Liverpool - Hull

Lør 26.09.09 kl 16.00 (Premier League) - Canal+ Sport 2 / Tilskuere: 44.392 / Dommer: Peter Walton / Anfield / Skrevet av: Raymond Flåstøyl Halvorsen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Ren overkjøring av stakkars Hull på Anfield. Fernando Torres noterte seg for hat-trick, mens innbytter Ryan Babel også fikk med seg to mål. Steven Gerrard nettet det øvrige på fantastisk vis.

Marney

Dersom du ønsker å få lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobiltelefon, gå inn på denne linken for å se hvordan.

Javier Mascherano er vraket og Albert Riera kommer inn på laget. Det betyr at Steven Gerrard blir partneren til Lucas på midten. Yossi Benayoun kan bli satt opp bak Fernando Torres, selv om det også er en mulighet for at Dirk Kuyt blir flyttet inn fra høyresiden.

Hos Hull er de gamle kjente Tony Warner og Nick Barmby begge på benken.

1. min: Kampen er i gang, og Hull angriper mot The Kop i første omgang.

1. min: Etter bare et halvt minutt får Torres en flott løpeball av Gerrard, men Hull-keeper Myhill er raskt ute og får fatt i lærkula.

3. min: Lucas feller Geovanni på 35 meter, men frisparket går over alle Hull-hoder.

8. min: Benayoun prøver å krangle med seg ballen innover i 16-meteren, men stoppes av en rekke forsvarstigre.

9. min: Johnsons cross går rett over Myhills tverrligger.

10. min: Riera avanserer fint på venstrekanten, og dribler seg fri, før han legger inn. Torres får ikke kontroll på ballen.

12. min: Liverpool - Hull 1-0, TORRES. Emiliano Insúa har ballen på venstre, og triller den ut til Riera. Han legger presist inn langs bakken til Torres, som tar i mot ballen, venstre til venstre, og plasserer ballen kontant med venstrefoten bak Myhill i Hull-buret. God start!

14. min: Insúa er fint med fremover, men lykkes ikke med veggspillet.

15. min: Liverpool - Hull 1-1, GEOVANNI. Et godt innlegg blir headet ned av Vennegoor of Hesselink, før Skrtel gjør et svakt hodestøt som ikke sender ballen ut av feltet. Geovanni er årvåkent på plass, og utligner med et velplassert skudd til høyre for Reina.

17. min: Insúa får en god sjanse til å legge inn fra kanten, men innlegget er alt for høyt. De røde vinner likevel en corner, men får ikke noe ut av dødballsituasjonen.

19. min: Hull har våknet etter utligningen! Kilbane får frispark etter en duell med Kuyt, og på frisparket greier Riera å kløne frem en corner for bortelaget.

21. min: Reina fanger cornereren og setter raskt i gang. Insúa avanserer og fyrer av et godt skudd som er innom en Hull-forsvarer før den smeller en meter utenfor krysset.

22. min: Johnson roter det litt til for seg selv, og feller en fremadstormende Hull-spiller. God innleggsposisjon.

23. min: Frisparket har også Reina full kontroll på.

24. min: Insúa på løp legger fint inn til Lucas, som fyrer av på direkten. Skuddet er dessverre for rett på Myhill, og litt for svart. God mulighet.

25. min: Fantastisk av Torres, som dribler og løper seg fri i Hulls sekstenmeter, men pasningen treffer ikke Kuyt. Liverpool får corner.

25. min: Skrtel smeller til å hel volley på hjørnesparket, men det virker som om det er en arm fra Sonko som gjør at ballen styres utenfor.

26. min: På den påfølgende corneren skriker de røde på straffespark etter en hands, men dommeren virker ikke å oppfatte denne situasjonen heller. Minst én av disse situasjonene burde det blitt blåst straffe på!

27. min: Overraskende nok er selveste Carragher med fremover, og scouseren prøver å finne en Lucas på skråløp inn i feltet. Lykkes bare nesten. Hull ligger dypt nå!

28. min: Liverpool - Hull 2-1, TORRES. Ny scoring fra spanjolen! Benayoun spiller Torres frem, som kommer litt skrått, men dribler av en Hull-forsvarer, før han passerer keeper og tupper ballen i mål, mellom to forsvarere. Flott gjort av spanjolen, som viser gryende scoringsform!

31. min:  Geovanni med et skudd som går langt utenfor.

32. min: Igjen er de røde svake på dødball i mot, når Hull får vinne i lufta, og McShane får skutt fra ti meter. Heldigvis er Insúa på plass og får klarert til corner. Reina er rasende.

33. min: Corneren header Liverpool unna, før Vennegoor of Hesselink er ute med en arm, og så smått dytter Reina når spanjolen skal sette raskt i gang. Uprofesjonelt av nederlenderen. I forkant hadde Stephen Hunt et frekt brassesparkforsøk, men det var ikke hardt nok til å utfordre Reina.

37. min: Ghilas fyrer av, men Insúa er på plass og blokkerer med kroppen.

37. min: Boateng med ambisjoner om mål denne gangen, Gerrard står i veien.

38. min: Denne gang er innlegget fra Torres hårreisende dårlig.

39. min: Torres får nesten ballen med seg i kamp med tre Hull-forsvarere.

40. min: Riera med frekke detaljer på venstrekanten. Får fordel når McShane, som han nettopp har rundtlurt, holder ham igjen. Ender opp med en corner, som Sonko header unna.

41. min: Riera kjemper med Sonko om en ball på venstresiden, og skaffer innkast.

41. min: Lucas slår inn til Torres, som header utsøkt frem til Kuyt på løp. Fra tre tre meter setter nederlenderen ballen rett på keeper, men det er allerde vinket for en offside som ikke fant sted.

42. min: Et par svake involveringer fra Riera, som gjør at Boateng kan fyre av fra langt hold. Skuddet er imidlertid ufarlig.

* Det legges til to minutter overtid i første omgang.

46. min: Torres kjemper som en helt, og drar av seg tre Hull-spillere som haler og drar i den røde trøya. Sparkes til slutt ned av Kilbane, som mottar gult kort for forseelsen.

47. min: Kuyt får ballen i feltet, men innlegget er for upresist til å nå andre røde. Etterpå får Johnson ballen, vender av en Hull-forsvarer, og sender av gårde et vakkert innlegg, men ingen røde får hodet på ballen.

Pauserapport
Som det seg hør og bør, har Liverpool vært det førende laget mot nedrykksdømte Hull på Anfield. Et ballinnehav på 68% reflekterer også dette. De røde kom best i gang etter en flott manøver av Torres blant passive Hull-spillere, før de røde igjen var svake på høye baller bakover, noe som tillot Geovanni å utligne bare tre minutter senere. Rett før halvtimen passerte noterte Torres seg for sitt 50. ligamål etter overgangen fra Atlético Madrid, noe han har gjort raskere enn tidligere The Kop-helter som Michael Owen, Robbie Fowler og Kenny Dalglish. Liverpool har hele tiden hatt kontrollet på oppgjøret, men Hull har heller ikke vært ufarlige, så Rafael Benítez tar nok sikte på å punktere denne kampen så tidlig som mulig.

* Til informasjon ligger Chelsea under 1-0 for Wigan på JJB Stadium, mens Manchester United blir holdt 0-0 til pause av Stoke på Britannia Stadium.

46. min: Andre omgang er i gang.

47. min: Insúa viser overblikk og finner Torres med en fin pasning, men spanjolens skudd treffer Sonkos arm. Dog intet straffespark, ettersom forsvarsspilleren holder hendene tett inntil kroppen, og bak ryggen.

47. min: Liverpool - Hull 3-1, TORRES. Hat-trick av spanjolen! Blir glimrende frispilt, og er såvidt onside. Beholder roen alene mot Myhill, før han vender av en forsvarer og setter ballen mellom beina på McShane. Nå er mye gjort!

49. min: Stephen Hunt drar ned Johnson, som har brukt sine tekniske finesser til å lure angriperen. Frispark til Liverpool og gult kort til Hunt.

50. min: Riera legger inn, og Hull header ut til corner. Den får de røde intet nyttig ut av.

51. min: Torres i utfordrerposisjon på venstresiden. McShane, klok av skade, smeller ballen ut til corner.

52. min: Godt slått hjørnespark, før Hull header ballen ut. Likevel ingen ny corner til Liverpool.

53. min: Skrtel hopper i en duell, og treffer Vennegoor of Hesselink, mannen hvis draktbokstaver nærmest kompletterer en sirkel rundt draktnummeret, med armen. Hull får frispark i god posisjon, og Skrtel får et strengt idømt gult kort.

54. min: Frisparket fra 18 meter setter Geovanni himmelhøyt over.

58. min: En corner fra Gerrard heades videre, før Skrtel får lagt inn på nytt. Torres rager høyest og header en drøy halvmeter over fra langt hold. Godt hodestøt.

* Nå er stillingen 2-1 til Wigan på JJB Stadium! Chelsea utlignet tidlig i andre omgang, men så ble Cech sendt av banen og Wigan scoret på den påfølgende straffen. Gode nyheter for Liverpool, som lå seks poeng bak hovedstadslaget før dagens ligarunde.

61. min: Torres på farten på nytt. Sonko får såvidt klarert til hjørnespark.

61. min: Liverpool - Hull 4-1, GERRARD. Kapteinen tar corneren, før den heades unna. Insúa gir videre til Gerrard, som på direkten, fra skrått og langt hold setter den rett i krysset! Fantastisk mål av kapteinen, og Anfield eksploderer!

63. min: McShane får gult kort etter en krangel med Carragher, og iren er nære ved å få et andre gule da han ikke roer seg ned. Dommer Walton snakker med kaptein Boateng om hendelsen, og er på vei til å trekke opp et nytt kort, men ombestemmer seg. Anfield-publikumet buer.

64. min: Dobbeltbytte for Hull. Cousin og Marney kommer inn for henholdsvis Vennegor of Hesselink og Kilbane.

66. min: Gerrard er på vei gjennom etter å ha vunnet en duell, men avblåses for frispark.

68. min: Fernando Torres får stående ovasjoner når han går ut til fordel for Ryan Babel.

* Bad news: Manchester United har tatt ledelsen 1-0 borte mot Stoke.

71. min: Corner til Liverpool. Den resulterer ikke i annet enn et dårlig forsøk fra god posisjon, samt at Hull klarerer et innlegg fra Riera.

72. min: Reina er meget langt ute og klarerer til kast. Hull får kastet noe raskt, og Ghilas får skutt på åpent mål. Skuddet går dog ut til innkast. Hadde hull vært lit raskere der, kunne de fort puttet ett mål.

73. min: Gerrard tar med seg ballen fremover, og får nesten gitt til Babel på løp.

74. min: Benkede Mascherano får også løpe fra seg til fordel for Gerrard, som også mottar applaus for sitt flotte mål i det han forlater grressteppet.

75. min: Johnson trekker innover i banen, og smeller av med venstrefoten. Det er bra skru i skuddet, men sniker seg utenfor.

77. min: Babel skaffer hjemmelaget en corner.

77. min: Voronin får vise seg frem det siste kvarteret på Anfield. Yossi Benayoun går ut.

78. min: Godt innlegg av Voronin! Babel er på ballen med hodet, men det er for svakt. Meget god mulighet for Babel der.

79. min: En tydlig angrepsvillig Babel kommer seg fri på høyrekanten og legger inn, men bortelaget får klarert. Like etterpå header Babel ned til Voronin, men ukraineren får ballen litt for langt bak seg, slik at forsøket går et par meter over mål. Glimrende mulighet.

* Manchester United er nå oppe i 2-0 over Stoke.

81. min: Babel, ute på høyrekanten, gir til Kuyt som er på løp inn i boksen. Et sterk i kroppen og får lagt inn fra skrått hold. Hull klarerer til corner.

82. min: Kanonforsøk fra Riera, som er centimetre fra å hamre ballen opp i krysset!

83. min: Marney går over ende i duell med Skrtel, og dommer Walton er god som ser at Hulls-spilleren filmer. Marney belønnes med gult kort.

83. min: Josey Altidore kommer inn for Geovanni.

85. min: Mange muligheter for Liverpool nå. Først får Voronin headet mot mål fra meget skrått hold, og Hull klarerer på streken. Så får Lucas en gylden mulighet med hodet, men header i stedet ballen tilbake i feltet - uvisst av hvilken grunn. Deretter fyrer Mascherano av, men forsøket er for høyt.

87. min: Babel i driv på høyrekanten og skaffer nok en corner.

87. min: Johnson får ballen i feltet, og i mangel på tid må han skyte med utsiden av venstrefoten. Lærkula sniker seg en knapp halvmeter utenfor nærmeste stolpe!

88. min: Liverpool - Hull 5-1, BABEL. Nederlenderen får lønn for strevet! Gir flott videre til Kuyt, som avanserer på høyrekanten. Stikker perfekt på Kuyts pasning inn foran mål, og fra fem meter gjør ikke Babel noen feil. Friskt innhopp, men lukter muligens offside på scoringen.

89. min: To kjempemuligheter for de røde. Først tabber Sonko seg ut, slik at Voronin får avsluttet. Forsøket blokkeres. Så skyter Lucas fra 20 meter, og greier nesten å skru ballen inn.

* Det legges til fire minutter.

90. min: Liverpool - Hull 6-1, BABEL. Riera fyrer av fra skrått hold, og treffer en intetanende Babel i hælen. Ballen går i perfekt bue over Myhill, og Liverpool har nå scoret seks mål!

90. min: Riera forserer flott på venstrekanten, og får lagt inn, men ingen røde snuter møter ballen.

90. min: Voronin prøver å dra seg fri, men når ikke frem før Sonko.

90. min: Riera i gang igjen på venstrekanten! Bruker sin teknikk og tar seg forbi en spiller før han får lagt inn.

90. min: Voronin vil ha straffespark da han holdes, men får i stedet frispark i mot.

Sluttrapport
De røde ga seg ikke før de hadde scoret hele seks mål mot stakkars Hull på Anfield! I realiteten kunne også sifrene vært langt større, da de røde spesielt i andre halvdel av andre omgang produserte sjanser på løpende bånd. Fernando Torres viste igjen sine kvaliteter ved å punktere kampen meget tidlig i andre omgang, før Gerrard på utrolig måte satte inn mål nummer fire via tverrligger, i det som minnet om en blanding av innlegg og skudd. Ryan Babel var tydlig hissig på grøten etter han kom inn, og får med seg to mål, selv om kun det ene var bevisst handling av nederlenderen. Liverpool overkjørte Hull i denne kampen, og tok også innpå tre poeng på serieleder Chelsea, som tapte 3-1 for Wigan i ettermiddag.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 7 - Solid i feltet de gangene Hull spilte ballen inn mot mål, våken og med gode igangsettinger.

Glen Johnson 6 - Det virket som om Hull hadde en taktikk med å slå langt og høyt mot Johnson, og han tapte hodeduellen som ga utligning. Viste tendenser offensivt, men har vært bedre før denne sesongen.

Jamie Carragher 6 - Det ble mest dueller og mindre løpeturer på Carra i dag, noe han fikset greit uten å helt få vekk inntrykket av at storformen er et stykke unna.

Martin Skrtel 6 - Vant en del i lufta, men hadde også et par sleiver som ved baklengsmålet. Har også en del å gå på.

Emiliano Insua 7 - Åpnet strålende på venstrebacken med gode initiativ, inkludert et susende langskudd og forsering som endte helt ved dødlinja. Mindre fremtredene etter pause.

Lucas 7 - Legger ned et solid stykke arbeid igjen, men behøver å bli mer distinkt foran motstanderens mål. Hadde et par muligheter i dag som han burde tatt bedre vare på.

Steven Gerrard 7 - Vi tillater oss å tvile på om scouseren mente å prøve å skyte fra sidelinja, slik som Jan Mølby gjorde mot Norwich for mange år siden. Spilte seg kraftig opp etter en litt lunken 1.omgang.

Yossi Benayoun 7 - Yossi ble mye borte ute på høyrekanten, selv om han alltid er en potensiell kreativ kraft. To stikkballer som Torres utnyttet maksimalt kommer på plusskontoen.

Dirk Kuyt 7 - Motoren går i drøyt 90 minutter, selv om det lenge virket å være litt lite på tanken. Vokste da de andre ble slitne og flott forspill til 5-1.

Albert Riera 7 - Direkte og til dels god framover i dag, med raid og susende skudd. Noe slurv i pasningspillet, spesielt før pause, velger vi å ikke trekke særlig på.

Fernando Torres 9 - Du så det tidlig, Fernando hadde i dag det ekstra giret som gjør han omtrent ustoppelig. Og så har han den kulden foran målet som scoringskonger har. Rafa hindret ham trolig å få både fire og fem i dag med et nokså tidlig bytte. Banens suverent beste.

Ryan Babel - Direkte og farlig mot dødstrøtte og slått Hull-forsvarere. Fikk to mål, det ene heldig, men kunne hatt enda flere.

Andriy Voronin - Er en type som ofte er involvert i sjanser, spesielt som i dag hvor Liverpool har avgjort kampen. Nære både scoring og assist.

Javier Mascherano - Gjorde en grei jobb sentralt i de minuttene som Stevie G fikk hvile.