Lyon - Liverpool

Ons 04.11.09 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - Viasat4/3+/VF/ITV1 / Tilskuere: 39,180 / Dommer: Frank De Bleeckere (BEL) / Stadé Gerland / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Tor Sandø

Liverpool gjorde en god kamp, men fikk et skikkelig slag i trynet på overtid, og er sannsynligvis ute av Champions League. Utrolig surt, når det skjer på den måten.

Lisandro (34)Agger (33)

Liverpool må sannsynligvis vinne den vanskelige bortekampen mot Lyon dersom de skal ha et håp om avansement fra gruppespillet i Champions League.

Dersom du ønsker å få lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobiltelefon, gå inn på denne linken for å se hvordan.

Med Steven Gerrard, Albert Riera, Glen Johnson, Martin Kelly, Fabio Aurelio, Nabil El Zhar og Martin Skrtel alle igjen på Merseyside - i tillegg til Philip Degen som ikke er Champions League påmeldt, var det knyttet en hvis spenning til hvem av de andre spillerne som var ute på Fulham som var i stand til å spille kveldens kamp. Daniel Agger har slitt med store ryggsmerter, og måtte stå på flyturen til Lyon. Det var en gladnyhet at han var i stand til å starte kveldens kamp. Ellers er vel laget omtrent som forventet, med Jamie Carragher på høyrebacken, og Kyrgiakos sammen med dansken i midten. Det blir hans Champions League-debut for Liverpool. Offensivt har det vært snakk om at Alberto Aquilani kanskje var i stand til å starte kampen, men han blir enda ikke regnet som klar - og det er Andriy Voronin som starter i rommet bak Fernando Torres. David N'Gog var ikke i stand til å være med mot Fulham, men han er i dag med på benken, så han kan bli byttet inn etterhvert når Fernando må tas av.

Lyon gjør også noen forandringer på laget sitt, fra laget som vant 2-1 på Anfield for to uker siden. Govou og Ederson har måttet vike til benken, mens store Gomis som kom inn på Anfield denne gang får sjansen fra start. Bastos kom aldri på banen sist, men starter denne kampen på bekostning av Ederson.

Liverpool spiller i dag med sine hvite bortedrakter, uten Carlsberg-logoen på grunn av reglene om alkoholreklame i Frankrike. Lyon spiller i helblått. Jamie Carragher vant myntkastingen, og starter med ballen i 1. omgang.

1. omgang:
1. min: Fernando Torres og Andriy Voronin sparker i gang kampen.

3. min: Lyon har flere ganger forsøkt å spille gjennom store Gomis i midten allerede. De virker å være klar over tempoproblemene til Kyrgiakos.

4. min: Bastos forsøker seg på et skudd fra 20 meter. Skuddet er hardt og lavt, men Reina har god kontroll.

5. min: Jamie Carragher er for tøff i en duell med Lisandro, og får frispark i mot i livsfarlig posisjon. Forseelsen startet inne i feltet, men ingen ropte på straffe.

6. min: Pjanic slår knallhardt mot første stolpe, men Lucas får klarert.

7. min: Carragher får frispark i mot for armbruk i det han forsøker seg på et raid fremover.

10. min: Det er Lyon som har startet kampen best, og de har satt Liverpool under press fra start i denne kampen.

12. min: Torres med en stor sjanse, i Liverpools første angrep! Insua slår inn fra venstre, og ballen havner hos Torres inne i boksen. Han setter ballen rett på keeper med innsiden av venstrefoten.

14. min: Jamie Carragher virker litt utilpass på høyrebacken, og har allerede måttet gi bort flere frispark. Samtidig har Mutu gitt Fiorentina ledelsen mot Debrecen i Firenze.

15. min: Cissokho slår et godt innlegg fra venstrekanten. Det går forbi alle i feltet, men kunne virkelig blitt skummelt.

15. min: Gomis forsøker seg fra 25 meter. Det er snert i skuddet, men Reina har kontroll.

17. min: Stor sjanse for Liverpool! Kuyt gir ut til Insua, som slår inn igjen. Kuyt kaster seg etter ballen, Yossi stopper den, og Kuyt forsøker å løfte ballen i motstatt hjørne. Lloris er med på den, og gjør en god redning.

17. min: På den påfølgende corneren kommer Benayoun opp og får stusset videre. Dessverre ikke på mål.

18. min: Réveillère er skadet, og må ha behandling.

19. min: Réveillère må gi seg. Lamine Gassama kommer inn på høyrebacken.

20. min: Liverpool har vært langt bedre de siste ti minuttene. Liverpool har flyttet seg høyere opp, og ser ut til å ha spilt på seg litt selvtillit etter sjansen til Torres.

27. min: Den belgiske dommeren har vært veldig aktiv med fløyta i starten av denne kampen. Det skal ikke store forseelsen til for at det blåses.

28. min: Andriy Voronin kommer plutselig helt alene med Lloris! Dessverre setter han ballen rett på målvakten. Et bra løp, men han har god tid og bør score der! Kampens desidert største sjanse.

29. min: Kyrgiakos river ned Gomis på full fart fremover. Han var nok klar over tempoforskjellen der, og følte han bare måtte stoppe den franske landslagsspilleren Dommeren ser det ikke, men stopper spillet når begge ligger nede etterpå. Grekeren er heldig som slipper kort for den.

31. min: Miralem Pjanic ligger nede med store smerter etter en duell med Yossi Benayoun.

32. min: Daniel Ayala, Jay Spearing og Alberto Aquilani er i oppvarming.

33. min: Daniel Agger får gult kort for å rive ned Gomis i det han skal jakte et langt oppspill.

34. min: Et halvt minutt senere får Lisandro gult kort for den samme forseelsen på Dirk Kuyt.

37. min: Daniel Agger med et flott initiativ fremover i banen. Han forsøker å legge ballen 45 grader ut, men der var det ingen helhvite.

38. min: Puel forbereder allerede sitt andre bytte. Ederson skal inn for Lyon. Samtidig har Rudolf utlignet for Debrecen i Firenze!

40. min: Pjanic må gi seg. Ederson kommer inn.

43. min: Lyon forsøker gang på gang på lange oppspill mot Gomis. Så langt i denne omgangen har det sett ut som at Agger og Kyrgiakos har funnet ut av det, og har fått klarert hver eneste gang.

44. min: Voronin slår en elendig corner og et påfølgende elendig innlegg. Frustrerende at de blir slått så lavt når hodesterke Kyrgiakos har tatt turen opp.

45. min: Dommeren har lagt til to minutter av denne førsteomgangen.

Liverpool startet kampen nervøst, men spilte seg etterhvert veldig opp, og var utover omgangen det beste laget på Stade de Gerland. Man har god kontroll på midtbanen, og man har også klart å spille seg til flere store sjanser. Dessverre står det fremdeles målløst. Lyon har veldig eksplosive og raske menn på topp, og heldigvis har de kun forsøkt å spille dem gjennom fra forsvaret i førsteomgang. Da har Agger og co hatt god kontroll. Lyon har allerede pådratt seg to skader og brukt to av sine bytter. Det blir spennende å se hvor lenge Rafa venter med å sette inn Aquilani, og hvor lenge han tør å bruke Torres.

2. omgang:
45. min: Ederson og Gomis sparker i gang andreomgangen på Stade de Gerland.

46. min: Lyon blir snytt for et frispark i glimrende skuddposisjon, 16 meter fra mål, når Insua sparker ned Ederson.

48. min: Cissokho slår inn, og Ederson får skutt fra 11 meter - himmelhøyt over.

50. min: Darby og N'Gog er også i oppvarming.

53. min: Dainelli har igjen gitt Fiorentina ledelsen mot Debrecen i Firenze. Med Fiorentina-seier der bør Liverpool virkelig vinne denne kampen.

57. min: Cissokho kommer igjen til innlegg på venstrekanten. Heldigvis er headingen til Lyon-angriperen Bastos for svak.

59. min: Reina må ut og heade bort et fremspill mot Gomis. Småfarlig fra Lyon nå.

60. min: Montelivio har økt til 3-1 for Fiorentina mot Debrecen. Da kan man nok utelukke at man får hjelp fra ungarerne i dag.

61. min: Voronin takler Gomis på 22-23 meter fra Liverpools mål. Farlig hold med Källström på laget.

61. min. Svensken prøver seg på nærmeste kryss - over.

62. min: Lyon presser på nå. Samtidig har Fiorentina økt til 4-1, og det er definitivt slutt i Firenze.

64. min: Innbytter Gassama blir skadet i en situasjon med Voronin, hvor Liverpool strengt tatt blir snytt for et frispark i god posisjon.

65. min: Liverpool forbereder et bytte. Er det Torres som ikke kan spille lenger?

67. min: Voronin har trukket seg ut på kanten, og får ballen i god posisjon. Han slår et innlegg mot Torres, som får skutt. Skuddet blir blokkert.

68. min: Rafa gjør sitt første bytte. Ryan Babel kommer inn for Andriy Voronin. Nå har de helhvite litt mer fart fremover.

68. min: Gedigen dobbelsjanse for Liverpool! Lucas får en fantastisk skuddsjanse, og Lloris gjør en superredning! Strålende enhåndsredning. Kuyt forsøker seg på brasse, men Lyon har folk på streken og får klarert.

70. min: Mascherano gjør en kjempejobb når Lyon kontrer. Han gjør en takling som ser ren ut, men får frispark i mot i farlig posisjon. Bastos skyter godt, men Reina får reddet.

73. min: Lyon gjør sitt siste bytte. De tar ut Gomis og setter inn rutinerte Govou.

74. min: Forferdelig feil fra Kyrgiakos. Først lar han ballen sprette, så forsøker han å heade tilbake til Reina. Lisandro er våken, og snapper ballen og får avsluttet. Kun en viktig redning fra Reina der holder Champions League-håpet til Liverpool i live.

78. min: Liverpool har ballen inne på Lyons banehalvdel nå, men klarer ikke skape noe som truer Lyons mål.

78. min: Kuyt har en kjempesjanse til å bruke Benayoun, men er unøyaktig når han forsøker å finne folk sentralt. Et dårlig og unøyaktig valg av nederlenderen.

79. min: Like etterpå kontrer Lisandro. Han får vendt opp, og forsøker seg mot Reinas lenge hjørne. EN halvmeter til side for mål.

80. min: Agger river ned Ederson på 18 meter. Hadde han ikke hatt gult fra før, ville han nok ha fått det nå. Perfekt skuddposisjon for Kallström.

81. min: Igjen setter svensken frisparket over. Liverpool har fremdeles ti minutter på å få til en seier her. Kanskje bør man sette inn nye krefter offensivt?

83. min: Ryan Babel scorer kanskje det vakreste målet han noen gang kommer til å score! Liverpool kontrer,  Benayoun finner Babel, og han banker ballen opp i krysset. En helt utrolig scoring, og nå må det holde!

85. min: Cris må bruke ulovlige midler for å stoppe Torres, og Liverpool har frispark på hjørnet av 16. meteren. Babel er optimist, og forsøker å skyte innlegget. Han sleiver, og sender ballen til kast. Sløseri.

86. min: David N'Gog gjør seg klar for å komme inn. Da har nok Torres spilt ferdig.

87. min: David N'Gog erstatter Fernando Torres.

89. min: Babel og Benayoun kombinerer fint, og Babel får forsøke skuddet sitt inne i boksen. Han går for det nærmeste hjørnet, men utenfor. En ny god mulighet.

90. min: Mareritt på overtid. Lisandro blir headet gjennom av Bastos, Kyrgiakos faller, og Lisandro setter ballen over hodet på Reina. Fryktelig trist avslutning. Babel må tåle kritikk for å ikke ta den hodeduellen i forkant av headingen til Bastos. Reprisene viser at det muligens var offside på Bastos.

Liverpool er sannsynligvis ute av årets Champions League. Liverpool spilte en god kamp i Frankrike, og hadde god kontroll på Lyon. Laget fungerte bra, selv om man ikke tok de sjansene man skapte. Da Babel ga de røde ledelsen med syv minutter igjen, forøvrig en helt fantastisk scoring, målt til 111km/t, trodde nok mange at man skulle klare å ha kontroll også de siste syv. Men på overtid røk det, i et mål som nok Babel og Kyrgiakos må ta på seg skylden for. Dermed fortsetter den tunge tiden for Liverpool, som nå kan være ute av kampen om både ligagull og Champions League-tittel, allerede i november.

Spillervurdering:
Reina 7 - Sto godt og var sjanseløs på Lyons mål. Måtte bruke sin blanke isse og skuldra på de to største Lyon-sjansen i andre omgang. Den ene headet han ballen ut, på den andre rykket han fint ut på et gjennomspill. God med beina.

Carragher 6 - Var ikke venn med den belgiske dommeren i dag. Fikk frispark mot seg i de tre første duellene med Lisandro. Spilte høyreback og var til tross for tempoproblemer ikke redd for å gå på raid langs høyresiden. Rutinen berger kapteinen, som sliter med tempoet. Det blir spesielt tydelig som sideforsvarer.

Agger 6 - Tidvis godt å se Daniel i gammelt godt slag igjen. Matcher Lyons raske angripere og spilte tidvis med autoritet. Fikk gult kort for å ha felt Gomis da han var på vei igjennom i første omgang, og var farlig nær ett til da han gjorde noenlunde det samme i andre. Ble sliten mot slutten og fikk problemer da Lyon presset på.

Kyrgiakos 5 - Sliter som Carragher med tempoet, og grekeren er en av de som må ta Lyons mål på sin kappe. Skapte i tillegg en av de største Lyon-sjansene da han bommet med et tilbakespill med hodet. Lå som sweeper og takket være godt midtbanespill fikk det dansk-greske midtstopperparet lite å gjøre.

Insua 8 - Liverpools bestemann. Laget har i mange sesonger savnet en god og offensiv sideback. Insua var både offensiv og god på venstresiden i denne kampen. Argentineren bidro med god arbeidsvilje og lyktes godt offensivt og defensivt.

Kuyt 6 - Bevegelig som alltid, men var likevel ikke helt på høyde i denne kampen. Den løpende hollender lå hele tiden som bindeledd mellom midtbanen og Voronin/Torres, men ikke så markant som vanlig. Hadde en god målsjanse i første omgang. Brassesparket mot Lyon-målet i andre omgang.

Lucas 7 - Brasilianeren har funnet formen og midtbanerollen sin i større grad enn tidligere. Spiller med autoritet på midten. Liverpool var best når de spilte gjennom midten, og Lucas var en av de som brakte "næring" til angriperne. Nær scoring da Lyons gode keeper fikk handa på ballen.

Mascherano 8 - Bra kamp av Javier. Arbeidssom og gjorde sitt ytterste for at verken Källström eller de andre Lyon-spillerne lyktes med noe særlig. "Den lille sjefen" var litt sjef i dag, men lot Lyon få mer rom og initiativ etterhvert.

Benayoun 6 - Prøvde på mye, men lyktes ikke så veldig. Yossi er bevegelig og offensiv, men fikk det for det meste tøft mot et overbefolket forsvar. Var positiv i første omgang, mer usynlig i andre omgang.

Voronin 4 - Hvordan kunne du unngå å score på den store sjansen alene med Lloris i første omgang? Selv om ukraineren løper mye, så er det vanskelig med den beste vilje å se at ukraineren forsvarer en plass i Liverpools førsteellever. Svak touch. Snytt for frispark da han var på vei igjennom halvveis i andre omgang.

Torres 7 - Fikk det hardt mot tøffe midtstoppere. Må ta mye av det offensive arbeidet til et svekket Liverpool, og får mye juling. Blir hardt straffet av en svak belgisk dommer.

Babel - Fikk 23 minutter for Voronin. Scoret et fantastisk mål fra 26 meter i krysset, som burde vært malt. Liverpool trengte breddespill og fikk det. Og fikk målet de trengte og fortjente. Burde vært seiersmålet, men ble det ikke.

NGog - Spilte fire minutter for Torres. Rakk lite eller ingenting.