Man Utd - Liverpool

Lør 14.03.09 kl 13.45 (Premier League) - C+ Sport1/Sky / Tilskuere: 75 569 / Dommer: Alan Wiley / Old Trafford / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

Manchester United gikk ut i et forrykende tempo i begge omganger, men Liverpool jobbet seg gradvis inn i kampen ved begge anledninger og knuste til slutt United i løvens hule!

Vidic (75)

Liverpool bør vinne toppkampen mot Manchester United hvis det fortsatt skal være liv i håpet om ligagull denne sesongen. De røde djevlene ligger hele syv poeng foran Anfield-laget, og Alex Fergusons mannskap har ytterligere én kamp til gode på Liverpool når det er ti kamper igjen å spille av ligasesongen 2008/09.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Rafael Benitez har gjort to forandringer i forhold til laget som startet i 4-0 seieren over Real Madrid på tirsdag. Den ene forandringen har tvunget seg frem, i og med at Xabi Alonso er ute med en skade. Lucas Leiva erstatter spanjolen på midtbanen. Ellers kommer som ventet Albert Riera inn for Ryan Babel på venstreflanken.

Det må ha skjedd noe under oppvarmingen, da Sami Hyypiä entrer banen i stedet for Alvaro Arbeloa. Arbeloa var annonsert i startoppstillingen.

1.min: Liverpool har blitt tvunget til å foreta en omrokkering i startoppstillingen like før start. Sami Hyypiä kommer inn i midtforsvaret, mens Jamie Carragher skyves ut på høyrebacken. Manchester United tar avspark mot Stretford End. Sky Sports melder at Alvaro Arbeloa har pådratt seg en hamstringskade under oppvarmingen.

1.min. Wayne Rooney skaffer hjemmelaget en corner, som Liverpool klarerer.

2.min: Vertene setter Liverpool under press i åpningsminuttene, og kommer til et par farlige innlegg.

3.min:  Park med en farlig avslutning fra 16 meter, som Carragher kaster seg ned og får blokkert til corner. Andersons corner får de helgrå klarert.

4.min: Hjemmelaget har gått ut i hundre, og setter Liverpool under et enormt press nå. Gjestene har problemer med å komme ut av eget forsvar, og har nesten ikke vært over midtstreken ennå.

6.min: Liverpools første angrep og Torres går overende like utenfor Uniteds 16-meter. Dommer Wiley blåser ikke. Korrekt, da Torres oppsøker situasjonen med Ferdinand.

9.min: Liverpool har kommet litt til hektene, og Lucas er nær ved å tre igjennom Riera på vei inn i United-feltet.

11.min: Skrtel fører ball fremover, og avanserer helt inn i hjemmelagets 16-meter før han blir stoppet av Ferdinand.

12.min:  Aurelio spiller en stikker til Gerrard, og kapteinen får kranglet seg inn i United-feltet. Vidic får såvidt ryddet opp foran en van der Sar på bærtur.

13.min: Evra med et håpløst skuddforsøk fra hjørnet av Liverpools 16-meter.

14.min: Riera lykkes ikke når han forsøker å tråkle seg inn i straffefeltet. Spillet bølger frem og tilbake nå.

16.min: Carragher med et vanskelig tilbakespill som Reina ikke når. Corner for hjemmelaget. Hjørnesparket fører til en ny corner fra motsatt side. Denne får Liverpool klarert.

18.min: Aurelio stopper Ronaldo kontant.

21.min:  En fantastisk vending av Torres gjør at han kommer inn i feltet, men Vidic får klarert i det spanjolen skal avslutte.

22.min: Gerrard vipper et frispark i retning Hyypiä, men ballen går over dødlinja til utspark.

22.min.  Park kommer igjennom, og går overende i en duell med Reina. Det virker som Reina trakk seg fra situasjonen, og Park overspilte. Men United får uansett straffe.

23.min  1-0 CRISTIANO RONALDO (STRAFFE). Ronaldo setter straffesparket til venstre. Reina er etter den, men klarer ikke å forhindre at ballen går i nettmaskene.

26.min: Ronaldo finner Rooney med stort rom ute på venstreflanken, men Hyypiä kommer opp i situasjonen og får blokkert scouserens avslutning fra skrått hold.

28.min:  1-1 FERNANDO TORRES. Tabbe av Vidic som blir overrumplet av Torres. Spanjolen snapper ballen fra serberen, og gjør ingen feil alene med van der Sar.

30.min: Carragher må gi corner i en duell med Park. Uniteds femte hjørnespark. Bortelaget har ingen så langt. Corneren går over alle og ut til femmeter.

31.min: Torres med selvtillit slår tunnell på Vidic. Liverpool får corner.

32.min:  Torres går overende i United-feltet når han blir holdt av Vidic, men får ikke straffe.

34.min:  Reina gir en farlig retur på et frispark fra Ronaldo, men klarer såvidt å fange ballen like foran beina på Tevez.

34.min:  Carragher får gult kort for en sen takling på Tevez. Frispark fra farlig posisjon utenfor hjørnet av sekstenmeteren, som vertene sløser bort.

37.min:  Ferdinand får gult kort for en stygg takling på Kuyt. Nederlenderen vrir seg i smerte en stund, men kommer seg på beina igjen.

38.min: Lucas mister ballen i farlig posisjon, men Hyypiä får ryddet opp.

40.min: Carragher sliter på høyrebacken, og Evra vinner en ny United-corner. Hjørnesparket blir klarert, og gjestene får frispark.

42.min: Torres er nær ved å lykkes med å tre gjennom Gerrard, etter et fremspill fra Aurelio.

42.min: Carrick med et knallhardt skuddforsøk fra 25 meter, som går over krysset. Virker som Reina har kontroll.

43.min:  Evra feller Gerrard på gjennomløp. Soleklar straffe for gjestene. Van der Sar får gult kort for protester.

44.min:  1-2 STEVEN GERRARD (STRAFFE). Gerrard setter straffesparket lavt nede ved høyre stolpe. Van der Sar er borti ballen, men den går i mål.

45.min: Tre minutter er lagt til i første omgang.

45+2.min: Gerrard med et skuddforsøk etter et frispark, men United får blokkert.

45+3.min: Corner til United, men Liverpool får klarert.

Manchester United gikk ut i hundre, og tok Liverpool fullstendig på sengen de første 5-10 minuttene. Gjestene var på vei inn i kampen igjen, da vertene fikk et litt billig straffespark. Reina trekker seg fra situasjonen med Park, men koreaneren kaster seg rutinert overende og får straffespark. Cristiano Ronaldo gjør ingen feil. Deretter overumplet Torres en svimmel Vidic, og nettet sikkert alene med van der Sar. Liverpool måtte stokke om på forsvaret like før kampstart, da Alvaro Arbeloa pådro seg en hamstringstrekk under oppvarmingen. Jamie Carragher måtte dermed spille høyreback, og har virket meget utilpass i den rollen. De fleste av vertenes farligheter har blitt skapt på visekapteinens side. Lucas Leiva har heller ikke klart å fylle skoene til Xabi Alonso på midtbanen, men Liverpool klarte likevel å snu kampen like før pause. Steven Gerrard gikk på et sugende løp inn i feltet, og ble meid ned av Evra. Soleklar straffe, som kapteinen selv såvidt klarer å sette bak van der Sar.

46.min: Liverpool tar avspark, og skaffer seg umiddelbart et hjørnespark. Torres får ikke hodet på Gerrards corner, og hjemmelaget kontrer. Heldigvis går ballen over sidelinja.

48.min. Reina slipper det som virker som et ufarlig innlegg inne ved stolpen, men får kontroll på ballen igjen.

50.min:  Torres halter etter en duell med Carrick der United fikk frispark.

52.min: Lucas lager et frispark i en duell med Rooney. Ronaldo stiller seg opp  for å fyre av fra 30 meter. Reina fanger enkelt forsøket fra portugiseren.

54.min: Mascherano forårsaker et frispark utenfor hjørnet av 16-meteren. Ballen går inn i feltet, der Vidic forsøker et brassepark. Dette treffer en Liverpool-spiller, og situasjonen blir avklart til innkast.

56.min: Kuyt og Gerrard kommer på en farlig kontring, men blir uforståelig avblåst av dommer Wiley. Angivelig for høy støvel på Kuyt.

57.min:  Reina må dytte et farlig innlegg fra Tevez til corner. Skrtel er nær ved å lage selvmål på hjørnesparket, men Reina får fanget ballen like før den går over målstreken.

60.min:  Reina er våkent ute og får ryddet opp når et langt gjennomspill er nær ved å finne Park på gjennomløp.

60.min:  Mascherano får gult kort for en takling.

62.min: United presser hardt nå, og en avslutning fra Rooney går i et Liverpool-bein og til corner. Hyypiä får headet corneren bort.

63.min:  Kjempesjanse for vertene, når Rooney på bakre stolpe er nær ved å styre et innlegg fra Ronaldo i mål.

64.min: United trykker voldsomt på nå, og Liverpool har store problemer med å komme seg ut av eget forsvar. Sliter med å holde på ballen.

64.min:  Skrtel får se det gule kortet, etter en situasjon med Tevez.

66.min: Liverpool klarer endelig å flytte opp spillet, og skape et brukbart angrep. Avslutningen på volley fra Lucas triller imidlertid bare inn til van der Sar.

67.min:  Kampens første bytte. Dossena kommer inn for en sliten Riera.

71.min:  To mann i offside, men linjemannen vinker ikke og Tevez og United får en kjempesjanse. Heldigvis går avslutningen utenfor mål. En horribel avgjørelse av linjemannen.

72.min: Cristiano Ronaldo med et skuddforsøk som går høyt over.

74.min:  United gjør et trippelbytte. Scholes, Giggs og Berbatov kommer inn. Ut går Anderson, Park og Carrick.

75.min.  Steven Gerrard blir revet ned av Vidic. Scouseren ville ha vært på blank goal. Soleklart direkte rødt kort for serberen.

77.min:  1-3 FABIO AURELIO. Aurelio tar frisparket fra 20 meter, og skrur ballen inn ved stolpen mens van der Sar står urørlig på streken. Hvilken dødballscoring!

79.min: Torres forsøker seg med en Alonso spesial fra langt hold, men ballen går høyt over.

81.min:  Torres går ut, Babel kommer inn.

84.min:  Et vrient innlegg fra Ronaldo går over hele feltet, og finner Rooney på dødlinja på motsatt side. Heldigvis får Reina fanget 45-graderen.

85.min:  Steven Gerrard brenner en utrolig sjanse. Et innlegg fra venstre fra Dossena finner Babel inne i feltet. Hollenderen hælsparker til Gerrard for blank goal, men kapteinen skyter ukonsentrert høyt over når han burde ha satt den siste spikeren i United-kista!

88.min:  Stor sjanse til United, men Ronaldo bommer på ballen fra kloss hold.

89.min: United får frispark i farlig posisjon, drøye 20 meter fra mål. Ronaldo skyter rett i muren. Mascherano gir corner i ren panikk. Hyypiä får klarert.

90.min: Rooney med et volleyforsøk som går langt utenfor og høyt opp på tribunen.

90.min:  Steven Gerrard byttes ut. Nabil El Zhar kommer inn. Fire minuter er lagt til.

90+1.min:  1-4 ANDREA DOSSENA. Et langt utspark fra Reina går over alle, og Dossena lobber praktfult ballen over van der Sar fra 20 meters hold.

90+3.min:  Liverpool er uhyre nær 5-1 når Ferdinand er nær ved å sette et innlegg fra El Zhar i eget mål. Corneren blir resultatløs.

Hvilken fotballkamp av Liverpool. På en uke har man til sammen vunnet 8-1 over Real Madrid og Manchester United. Samtidig har man vunnet begge kampene mot United denne sesongen, og Rafael Benitez kunne bokføre sin første seier mot erkerivalen på Old Trafford. Andre omgang startet som første. Hjemmelaget gikk ut i et enormt tempo, men midtveis i omgangen begynte gjestene å ta over ballet. Avgjørelsen falt da Vidic korrekt ble utvist, og Aurelio satte det påfølgende frisparket kontant i mål. Andrea Dossena kom inn fra benken og satte inn sitt andre mål denne uken, på en utsøkt lobb. Liverpool hadde også et par andre kjempesjanser mot slutten, som strengt tatt burde vært satt, men man kan kanskje ikke forlange noe slikt på en dag som denne!

Spillervurdering

José Reina 4 - Spanjolen starter svakt ved å gi bort en straffe der han ikke burde rykket ut. Har i tillegg et par anledninger hvor han mister ballen og er på bærtur, men gjør det bedre mot slutten av kampen. Heldig at ikke hans involveringer blir utslagsgivende.

Jamie Carragher 6 - En skade på Álvaro Arbeloa gjør at scouseren må vikariere på backen, og det er her hjemmelaget skaper det meste av sjanser. Er på etterskudd og bidrar lite offensivt i sin uvante rolle.

Martin Skrtel 8 - Slovaken har gjennom kampen stort sett kontroll på det aller meste, og er oppe i alt av dueller. Sterk fysisk og trives i kamper som dette.

Sami Hyypiä 8 - Vinner absolutt alt i lufta i ettermiddag! Den finske skogvokteren er kjempen i midtforsvaret og rutinen er god å ha i toppkamper.

Fábio Aurélio 8 - For en kamp av venstrebacken! Har stålkontroll på Ronaldo størstedeler av kampen og er god til å ta med seg ballen fremover og kombinere. Knallmål som punkterer kampen. Banens beste i kamp med Gerrard og Torres.

Dirk Kuyt 7 - Løper og løper langt kanten som en helt, og må ta et større defensivt ansvar enn vanlig siden Carragher slet litt. Evighetsmaskinen holder det også gående mot slutten.

Lucas Leiva 6 - Her et par fine involveringer, men blir litt for treig i vendingene og taklingene er alltid litt for sene slik at han pådrar seg en del frispark. Gjør seg dog ikke bort i storkampen.

Javier Mascherano 7 - Er ikke like hurtig oppe i duellene som vanlig og pådrar seg derfor mange frispark, en del unødvendige. Er en meget viktig forsvarer foran forsvarsfireren og løper mye.

Steven Gerrard 8 - Gode kombinasjoner og fine forseringer. Sugende løp i forkant av straffesituasjonen, og gir Liverpool kaldt ledelsen. Svinner litt hen i første halvdel av andre omgang, før han burde scoret på slutten. Står frem som en lederskikkelse.

Albert Riera 6 - Ikke en like god kamp mot de røde djevlene her som i debuten på Anfield. Blir ofte stående og vente istedenfor å åpne rom ved å gjøre løp. Blir ikke så veldig mye sluttprodukt, men er god defensivt.

Fernando Torres 8 - Får vanligvis knallharde Nemanja Vidic til å se ut som en jentunge og gjør også Rio Ferdinand redd med sine enorme kvaliteter. Scoret utligningsmålet og er en trussel i hele første omgang, før han blir dyktig sliten og mindre involvert i andre.

Andrea Dossena - Hvem hadde satt penger på at innbytteren skulle score i den påfølgende kampen mot Manchester United etter å ha nettet debutmålet mot Real Madrid for en halv uke siden? Gjør ydmykelsen komplett med en følsom avslutning på overtid i et friskt innhopp.

Ryan Babel - Får noen få minutter på tampen for Fernando Torres. Markerer seg positivt ved et par touch, spesielt når han gir videre til Gerrard på blank kasse.

Nabil El Zhar - Kommer inn for kapteinen ett minutt før overtid og er årsaken til at Rio Ferdinand nesten scorer selvmål etter et perfekt timet løp på kanten.