høyrebacken.

En kjempebrøler av Stephen Darby to minutter på overtid, førte til at Liverpool gikk på et ufortjent tap mot Fiorentina etter å ha dominert andre omgang. Begge lagene gikk for seier i hektiske sluttminutter, noe som resulterte i at spillet bølget frem og tilbake, med muligheter til begge lag. Liverpool var det førende laget i store deler av de siste 45 minuttene, og vertene var uheldige ettersom Fiorentina utlignet midt i hjemmelagets beste periode. Positivt for Liverpool var at Torres var tilbake etter sin skade og virket pigg, samt at Aquilani fikk 75 minutter med kamptrening. Debutanten Daniel Pacheco viste også lovende takter.

Spillervurdering:
Cavalieri 7 - God kamp av Diego i en sjelden sjanse fra start. To gode redninger på de to store sjansene i første omgang, først på en heading, så et skudd fra langt hold. Lite brasilianeren kunne gjøre med målene.

Darby 5 - Var sammen med Aquilani debutant fra start for Liverpool. Unggutten gjorde seg på ingen måte bort, men hadde noen stygge tilfeller av plasseringsfeil. Gjorde noen stygge nybegynnerfeil. Trekker inn i midtforsvaret for en fraværende Skrtel på 1-1-målet og mister vingen sin da Gilardino scorer seiersmålet. Et par gode innlegg.

Skrtel 6 - Spillet gikk litt fort for Skrtel i første omgang. Pådro seg flere frispark. Tok seg greit av det som kom, men gjorde seg skyld i tellefeil og var borte da Jørgensen utliknet for italienerne. Heller ikke patent av midtforsvaret da Gilardino scoret.

Agger 6 - Dansken spiller med en stoisk ro der bak. Fikk i perioder mye å gjøre, bak en midtbane som slapp vel mye igjennom. Var mye oppe på visitter i Fiorentina-forsvaret. Var like ved å heade inn 2-0 etter en times spill. Må sammen med makker Skrtel evaluere jobben ved seiersmålet.

Insua 5 - Villig til å gå oppover, men dette gikk klart på bekostning av det defensive. Hadde som debutant Darby plasseringsproblemer, og lot flere ganger sine vinger få lett spill.

Mascherano 7 - Igjen Liverpools bestemann. Fant seg godt til rette sammen med makker Aquilani. Som vanlig god defensivt og god som tilrettelegger offensivt. Aldri noe å si på arbeidsviljen. Sliten da han ble byttet ut med Aurelio fem minutter før slutt.

Gerrard 6 - Preger ikke kampene som vi er vant til fra kapteinen vår. Fiorentina-kampen var ment som et oppgjør for å få Steven i kampform. Mye borte i første omgang, mer med etter hvert. Men virker langt og lenger enn langt fra toppformen.

Benayoun 6 -  Jobber utrettelig. Som vanlig flink til å komme seg i posisjoner. Får trekk for en litt for stor feilprosent. Får så vidt panneluggen på 1-0-målet. Yossi har vært god i høst. Han har spilt langt bedre kamper enn denne.

Aquilani 6 - Klart den spilleren det ble stilt størst forventninger til i kveld. "Den lille prinsen" var tent på å gjøre en god figur i sin første kamp fra start. Begynte bra, med et par gode taklinger og oppofrende spill. Lovende. Italieneren var flink til å gjøre seg spillbar, falle av på midten og var ikke redd for å gå framover. Minus for lite vilje til å rette opp egne feil. Mer synlig i første enn i andre omgang. Endelig i gang.

Dossena 6 - Vil så gjerne vise seg fram når han for en gangs skyld får spille fra start og for en gangs skyld ikke byttes ut. Spilte seg bra opp utover i kampen og jobbet i lange perioder bra på venstrevingen. God til å holde bredden. Var nær ved å få hodet på en ball og score 2-1 17 minutter før slutt. Brukbart helhetsinntrykk.

Kuyt 4 - Liverpools langdistanseløper var som vanlig bevegelig, men lyktes med usedvanlig lite. Fant ikke helt ut av offsidefellen Fiorentina-forsvaret hadde satt. Ble erstattet av Torres 25 minutter før slutt. Ikke på høyden.

Torres - Fikk 25 minutter for Kuyt. Populært innhopp. Godt å se Fernando i front for de røde igjen. Lekte seg med italiernerne i perioder. Var nær, men kom ikke på scoringslisten.

Pacheco - Får sin debut da han erstattet Aquilani knappe kvarteret før slutt. Prøvde skuddfoten på sin første ballberøring. Lite som skilte ham fra scoring i debuten.

Aurelio - fikk være med på noen hektiske sluttminutter, uten å markere seg.