Stoke - Liverpool

Lør 10.01.09 kl 18.30 (Premier League) - C+Sport1&2/Setanta / Tilskuere: 27 500 / Dommer: Lee Mason / Britannia Stadium / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Einar Kvande

LFC spilte sin andre 0-0-kamp mot Stoke. De møtte et hardt kjempende hjemmelag og når spill og spillere var under pari, så fortjente ikke ligalederne bedre. Reds kunne knepet tre poeng mot slutten.

Lucas (77)

Liverpool møter nyopprykkede Stoke på Britannia Stadium. Rafael Benítez' menn er nok revansjesugne etter at det motsatte oppgjøret i høst endte 0-0. Stoke kommer fra et ydmykende cuptap mot Hartlepool.

Vi følger oppgjøret også her på Liverpool.no, med rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Nok en gang overrasker Rafael Benitez de fleste med sin startoppstilling. Martin Skrtel starter sin første kamp siden tidlig i oktober. Han erstatter Daniel Agger, som verken er på banen eller benken. Ellers er det bemerkelsesverdig at både Robbie Keane og Fernando Torres er plassert på innbytterbenken. Det virker som Dirk Kuyt skal spille på topp, med Steven Gerrard i en rolle like bak nederlenderen.

Ellers er det verdt å merke seg at Javier Mascherano har blitt restituert etter sin hamstringskade.

Det er gjort seks forandringer på laget i forhold til FA-cupkampen mot Preston. Inn er kommet Jose Reina, Dirk Kuyt, Fabio Aurelio, Yossi Benayoun, og Lucas Leiva, i tillegg til Skrtel.

Tidligere Liverpool-spiller Salif Diao var opprinnelig med i startelleveren til Stoke City, men skadet seg under oppvarming. Erstattes av Glenn Whelan.

Liverpool har vunnet 47 av 91 tidligere oppgjør i Stoke.

1. min.: Stoke fikk første frispark, da Lucas tok en Stoke-spiller.

3. min.: Skrtel blåses av etter å ha klatret på Kitson. Stoke får frispark fra farlig posisjon.

3. min.: Whelan lemper ballen mot Liverpool-målet, men ballen går over.

6. min.: Liverpool har etablert spill på hjemmelagets banehalvdel, men uten at første sjansen kan noteres.

8. min.:  Bra innlegg fra Riera. Ballen går mellom en Stoke-forsvarer og keeper Sørensen. Imellom dem står Kuyt og får stusset ballen like utenfor. Det første som likner en målsjanse for Liverpool som møter et hjemmelag som ligger dypt foran eget publikum.

11. min.: Veldig lite å skrive om så langt. Liverpool har et ballinnehav på 78. Det sier litt, men Liverpool har problemer med å finne en åpning.

12. min.:  Innkastekspert Delap smeller til fra få meter rett i tverrliggeren etter klabb og babb foran Reina. Første sjanse til Stoke. Burde vært avvinket for offside.

15. min.: Kuyt går i duell med Sørensen. Dansken får bokset.

16. min.: Carragher legger inn i feltet. Ballen går over Kuyt, mens Gerrard og Aurelio ikke greier å bestemme seg for hvem som skal gå på ballen. Noe som fører til at en mulig sjanse renner ut i sanden.

18. min.: Det er på ingen måte satt fyr på kampen ennå, men Liverpool har ballen og kontrollerer det hele.

19. min.: Hjemmepublikummet piper hver gang Gerrard har ballen.

20. min.: Carragher sleiver ballen mot eget mål. Reina snapper ballen, og Stoke-publikummet vil ha corner. Mason vinker spillet videre.

21. min.: Mascherano mister ballen i farlig posisjon. Delap fører ballen til venstre for Reina, slår inn, men Pepe holder.

22. min.:  Kuyt kommer skrått på Sørensen, skyter, men dansken får en hand på ballen. Corner.

24. min.: Benayoun kommer i bra skuddposisjon, men Stoke-forsvaret avklarer. På motsatt side vil Stoke ha frispark da Hyypiä tar enrød-hvit angriper, men dommeren vinker spillet videre.

25. min.: Etherington prøver å komme forbi Mascherano. Argentineren handser i det Etherington skal forbi. Frispark til Stoke. Skrtel header unna.

29. min.: Stoke har ballen mer nå. Liverpools forsvar har nok med å demme opp.

30. min.: Delap tørker av ballen. Det betyr Stokes farligste angrepsvåpen. Han kaster inn rett foran Reina, men spanjolen har kontroll. I neste bølge misser Reina på et overlegg. Stoke scorer ved Shawcross på angrepsbølge nummer tre, men pottemakrernes midtstopper står i klar offside.

32. min.: Stoke har fått troa på egne ferdigheter nå. Delap tørker igjen av ballen. Kitson header mot keeper, men Reina har kontroll.

34. min.: Innkast nummer tre. Stoke har mange håndklær rundt ballen. Innkasteksperten tørker og igjen får angriperne mat. Denne gangen blir de avblåst for litt hard behandling av Lucas.

36. min.: Benitez sitter også i dag på tribunen med telefonforbindelse til benken.

38. min.: Riera kommer med en farlig innersvinger mot Stoke-keeperen. Benayoun mangler et par-tre skostørrelser på å nå ballen.

39. min.: Hyypia er alt for treg i å igangsette et angrep, mister ballen og Stoke kommer på et nytt besøk foran Liverpools mål.

42. min.: Noe tamt over forestillingen på Britannia Stadium nå.

43. min.: Liverpool spiller slurvete bak og Stoke får corner. Men uten at det blir noen farlighet.

44. min.: Benitez går inn for å varme seg, uten at han ser spesielt fornøyd ut. Pasningene treffer ikke og rytmen i angrepsspillet er langt under pari.

45. min.: Det er lagt til ett minutt.

45. min. + 1 min.:  Lucas må ha behandling etter å ha fått smerter i skulderen etter kollisjon med Cresswell.

Liverpool har hatt ballen mest i Stoke, men ligalederne har ikke imponert noen. Rytmen i angrepsspillet har overhodet ikke fungert og det har vært mye slurv i pasningsspillet. Kuyt har hatt det eneste som ligner en sjanse da han kom alene med keeper Sørensen. Stoke har spilt aggressivt og med overtall bak, noe Liverpool har slitt med å finne ut av. Hjemmelaget var også nærmeste ledelse da innkastekspert Delap smelte til med beina (!) fra kort av i Liverpools tverrligger. Delap har også stått for tre-fire innkast som har gitt brukbare sjanser for Stoke. Skal Liverpool ta kveld med seks poengs ledelse til Chelsea må de skjerpe seg.

48. min.: Gerrard tar frispark fra høyre. Innlegget er bra nok, men heades til corner av Shawcross.

49. min.: Mascherano presser Higginbotham som må spille ballen utover sidelinjen. Gerrard legger corneren, Sørensen er aktiv ute og får tak i ballen.

50. min.: Reina på bærtur etter å ha spilt ballen rett i beina til Kitson. Spissen går til høyre, Reina følger, men Kitson skyter ballen til side for mål.

52. min.: Kjemping fra Skrtel og Carragher. Skrtel får ikke klarert framover, men må gi til innkast.

53. min.: Liverpool-forsvaret er under press på atter et Stoke-innkast, men de rød- og hvitstripede kommer ikke opp med noen farlighet foran Reina.

55. min.: Gerrard inviterer Mascherano på vegg. Returen fra Javier når aldri Steven, som faller.

57. min.: Fortsatt noe uforløst med Liverpool denne ettermiddagen. Mange som har vært "borte".

59. min.: Torres skal inn og får de siste direktiver fra Pellegrino da Gerrard skyves inn i reklameskiltene uten å få frispark.

60. min.: Klabb og babb foran Reina. Keeperen blir hindret og får frispark.

60. min.: Torres kommer inn for Riera. Kuyt på ene vingen, Torres i front og Benayoun på den andre vingen, skal være oppskriften siste halvtimen.

63. min.: Gerrard fører opp, leter etter Torres. Stoke avklarer til corner.

64. min.: Cresswell handser på et innlegg fra Gerrard. Kapteinen tar selv frisparket fra drøyt 20 meter.

65. min.:  Gerrard tar frisparket for tidlig og får gult kort.

65. min.: Mascherano får en sjelden mulighet, men skyter høyt over.

66. min.: Statistikken viser fortsatt at Liverpool har ballen mest.

67. min.:  Etherington får gult etter å ha taklet Carragher.

67. min.:  Lucas greier på uforklarlig vis å unngå å treffe målet på en heading fra to-tre meter.

70. min.: Torres har problemer med å komme seg inn i spillet.

70. min.: Stokes Shawcross trenger behandling etter det som ser ut som en strekk i det ene beinet. Benitez fortsetter å gi sine instruksjoner fra tribunen, der han sitter sammen med David Moores.

72. min.: 18 minutter unna at sesongens andre kamp mot Stoke ender 0-0.

74. min.: Rafa har bedt om at Babel byttes inn.

74. min.:  Kitson header over etter et nytt Delap-innkast. Liverpool finner ikke ut av dødballene.

76. min.: Torres blir klart tatt av en Stoke-forsvarer, men på uforklarlig vis unngår dommeren å blåse.

76. min.: Babel inn for Benayoun.

77. min.:  Lucas tar en Stoke-angriper og får gult kort. Frispark fra rundt 20 meter for Stoke.

78. min.:  Lawrence inn, Etherington ut for Stoke.

78. min.:  Whelan skrur frisparket mot krysset, men ballen går like over.

80. min.: Liverpool blir presset tilbake av aggressive Stoke-spillere. Når pasningene også blir upresise, så blir det vanskelig å komme seg til noen farlige sjanser.

82. min.: Liverpool-spillerne blir tvunget til å ta støttepasninger. De store løpene framover er ikkeeksisterende.

83. min.:  Babel kommer på et sjeldent initiativ, blir tatt av Wilkinson, som får gult kort.

84. min.:  Gerrard tar frisparket og sender i vei en buet ball i tverrliggeren.

87. min.: Tiden renner ut og lite tyder på at fansen får den seks-poengsledelsen de ønsker over Chelsea.

89. min.:  Kitson ut, Pugh inn for Stoke. Sikrer et kjærkomment poeng nå, Stoke.

90. min.: Gerrard legger en corner som ikke ser så ille ut, men ballen går over alt og alle og til innkast.

90. min.: Det er lagt til tre minutter.

90. min. + 1. min.: Så meldte de seg på, samarbeidspartnerne Torres/Gerrard. Gerrard er på løp. Torres stusser ballen videre, før Gerrard når ballen og skyter den i stolpen.

90. min. + 3 min.: Kampen ebber ut da Stoke får frispark. Stoke ser ut til å ta to poeng mot Liverpool denne sesongen.

90. min. + 4 min.: Hyypiä legger en høy ball, men før ballen når bakken eller en medspiller, blåser Mason kampen av.

En meget dårlig forestilling av et Liverpool-lag som så ut til å knipe alle poengene mot slutten da Torres headet ballen igjennom til Gerrard. Kapteinen fikk en tå på ballen, men ballen traff stolpen. Gerrard hadde også ett skudd til i stolpen i andre omgang. Liverpool hadde ballen mest, men i tillegg til at de møtte et hardt kjempende hjemmelag bidro ikke akkurat de for anledningen grønnkledte ligalederne til noen særlig underholdende kamp. Pasningene satt ikke, mange spillere var under pari og Liverpool ble tvunget til å spille støttepasninger i stedet for å angripe. Stoke hadde også noen brukbare sjanser og Reina hadde ikke sin beste dag på jobben. I stedet for seks poengs ledelse på Chelsea må Liverpool nøye seg med fire, foran morgendagens kamp mellom Manchester United og Chelsea.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 5 - En forferdelig klarering rett i beina på Kitson kunne ha blitt skjebnesvanger. Ellers er han våkent fremme og tar et par gjennomspill, og er fint med på Whelans farlige frispark etter pause.

Jamie Carragher 6 - Slet veldig med ballmottak og pasningskvalitet før pause. Er nok mye mer komfortabel som stopper enn som høyreback. Men spilte seg bra opp etter pause, selv om ikke alle avleveringene da heller fant riktig adressat.

Sami Hyypiä 7 - Den store finnen var god å ha i luftkrigen mot storvokste Stoke-spillere på de farlige innkastene til Rory Delap. Gikk seg fast et par ganger når han forsøkte å føre ball fremover på banen, men defensivt leverte han nok en solid kamp.

Martin Skrtel 7 - Man kunne ikke se at denne mannen har vært ute med skade siden starten av oktober. Ikke rusten i det hele tatt, og var bunnsolid og kontant i alt han foretok seg om vi ser bort i fra en svak tversoverpasning. Liverpools beste.

Fabio Aurelio 4  - Ble veldig anonym, selv om han ikke gjorde seg direkte bort i det defensive arbeidet. Det offensive bidraget fra venstrebacken var imidlertid totalt fraværende. Virket rusten.

Yossi Benayoun 5 - Vil så mye, men får det ikke helt til. Ble flyttet over på venstre da Torres kom inn, og deretter byttet ut til fordel for Babel. Ingen stor dag på jobben for isaraelitten.

Lucas Leiva 4 - Klarer ikke å fylle skoene til Alonso i dag. Har noen farlige ballmist, lager unødig frispark i farlig posisjon mot slutten, og pasningsspillet var også under pari. Misbruker også en brukbar mulighet når han velger å heade på tvers av målgården i stedet for å heade på mål fra kloss hold.

Javier Mascherano 6 - Er et stykke unna toppformen, men er likevel en nyttig mann å ha mot Stoke sine krigere. Lagde en del unødige frispark, men forhindret også Stoke i å få utfordre midtforsvaret på annet enn lange innkast.

Albert Riera 5 - Åpnet kampen bra ved å holde bredden og få lagt et par farlige innlegg. Slukner mer og mer utover i kampen, og det var ikke uforståelig at han ble ofret til fordel for Torres.

Steven Gerrard 6 - Veldig tam og anonym før pause, og tenner vel aldri helt på alle sylindere etter pause heller. Men er likevel mannen bak Liverpools to største sjanser etter hvilen, med sine to forsøk i treverket. Den siste sjansen på overtid var meget stor, og kapteinen burde nok ha utnyttet den bedre.

Dirk Kuyt 5 - Kommer til Liverpools to beste muligheter i første omgang. Først stusser han Rieras gode innlegg utenfor/over tidlig i oppgjøret, før han midtveis i omgangen velger å skyte når han nok heller burde ha passet til Gerrard. Blir et nummer for liten i kampen med Stokes solide stoppere.

Fernando Torres 5  - Får en halvtime på banen i dag, men er knapt borti ballen før han på overtid flikker elegant til Gerrard på Liverpools største sjanse i kampen. Virket rusten.

Ryan Babel - får et kvarter på banen, og utmerker seg med et flott raid der han til slutt blir meid ned av Wilkinson. Utenom det fikk ikke nederlenderen utrettet så mye.