Rapid Wien - Liverpool

Søn 19.07.09 kl 19.15 (Pre-season) - Liverpoolfc.tv/LFCTV(o) / Tilskuere: 50 000 / Dommer: Gerhard Grubelnik / Ernst Happel Stadion, Wien / Skrevet av: Tor Sandø

Rapid Wien vant LFCs andre pre- season-kamp fortjent 1-0 etter målet som kom i det 57. minutt. Alle spillerne fikk prøve seg, men LFC produserte for lite sjanser til å fortjene å vinne kampen.

Kuyt (57)

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat og rapporter. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE til 2180.

Rafa er ventet å benytte hele troppen som avslutning på treningsleiren i Sveits hvor man tar turen til Wien for å møte Rapid. Etter mye uro rundt Xabi Alonsos ankomst til Wien og samtaler som er holdt mellom Xabi og Rafa i dag, rettes fokus mot kampen mot Rapid Wien på Ernst Happel Stadium.

Steven Gerrard er med i startoppstillingen i Wien, før han setter seg på flyet hjem til Liverpool og rettssaken mot ham etter barslagsmålet i desember. Carragher er også blant de elleve som starter, mens Javier Mascherano sitter på benken. Ernst Happel Stadium og nesten 50 000 på tribunen venter nå på at jubileumskampen til SK Rapid wien skal begynne.

Liverpool er en måned fra sin ligastart, mens motstander og 110-årsjubilant Rapid Wien er en uke unna. God stemning på en fullsatt ernst Happel Stadium.

På benken sitter de spanske spillerne, blant dem Xabi Alonso (her sammen med Andrea Dossena og Glen Johnson før kampen i Wien), som skal ha snakket med Rafael Benitez om den bebudede overgangen til Real Madrid.

1. min.: Kampen blåses i gang drøyt fem minutter forsinket.

1. min.: 30 sekunder var godt når Liverpool kom på det første som lignet en sjanse. Ryan Babels skudd fra langt hold var aldri farlig for keeper Payer.

3. min.: Rapid Wien kunne ha kommet til et farlig angrep, men gjennomspillet stoppes av ayala. Liverpool har hatt ballen mest så langt. Rapid har fått to frispark på midtbanen.

5. min.: Plessis får tilsnakk for å ha pådratt seg frispark. Dødballen blir det ingen farlighet av.

7. min.: Hofman scorer, men blir avblåst for offside. Rapid er farlige på gjennomspill. Reprisen viser at offsiden i tilfelle var hårfin.

9. min.: God stemning på stadion. Hjemmelaget er kommet seg mer med og presser Liverpools forsvarsfirer.

12. min.: Venter fortsatt på kampens første målsjanse. Rapid er inne i en god periode, men kommer seg ikke til avslutning.

14. min: Carragher blir avblåst, men reprisen viser at Carra var på ballen.

15. min.:  Nemeth blir liggende etter en skalle fra en Rapid-spiller, men er raskt oppe igjen.

16. min.: Igjen blir Rapid avblåst og igjen er offsiden meget hårfin.

16. min.: Babel og Voronin kombinerer, men nederlenderen blir stående i offside.

20. min.: Liverpool sliter med å finne rom hos et hardt kjempende hjemmeforsvar.

22. min.: Liverpool spiller ballen fra mann til mann, men sliter med å komme seg hlt fram til keeper. LFC sin første corner ender med et langt overlegg fra Gerrard, som går over alle og over mål.

25. min.: Ny corner. Igjen slår Gerrard kort, får ballen og legger inn i feltet. Men heller ikke nå blir det farlig foran kepper Payer.

27. min.: Det første som ligner en sjanse får Hofmann hos Rapid. Han møter et godt overlegg fra venstre, men sleiver ballen over og til siden for målet til Cavalieri.

30. min.: Langt overlegg mot Voronin, men Patocka kontrollerer ukraineren og ballen triller inn til keeper.

31. min.: Gerrard får ballen, spiller vegg med Voronin og får ballen tilbake. Både ukraineren og Gerrard selv er i offside.

35. min.: Rapid får corner, men heller ikke nå blir det farlig foran mål. Venter fortsatt på kampens første sjanse.

36. min.: Frispark fra langt hold. Hofmann skyter, men Cavalieri kotrollerer ballen over.

37. min.: El Zhar legger inn, hardt og lavt. En kommunikasjonsfeil mellom keeper og midtstopper gjør at stopperen header ballen like over.

40. min.: Ingenting å si p stemningen på tribunen, men spillet imponerer ikke akkurat. Mye ballbesittelse, men lite eller ingenting som skjer foran målene.

41. min.: Hoffer løper igjennom på et gjennomspill, men Cavalieri er våken framme og tar ballen.

43. min.: Carragher er hardhendt med en Rapid-spiller og får frispark og tilsnakk mot seg.

44. min.:  Eneste sjanse i omgangen står Rapid og Hoffer for. Bra inngripen av Cavalieri.

45. min.: Dommeren blåser til pause på slaget 45 minutter.

Pauserapport: Liverpool har trillet mye ball, men ikke kommet seg fram til de store sjansene i sin andre Pre season-kamp. Rapid Wien har vært hakket vassere og kunne tatt ledelsen mot slutten av omgangen, men LFC-keeper Cavalieri er fint ute og hindrer mål. Forsvaret har stått fint opp og hindret Rapid Wien gjennomspillene som de to ganger har forsøkt seg på. Begge gangene er de blitt vinket av for offside. Som mot St. Gallen er det ventet at Liverpool-manager Rafael Benitez skal sende et nytt lag utpå i andre omgang. Det er blant annet forventet at unggutten Jay Spearing skal få prøve seg som venstreback i andre omgang. Ubekreftede meldinger forteller at Glen Johnson ikke kommer til å spille denne kampen.

46. min.: Liverpool har som ventet skiftet ut en hel ellever itl andre omgang.

48. min.: Degen og Insua, sidebackene, er de eneste som har "overlevd" byttene så langt. Både Darby og Johnson har skader som gjør dem uaktuelle for spill.

55. min.: Kampen vipper fram og tilbake, men fortsatt ikke de store hendelsene foran målene.

57. min.: Kuyt får gult kort for å ha tatt en spiller like utenfor 16- meteren.

58. min.: 1-0 (Hofmann). Rapid får frispark like utenfor 16-meteren. Hofmann skyter til venstre for keeper Gulacsi som ikke når ballen.

59. min.: Rapid får blod på tann. Ballen går i mål, men det er offside.

63. min.: Benayoun legger frisparket fra like utenfor 16-meteren, men keeper Hedl redder enkelt.

64. min.: Mascherano erstatter Degen og Kelly erstatter Insua. Spearing tar plass på venstre back.

66. min.: Litt mer liv i kampen nå. Kuyt er aktiv og truer Rapid-forsvaret.

69. min.:  Jovanovic får gult kort for Rapid for å ha hindret Kuyt.

72. min.: Liverpools kaptein i andre omgang, Kuyt, får en sjanse, men skyter utenfor.

75. min.: Rapid har mye av initiativet i kampen nå. Et frispark halvveis inn på Liverpools banehalvdel avklares av LFC-forsvaret.

77. min.: Bra teknisk spill av Pacheco. Men spanjolen blir for alene.

78. min.: Martin erstatter Gulacsi i Liverpools mål.

80. min.: Rapid slår inn en corner, men Kuyt avklarer.

81. min.: Liverpool forsøker seg, Pacheco får avsluttet, men ballen går utenfor. Benitez ser ikke alt for fornøyd ut.

82. min.: Mascherano styrer spillet på midten. Liverpool kombinerer, men Rapid jobber fortsatt hardt for å holde unna.

83. min.: Drazan skyter mot Martin, men unggutten tar skuddet enkelt. God stemning på tribunen, både fra de som heier på hjemmelaget og bortelaget.

86. min.: . Benayoun har det som er Liverpools største sjanse i kampen. Men ballen kommer for brått på ham

87. min.:  Benayoun blir liggende etter at en Rapid-spiller tar ham hardt. Ser ut som det er kneet det er gått ut over. Yossi blir båret ut. Liverpool spiller med ti spillere.

89. min.: Yossi kommer innpå igjen.

90. min.: Liverpool prøver å komme seg i angrep, men blir presset tilbake.

90. min.: Dommeren blåser av kampen ni sekunder på overtid.

Sluttrapport: Liverpool fortjente ikke å vinne denne kampen. Til det produserte de for lite sjanser. Men det var innsats nok og mye å t tak i det videre forberedelsesarbeidet til sesongen for Rafael Benitez sin del. Alle spillerne fikk spilletid og mange var preget av det harde treningsarbeidet de legger for dagen for tiden. Rapid Wien er nærmere sin ligastart og det bar kampen preg av. Benayoun ble båret av banen med skade mot slutten, men kom innpå mot slutten. Blant de mest positive var Pacheco som vartet opp med godt teknisk spill mot store og sterke Rapid-forsvarere. Kuyt, kaptein for LFC i andre omgang, spilte også en god kamp. Drøyt 50 000 tilskuere forlater Ernst Happel Stadium for å feire seieren og for å feire Rapid Wiens 125-årsjubileum.