Liverpool - Newcastle

Søn 03.05.09 kl 14.30 (Premier League) - C+Sport1/Setanta / Tilskuere: 44.121 / Dommer: Phil Dowd / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Liverpool rundspilte Newcastle på Anfield i ettermiddag, og burde ha vunnet med langt flere mål. Skadetrøbbel på midtbaneduo.

LiverpoolNewcastle
Mål
3-0 (2-0 til pause)
Benayoun (22)
Kuyt (28)
Lucas (87)
Lagoppstilling
Reina
Arbeloa
Carragher
Agger
Aurelio
Mascherano
(Ngog 89)
Alonso
(Lucas 80)
Benayoun
Gerrard
Riera
(Babel 63)
Kuyt
Harper
Beye
Bassong
Coloccini
Duff
Butt
Smith
Barton
Løvenkrands
(Gutierrez 45)
Martins
(Nolan 81)
Viduka
(Owen 81)
Innbyttere
Cavalieri
Dossena
Skrtel
El Zhar
Krul
Guthrie
Carroll
Edgar
Gule kort
Smith (62)
Coloccini (84)
Røde kort
Barton (77)

Topp mot bunn når Alan Shearer tar med seg sitt Newcastle til Anfield. Steven Gerrard forventes å være tilbake fra skade, men må klare seg uten Fernando Torres. Spanjolen sliter med et hamstringproblem.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Steven Gerrard er tilbake etter å ha mistet fire kamper med en lyskeskade. Kapteinen erstatter Lucas Leiva på midtbanen. Totalt gjør Rafael Benítez fire endringer fra laget som beseiret Hull. Fabio Aurelio kommer inn på venstrebacken istedenfor Emiliano Insúa. Daniel Agger får sjansen i midtforsvaret på bekostning av Martin Skrtel. Albert Riera får tillit med Fernando Torres ute. Sannsynligvis spiller Dirk Kuyt spiss.

Michael Owen sitter på benken for Newcastle. Den tidligere Liverpool-spilleren erstattes av Peter Løvenkrands i "skjærenes" lagoppstilling. Joey Barton returnerer etter en metatarsalskade, og spiller for første gang under Alan Shearer. Damien Duff får i oppgave å bekle venstrebacken for skadede José Enrique.

1. omgang:

1. min: Martins og Butt tar avspark, og Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang. Newcastle har en midtbane full av krigere i dag, så vi kan regne med en fysisk tøff kamp.

1. min: Steven Gerrard med et flott raid på venstrekanten, der han rundlurer Coloccini og kommer seg inn i boksen. Der mister han balansen, og slår på en Riera som har falt overende. Positive takter!

2. min: Obafemi Martins fyrer av dagens første skudd. Det går innom Carragher og noen meter over mål til hjørnespark for gjestene.

10. min: Lite som skjer på Anfield. Starten har vært preget av mye svakt pasningsspill, mange stopp i spillet, og ingen målsjanser for noen av lagene. 

13. min: Liverpool kontrer, og Coloccini takler Gerrard bakfra i det han er i ferd med å bryte gjennom. Argentineren slipper utrolig nok unna uten kort. Liverpool har frispark i farlige posisjon, og Gerrard og Aurelio gjør seg klar.

14. min: Gerrard skrur frisparket rundt muren, og har retning nede mot det lengste hjørnet - men der ligger Steve Harper og avverger greit.

16. min: Kampens største sjanse! Arbeloa tar ballen med seg fremover, slår inn til Gerrard i midten, som tar med seg ballen og sender i vei et glimrande skudd fra 20 meter. Harper får slengt seg mot lengste hjørne, og reddet med en enarmsredning.

18. min: Aurelio slår et praktinnlegg mot Kuyt på bakre stolpe. Nederlenderen får god kraft på headingen, men går en meter utenfor. Stor sjanse, og Kuyt burde ha scoret der.

18. min: Newcastle får også en god mulighet. Barton spiller gjennom Løvenkrands, som tar ballen med seg og runder Reina. Vinkelen blir for skrå, og avslutningen for svak, så Arbeloa har ingen problemer med å stoppe det løse skuddet på streken. Reprisene viser at Barton burde blitt avblåst for hands før gjennomspillet.

21. min: Liverpool har koblet et skikkelig grep på det som skjer på Anfield nå, og presser Newcastle skikkelig.

22. min: Benayoun 1-0! Etter massivt press stjeler Kuyt ballen inne i feltet, og banker den inn foran mål. Der kaster Benayoun seg frem, og setter den inn med kneet. Gjestene roper på offside, og den ser tvilsom ut, men linjedommer mener Benayoun er på linje med ballen i det avleveringen går.



26. min: Agger spiller inn til Benayoun, som tar ned ballen, lurer bort et par mann, og sender i vei et skudd. Harper får så vidt reddet skuddet. Linjedommer har uansett vinket for offside, men den var feilaktig.

28. min: Kuyt 2-0! Steven Gerrard slår en fantastisk corner, som Dirk Kuyt stupheader videre inn i mål. Alonso og Agger fikk lurt med seg oppasserne, og Kuyt ble aldri plukket opp. En flott scoring!



33. min: Liverpool fortsetter å kjøre over Newcastle. Etter noen flotte pasningsutvekslinger, der Newcastle bare ble stående som statister, får Dirk Kuyt ballen, går innover i boksen, og slår en glimrende stikker mot Benayoun i feltet. Israeleren var ikke helt på hugget, og kom seg på innlegget. Liverpool dominerer nå.

36. min: De røde spiller rett og slett meget god fotball for øyeblikket.  Pasningene og kombinasjonsspillet sitter, og man venter nesten bare på den neste scoringen.

39. min: The Kop har sunget navnet til Xabi Alonso de siste 5 minuttene, og spanjolen får ballen på 20 meter, avanserer et par meter - og skrur ballen i tverrleggeren og ned. Et glimrande forsøk, som hadde fortjent en bedre skjebne. Harper var sjanseløs.

41. min: Noe som kan se ut som avslutningstrening på Anfield nå. Først er det Gerrard som forsøker å gå innover i feltet og skyte, men det blir blokkert. Han sender så ballen videre inn til Kuyt, som forsøker seg med et spekakulært brassespark, som også blir blokkert, før Riera skyter til side for mål på hel volley.

43. min: Daniel Agger tar med seg ballen, og fyrer løs et skudd. Skuddet har god kraft, og går mot det lengste hjørnet, men Harper får slått den bort. Dansken har litt av et tilslag med venstrefoten sin.

45+1 min: Dowd blåser av, og pause på Anfield.



Pauserapport:
Helt i starten av kampen så Newcastle tålig bra ut, og Liverpool var unøyaktige i spillet sitt. Fra ti minutter og utover var det bare et lag på banen, og slik Liverpool spilte så fikk ikke gjestene tak i ballen. Det minnet om møtet på St. James Park. Da scoringen til Benayoun kom, som burde vært underkjent for offside, virket det som at Newcastle ga helt opp, for å tenke på de andre kampene hvor det kanskje vil være mer realistisk å ta poengene som skal til for å berge plassen. Liverpool kunne ha ledet mye mer, Newcastles forsvar er skrekkelig, og denne kampen virker allerede vunnet, og man får forsøke å forbedre målforskjellen så mye som mulig. Akkurat nå står Liverpool med +42, mens United har +40. Pasningsspillet til de røde i denne omgangen har virkelig vært gledelig, og vi håper det fortsetter, og gleder oss til andreomgang.

2. omgang:

 
45. min: Jonas Gutierrez kommer inn for Løvenkrands. Argentineren har som kjent en fortid med et lite velykket prøvespill i Liverpool en del år tilbake.

45. min: Kuyt sparker i gang andreomgang, og når angriper Liverpool mot The Kop.

50. min: Gerrard tar ned ballen på brystet og skyter med venstrefoten fra kanten av 16-meteren. Ballen går til side for mål.

55. min: Newcastle har vært bedre med i starten av denne andreomgangen enn de var i første. Likevel er det Liverpool som har hatt det spillemessige overtaket - bare ikke like dominerende som i første.

56. min: Agger slenger fram en fot etter klabb og babb i feltet etter en corner. Ballen går i en bue over Harper, men 30 centimeter tilside for mål.

 59. min: Liverpool kontrer, og Benayoun tar med seg ballen fremover på høyrekanten. Han får gitt ballen til Steven Gerrard, som forsøker å legge ballen i motsatt kryss fra 18 meter. Et flott forsøk, men en halvmeter utenfor.

61. min: Nytt angrep av hjemmelaget. Alonso sender ballen videre til Riera, som forsøker skudd fra vanskelig vinkel. Skuddet går noen meter på feil side, og det spørs om ikke det var det siste Albert fikk gjort i dag. Ryan Babel gjør seg klar til å komme inn.

 62. min: Alan Smith kommer for tøft inn med knottene på Arbeloa, og får fortjent kampens første gule kort.

 63. min: Albert Riera har spilt ferdig, og inn kommer Ryan Babel.

64. min: Nicky Butt trakker over i duell med Xabi Alonso, og har ligger nede med store smerter. Tidligere røde Danny Guthrie er allerede i oppvarming.

66. min: Dirk Kuyt møter et innlegg fra Yossi Benayoun på første stolpe, og selv om retningen er god så er den aldri skummel for Harper.

67. min: Xabi Alonso legger ballen tilbake til Javier Mascherano, som forsøker seg med en suser fra 18 meter. Bra med kraft i skuddet, men den går en meter på feil side av mål.

69. min: Gerrard stjeler ballen, slår en stikker gjennom til Kuyt, som skyter litt for svakt og litt for tidlig. Sjansestatistikken nå viser 20-2 til Liverpool.

 70. min: Babel blir spilt frem på venstrekanten. Han gir til Gerrard som venter like bak, og banker ballen mot mål. Harper får blokkert, men de røde beholder ballen og fortsetter å angripe. Stor sjanse for kapteinen der.

73. min: Alonso i tverrleggeren igjen! Gerrard gir ballen videre til spanjolen, som står i ro og skrur ballen opp i tverrlegger og ned! Han hadde virkelig fortjent en scoring i dag.

74. min: Babel kommer ned på kanten, og får lagt inn til en helt umarkert Gerrard. Upresset fra 16 meter forsøker han å legge den ned i hjørnet, men til side for mål igjen. Det er nesten utrolig at Gerrard ikke har scoret i dag.

77. min: Rødt kort til Joey Barton! Barton kaster seg inn i en fryktelig stygg takling på Xabi Alonso helt nede ved cornerflagget, og blir belønnet med direkte rødt kort.

78.min: Alonso ligger nede med smerter, og må ha behandling utenfor banen. Han må bæres av banen på båre.

 80. min: Lucas Leiva erstatter Xabi Alonso. Vi får inderlig ikke håpe det dreier seg om et beinbrudd her, for det var stamfoten Barton kastet seg inn i.

 81 min: Kevin Nolan og Michael Owen kommer inn for Obafemi Martins og Mark Viduka.

 84. min: Coloccini får omsider det gule kortet han skulle hatt i førsteomgang, når han kommer inn bak Gerrard og sparker han på hælen.

87. min: Lucas 3-0! Aurelio slår et presist frispark fra kanten. Lucas stormer inn i feltet og styrer ballen ned i hjørnet med pannebrasken.

 89. min: Steven Gerrard skal av banen for å bli erstattet av David NGog, men akkurat i det han skal gjøre byttet skader Mascherano seg i duell med Nolan, og det blir han som går av banen. Det så ut til at han ble tråkket på vrista. Fryktelig surt om Liverpools midtbaneduo skulle pådra seg stygge skader i en kamp som denne.

90. min: Dowd legger til to minutter av denne andreomgangen.

90+2. min: Dagens tredje i tverrleggeren. Steven Gerrard forsøker seg fra 20 meter og banker ballen i tverrlegger og ned. Heller ikke den ville Taylor hatt sjanse på. At det ikke ble flere enn tre mål i dag er utrolig.

Sluttrapport:
Liverpool hadde full kontroll også i andreomgang, men det var aldri noen tvil om hvor de tre poengene skulle i dag. Det er tydelig at de røde er i kjempeslag, og kampen var preget av mye godt pasningsspill. Etter tre tverrleggerskudd og mange brente muligheter kunne man nok ha forbedret målforskjellen ytterligere med litt bedre effektivitet. Et enormt skår i gleden er det med kvestingen av Xabi Alonso, som måtte forlate banen på båre etter den stygge taklingen som gjorde at Joey Barton fikk gå tidlig i dusjen. En av mange i rekken som har forsøkt å skade Alonso denne sesongen og blitt belønnet med rødt. Mascherano måtte også forlate banen i smerter etter å ha blitt tråkket på vrista, så vi får krysse fingrene i vente på gode nyheter om skadene til midtbaneduoen, på en ellers fornøyelig ettermiddag!

Spillervurdering:

Reina 6 - Svært rolig dag på jobb. Hadde noen involveringer før pause, blant annet en utboksing og en utrusning. Kom greit fra oppgaven.

Arbeloa 6 - Ble litt overspilt i starten, men kom i gang etter hvert. Engasjert fremover og kom til innlegg. Ble faktisk også avblåst for offside!

Carragher 7 - Stort sett full kontroll defensivt mot et relativt tannløst Newcastle-lag. Satte linja greit. Gjorde en bra ryddejobb. Kjempet og klarerte godt.

Agger 7 - Utgjorde et solid stopperpar med Carragher. Bra klareringer langs bakken og i luften. Tok også tak fremover, og kom til et par avslutninger.

Aurelio 7 - Kom skjevt ut akkurat som Arbeloa, men spilte seg opp. Fint samarbeid med Riera. Slo et flott frispark ved den siste scoringen.

Mascherano 7 - God kamp av argentineren. Flere gjenvinninger og bra taklinger. Også noe involvert i det offensive. Måtte forlate banen med noe som kunne se ut som en ankelskade.

Alonso 8 - Styrte spillet bra fra midtbanen med fine avleveringer. Hadde to avslutninger i tverrliggeren. Må forlate banen på båre etter en horribel takling fra Barton.

Benayoun 7 - Israeleren viste fortsatt bra form. Bra bevegelig og viste fint blikk for spillet. Påpasselig frempå ved 1-0-scoringern. Hadde også noen bra innlegg fra høyre. Kreativ.

Gerrard 8 - Virket spillesugen etter skadeoppholdet. Involvert i to av scoringene, og slo et flott hjørnespark ved mål nummer to. Burde ha kommet på scoringslisten selv. Viktig i det offensive spillet.

Riera 6 - Kom litt skjevt i gang, men jobbet seg fint opp og skaffet flere cornere etter hvert. Fikk også slått flere brukbare innlegg. Fint samarbeid med Aurelio på kanten. Ble byttet ut etter 63 minutter.

Kuyt 8 - Gjorde en god vikarjobb på spissplass i Torres' skadefravær. Jobbet flott. Hadde én målgivende og scoret nydelig på en stupheading. Kunne også nettet flere. Vartet opp med noen fine detaljer. Liverpools beste.

Babel - Ble byttet inn i det 63.minutt. Involvert i flere angrep, og hadde et par bra avleveringer som kunne endt med scoring.

Lucas - Kom inn for Alonso ti minutter før slutt. Styrer headingen fra Aurelios frispark nydelig i mål.

Ngog - Fikk ett minutt for Javier Mascherano.