Liverpool - Manchester City

Lør 21.11.09 kl 13.45 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 44.164 / Dommer: Phil Dowd / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Poengdeling på Anfield. Skrtel og Benayoun for Liverpool, Adebayor og Ireland for City. Agger og Babel måtte ut med skader.

Lucas (63)

Liverpool er vertskap for nyerike Manchester City på Anfield. En viktig kamp med tanke på at begge lag kjemper for en plass i neste års Champions League.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Steven Gerrard er som forventet tilbake i startoppstillingen. Glen Johnson ble derimot ikke frisk nok til å bli involvert i dag. Jamie Carragher eller Martin Skrtel kommer til å vikariere på høyrebacken. Philipp Degen er suspendert, mens Martin Kelly fortsatt er skadet.

Ellers er trioen Fabio Aurelio, Albert Riera, Yossi Benayoun å finne på benken etter å ha fått spesialbehandling i Serbia. For øvrig får Ryan Babel en sjelden mulighet fra start. Nabil El Zhar er for første gang i en kamptropp denne sesongen etter kneskaden han pådro seg i sommer. En ikke 100% kampklar Alberto Aquilani er igjen plassert på benken.

Den tidligere Liverpool-spilleren Craig Bellamy starter for City, mens Carlos Tevez må ta til takke med en plass på benken. Robinho er ikke friskmeldt.

Lagene entrer banen nå, til akkompagnement av "You`ll Never Walk Alone".

Liverpool har vunnet 71 av tilsvarende oppgjør, 37 har endt uavgjort, mens hjemmelaget har gått tomhendte av banen i 31 kamper.

Liverpool har avspark.

1. min.: Bra kombinasjonsspill på Liverpool, som spiller mot The Kop i første omgang. Given får sin første ballkjenning.

2. min.: City får første frispark. NGog er alt for sen mot Bridge.

4. min.: Liverpool har initiativet. Liverpool får frispark halvveis inn på Citys halvdel da Barry drar ned Kuyt.

5. min.:  Kjempesjanse for Liverpool. Skrtel header mot Given som får slått til corner.

5. min.:  Agger blir liggende etter å ha fått seg en smell. Ser alvorlig ut. Blir båret ut av banen.

8. min.: Daniel må ut. Liverpool spiller med ti spillere, men Kirgiakos er klar for å komme inn.

11. min.:  Kirgiakos kommer inn.

11. min.: Reina må strekke seg på en farlig stikker. Spanjolen har kontroll.

12. min.: Upresist pasningsspill bak hos Liverpool gjør at City får komme på et angrep. Men den siste pasningen blir for upresis.

14. min.:  Babel blir liggende etter å ha blitt sparket på leggen av de Jong. Nederlenderen kommer bort i Gerrard, som også blir liggende. Steven kommer seg, mens Babel må ha mer behandling. Igjen må Liverpool spille med ti mann en periode.

16. min.: En haltende Babel kommer innpå igjen. Ryan tar seg til høyrefoten.

17. min.:  Carragher får gult for å ha tatt Bellamy.

18. min.: Ireland skyter høyt over.

19. min.: Skadeproblemene fortsetter for Liverpool. Babel hinker ut og erstattes av Benayoun. Liverpool har gjort to bytter før 20 minutter er spilt. Benitez ser bekymret ut.

22. min.: Liverpool sliter med å etablere spill.

23. min.: Tilløp fra Liverpool nå. Men uten at det blir farlig.

24. min.:  Toure må ha behandling, men kommer seg raskt.

26. min.: Mer å høre fra City-fansen enn fra Liverpool-supporterne for øyeblikket.

27. min.: Adebayor får en god stikker, men er offside.

27. min.: Gerrard kommer på skuddhold, men ballen går høyt over.

29. min.: Gerrard er på løp, men Toure får akkurat slått ballen ut av egen 16-meter.

31. min.: City ligger lavt, men Kuyt får skutt via en City-forsvarer og til corner. Skrtel får hodet på innlegget, men ballen går utenfor med god margin.

34. min.: Ikke det gode spillet på Anfield nå.

35. min.: Benayoun prøver å finne NGog og lykkes nesten med et gjennomspill. Citys midtstoppere skjermer ballen inn til keeper.

36. min.:  Ireland kommer på skuddhold fra god vinkel, men ballen går utenfor.

37. min.: Igjen prøver Benayoun seg med et gjennomspill, denne gang mot Gerrard. Men igjen er en av mange City-forsvarere først på ballen.

38. min.: Mascherano forsøker seg med et skudd. Given har full kontroll.

40. min.: God periode for Mascherano nå. Han jobber og sliter, men uten at Liverpool får testet Given.

42. min.: Det har vært likt ballinnehav i første omgang.

45. min.: Spillet veksler fram og tilbake. Det er lagt til seks minutter.

45. + 3. min.: Liverpool har spillet, men City ligger kompakt og lavt, som de har gjort hele omgangen.

45. + 5. min.: Mascherano skyter via Gerrard, men ballen triller inn til keeper.

En svak førsteomgang hvor Liverpool har fått to nye tilvekster til sykestua. Agger blødde fra hodet og ble båret ut, mens Babel hinket ut etter en skade i fotbladet. Liverpool har hatt det meste av spillet, men uten at det har blitt de store sjansene. De to skadene har gjort at Benitez har måttet gjøre noen grep. Midtbanespillerne Mascherano og Benayoun (som kom inn for Babel) har vært positive og har hele tiden sett etter gjennomspillmuligheter. Litt mer bevegelse og presise gjennomspill fra Liverpools side, så vil mulighetene komme. City er vanskelige å spille mot. De ligger lavt og satser på at kontringer skal skaffe dem mulighetene til å dra den korte veien fra Liverpool til Manchester med poeng.

46. min.: Manchester City har avspark.

46. min.:  Onuoha erstatter en skadet Toure for bortelaget.

47. min.: City og Ireland er på en farlig visitt, men Skrtel får avverget.

50. min.:  1-0; Skrtel har vært frempå på alle dødballene hittil. Etter 50 minutter får han lønn for strevet og møter et frispark fra Gerrard. Slovaken tar ballen før Adebayor og netter fra fem meters hold.

54. min.: Kampen hadde godt av et mål. Tempoet og kvaliteten er kommet ett hakk opp.

59. min.: City har corner og Reina må ut i feltet for å bokse.

61. min.:  Barry ut, Tevez inn for City. Begge spillerne får pipekonserter fra Liverpool-supporterne.

63. min.:  Lucas får gult kort for å sparke bort ballen etter at City fikk frispark midt på banen.

66. min.:  Benayoun blir liggende nede etter å ha kollidert med Zabaleta. Yossi kommer seg raskt opp igjen.

69. min.: Mer City nå. Skrtel får headet til corner.

69. min.:  1-1; Adebayor. Rollene er byttet om. På Skrtels mål var det Adebayor som gjorde en dårlig forsvarsjobb. Denne gang er det slovaken som med fordel kunne dekket opp togoleseren bedre. Igjen er det på dødball liverpool slipper inn mål. Ingen ved stolpene.

73. min.:  Kyrgiakos ble liggende etter en duell. Grekeren tar seg til kneet.

74. min.: NGog prøver skuddfoten, men ballen går høyt over.

76. min.:  1-2; Ireland scorer alene med Reina etter et glimrende gjennomspill fra Tevez. Usedvanlig slett forsvarsjobb av Skrtel og Kyrgiakos. Luktet offside på Ireland.

77. min.:  2-2; Benayoun. Israeleren går på bakerste stolpe og får et glimrende innlegg fra høyresiden. Liverpool svarer raskt.

80. min.: Flere brukbare City-muligheter fra Adebayor. Men Reina er med på notene.

82. min.:  Kyrgiakos blir liggende etter en duell. Igjen ser det ut som det er kneet som er problemet. Grekeren kommer seg opp. Liverpool skal snart gjøre bytte nummer tre for ettermiddagen.

84. min.:  Bellamy kommer på skuddhold. Ballen går over.

85. min.:  Benayoun går ut, Aurelio kommer inn. Israeleren er sliten og får hvile.

89. min.: Liverpool presser nå.

90. min.: Det er lagt til fire minutter.

90. + 2. min.: Kuyt gjør en fin jobb, kommer seg inn i feltet og blir tatt av Bellamy. Dowd vinker spillet videre.

90. + 4. min.: Massivt Liverpool-press. Gerrard legger corner. Lucas setter hodet på ballen, men ballen går utenfor.

Sluttrapport;
Poengdeling mellom Liverpool og Manchester City på Anfield. Etter en første omgang der lite skjedde, ble det satt fyr på kampen etter pause. Det tempoet og gode spillet som manglet i første, ble mer fremtredende i andre omgang. Her var både tempo og spill Skrtel ga Liverpool ledelsen etter dødball, der slovaken slo Adebayor i duell. Adebayor utliknet, et mål Skrtel burde avverget. Ireland ga Manchester City ledelsen da han lurte offsidefellen og igjen var forsvarsarbeidet under enhver kritikk. Ett minutt etter dette utliknet Benayoun da han møtte et overlegg fra høyresiden. Liverpool hadde sjanser nok til å vinne kampen, men måtte nøye seg med uavgjort i en kamp der Agger og Babel er nye spillere på sykestua. Greit med uavgjort på Anfield i en kamp som ikke går over i historien som spesielt minnerik. Med litt marginer på sin side kunne alle poengene raskt ha havnet i Liverpool. Men de marginene er andre steder enn hos de helrøde for øyeblikket.

Spillervurdering:

Reina 6 - Har svært lite å gjøre før pause, og redder Citys eneste skudd mellom stengene. Klart mer arbeidsom i 2.omgang. Har god kontroll i feltarbeidet. Kan ikke lastes for målene. Sikker i klypene. Gode utspill.

Carragher 6 - Måtte vikariere på høyrebacken. Kommer greit fra oppgaven. Noen offensive bidrag.

Skrtel 6 - Er involvert i to sentrale situasjoner. Våken frempå og scorer sitt første mål for Liverpool. Taper duellen med Adebayor da togoleseren utligner. Gjør ellers en kamp på det jevne.

Agger - Midtstopperen skaller sammen med en City-spiller allerede etter fem minutter. Får et kutt og blir liggende. Forlater banen på båre.

Insua 6 - Varierende prestasjoner av argentineren. Flere gode inngripener defensivt, men bør ha flere initiativ fremover. Enkelte slurvete avleveringer

Mascherano 7 - Gjør en god jobb i ankerrollen, men har også flere offensive bidrag enn vanlig. Opptrer langt mer som ballfordeler i dag, med vekslende hell. Liverpools beste.

Lucas 6 - Har enkelte gode brytninger, men bidrar ikke særlig offensivt. En kamp på det jevne.

Kuyt 6 - Jobber som alltid godt. Ikke like involvert offensivt som han pleier i 1.omgang. Kommer mer til sin rett etter pause.

Gerrard 6 - Kapteinen var spillesugen fra start. Tar initiativ. Har gode øyeblikk. Enkelte bra løp. Flott innlegg til Skrtels scoring. Brukbare involveringer. Hadde nok ikke forventet å spille 90 min. Sterk sekser.

Babel - Positiv start på kampen. Er en trussel ute på venstrekanten, men uheldig som blir truffet av De Jongs knotter i ankel, og må byttes ut.

Ngog 6 - Viser fremskritt. Et greit oppspillspunkt. Greie mottak. Uromoment enkelte perioder, men mister ballen for lett enkelte ganger. Blir mer borte utover i kampen.

Kyrgiakos 6 - Kom inn for Agger i det 11.minutt. Opptrer som en bauta i Liverpool-forsvaret, men blir rundlurt av Wright-Phillips ved 1-2-scoringen. Kontroll i luftrommet, men sliter atskillig langs bakken mot hurtige spillere. Flere gode taklinger.

Benayoun 7 - Startet på benken etter skade. Kommer inn allerede i det 19.minutt for Bael. Viser kreativitet med flere forsøk på gjennomspill, men blir sliten. Oppmerksom på Ngogs avslutning som han plukker opp og setter i mål. Byttes ut igjen fem minutter før slutt.

Aurelio - Kommer inn for Benayoun. Bemerker seg med flere svake avleveringer.