St. Gallen - Liverpool

Ons 15.07.09 kl 20.00 (Pre-season) - Liverpoolfc.tv/LFCTV(o) / Tilskuere: 19.500 / Dommer: Cyril Zimmermann / AFG Arena / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Ingen scoringer i en kamp hvor St. Gallen hadde de største sjansene, men Liverpool spillet i 2.omgang. God debut av Glen Johnson.

(N'Gog 46)

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat og rapporter. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE til 2180.

Oppgjøret mot St. Gallen er den første pre-season-kampen for Liverpool. St. Gallen er nyopprykket til den sveitsiske toppdivisjonen.

Det er ventet at Rafa Benitez vil starte med to ulike 11'ere i hver omgang, og dermed igjen gi flere unggutter en mulighet til å vise seg fram.

Flere spennende kombinasjoner på laget Rafa har valgt å starte kampen med. San José og Carragher i midtforsvaret, Spearing og Gerrard ventelig sentralt på midtbanen og Voronin og Nemeth på topp.

1.omgang:

En nokså rolig start hvor det virker som om Liverpool spiller nokså tilnærmet 4-2-3-1 med El Zhar til høyre, Babel til venstre og Voronin bak unge Krisztian Nemeth.

4.min: Liverpool får frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren etter en bra forsering av Babel, men Gerrard får ikke skikkelig klem på skuddforsøket. I neste angrep skyter Spearing vilt langt utenfor.

6.min:  Et godt angrep fra Liverpool på venstresiden, involvert Spearing og Babel, ender med at Nemeth får en skuddmulighet innenfor 5-meteren. Hardt presset får ikke ungareren skikkelig treff og ballen blir reddet til en resultatløs corner.

14.min:  St.Gallen truer for første gang da deres angriper kommer rundt San José ute på sveitsernes høyrekant og slår 45 grader ut. Degen gjør imidlertid en bra blokkering da skuddforsøket kommer.

18.min:  St.Gallen kommer igjen fram på sin høyreside, Degen ruser fram på innlegget og to fra vertene står helt alene omtrent på straffemerket. Avslutningen går imidlertid svakt på utsiden av stolperoten. Kjempesjanse!

20.min:  Nemeth får et kne i låret, men synes å kunne løpe av seg lårhøna.

26.min:  St.Gallen får en corner, og holder ballen rundt straffefeltet i flere sekunder før det blir en avblåsning inne i feltet.

29.min:  St. Gallen får et nokså billig frispark 20 meter fra mål etter at San José blir avblåst, men Constanza skyter svakt høyt over.

33.min:  Vertene slår et dypt frispark mot bortre stolpe, en får lov til å heade inn i feltet og Carragher må gjøre en desperat klarering for å hindre scoring fra kort hold.

40.min:  St.Gallen spiller seg igjennom, men får en scoring korrekt annulert for hårfin offside.

43.min: Ryan Babel avslutter på et innlegg fra høyre, men skyter løst rett på keeper.

En del småpent fra Liverpool, hvor man tidvis la an til hurtig kombinasjonsspill sentralt. Voronin og Gerrard var ofte sentrale i dette, men uten at man helt lyktes. Jay Spearing jobbet også bra sammen med kapteinen på midten. På topp har det bare blitt nesten for Krisztian Nemeth. Bakover har det imidlertid vært rufsete og St. Gallen har sløst bort et par store sjanser. Både Degen og Insua har hatt øyeblikk på backene hvor de er blitt overspilt, og Mikel San José har også slitt med nivået.

2.omgang:

Liverpools lag 2.omgang: Martin, Darby, Skrtel, Kelly, Johnson, Plessis, Pacheco, Benayoun, Lucas, Kuyt. Ngog. Res: Gulacsi, Ayala

Glen Johnson spiller venstreback i sin første kamp for Liverpool, med Stephen Darby på høyreback.

50.min:  Strålende forsering fra Glen Johnson som får ballen tilbake fra en vegg og skyter like utenfor.

Plessis og Lucas spiller sentralt på midtbanen, med Kuyt, Pacheco og Benayoun fra høyre til venstre bak N'Gog.

St. Gallen har byttet ni spillere ved pause.

58.min:  Pacheco stikker ballen til Benayoun, som drar seg innover og skyter med venstre. Keeper må slå til en corner som N'Gog header over.

63.min:  Glen Johnson drar seg innover, men innlegget er akkurat litt for langt inn i feltet til at noen av Liverpools innrusende angripere kan få en touch.

66.min:  Pacheco kommer i en bra posisjon 20 meter fra mål, men får ikke noe drag på langskuddet.

74.min:  Kombinasjon mellom Benayoun og Pacheco ute på venstresiden, men avslutningen blir slått til corner.

75.min:  Ny heading over fra David N'Gog, men nærmere denne gang.

79.min:   Peter Gulacsi får sluttminuttene mellom stengene, og Daniel Ayala i midtforsvaret, for Martin og Kelly.

85.min:  Glen Johnson, nå ute på høyrebacken, slår et presist innlegg mot bortre stolpe men Lucas er noen millimeter fra å få en avgjørende touch.

89.min:  Frick får en kjempesjanse til å avgjøre kampen da han kan heade uforstyrret midt inne i feltet, men sender ballen utenfor.

90+2.min:  Godt langskudd fra Benayoun som keeper må strekke seg for å redde.

Liverpool dominerte til tider spillemessig etter pause, trolig mye fordi alle byttene reduserte vertene mer enn det gjorde gjestene. Benayoun, Pacheco og Kuyt var løpsvillige i sine offensive roller, men det var kanskje ikke så rart at man virket noe tannløse lengst fremme uten Torres? Det mest positive var likevel Glen Johnson, som etter vår mening var Liverpools beste som venstreback. Uansett en grei treningsøkt for de røde som benyttet alle sine 24 spillere.