Liverpool - Tottenham

Søn 24.05.09 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport1(o)/Kanal5[DK] / Tilskuere: 43.937 / Dommer: Peter Walton / Anfield / Skrevet av: Raymond Halvorsen
Spillervurdering: Einar Kvande (på Anfield)

Scoringer av Torres, Kuyt og Benayoun sørget for andreplass i Premier League, men Keane ødela Reinas sjanse til å vinne gullhansken. Hyypiä kaptein de siste minuttene på Anfield.

LiverpoolTottenham
Mål
3-1 (1-0 til pause)
Torres (31)
Hutton (selvmål, 64)
Benayoun (81)
Keane (77)
Lagoppstilling
Reina
Carragher
Skrtel
Agger
Aurelio
Alonso
Mascherano
Kuyt
(Riera 66)
Gerrard
(Hyypiä 84)
Benayoun
Torres
(Ngog 78)
Gomes
Hutton
Corluka
King
Assou-Ekotto
Modric
Zokora
Jenas
(Bentley 40)
Bale
(Bent 78)
Defoe
(Pavlutsjenko 70)
Keane
Innbyttere
Cavalieri
Degen
Insúa
Lucas
Cudicini
Gunter
Campbell
Chimbonda
Gule kort
Corluka

Liverpool vil ønske å avslutte sin beste sesong i Premier League med stil, foran et fullsatt Anfield.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Sami Hyypiä starter på benken i sin avskjedskamp. Liverpoolfc.tv melder at Alvaro Arbeloa mister ligaavslutningen grunnet en skade. Martin Skrtel vil trolig vikariere på backen. Ellers er Xabi Alonso og Fabio Aurelio tilbake på laget istedenfor Lucas Leiva og Emiliano Insúa. Andrea Dossena og Ryan Babel er ikke med i 18-mannstroppen.

For Tottenham starter Robbie Keane mot sin tidligere arbeidsgiver. Benoit Assou-Ekotto har blitt friskmeldt av en kneskade. Det virker å være mulig å streame kampen på livesport247.com, mens kampen også kan ses i nettleseren via atdhe.net (liverpool.no tar ikke ansvaret for innholdet på eksterne nettsider).

En flott mosaikk vises frem på The Kop. "SAMI" i rødt pryder den hvite bakgrunnen, en flott gest for legenden Sami Hyypiä som spiller sin siste kamp i helrødt etter ti år i klubben.


1. omgang

1. min: Sesongens siste kamp på Anfield er i gang! Carragher spiller høyreback.

2. min: Godt forsøk av Steven Gerrard fra snaue 25 meter. Ballen får en fin dupp, men treffer nettaket.

4. min: Benayoun gir videre til Gerrard som ikke får avsluttet etter press fra bortesupportere.

4. min: Benayoun tvinger frem kampens første hjørnespark.

5. min: Ny corner til Liverpool. Aurélio legger inn og Skrtel header ned. Benayoun prøver seg på en akrobatisk avslutning fra åtte meter, men ballen seiler over mål. Burde nesten satt den der!

11. min: Steven Gerrard prøver å tvinge frem en corner, men mislykkes.

15. min: Godt spill av Aurelio. Corner til Liverpool.

16. min: Godt innlegg mot Benayoun, men Corluka klarerer. Nytt hjørnespark.

17. min: Gerrard og Alonso kombinerer fint, men Aurélio mister ballen.

19. min: Torres er litt for treg til å rekke frem til en målsjanse.

22. min: Assou-Ekotto prøver seg fra 25 meter, men Reina har kontroll!

24. min: Corluka prøver å tre gjennom, men Skrtel er på plass.

25. min: Jenas skyter. Reina har ingen nevneverdige problemer med det skuddet.

25. min: Torres kommer seg inn i feltet, men følges tett av tre Tottenham-forsvarere. Spanjolen får derfor ikke utrettet noe.

30. min: Lite å skrive hjem om de siste minuttene.

31. min: Liverpool - Tottenham 1-0 Torres (31). Torres kommer seg fri feltet og header inn 1-0 via tverrliggeren! Kuyt noterer seg for målgivende med et flott innlegg med venstrefoten.

35. min: Glimrende langpasning fra Alonso til Kuyt, men nederlenderen presses av Assou-Ekotto.

37. min: Robbie Keane prøver seg, men takles knallhardt av Skrtel.

40. min: Tottenham bytter. En småskadet Jenas går ut til fordel for Bentley.

42. min: Torres prøver på nytt å vende i Spurs-boksen, men blir fulgt for tett av bortelagets spillere.

43. min: Defoe kommer alene gjennom, men Reina er ute i stjerne utenfor boksen og forhindrer utligning. Van der Sar har fått spillefri av Manchester United, så dersom Reina holder nullen i dag vil han få gullhansken for fjerde året på rad - dog sammen med United-keeperen denne sesongen.

45. min: Benayoun får ballen, vender opp, og skyter fra 25 meter. Ballen har fin skru, men går ikke i nettet.

Pauserapport
Det eneste som skiller lagene til pause er en scoring av Fernando Torres etter 31 minutters spill, på et godt innlegg fra Dirk Kuyt. Dette var spanjolens 50. mål for de røde, og det på bare to sesonger! Tempoet har vært langt mindre intenst enn det som er vanlig på Anfield, ettersom de røde så og si har sikret seg andreplassen og ikke kan avansere på tabellen. Tottenham har heller ikke virket svært oppsatte på å prøve å sikre seg en plass i neste års UEFA Europa League, som de kan nå ved seier, ettersom Everton leder 1-0 over Fulham på Craven Cottage. Benayoun har også hatt et par muligheter, men ellers er det lite av interesse å melde om. Det mest spennende som gjenstår er vel den enorme jubelen og hyllesten Sami Hyypiä kommer til å få når han mest sannsynlig entrer banen i andre omgang til sin siste kamp for Liverpool. Et av hovedpoengene med andre omgang bør også være å holde nullen, slik at José Reina også kan notere seg for 22 kamper uten baklengs i ligaen denne sesongen, samme antall som Edwin van der Sar.

2. omgang:

46. min: De siste 45 minuttene for sesongen er sparket i gang.

50. min: Gerrard slår inn fra venstre og Torres er millimetre fra å få en fot på ballen. Det ender med corner.

52. min: Xabi prøver seg på en "Alonso spesial" fra nærmere midtbanen, men Gomes rekker å få kontroll på skuddet som hadde retning mot krysset.

55. min: Svakt utspill fra Reina som ender med innkast til bortelaget.

56. min: Frispark til Tottenham på 17 meter etter en takling på Modric av Carragher. Farlig hold.

57. min: Bale med et meget godt forsøk, men Reina får ballen rett på seg og får den unna.

62. min: Gerrard lurer seg fri på høyrekanten, og legger inn. Ballen treffer hånden til Corluka, men dommeren lar det passere. Der blir hjemmelaget snytt for en soleklar straffe.

63. min: Skrtel skyter inn i feltet etter et hjørnespark, men Torres og fem andre Liverpool-spillere klin alene foran mål presterer ikke å reagere raskt nok.

64. min: Liverpool - Tottenham 2-0 Hutton (selvmål, 64). Benayoun og Kuyt kombinerer kjempemessig inne i Tottenham-feltet, før sistnevnte fyrer av fra seksten meter. Lærkula er på vei ut, men Hutton er borti ballen, som av den grunn spretter over en sprellende Gomes. Nå virker kampen avgjort.

66. min Dirk Kuyt rusler av banen, inn kommer Albert Riera.

66. min: Kjempesjanse for Liverpool! Stevne Gerrard får avfyrt fra skrått hold etter å ha tatt ballen ned på brystet, men den treffer stolperoten og spretter ut. Uheldig for kapteinen, som jakter sitt 25. mål for sesongen.

67. min: Kanonskudd av Alonso. Gomes får såvidt en hånd på ballen, og gir til corner. God periode av Liverpool.

68. min: Sami Hyypiä er i oppvarming. Stemningen på Anfield når nye høyder.

70. min: Defoe går målløs av banen. Roman Pavlutsjenko går inn på spissplass.

74. min: Nå er det nære på for Gerrard! Fyrer av fra 20 meter, ballen går like utenfor, utagbart for Gomes.

75. min: Riera er også nære på. Ruller ballen rett utenfor stolperoten med høyrefoten.

77. min: Liverpool - Tottenham 2-1 Keane (77). Iren spilles gjennom, og det er vanskelig å forstå hvordan den tidligere Liverpool-spilleren kan befinne seg onside. Med allverdens tid setter han ballen rolig over Reina, og ødelegger dermed spanjolens sjanser til å vinne gullhansken igjen i år. Uten tvil et bittert slag i trynet for Reina, attpåtil av den tidligere lagkameraten. Keane feirer ikke scoringen sin.

78. min: Torres går av, Ngog kommer inn. I samme spilleopphold kommer også Bent inn for Bale for Tottenham.

81. min: Liverpool - Tottenham 3-1 Benayoun (81). Gerrard spiller Benayoun gjennom, og playmakeren gjør ingen feil alene med Gomes. Triller ballen ned i hjørnet med venstrefoten.

83. min: Corluka mottar kampens første gule kort da han spenner ned Gerrard på 20 meter. Farlig hold. Nå skal også Sami Hyypiä inn, og jubelen står i taket på Anfield.

84. min: Det er Gerrard som går av banen etter å ha vært svært nære ved å sette frisparket rett i mål. Sami Hyypia får kapteinsbindet og mottar hyllesten fra publikum.

87. min: Jubel på Anfield bare den legendariske finske skogvokteren er nær ballen!

87. min: Kjempeskudd av Riera, som er centimetre fra å score Liverpools fjerde.

89. min: Hyypiä vinner først en duell, før han taper den påfølgende mot Bent, som header like utenfor.

90. min: Benayoun skal legge inn, men treffer armen til en Tottenham-spiller. Nok en gang må Liverpool ta til takke med hjørnespark.

90. min: Hyypiä rager høyest på corneren og header knallhardt mot mål! Assou-Ekotto står imidlertid på nærmeste stolpe og får en fot på ballen akkurat i det den skal til å passere streken. For en avlsutning på liverpool-karrieren det kunne blitt for den legendariske finnen.

Dommer Peter Walton blåser av kampen, og Sami Hyypiä gratuleres av sine lagkamerater i sin siste kamp for de røde, og mottar hyllesten fra Liverpool-supporterne etter ti flotte år i klubben. LFCSCSB takker også den sympatiske finnen for alt han har gjort for Liverpool opp gjennom årene.

Kamprapport
Kampen våknet mer til liv i andre omgang, og godt var det. Selv om ikke tempoet steg betraktelig hadde Rafael Benítez fått kreativiteten til sine røde disipler opp flere hakk. Steven Gerrard var toneangivende og hadde nok muligheter til å score hat-trick. Slik ble det ikke, og kapteinen stoppet derfor på 24. mål for Liverpool denne sesongen. Fernando Torres tegnet seg på scoringslisten med sitt 50. mål for klubben, mens Dirk Kuyt og Yossi Benayoun også avrundet en flott sesong, både for laget og individuelt, ved å sikre andreplassen for Merseyside-laget. Et skår i gleden var at Robbie Keane kom helt alene med Reina, slik at spanjolen ikke kunne gjøre stort annet enn å se at drømmen om en ny gullhanske forsvant rett til Edwin van der Sar. I andre omgang hadde Liverpool drøssevis av sjanser, og om det fortsetter slik også neste sesong er det mye som tyder på at Rafael Benítez menn også kan kjempe helt i toppen sesongen 2009/10. En verdig avslutning på en flott sesong som endte med 86 poeng og kun to ligatap, andreplass, dobbelseire over Manchester United og Chelsea i ligaen, samt flest scorede mål i Premier League.



SPILLERVURDERING

Reina 6 - Sisteskansen hadde lite å gjøre. Tok det som var, unntatt baklengsmålet hvor han var sjanseløs. Robbie Keane snøt ham fra å vinne Golden Glove.

Carragher 6 - Tydelig ukomfortabel på høyrebacken. Ble heller ikke særlig utfordret på sin side. Kom relativt bra fra oppgaven.

Skrtel 6 - Kanskje den beste i backfireren i 1.omgang. Opptrådte mer usikkert etter pause.

Agger 6 - Jevn, god kamp av dansken uten at han ble satt på de store prøvene. Gir verken et positivt eller negativt inntrykk.

Aurelio 6 - Kamp på det jevne av brasilianeren. I likhet med Carragher ble han ikke særig utfordret. Grei kamp.

Alonso 6 - Av og på når det gjelder pasningskvalitet. Briljerte av og til, men også flere avleveringer med feil adresse.

Mascherano 6 - Vet hva du får med Mascherano. Hlehjertet innsats og susende taklinger. Gjennomsnittskamp.

Kuyt 7 - Spilleren som la ned størst arbeidsinnsats for dagen frem til han ble byttet ut. Viste mest på et Liverpool-lag som ikke gikk for full maskin. Helhjertet inntrykk. Grei nettkjenning selv oom ballen gikk via motspiller. Liverpools beste.

Gerrard 7 - Kapteinen var ikke på sitt best, men bra kamp.. Tydelig på jakt etter scoringer og toppscorertittelen. Kom nærmest med et skudd i stolpen.

Benayoun 7 - Israeleren prøvde å være kreativ, og lyktes delvis med det. Får også en scoring. Setter ballen behersket i hjørnet.

Torres 6 - En flott scoring av El Niño, men ellers relativt anonym.

Riera - Inn i det 64.minutt. Ujevn i prestasjonene. Et godt skuddforøsk som gikk like utenfor.

Ngog - Byttet inn i det 78.minutt. Gikk på noen bra løp uten ball, men med ballen i beina lyktes han ikke helt.

Hyypiä - Kom inn, tok kapteinsbindet og fikk sin hyllest. Nær ved å score på corner, men headingen ble reddet på streken. Dermed fratatt rosinen i pølsen i sin 464. og siste kamp for Liverpool.