Sunderland - Liverpool

Lør 17.10.09 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport1 / Tilskuere: 47 327 / Dommer: Mike Jones / Stadium of Light / Skrevet av: Raymond Flåstøyl Halvorsen
Spillervurdering: Einar Kvande

Et skudd fra Darren Bent endret retning i en badeball foran Reina, og lurte keeperen allerede etter fem minutter. Liverpool kunne ikke svare, og hjemmelaget vant kampen fortjent.

Kuyt (29)

Liverpool må klare seg uten den lyskeskadede stjerneduoen Steven Gerrard og Fernando Torres på Stadium of Light. Sunderland spilte 2-2 på Old Trafford sist, og vil ventelig gi gjestene en skikkelig kamp.

Dersom du ønsker å få lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobiltelefon, gå inn på denne linken for å se hvordan.

Jay Spearing debuterer i ligasammenheng for Liverpool på Stadium of Light i ettermiddag. Daniel Agger spiller også sin første kamp etter ryggoperasjonen. Mannskapet innbyr til at gjestene fra Merseyside kan veksle mellom å spille med fem eller tre bak.

For vertene er George McCartney noe overraskende tilbake etter skade, og erstatter suspenderte Kieran Richardson i startoppstillingen. Tidligere Liverpool-spiller Boudewijn Zenden starter på innbytterbenken etter å ha skrevet under for Sunderland i går.

1. min: Sunderland sparker i gang kampen.

2. min: Reid fyrer av. Langt utenfor.

3. min: Johnson tar ned en høy ball og prøver seg på halvvolley. Til side for mål.

5. min: Sunderland - Liverpool 1-0, Bent. De røde er på hæla, og Sunderland kontrer. Darren Bent får ballen helt alene, og setter den inn bak Reina. Det lå en badeball inne foran mål som forstyrret Reina. Liverpool-spillerne protesterer etter scoringen på dette, men til ingen nytte. Ballen skiftet faktisk retning i denne badeballen, og spilte ut Reina. Ballen hadde sannsynligvis ikke gått i mål om badeballen ikke hadde ligget på gressmatta. Utrolig hendelse.

6. min: Corner til hjemmelaget, som presser på. Heades utenfor.

8. min: Gult kort til Lorik Cana som viser knotter mot Babel.

10. min: Corner til bortelaget som ikke utnyttes.

13. min: Totalt kaos i Sunderlands forsvar, og etter mange muligheter får de røde nesten puttet ballen over mållinja.

14. min: Aurélio med farlig skudd. Bortelaget presser mer på nå.

17. min: Babel er sterk i kroppen, og får fyrt av et skudd. Utenfor.

22. min: Lite å melde om de siste minuttene. Sunderland-spillerne kjemper hardt for hver eneste ball.

23. min: Bent header rett på Reina.

* Ifølge våre kilder på stadion skal denne badeballen som gjorde at Bents skudd endret retning og gikk i mål, være kastet ut av Liverpool-svingen. Skal være LFC-logo på den og alt! Snakk om uflaks.

26. min: Corner til Liverpool.

27. min: Spearing skaffer frispark i farlig posisjon.

28. min: Aurélio med et meget godt forsøk, men litt utenfor.

29. min: Gult til Kuyt for å ha kommet for sent inn i en luftduell.

30. min: McCartney får såvidt taklet vekk foran en Johnson klar til å score.

36. min: Mye kjemping og lite sjanser for øyeblikket.

37. min: Spearing holder på å kløne det til ved å sende ballen bakover. Jones får nesten snappet, men Carragher er på plass med en knallhard og ren takling!

38. min: Bardsley legger knallhardt inn, og Bent når ballen før Reina. Heldigvis går ballen utenfor.

39. min: Nytt skuddforsøk fra Spearing.

41. min: Johnson med et meget godt løp fremover.

45. min: Tre minutter overtid i første omgang.

45. min: Johnson dribler godt på høyresiden. Skaffer en corner.

45. min: Frispark til Liverpool. Aurélio lemper inn. Sunderland header ut til corner, men dommer blåser for pause.

Pauserapport
Mye fokus er på badeballen som var med på å gi Sunderland ledelsen etter fem minutter, men de rødes problemer stikker dypere enn det. Reina hadde dog reddet skuddet om badeballen ikke hadde ligget i veien, og endret retning på skuddet. Angrepsrytmen er fraværende, forsvaret sliter og backene har problemer med tekniske Sunderland-vinger. Midtbanen til Rafael Benítez sliter med å få kontroll og styre spillet. Ingen krisedårlig første omgang, men det er ikke vanlig rød standard når et lag som Sunderland leder fortjent til pause. Hva Benítez får formidlet i pausen er veldig viktig, får titteldrømmen svinner ytterligere hen med enda et tap her.

46. min: Andre omgang i gang. Henderson har kommet inn for McCartney i pausen.

46. min: Sunderland skyter, og treffer en Jamie Carragher. Roper på straffe, men får det ikke, da stopperen holdt armen helt inntil kroppen.

47. min: Johnson mister ballen fremme på tokt.

50. min: Benayoun skaffer corner. Johnson får ballen lagt ut til seg, men blåser den himmelhøyt over med venstrefoten.

52. min: Gult kort til Reid for en felling på fremadstormende Skrtel.

53. min: Dessverre er Liverpool hjelpesløse på dødballer også denne gang, og får heller ingenting ut av dette frisparket.

55. min: Fantastisk keeperarbeid av Reina! Jones tar med seg ballen og gir til Bent, som går forbi Reina og har åpent mål. I det spissen skal trille inn sitt andre for dagen, kaster han seg tilbake og får reddet. Svært godt gjort.

57. min: Cattermole ligger nede og er skadet. Vriker å være noe med kneet til midtbaneterrieren. Det er et opphold i spillet, og det er Zenden som skal inn for å møte gamle lagkamerater.

59. min: Reid skjermer ut ballen ut.

60. min: Kreativiteten til Liverpool er i beste fall som en brukt tepose for øyeblikket. Skaper absolutt ingenting. Wake up, lads!

61. min: Bare flaks gjør at det ikke står 2-0. Skrtel header tilbake, Bent snapper opp, runder Reina, men avslutter i stolpen fra skrått hold. Supersjanse.

62. min: Jones er skadet og bruker flere minutter på å ligge på gressmatten. Nytt opphold i spillet. I mellomtiden tilter Bruce fullstendig, og kjefter ut Benítez, som svarer med at Sunderland-manageren skal roe seg ned. Virker som Benítez sa noe i forkant som utløste dette.

65. min: Babel trer nesten gjennom til Kuyt.

67. min: Frazier Campbell kommer inn for Jones, som ble bært av banen et par minutter tidligere. Hjemmelagets tredje og siste bytte i kampen.

68. min: Kuyt får headet mot Gordon. Første gang keeperen må i aksjon denne omgangen.

70. min: Litt mer trøkk nå. Babel prøver å finne Kuyt, som header i skulderen til en Sunderland-forsvarer. Roper på straffe, men ingen grunn til å dømme det.

71. min: Stor sjanse for Sunderland. Reid får avslutte fra skrått hold, men Carragher kaster seg ned og får blokkert. De røde er heldige som fortsatt er inne i denne kampen.

72. min: Benayoun dribler seg fri, men får for knapp tid når han skal avslutte.

73. min: Skrtel går ut, Voronin kommer inn. Spearing går også av banen til fordel for Mascherano.

75. min: Liverpool presser på nå.

76. min: Carragher mister ballen på klønete vis, og Sunderland kjører på. Henderson smeller til, og skuddet er ikke langt utenfor. God mulighet.

81. min: Ngog er de rødes siste bytte. Erstatter Babel.

83. min: Dommer Jones kaller til seg Carragher og Mascherano. Sistnevnte skal ha kommet med ukvemsord til dommeren, og får beskjed om at han åker rett ut om han sier ett ord til.

84. min: Klabb og babb i Sunderlands felt. Voronin får headet nedfallsfrukten. God retning, men dessverre ikke kraft nok i det hodestøtet.

85. min: Gode kombinasjoner av Kuyt og Johnson, hvor sistnevnte legger inn. Benayoun kommer nesten på innlegget, men Sunderland får såvidt klarert.

86. min: Johnson legger godt inn. Ballen får en skru og er på vei inn i mål, men Gorden kommer seg tilbake og får dyttet den over tverrligger. Corner.

87. min: Mascherano fyrer av fra 35 meter. Langt over.

90. min: Det legges til hele syv minutter!

90. min: Liverpool presser på.

90. min: Supermulighet! Kuyt smeller av, og Gordon må gi retur. Fra tre meter avslutter Ngog, men Gordon er ute og avverger med kroppen.

90. min: Kampen blåses av etter over 97 minutter.

Kamprapport
Det er ikke mye å rope hurra for i Liverpool etter tre tap på rappen, to av dem i ligaen. Tittelhåpet svinner mer og mer for hvert tap, og nå er man syv poeng bak teten. Fire ligatap på ni kamper er ingenting å skryte av. Kampen i dag er svak, og de røde tas på senga av et hardtkjempende Sunderland. Hjemmeseieren er helt fortjent. Ikke før det er ti minutter igjen begynner Liverpool å presse ordentlig, og i andre omgang var det så og si fravær av sjanser, om en ser bort i fra de hektige overtidsminutter. Maskineriet er ute av takt og kreativiteten til å skape noe er borte hos de fleste. Noe drastisk må gjøres for å bedre denne negative trenden, og det lover heller ikke godt at neste ligamøte er mot Manchester United. Den må definitivt vinnes om de røde skal hekte seg på titteljakten igjen, men man får en sjanse til å gjøre det godt igjen i Champions League hjemme mot Lyon på tirsdag.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 6 - Vi får håpe dette er første og siste gang at Jose Reina blir utmanøvrert av en badeball! Det så ut som keeperen hadde full kontroll på Bents skudd inntil badeballen som lå på femmeterhjørnet, og som hadde blitt kastet ut på banen av en gutt i Liverpool-seksjonen, forandret ballens retning. Gjør en kjemperedning når Bent får en enorm mulighet ti minutter etter pause. Eneste vi noterte på minussiden var at han kom på halvdistanse i en luftduell med Bent sju minutter før pause. Liverpools beste.

Glen Johnson 6  - Er den eneste utespilleren som får godkjent etter dagens kamp. Er faktisk den Liverpool-spilleren som skaper mest fremover på banen, med hyppige raid oppover høyreflanken. Vi noterte også et par skuddforsøk. Et håpløst ett og et lurt ett som Gordon måtte fiste over.

Jamie Carragher 4 - Sliter med å få tak på livlige Bent både i lufta og langs bakken. På plussiden noterte vi et par bra taklinger og en meget viktig blokkering på Reids avslutning tjue minutter før slutt.

Martin Skrtel 4 - Virker til tider usikker, og har en forferdelig tilbakeheading etter drøye timen som fører til at Bent får en kjempesjanse og setter ballen i stolpen.

Daniel Agger 5 - Selv om han spiller sin aller første Liverpool-kamp for sesongen er han den av stoppertrioen som klarer seg best. Er den eneste av trioen som klarer å matche hurtige Bent på farten.

Fabio Aurelio 3  - Svak innsats på kontringen som gir vertene føringen etter 5 minutter, der han havner på baken alt for lett. Dårlige mottak og veldig anonym. På plussiden noterte vi et par gode skuddforsøk.

Jay Spearing 3 - Vil nok ikke minnes sin ligadebut med særlig glede. Er skuddvillig, men alt for slurvete i sitt spill. Slår farlige støttepasninger som er for korte, og mister flere ganger ballen i farlig posisjon når Liverpool er på vei fremover på banen. Forærer vertene en kjempesjanse ti minutter etter pause.

Lucas Leiva 4 - Blir aldri den kreative kraften som Liverpool hadde trengt på midtbane etter at de fikk et tidlig baklengsmål. Gjør ingen store feil, men skaper også fint lite.

Yossi Benayoun 4 - Blir borte i store perioder i denne kampen, og lykkes ikke med de fikse flikkene og fremspillene vi vet han er i stand til å levere. Blir rett og slett for veik i duellene mot store og sterke motstandere.

Ryan Babel 4 - Får en sjelden sjanse fra start, men tar ikke særlig godt vare på den. Ballen sitter rett og slett ikke i beina til hollenderen, og ballmist fra hans side fører til at Liverpool mister lærkula på vei fremover en rekke ganger.

Dirk Kuyt 5  - Får en vanskelig jobb på topp mot Turner og Ferdinand. Kjemper som vanlig iherdig, og har et godt skuddforsøk på overtid, som var det nærmeste Liverpool kom utligning.

Andriy Voronin - Kommer inn for Voronin etter 73 minutter. Det nærmeste ukraineren kommer en scoring er en heading rett i klypene på Sunderland-keeper Gordon.

Javier Mascherano - kommer inn for Spearing samtidig med Voronin, og foruten et skuddforsøk fra distanse utmerker hans seg mest ved å havne i disputt med dommeren.

David N'Gog - kommer inn for Babel etter 81 minutter og får en stor sjanse på returen fra Kuyts skudd på overtid. Kommer imidlertid for kloss opp i keeper Gordon til å få ballen forbi sisteskansen.