Real Madrid - Liverpool

Ons 25.02.09 kl 20.45 (Champions League, 1/8 finale, 1.kamp) - Viasat4/VF/3+/Sky / Tilskuere: 71 579 / Dommer: Roberto Rosetti (ITA) / Santiago Bernabeu / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tor Sandø

En defensivt prikkfri kamp av Liverpool, og en flott heading av Yossi Benayoun sørget for et særs viktig bortemål på Santiago Bernabeu. Torres ut med skade. Riera må sone karantene i returen.

Riera (83)

Fernando Torres er tilbake i Madrid når Liverpool møter Real Madrid på Santiago Bernabeu for første gang i en offisiell kamp. Det dreier seg om 1/8-finale i Champions League.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Steven Gerrard starter på benken i kveldens kamp, etter å ha blitt friskmeldt av sin hamstringskade. Xabi Alonso er tilbake i startoppstillingen etter å ha vært suspendert i forrige kamp, mot Manchester City. Liverpoolfc.tv melder at Dirk Kuyt vil spille på topp sammen med Fernando Torres. Dersom det stemmer, skulle det bety at Yossi Benayoun begynner på høyreflanken. Alternativet for Benitez kan være å benytte Kuyt på høyresiden av midtbanen, og Benayoun som bindeledd mellom midtbanen og spissen Torres.

1.omgang

1.min: Liverpool i helrødt tar avspark mot et hjemmelag i helhvitt. De røde får kjapt et frispark midt på banen.

3.min: Fint fremspill mot Torres ute til høyre, men spissen kommer borti beinet til oppasser Pepe, som faller og får frispark.

5.min:  Hjemmelaget får kampens første store sjanse, når Raul lurer seg inn på blindsida til Liverpool-forsvaret. Avslutningen er imidlertid svak og rett på Reina fra god posisjon.

12.min: Rosetti dømmer frispark mot Arbeloa 35 meter fra mål. Alonso stusser innlegget til corner. Et hjørnespark som resulterer i en tannløs avslutning inn i armene til Reina.

14.min: Mascherano slurver, og skaper en farlig overgangsmulighet for Real. Argentineren er imidlertid kjapt nede og retter opp sin egen feil.

15.min: Hjemmelaget får sin andre corner, etter å ha etablert et visst press nå. Også dette cornerforsøket renner ut i sanden.

16.min: Marcelo skyter fra skrått hold, men Reina har full kontroll.

17.min: Liverpool sliter med å spille seg ut av forsvar. Det blir slått flere håpløse fremspill som resulterer i balltap.

19.min: Riera med et fint fremspill til Torres, men spissen tror nok at han har mann i ryggen og blir for ubesluttsom når han kunne ha gått rett på mål.

21.min:  Stor sjanse til Liverpool. Et langt fremspill går helt igjennom til Torres. Spissen kommer litt skrått, og Casillas bokser skuddet til corner. Hjørnesparket klarer ikke de røde å utnytte.

22.min: Real vinner sin tredje corner. Det ender i en avslutning høyt over.

22.min:  Fernando Torres halter, og må ha behandling på sidelinja. Det dreier seg trolig om en vridning i ankelen.

23.min:  Yossi Benayoun farlig frempå, men stoppes av Casillas som er langt ute.

25.min: Fernando Torres kommer inn på banen igjen.

26.min: Benayoun og Kuyt kommer på en bra overgang, men innlegget fra sistnevnte er for langt for Riera.

27.min: Riera med et bra innlegg fra venstre, men ingen Liverpool-spillere på fremste stolpe gjør at ballen går rett i klypene til Casillas.

29.min: Carragher må gi corner på et innlegg fra Ramos fra høyre. Hjemmelaget setter ballen i nettet på situasjonen etter corneren, men linjemannen vinker korrekt for offside.

32.min: Pepe sparker ned Torres bakfra, og Liverpool får frispark 15 meter utenfor hjørnet av sekstenmeteren. Hjemmelaget får klarert.

33.min: Torres sliter med høyrebeinet og halter fortsatt. Ryan Babel gjør seg klar til å komme inn.

34.min: Benayoun med et slags brasseforsøk inne i feltet. Ballen triller ufarlig gjennom feltet og over dødlinjen.

37.min: Marcelo med et skuddforsøk fra distanse som går halvannen meter til side for Reinas mål. Målvakten hadde kontroll på det lave skuddet.

38.min: Arbeloa får tilsnakk av dommeren for å ha gått i kroppen på Robben når Real får en overgangsmulighet.

39.min: Robben med et brukbart skuddforsøk med venstreslegga, men Reina kontrollerer ballen utenfor.

40.min: Robben med et nytt forsøk med venstreslegga. Igjen går skuddet utenfor. Torres halter fortsatt.

41.min: Benayoun mister ballen når Liverpool er på vei fremover. Hjemmelaget kontrer, men Higuain avslutter angrepet med å sleive ballen langt utenfor.

42.min: Riera med en ufarlig avslutning fra distanse.

43.min:  Real på en farlig visitt, og Liverpool må gi corner. Riera scorer nesten selvmål i situasjonen etter corneren, men Reina er våken og fanger ballen.

45.min.  En Alonso spesial fra egen banehalvdel er nær ved å sette Casillas sjakk-matt. Corner til Liverpool.

45.min: Det indikeres tre minutter tilleggstid i første omgang, men dommer Rosetti presterer å blåse til pause når klokka viser 45:12. Dermed får ikke Liverpool tatt corneren! Både Liverpool-spillerne og Benitez protesterer mot dommeren når lagene går i garderoben.

Liverpool overrasket nok de fleste med å gå ut i en ren 4-4-2-formasjon på Santiago Bernabeu, men defensivt har dette fungert utmerket. Bortelaget har klart å låse av Reals farlige høyreside, og hjemmelaget har bare sporadisk vært på farlige visitter. Fremover på banen har de røde periodevis slitt med å holde ballen i laget, og midtbaneleddet blir ofte overspilt når man angriper. Gjestene har imidlertid kommet til et par brukbare sjanser, og kunne med litt større hell og effektivitet fått et viktig bortemål. Mest bekymringsfult sett med røde øyne er det at Torres tråkket over på høyrefoten da han landet etter en hodeduell, og har haltet rundt på banen den siste halvtimen. Det blir spennende å se om stjernespissen kommer tilbake på banen etter hvilen.

2.omgang

46.min:  Hjemmelaget har gjort et bytte i pausen. Guti har kommet inn for Marcelo. Robben er flyttet over på venstresiden. Torres tilbake på banen, men halter fortsatt.

47.min:  Cannavaro får gult kort for å ha holdt Kuyt i trøya. Liverpool får frispark i god innleggsposisjon. Frisparket sløser Alonso bort ved å slå det alt for langt.

49.min:  Riera med en flott stikker ute til venstre, og Casillas klarer ikke å fange innlegget. Ballen kommer imidlertid bak Benayoun, og sjansen renner ut i sanden.

52.min: En svak pasning fra Torres ødelegger en fin overgangsmulighet for gjestene.

53.min: Robben tråkler seg inn fra høyre og skyter i nettveggen. På innbytterbenken er Steven Gerrard i ferd med å gjøre seg klar.

53.min: Reina fanger et langskudd uten problemer.

56.min:  Torres får gult kort etter å ha felt Diarra bakfra.

56.min:  Arbeloa får behandling for en skade i munnen.

57.min: Benayoun drar seg fint fri og går inn i farlig posisjon, men spiller Riera når han kanskje burde ha avsluttet selv.

61.min: Liverpool fører kampen nå, og en livlig Yossi Benayoun er mannen bak et par gode angrep.

62.min:  En halvskadet Fernando Torres blir byttet ut. Inn kommer Ryan Babel.

63.min: Higuain tråkler seg inn i Liverpool-feltet, men blir tvunget til å avslutte fra meget skrått hold. I nettveggen.

66.min: Linjemannen vinker ikke når Raul er i soleklar offside på et fremspill, men Carragher klarer å rydde opp i siste liten.

67.min:  Mascherano får gult kort når Gago triller rundt som besatt. Repetisjonen viser at Mascherano tok ballen, og både frispark og kort er feil idømt.

71.min:  Real Madrid kommer på en hurtig overgang etter at Kuyt ikke får frispark. Robben avslutter med et hardt skudd fra distanse som Reina må gi corner på. Hjørnesparket klareres.

72.min: Liverpool med fikse kombinasjoner utenfor 16-meteren etter et frispark, men Benayoun går seg fast når han skal ta med seg ballen inn i feltet.

79.min: Skrtel må gi en corner i en duell inne i feltet. Liverpool får klarert etter litt om og men.

81.min: Kuyt vinner et frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren.

82.min:  0-1 BENAYOUN. Fabio Aurelios presise og harde frispark heades kontant i mål av kampens lille store spiller, Yossi Benayoun. Liverpool har fått et veldig viktig bortemål!

83.min:  Albert Riera får et meget strengt idømt gult kort, når han beskytter ansiktet med hendene på et innlegg. Dermed må vingen stå over returkampen på Anfield.

84.min: Det rapporteres om håndgemeng i hjemmseksjonen på tribunen. Det kan være bortesupportere som har kjøpt billetter i hjemmeseksjonen og jublet for scoringen.

87.min:  Gago får fortjent gult kort for en forferdelig takling mot Riera på en fin Liverpool-overgang.

88.min:   Riera halter av banen, og erstattes av Steven Gerrard.

90.min: Det legges til tre minutter. Det rapporteres fortsatt om slåsskamper bak målet til Reina, der Real-fansen står.

91.min:  Lucas Leiva kommer inn for Dirk Kuyt.

En fantastisk godt gjennomført kamp av Liverpool, ikke minst defensivt. Og takket være banens kanskje beste spiller, Yossi Benayoun, fikk de røde også med seg et svært fortjent og svært viktig bortemål foran returen på Anfield. Eneste skåret i gleden var skaden på Fernando Torres, samt at Albert Riera fikk et horribelt feil idømt gult kort og må stå over returkampen. Forsvarsspillet satt som et skudd i denne kampen, og de røde virket også farligere enn vertene når det kom fremover på banen. En ny taktisk triumf i Europa av Rafael Benitez, og atter en gang runget Benitez-sangen i borteseksjonen på tribunene.

Spillervurdering:

Reina 7 - Tok det som kom. Måtte hente en ball ut av nettet i første omgang, men den ble avblåst for offside. Kjemperedning på et godt Robben-skudd i andre omgang. Alt i alt en god kamp hjemme i Madrid.

Arbeloa 6 - Grei nok kamp i hjemlandet for Arbeloa. Real slet i angrep og kom ikke til de sjansene de hadde håpet. Gjorde jobben sin Arbeloa, men uten å utmerke seg spesielt.

Carragher 7 - Som ventet ble det en travel kveld på kaptein Jamie. Tok seg av det meste av det som kom og jobbet og slet. Men det ble kanskje ikke det trykket som Liverpool hadde forventet fra et litt tannløst Real-angrep.

Skrtel 7 - Spiller bedre og bedre i spann med Carragher. Hadde stort sett full kontroll mot de offensive spillerne til Real Madrid.

Aurelio 7 - Slet i perioder defensivt. Hadde raske Robben på sin side. Fortjener all den honnøren han kan få for et fantastisk slått frispark fra høyresiden da han fant hodet til Benayoun. Får ett ekstra poeng for frisparket.

Benayoun 9 - Spilte med veldig selvtillit i dag og bidro sterkt både offensivt og defensivt. Løp mye, og kom seg både til sjanser og fikk spilt fram andre. Kjempekamp av israeleren. Kronet innsatsen og tittelen banens beste med å heade inn et fantastisk frispark fra Aurelio i kamp med fire Real-forsvarere. Liverpools beste, i konkurranse med to av sine midtbanekolleger.

Alonso 8 - Xabi kunne med litt hell ha scoret fra egen banehalvdel mot slutten av første omgang. Casillas fikk akkurat fingertuppene på den og hindret at ballen gikk i mål. Bidro sterkt til å kjempe Real ut av stilen. God kamp av baskeren. Fikk noen smeller, men spilte med stil og kløkt.

Mascherano 8 - God kamp av Javier. Vaktbikkje på midtbanen. Gode taklinger, gode framspill, en mester i plasseringsevne. Samspillet med Xabi på midten gjorde at Liverpool-fansen ikke savnet Gerrard i denne kampen. Fikk et feilaktig idømt gult kort for en perfekt takling av Gago.

Riera 7 - Albert eide i perioder venstresiden med en utsøkt teknikk, som kan lure et helt forsvar. Var som resten av midtbanen flink til å bevege seg, noe som gjorde at hjemmelaget fikk problemer med å etablere noe spill. Må stå over returen etter å ha pådratt seg gult kort.

Torres 6 - Hadde en av to store Liverpool-sjanser i første omgang da han kom alene med Casillas. Ble plaget av en overtråkk midt i første omgang, men greide å fortsette. Fernando sliter med formen, men var tent på å vise seg fram i hjembyen sin, men hadde ikke marginene helt på sin side. Byttet ut med Babel etter en drøy time.

Kuyt 7 - Hadde en veldig viktig rolle i det offensive spilleopplegget i dag. Løp som vanlig sine kilometere og bidro sterkt til å skape uro i Real-forsvaret. Var et konstant uromoment, spesielt i første omgang. Ble mer anonym i andre omgang.

Babel - Fikk 29 minutter for Torres. Var aktiv og løp mye, men uten å utmerke seg spesielt.

Gerrard - Spilte de siste av kampens minutter for Riera, som haltet av etter en stygg takling fra Reals Gago.

Lucas - Fikk to overtidsminutter for Kuyt.