Tottenham - Liverpool

Søn 16.08.09 kl 17.00 (Premier League) - Canal+Sport1/Sky / Tilskuere: 35,935 / Dommer: Phil Dowd / White Hart Lane / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool spilte en meget svak kamp, og tapte sesongpremieren på White Hart Lane, i en runde der alle gullrivalene tok full pott.

Carragher (59)

Liverpool ligaåpner med vanskelig bortekamp mot Tottenham. Rafael Benítez' mannskap tapte to ganger på White Hart Lane forrige sesong.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat og rapporter, samt spillervurderinger. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE til 2180.

Steven Gerrard har ristet av seg sin lyskeskade i tide, og starter kampen på White Hart Lane. Midtstopperduoen Carragher og Skrtel har også blitt friskmeldt etter henholdsvis ankel- og hamstringskade, og er å finne i startelleveren. Vi merker oss ellers at Ryan Babel har fått tillit på venstresiden av midtbanen, og at Albert Riera ikke en gang er å finne på benken. Glen Johnson debuterer for de røde i offisiell kampsammenheng.

For vertene merker vi oss at Jermain Defoe og Robbie Keane starter på topp, mens Peter Crouch må finne seg i å starte på innbytterbenken.

1. omgang:

Spillerne samles rundt midtsirkelen og hele stadion gir avdøde Sir Bobby Robson et minutts applaus.

1. min: Robbie Keane og Defoe tar avspark, og dermed er kampen og sesongen 2009/10 i gang på White Hart Lane.

4. min: En litt rufsete start av de røde, og Tottenham har vært det førende laget i starten.

6. min: Plutselig sover Tottenham-forsvaret, og Babel kommer gjennom alene i midten. Han får tatt ned ballen, men roter det litt til, så Spurs får kommet seg tilbake i balanse og klarert.

10. min: Torres ser ut til å ha pådratt seg en smell, og halter litt. Det vil være forferdelige nyheter om spanjolen skulle pådra seg en skade allerede ti minutter inn i sesongen.

12. min: Det ser ut til å ha gått bra med Torres. Ingen scoringsmuligheter så langt til noen av lagene.

14. min: Liverpools stoppere kræsjer! Javier Mascherano sleivsparker ballen opp i lufta, og begge stopperne går opp for å heade ballen. Begge to ligger nede med store smerter, blør og må ut for tilsyn! Martin Skrtel har vært bra i starten, og ser ikke ut som en spiller som har mistet mye av pre-season. Han har vunnet det som er av dueller det første kvarteret.

17. min: For Martin Skrtel sin del var det kjeven det gikk ut over - men Carra fikk seg et kutt i panna. Liverpool har nå kun ni spillere på banen. Johnson og Mascherano spiller nå stoppere, mens Kuyt er nede på høyreback.

18. min: Skrtel er nå tilbake på banen, mens Carragher er ute og lappes sammen.

19. min: Liverpool er fulltallig igjen. Carragher har fått bandasje rundt hodet, mens Skrtel tydelig har store smerter i kjeven. Tottenham klarte ikke skape noen farligheter mens de var i overtall.

21. min: Tottenham har frispark i farlig posisjon, som de ikke klarer utnytte. Skrtel spiller neppe hele denne kampen. Han spytter og holder seg til kjeven hele tiden, og Benítez har sendt spillere i oppvarming.

25. min: Aaron Lennon sparker ballen for langt foran seg, og får et fullt fortjent gult kort for en alt for sen takling på Skrtel.

27. min: De røde har på ingen måte startet kampen bra, og har til gode å skape et eneste angrep så langt.

29. min: Gerrard sender i vei sesongens første skudd. Han får ballen på ca 20 meter fra skrå vinkel, og prøver legge ballen i lengste hjørne. Ballen går halvannen meter til side for mål, og Gomes ville nok hatt kontroll dersom den hadde gått innenfor.

30. min: Pepe Reina gjør en redning som allerede kan komme på videoer over sesongens beste. Modric slår et fantastisk innlegg med utsiden av foten, og Robbie Keane er helt alene og stupheader fra fem meter. Pepe Reina gjør et helt utrolig tigersprang og avverger scoring.

31. min: Javier Mascherano gjør en takling på Aaron Lennon på ca 25 meter, og skader seg selv. Han pådrar seg gult kort for taklingen, men må også ut på båre. Det ser ut som at han fikk luften slått ut av seg der. Ypperlig frisparksposisjon for Tottenham.

34. min: Pepe Reina holder de røde inne i kampen. Modric stormer fremover, og slår til Robbie Keane inne i feltet. Han får avsluttet, og forsøker å chippe på Pepe Reina. Spanjolen står lenge nok, og får avverget igjen. Nå må Liverpool virkelig ta seg sammen.

35. min: Defoe får gå opp helt alene og heade på et hjørnespark. Heldigvis for Liverpool går ballen til side for mål. De røde lever farlig nå.

39. min: Liverpool har fått løftet seg litt høyere opp i banen nå, men har til gode å true Gomes i Tottenham-målet.

42. min: Robbie Keane kommer til skudd fra livsfarlg posisjon inne i boksen. Han tar den på halv volley, men slår den langt opp på tribunen.

43. min: Tottenham har tatt over igjen nå. Liverpools midtbane har ikke hengt med når Palacios setter fart fremover, og når den tidligere Wigan-spilleren går på nytt raid må Skrtel felle han og gi Spurs frispark i livsfarlig posisjon.

44. min: Assou-Ekotto klinker ballen i krysset etter at Huddlestone setter frisparket i muren. En meget flott scoring, og ufortjent er det ikke.

45. min: Dirk Kuyt tar ned et langt oppspill på vakkert vis, men Ledley King får ryddet opp før han rekker avslutte.

Liverpool har vært upresise og svake i denne førsteomgangen, og har ikke klart henge med på det som har skjedd på White Hart Lane. Tottenham leder kampen fortjent, og det kunne vært mer - hadde det ikke vært for et par utrolige Pepe Reina-redninger. Førsteomgangen har vært preget av skader/nestenskader, og Skrtel har vært den som har slitt mest på den fronten. Til nå har Liverpool ikke fått til et eneste godt angrep. Gerrard er godt pakket inn, og Lucas og Mascherano har ikke vært kreative og presise nok på midtbanen til at man har klart skape noe som helst. Når Babel i tillegg ikke klarer komme inn i kampen blir det tøft. Det vil være overraskende om Yossi Benayoun ikke erstatter nederlenderen etterhvert. Det må en tordentale til fra Rafael Benítez i pausen, for en dårlig start har ikke Liverpool råd til.

2. omgang:

Liverpool gjør ingen bytter, men Daniel Ayala skal ha varmet opp intensivt i pausen.

45. min: Torres og Gerrard sparker i gang andreomgang.

47. min: Aaron Lennon lurer bort og rykker fra en haug med Liverpool-spillere og stormer inn mot boksen. Der får heldigvis Lucas avverget - men nye skumle tendenser!

48. min: Javier Mascherano, som allerede har et gult kort, får tilsnakk av dommer Dowd. Argentineren lever farlig nå!

49. min: Fernando Torres legger ballen til rette for Steven Gerrard, som sender i vei en markkryper som går 30 centimetre til side for målet til Gomes. Reprisene viser at de røde ble snytt for et hjørnespark der. Faktisk Liverpools beste sjanse så langt i kampen...

51. min: Martin Skrtel pådrar seg gult kort når han dytter Robbie Keane i ryggen i det iren skal ta i mot ballen. Mascherano er tydeligvis misfornøyd med den avgjørensen, men han skal passe seg nå - med de nye retningslinjene for hvordan man skal oppføre seg mot kamplederen. Samtidig er Ayala igjen i intensiv oppvarming, og det er nok bare et snakk om tid før han erstatter Skrtel.

53. min: Pepe Reina gjør enda en strålende redning. Palacios sender i vei en suser som har retning mot krysset, men en akrobatisk enhåndsredning fra Pepe redder Liverpool igjen.

55. min. Glen Johnson gjør et fantastisk raid inne på Tottenhams banehalvdel, og kommer seg etterhvert inn i boksen, hvor Gomes tar backen og de røde har straffe! Glimrende gjort av nyerværvelsen. Gomes får gult kort.

56. min: Steven Gerrard tar kort tilløp, og setter ballen høyt midt i mål. Gomes var sjanseløs. En høyst ufortjent scoring, men kanskje det var dette som skulle til for å få de røde i gang!

59. min: Jamie Carragher bruker albuen for å stoppe Defoe på vei fremover, og belønnet med gult kort. Dermed har begge de to Liverpool-stopperne kort.

59. min: Frisparket fra Luka Modric etter den nevnte episoden er helt perfekt slått. Bassong knuser Carragher i lufta, og header ballen bak Pepe Reina. Vertene svarer umiddelbart.

60. min: Corluka holder igjen Babel, og Liverpool har frispark i glimrende posisjon ute til kanten.

61. min: Gerrard skyter på frisparket. Skuddet er plassert midt på mål, og Gomes har ingen problemer med å bokse det ut til corner.

65. min: Robbie Keane sender i vei et hardt skudd som Reina ikke klarer å holde. Han får likevel avverget, nok en gang.

66. min: Yossi Benayoun og Peter Crouch gjør seg klare til å komme inn.

67. min: Assou-Ekotto tar Glen Johnson alt for sent og får det gule kortet.

68. min: Ryan Babel går som forventet ut for bortelaget, mens Yossi Benayoun kommer inn. For vertene har Robbie Keane spilt ferdig, og Peter Crouch får sin debut.

72. min: Glen Johnson slår et godt innlegg fra høyrekanten, og Fernando Torres henger i lufta mellom Bassong og King. Ballen sklir av panna hans, og går ut til utspark for Gomes.

73. min: Gerrard og Benayoun kombinerer, og kapteinen får kommet seg til en avslutning med venstrefoten. Vinkelen er dårlig, og skuddet likeså, så Gomes har ingen problemer med å redde forsøket fra kapteinen.

75. min: Skrtel klarer ikke fortsette, og løper rett i garderoben når Ayala kommer inn. Det var overraskende at han i det hele holdt så lenge.

78. min: Yossi Benayoun forsøker seg på et skudd fra 20 meter som endrer retning i Ledley King. Ballen dupper ned til side for Tottenhams mål.

79. min: Benítez må satse fremover, og Andriy Voronin kommer inn for Dirk Kuyt.

83. min: For første gang i kampen kan en se litt til hva samarbeidet til Gerrard og Torres handler om. Kapteinen slår en glimrende ball inn mot Torres, men Ledley King får så vidt en støvel på ballen før den når spanjolen.

84. min: Luka Modric har spilt ferdig, og blir erstattet av Jamie O'Hara.

85. min: Gerrard har trukket seg ned på midtbanen i forsøk på å spille Voronin eller Torres til scoringssjanser. De siste minuttene har vært preget av en drøss med feilpasninger. Skrtel sitter på benken med ispose på kjeven.

86. min: Yossi Benayoun spiller flott frem Andriy Voronin inn i boksen, og Assou-Ekotto måker inn i ryggen på ukraineren i det han skal avslutte. Der ble de røde snytt for et straffespark av en kampleder som stort sett har blåst på alt annet som har skjedd i denne kampen.

87. min: Minuttet etter vil de røde ha straffe for hands på samme spiller. Reprisene viser at han treffer ballen med begge armer, men han kunne umulig fått fjernet armene sine i den situasjonen, om det skal telle for spilleren. De røde forsøker seg på en sluttspurt nå - men det kan være så alt for sent.

90. min: Sammy Lee blir vist bort fra benken etter at han tydeligvis har gitt fjerdedommer en god runde verbal juling. Dowd har lagt til tre minutter.

90. min: Pavlyuchenko kommer inn for Defoe.

Selv om kampbildet  var helt ulikt fjorårets, endte det med de samme sifrene på resultatstavla til slutt. De røde tapte den uhyre viktige åpningskampen, og dermed har Liverpool allerede tapt en kamp denne sesongen - mot to i hele fjor. Tottenham spilte godt, og alt i alt vant vertene en fortjent seier. Ting kunne vært annerledes, om dagens kampleder hadde gitt de røde straffesparket man skulle hatt når Assou-Ekotto går rett i ryggen på Voronin i avslutningsøyeblikket. Andre vil si de røde var heldige som ikke slapp inn flere mål, men det er lov å ha en god målvakt - og i dag var Pepe Reina lagets desidert beste spiller. Det er tydelig at man mangler noe i laget i dag, og selv om det er noe man ikke bør gjøre etter bare en kamp, så var det tydelig at Xabi Alonso ikke var der i dag. Med en kreativ spiller på midtbanen kunne de røde kanskje ha fått til noen angep, og spillet ville hatt en helt annen flyt. Vi får håpe Aquilani kan bringe det med seg, men han vil være ute til oktober. Alt i alt en veldig skuffende start på kampen og sesongen, i en runde der alle rivalene fikk full pott. Man må vise helt annet spill på onsdag, dersom det i det hele skal være håp om nummer 19.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 8 - gjør to utrolige redninger som hindrer Keane nettkjenning før pause, og et ditto tigersprang på Palacios distanseskudd i andre omgang. Valget av Liverpools beste var enkelt i dag.

Glen Johnson 6  - var villig med fremover i debuten, og det var et flott raid fra høyrebacken som skaffet Liverpool straffesparket som førte til utligningen. Taper sammen med Carragher duellen med Bassong som resultaterer i Tottenhams seiersmål.

Jamie Carragher 5 - Liverpool kommer skeivt ut når Carragher unødvendig går inn i en situasjon som Skrtel har fullstendig kontroll på. Skaller slovaken i kjeven, og Liverpools midtforsvar er rystet etter det. Upresise fremspill, og er heller ikke heldig i duellen som fører til hjemmelagets seiersmål. Laget også frisparket som førte til denne situasjonen.

Martin Skrtel 6 - spiller meget godt frem til han får en real knock-out av Carragher. Etter det er han tydelig preget av smellen i kjeven, men presterer likevel bedre enn stopperkollegaen. Lager frisparket i forkant av 1-0 målet til Spurs. Må byttes ut kvarteret før slutt på grunn av smertene i kjeven.

Emiliano Insua 5  - var bedre på offensiven enn på defensiven. Spurs kom veldig lett til på argentinerens side før pause, og hadde problemer med returløpene også de siste 45 minuttene.

Dirk Kuyt 6  - helhjertet innsats som vanlig. Kom alene gjennom helt på tampen av første omgang, etter et herlig nedtak, men ble innhentet av King i siste liten. Ble ofret for mer offensive Voronin de siste ti minuttene.

Lucas Leiva 4 - klarer på ingen måte å fylle skoene til Alonso i dag. Blir liggende alt for dypt, og klarer ikke å bidra særlig verken offensivt eller defensivt.

Javier Mascherano 5 - argentineren fikk det ikke til å stemme i dag, og virket frustrert i store deler av kampen. Bruker mye energi på å diskutere med dommeren, og pasningsspillet er upresist og mottakene sitter ikke.

Ryan Babel 3 - fikk overraskende sjansen fra start, men basert på hollenderens prestasjoner i denne kampen får Yossi Benayoun tilliten ved neste korsvei. Leverte en uhyre svak kamp, og gjør en rekke elementære feil både ved mottak og avlevering av ballen. Går seg som regel fast, og blir forståelig byttet ut som førstemann.

Steven Gerrard 6 - kapteinen var ikke innstilt på riktig kanal før pause, men biter bedre fra seg i andre omgang. Scorer sikkert på straffesparket, og har et langskudd som går like utenfor.

Fernando Torres 5 - er ikke venn med ballen i dag, og har vel ikke en eneste skikkelig avslutning på mål. Vil ha straffe helt på tampen av kampen, når et innleggsforsøk er innom begge armene til Assou-Ekotto.

Yossi Benayoun - er et friskt og kreativt pust når han erstatter Babel, og burde i etterpåklokskapens lys ha startet denne kampen i stedet for hollenderen. Slår en nydelig stikker til Voronin i situasjonen der Liverpool blir snytt for et soleklart straffespark fire minutter før full tid.

Daniel Ayala - 18-åringen får sin debut når han erstatter kjeveskadde Skrtel med ett kvarter igjen å spille. Sliter litt med farten til Defoe, men klarer seg relativt greit i en periode der de røde presser på for en utligning.

Andriy Voronin - er mye involvert i løpet av de ti minuttene han får på banen, og blir snytt for et soleklart straffespark fire minutter før full tid, når han formelig blir most ned av Assou-Ekotto alene med keeper. Somler av og til litt for lenge med å spille ballen, og virker litt tung og treg i enkelte situasjoner.