Liverpool - Wolves

Lør 26.12.09 kl 18.30 (Premier League) - C+Sport1&2/ESPN / Tilskuere: 41 956 / Dommer: Andre Marriner / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool vant fortjent 2-0 over Wolverhampton Wanderers etter to mål av Gerrard og Benayoun i andre omgang. LFC spilte over halve andre omgang mot ti mann.

Ward (53)

Wolves er motstander i den tradisjonelle kampen på 2.juledag, Boxing Day, i England. Ulvene kjemper i bunnsjiktet av tabellen og The Kop vil forvente tre poeng for å kunne henge med i kampen om minst å bli blant de fire beste i Premier League. Kanskje kan også dette være kampen hvor Rafa Benitez velger å gi Alberto Aquilani sin første kamp fra start i ligaen?

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Alberto Aquilani får endelig sin første kamp fra start i Premier League. Italieneren er tilbake fra en leggskade og kommer inn på midtbanen. Han erstatter skadede og suspenderte Javier Mascherano.

Øvrige endringer fra Portsmouth-kampen er Yossi Benayoun og Fabio Aurelio inn i kantrollene på midtbanen istedenfor Dirk Kuyt og Andrea Dossena. Kuyt får en velfortjent hvil etter å ha startet samtlige ligakamper hittil denne sesongen. Nederlenderen er blant innbytterne. Ungguttene Stephen Darby og Dani Pacheco får en sjelden plass på benken.

Mick McCarthy hviler ikke ti spillere som han gjorde mot Manchester United. Wolves stiller sitt sterkeste tilgjengelige lag.

Liverpool har åtte poeng opp til den berømte fjerdeplassen. Rafael Benitez er under press og alle krever tre poeng mot Wolverhampton. Håpet er at fjorårets 3-0-seier over Bolton på Boxing Day gjentas i år.

You Will Never Walk Alone synges på Anfield. Ingen bedre sang kan synges på andre juledag i Liverpool eller andre steder akkurat nå.

Andre Marriner ser på klokka og blåser i gang på Anfield, der Liverpool har avspark med The Kop i ryggen.

1. min.: Liverpool får frispark etter 20 sekunder. Frisparket fra 30 meter skyter Aurelio mot målet, men ulvenes amerikanske keeper, Hahnemann har kontroll.

2. min.: Torres hinker etter knappe to minutter, men det ser ut som han kan gå av seg hinkingen.

3. min.: Doyle, som scoret det tidlige vinnermålet mot Tottenham på bortebane for noen uker siden, er på visitt foran Liverpool-forsvaret, men Agger klarerer.

4. min.: Liverpool har ikke tapt på Boxing Day for et nyopprykket lag siden 1985, og den gang var dagens Wolves-manager McCarthy en del av City-laget.

5. min.: Johnson kommer fri på høyre ving, men misforstår løpet til Torres. Ballen legges på bakerste stolpe, men der er ingen i rødt.

6. min.: Aquilani får kontroll over ballen på midten, spiller videre til Gerrard som skyter mot mål. Hahnemann har ingen problemer med å holde ballen.

8. min.:  Torres gjør alt på egen hånd etter å ha fått ballen fra Insua. Lurer av en forsvarer og skyter mot Hahnemann som får slått ballen til corner.

9. min.: Aquilani har vært aktiv, bevegelig og fått mye ballkontakt de første minuttene av kampen.

10. min.: Wolverhampton har knapt fått låne ballen de siste minuttene. Så langt et mer bevegelig Liverpool enn vi har sett de siste kampene.

11. min.: Ikke overraskende spiller bortelaget med mange mann bak. Aurelio treffer Torres med et frispark, men headen som Torres prøver å styre mot målet, sleives langt utenfor.

12. min.: Tre-fire plussgrader i Liverpool. Småkjølig på Anfield, der spillet Liverpool har prestert så langt kan karakteriseres som lovende.

14. min.: Wolves angriper, men Benayoun bryter. Han spiller ballen til Aurelio, som legger inn, men der er ingen. Liverpool har fortsatt ballen, men angrepet renner ut uten resultat.

15. min.: Gerrard spiller ballen til Torres, som blir tatt av Berra når han prøver å gå forbi. Torres blir liggende, mens Marriner vinker spillet videre. Torres reiser seg, hoderistende.

16. min.: Aurelio legger inn, men ingen greier å få den avgjørende foten på ballen. Ikke på corneren heller. Berra dytter Agger som er på vei inn, men ingen reaksjon fra Marriner.

17. min.: Første angrep som likner en målsjanse for Wolves. Litt passivt spill fra Johnson gjør at Jarvis får skutt, men ballen går høyt over.

19. min.: Aggressivt spill fra Aquilani og de andre på Liverpools midtbane, gjør at Wolves ikke får etablert spill. Lovende spill fra italieneren.

20. min.: Torres har igjen møtt tøffe engelske forsvarere og rister på hodet over manglende reaksjon fra dommeren.

21. min.: Glen Johnson har innkast, men glipper ballen. Marriner dømmer feil kast og Wolves får ballen. Benayoun tar ballen og Liverpool er igjen i angrep. Men den siste forløsende ballen mangler foreløpig.

22. min.:  Ebanks-Blake greier å komme seg løs fra Carragher og får skutt, men Reina har kontroll. Spanjolen kaster ut, men Torres står i offside.

23. min.: Agger tar Doyle og Wolves får frispark fra kanten av 16-meteren.

24. min.:  Serbiske Milijas skyter i motsatt hjørne, til venstre for Reina, men Pepe har kontroll og slår til corner. Wolves mer med nå.

26. min.: Liverpool glipper i markeringsspillet i forsvar. Igjen er det Milijas som får avslutte, men han sleiver ballen utenfor.

27. min.: Fin kombinasjon mellom Gerrard og Torres. Spanjolen skyter, men ballen går utenfor. Aquilani var ledig i fin posisjon.

28. min.: Benayoun jobber hardt, stresser Wolves, men sliter med å få tak på ballen. Lucas, som vi ikke har sett så mye til, tar en Wolves-spiller og det blir frispark.

30. min.: Torres legger ballen i mål, men assistentdommeren var oppe med flagget. Offsiden var grei, men hårfin. Utrolig fin chip fra Torres, men altså uten tellende resultat.

31. min.: Godt jobbet av Steven Gerrard når han gir alt for å få tak i ballen fra Wolves-forsvaret. To ganger skiltakler han. På den andre får han frispark imot seg.

32. min.: Agger snubler i sine egne bein, men får frispark etter møtet med Ebanks-Blake.

34. min.: Johnson fører opp og taper ballen i møtet med Jarvis. Selv om de røde roper på corner, peker Marriner på femmetersmerket.

36. min.: Det høljer ned med en blanding av regn og sludd. Torres går i bakken og får frispark. Ballen går helt inn til keeper.

37. min.: Wolves-forsvaret er igjen hardhendte mot Torres. Spanjolen kommer med noen gloser mot dommeren, men han vinker spillet videre. Reprisen viser at Stearman gir Torres en albue på kinnet.

38. min.: Liverpool har hatt ballen 62 prosent av første omgang, men uten at de har fått omsatt ballinnehavet til ledelse.

39. min.: Foley får stå helt fri på høyrekanten etter et innlegg fra Ebanks-Blake. Ballen går svakt inn til Reina.

40. min.: Et nytt Liverpool-angrep blir stoppet før det blir noen stor farlighet foran Wolves-keeperen.

41. min.: Liverpool-spillere står i kø for å skyte. Ballen går via en Wolves-spiller og til corner. Gerrard tar corneren og noe som kunne ført til et farlig angrep, blir blåst av. Corneren har vært ute av dødlinjen på sin ferd mot Hahnemann.

43. min.: Godt Liverpool-angrep der mange spillere er involverte. Ballen går til Johnson, som prøver å komme seg i skuddposisjon, men mister ballen. Han faller, men får ingenting.

45. min.: Nytt bra Liverpool-angrep. Johnson avslutter med et godt skudd, men Hahnemann kommer ned på den og får reddet.

45. min. + 1 min.: Det er lagt til ett minutt på Anfield.

45. min. + 1 min.: Lucas pådrar seg et nytt frispark. Wolves skyter mot Liverpool-målet, men ballen sparkes til det store intet. Marriner blåser til pause.

Forsåvidt greit med 0-0 ved pause. Liverpool har hatt ballen klart mest, men har ikke greid å komme seg til de store sjansene. Den kreative gjennombruddspasningen mangler. Torres har hatt ballen i mål med en fin chip over Wolves-keeperen, men han ble korrekt avblåst for offside. Aquilani har i de periodene han har fått ballkontakt vært positiv, og både Benayoun og Gerrard har vist fine ting. Wolves spiller defensivt og har klart å holde unna så langt, men har også hatt to brukbare sjanser til nettkjenning. Liverpool må være enda mer kreative skal de vinne denne kampen.

46. min.: Nå skal Liverpool spille mot The Kop. Ulvene har avspark. Wolves har ikke vunnet på Anfield siden 1984. Ingen bytter på noen av lagene.

47. min.: Kjempepasning fra Aurelio. Benayoun ble stående alene med Hahnemann, men ballen kom for hardt på Yossi.

48. min.:  Ward får gulkort etter vel hard behandling av Benayoun.

50. min.: Johnson forsøker å komme fri fra Wolves sin venstreside, men lykkes ikke å komme rundt.

51. min.:  Gerrard markerer seg. Skyter hardt fra 19-20 meter nede til venstre for Wolverhamptons keeper. Ballen blir slått til corner.

52. min.:  -  Ward får et nytt gult kort etter å ha tatt Lucas. Dommeren gir først det gule til Berra, men etter å ha konferert med assistentdommeren gir han riktig farge til rett mann. Til og med Reina har løpt på andre siden av banen for å protestere.

59. min.:  Elokobi kommer inn. Angriper Doyle ofres. Tenker taktisk McCarthy nå.

60. min.: Mer bevegelig nå, Liverpool-spillerne.

61. min.: Fortsatt et markant ballinnehav Liverpool. Nå gjelder det å komme seg fram til sjanser.

62. min.:  1-0 GERRARD - Fantastisk innlegg fra Insua. Gerrard møter med hodet og vinner duellen med to forsvarere. Masse vilje bak det målet. Gerrards første spiller-mål siden 6-1-seieren over Hull 26. september.

62. min.:  Mancienne erstatter Miljas for Wolves

65. min.: Liverpool har bitt seg fast på Wolves sin banehalvdel etter utvisningen og målet.

67. min.:  Iwelumo kommer inn for Ebanks-Blake for Wolves.

70. min.:  2-0 BENAYOUN - Benayoun kommer alene mot Wolves-forsvaret og skyter via Henry og opp i nettaket. Igjen kommer innlegget fra venstre, denne gang fra Aurelio. Liverpool har full kontroll nå.

73. min.: Liverpool-spillerne har vært mye mer bevegelige nå enn de har vært i de siste kampene.

75. min.: Kuyt har gjort seg klart, men byttet lar vente på seg. Wolves har lite å stå i mot med nå.

76. min.:  Liverpool gjør sitt første bytte når Kuyt entrer banen, mens Aurelio tar plass på en regnvåt benk på Anfield.

78. min.:  Benayoun har vært aktiv og god gjennom hele kampen og header ballen like over ulvemålet.

80. min.: Wolves forsøker å få tak i ballen, men sliter med å etablere spill på Liverpools halvdel. Liverpool kontrollerer. Pacheco gjør seg klar til å komme inn.

82. min.: Gerrard legger inn. Flere røde er på vei inn, men keeper Hahnemann får tak i ballen.

84. min.: Liverpool triller ball. Gerrard sentrer til Insua, men han greier ikke å få ballen under kontroll.

85. min.:  Aquilani får stående applaus, og det får også Pacheco som kommer inn til sin Premier League-debut på Anfield.

88. min.: Wolves-fansen vil ha straffespark da en ulv faller i Liverpool-feltet. Marriner vil noe annet.

89. min.:  Benayoun har løpt mye og er sliten når han overlater plassen sin til Spearing. Begge lag har gjort tre bytter.

90. min. + 1. min.: Det er lagt til fire minutter.

90. min. + 2 min.: Fortsatt et brukbart Liverpool-press. Liverpool triller mye ball nå.

90. min. + 3 min.: Wolves forsøker seg igjen, men kommer med litt for få spillere. Liverpool får avklart.

90. min. + 4 min.: Et langt LFC-angrep stoppes ved at Pacheco blir avblåst for offside.

90. min. + 4,09: Marriner blåser av.

Kamprapport:
Liverpool vant fortjent 2-0 over Wolverhamton Wanderers etter to mål av Gerrard og Benayoun i andre omgang og der Liverpool spilte godt over en halv omgang med elleve mot ti. Seieren var fortjent nok. I første omgang slet de røde med å komme seg til sjanser, men etter å ha satt tempoet litt opp i andre, var det det som trengtes for å nedkjempe defensive ulver som kjempet godt for å få med seg noe fra Merseyside, men som fortjent nok ikke lyktes med det. Men også bortelaget hadde sine muligheter, før overmakten ble for stor i andre omgang. Liverpool og Rafael Benitez trengte denne seieren etter en tung periode. Aquilani var positiv i sin Premier League-debut på Anfield. Debuterte på hjemmebane gjorde også Pacheco som kom inn mot slutten. Gerrard og Benayoun var også mer bevegelige og positive enn på lenge. Kaptein Steven fikk sitt første spillermål siden Hull i slutten av september, mens Torres hadde en nettkjenning i første omgang, men den ble annulert. I annen omgang var han ikke så synlig. Tre poeng var det røde supportere ønsket seg til jul, men det må mer til for å friskmelde Benitez sitt mannskap.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 6 - En nokså rolig 2.juledag for Pepe som spilte med stor bandasje på nakken. Måtte gjøre en kvalifisert reaksjonsredning fra kort hold i 1.omgang.

Glen Johnson 6 - Var involvert i noen gode situasjoner framover, gjorde han også en del rart og slet også litt med kvikke Jarvis defensivt.

Jamie Carragher 6 - Begynte litt usikkert, men spilte seg etter hvert opp og hadde en par fine og typiske blokkeringer inne i straffefeltet.

Daniel Agger 6 - Gjør noen elegante brytninger og har gode igangsetninger bakfra, men taper også en og annen duell spesielt på innlegg.

Emiliano Insua 6 - Ble veldig stillestående før pause, med Aurelio foran seg, men kom mye mer med da Wolves fikk en mann mindre. Pluss for utmerket innlegg til åpningsmålet.

Lucas 6 - Gjør en grei jobb som pasningslink mellom forsvar og midtbane, uten å sette særlig preg på kampen.

Alberto Aquilani 6 - Ryddig, teknisk, pasningssikker, men vi måtte vente til ut i 2.omgang før den første farlige pasningen kom da han spilte fram Benayoun på løp. Lovende, og forhåpentligvis får vi flere offensive bidra når kampformen kommer.

Fabio Aurelio 5 - En og annen bra dødball og en og annen god pasning med sitt presise venstrefot, men blir stasjonær og for lite involvert i for lange perioder.

Steven Gerrard 7 - Kapteinen er fortsatt langt unna sitt aller beste, men viste litt mer driv og kapteinsånd i dag enn på en stund. Helhjertet og flott heading som ga 1-0.

Yossi Benayoun 7 - Syntes alltid å være en av dem som kunne være i stand til å åpne det opp for Liverpool i dag, og det ble ikke minst tilfellet da Wolves måtte sette innpå en ny venstreback. En viktig scoring i tillegg, og totalt synes vi han fortjener tittelen Liverpools beste.

Fernando Torres 5 - Fernando hadde en brukbar start, med en vass avslutning, men gikk ganske fort sur og virket å være langt unna å være hundre prosent.

Dirk Kuyt - Fikk nok en kamp, men denne gang bare et kvarter som innbytter. Fikk ikke preget hendelsene så mye fra venstrekanten.

Dani Pacheco - Noen lovende minutter igjen fra Dani, ikke minst en tidlig forsering og innlegg tilbake i feltet. Vi er nysgjerrige på mer fra 18-åringen.

Jay Spearing - Scouseren fikk noen sekunder da Liverpool safet inn seier i regnværet.