West Ham - Liverpool

Lør 09.05.09 kl 18.30 (Premier League) - C+Sport1&2/Setanta / Tilskuere: 34 951 / Dommer: Alan Wiley / Boleyn Ground / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool tok tre nye poeng i dagens bortekamp mot West Ham. Agger er nybakt far, og ble hjemme. Gerrard ble tomålsscorer, Babel scoret ett.

Mascherano (76)

Liverpool gjester Upton Park og en vanskelig bortekamp mot West Ham i sin tredje siste kamp for sesongen. Kun tre poeng er godt nok for at håpet om ligamesterskap skal leve.

Vi følger oppgjøret her på Liverpool.no, med fortløpende kampreferat, rapporter og spillervurdering. Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringvarsel på SMS, send LFC LIVE START til 2180.

Fernando Torres er tilbake i startoppstillingen til Liverpool på Boleyn Ground i kveld, etter at han stod over mot Newcastle sist grunnet hamstringproblemer. Lucas Leiva erstatter som ventet Xabi Alonso sentralt på midtbanen. Javier Mascherano har som annonsert blitt friskmeldt etter at han vred ankelen på tampen av Newcastle-kampen, og blir partner til Lucas på midten. Ellers er det verdt å merke seg at verken Daniel Agger eller Albert Riera er å finne på benken. Grunnen til at dansken ikke sitter der, er at han i dag har blitt pappa. Philipp Degen er imidlertid blant de sju reservene, og kan komme til å få sin ligadebut for Liverpool.

1. omgang:
1. min: Fernando Torres og Steven Gerrard sparker i gang oppgjøret.

2. min: Fernando Torres spiller glimrende gjennom Steven Gerrard. Han kommer helt alene med Green, runder målvakten, og setter ballen sikkert i mål. Kjempepasning av Torres, kjempeløp av Gerrard. 0-1!

5. min: De røde har vært veldig bra i starten av denne kampen. Det er tydelig et lag med selvtillit. Man ser farlig ut hele veien, og presser Hammers høyt.

11. min: Det har roet seg litt ned på Boleyn Ground de siste minuttene. I starten fikk vertene knapt låne ballen, men nå har de langt mer ballbesittelse, og har også forsøkt seg på noen angrep som så langt har vært greie å ta seg av for Liverpool-forsvaret.

13. min: West Ham får frispark litt inn på Liverpools bane. Noble forsøker å skru den hardt inn mot mål, i håp om at den skal treffe noen og gå inn bak Pepe Reina. Det kommer et West Ham-hode på ballen, men Reina holder den greit.

15. min: Reina med et langt oppspill, som Ilunga feilberegner og Kuyt får med seg ballen på høyrekanten. Nederlenderens innlegg blir blokkert, men man får med seg et hjørnespark.

21. min: Fernando Torres blir taklet av Tomkins og Neill, og Liverpool får frispark i god skuddposisjon for Gerrard fra ca 20 meter.

22. min: Aurelio ruller ballen så Gerrard skal få bedre vinkel, men skuddet går til himmelhøyt over målet til Green.

26. min: Arbeloa holder igjen Mark Noble, og West Ham får frispark i god posisjon, med mulighet for å sende frem mange folk.

27. min: Frisparket er godt slått, og Kovacs får hodet på ballen. Heldigvis går avslutningen en meter over mål.

30. min: Liverpool har slakket veldig ned i forhold til de første minuttene. West Ham er nå helt inne igjen i kampen, og Liverpool er forsiktig med å angripe.

37. min: Yossi Benayoun chipper fram Fernando Torres, som blir holdt og felt av Luis Boa Morte. Dermed blir Liverpool tildelt et soleklart straffespark.

38. min: Richard Green ligger i hjørnet og tar straffesparket, men må gi retur - som Gerrard setter i mål! 0-2!

40. min: West Ham-spillerne er rasende, ettersom de ble snytt for frispark etter en dårlig Mascherano-takling i angrepet før det der gjestene fikk straffespark. Liverpool doblet ledelsen da de var inne i en svak periode av kampen.

41. min: West Ham er farlige på dødballer, ettersom de har mange gode hodespillere. Upson kommer opp på heading på en corner, men den går heldigvis til side for Pepe Reinas mål.

43. min: Kovacs får kampens andre gule for protester.

44. min: To fryktelige bommer på Boleyn Ground! Jamie Carragher bommer rett og slett på ballen i det han skal spille, og David Di Michele snapper den. Alene med Pepe Reina så mister han balansen i det han skal finte, snubler, og kaster seg fremover. West Hams desidert største sjanse. Det så ikke ut som noen filming, men kanskje det var på grunn av at det så ut som han ba om det at Wiley ga det gule. Uansett - det var to utrolige misser, som nok vil bli slagere på YouTube de neste ukene.

45+3. min: Liverpool er centimetre unna 3-0! Javier Mascherano forsøker seg på skudd fra 40 meter (!), men skuddet blir blokkert. Torres går opp i duellen etterpå - ballen landet på hodet hans, og ballen går like til side for Greens mål. Han ville vært sjanseløs der.

Liverpool går til pause med en komfortabel ledelse. Allerede etter 1 minutt og 16 sekunder spilte Torres frem Gerrard, som rundet keeper og scoret sikkert. Etter dette slappet Liverpool mer av, og West Ham var etterhvert meget bra med i kampen. Selv om de ikke skapte de store sjansene var de fullt på høyde spillemessig. Hjemmelaget er meget irriterte på dommer Wiley, etter at de følte seg snytt for frispark i angrepet før Liverpool doblet ledelsen. Liverpool imponerer ikke veldig i denne omgangen, men har scoret de to målene, og det er imponerende hvordan ting går veien på den fronten om dagen, i forhold til den rekken av hjemmekamper hvor man aldri fikk ballen i mål mot de antatt svakere lagene.

2. omgang:
45. min: Di Michele og Tristan sparker i gang andreomgangen.

50. min: Liverpool med et godt angrep. Torres og Arbeloa kombinerer, og Arbeloa slår inn til en Gerrard som kommer på et perfekt timet løp bakfra. Medtaket til kapteinen er imidlertidig usedvanlig svakt, og dermed røk en stor scoringsmulighet.

50. min: Fabio Aurelio får gult kort for å ha blokkert en fremadstormende West Ham-spiller.

51. min: Dirk Kuyt slår et glimrende innlegg til Benayoun som har lurt seg inn på bakre stolpe. Han kommer til avslutning fra 5 meter på skrått hold, men klarer ikke å presse ballen under tverrleggeren. Likevel en stor sjanse for Liverpool!

54. min: Liverpool kontrer med Benayoun, Kuyt og Torres. Etterhvert kommer Torres til heading, men innlegget er for høyt, og han kommer ikke skikkelig under ballen.

54. min: Kampens første bytte. Fabio Aurelio har vært i et par situasjoner med Boa Morte etter sitt gule kort, og Benítez velger å ta han av banen. Emiliano Insua kommer inn.

58. min: Gerrard jakter hattrick! Liverpool kontrer, Torres hopper over ballen, og kapteinen kommer til skudd fra 18 meter. Green tar skuddet greit.

59. Zola gjør også sitt første bytte for dagen. Han tar ut Junior Stanislas, og setter inn Jack Collison.

61. min: Liverpool med en kjempekontring! Etter et West Ham frispark får Gerrard tak i ballen, og setter full fart fremover sammen med Kuyt og Torres. Han får gitt ballen til Kuyt, men Green er ute og får avverget.

65. min: Yossi Benayoun går innover i banen, finter skudd et par ganger, før han forsøker å legge ballen i lengste hjørne. Green blir stående i ro, men ballen går en meter til side for mål.

68. min: West Ham forsøker seg. Ilunga kommer ned til kanten, og får lagt tilbake inn i feltet. Der forsøker Di Michele seg på et skudd på direkten, men det går flere meter til side for mål.

70. min: Di Michele har spilt ferdig. Inn kommer unggutten Freddie Sears.

72. min: Fernando Torres har spilt ferdig for dagen, og blir erstattet av Ryan Babel.

76. min: Javier Mascherano får Liverpools andre gule kort i kampen. Det var nok et resultat av flere hendelser gjennom kampen.

80. min: Josh Payne kommer inn for Luis Boa Morte.

82. min: Javier Mascherano ligger nede med smerter etter en duell med Lucas Neill.

82. min: Yossi Benayoun har spilt ferdig mot gamle lagkamerater, og blir erstattet av Andrea Dossena. Da har både Zola og Benítez gjort alle sine bytter i dagens kamp.

84. min: Ryan Babel 0-3! Liverpool kontrer. Dosena slår til Gerrard, som finner Kuyt på kanten. Han slår inn til sin landsmann, som header rett på Robert Green, men setter returen sikkert i mål!

86. min: Liverpool med ny kontring. Gerrard fører ballen med seg fremover, og kan hele veien bruke Ryan Babel, men når han kommer på 18. meter vil han heller forsøke å lure bort Upson for å sette sitt tredje, og blir taklet reint. Muligens litt egoistisk der av kapteinen.

90. min: Wiley har lagt til 3 minutter for de seks byttene.

90+2. min: Gerrard nær på å få hattricket sitt. Får ballen fra Arbeloa, avanserer inn i feltet, og skyter via en West Ham-forsvarer i nettveggen.

Liverpool tok tre nye poeng, på en bane hvor man forrige sesong tapte på overtid. Dermed er det fremdeles litt spenning i toppen, og de røde ligger på tabelltopp til Manchester United har møtt byrival Manchester City i morgen. Spillemessig var ikke Liverpool strålende i dag, sammenlignet med hvordan man har spilt de siste månedene - men med tre nye scoringer er man i ferd med å få en meget god målforskjell. 72 scorede mål er 9 flere enn Manchester United og Arsenal, og langt flere enn man har scoret de foregående sesongene. Det ble et Liverpool på cruisekontroll etter det tidlige målet. West Ham hadde ballen mye, uten å skape de helt store sjansene. Skrtel og Carragher hadde god kontroll defensivt, og når Liverpool da tok vare på sjansene sine ble det aldri spenning i kampen. En behagelig kamp!

SPILLERVURDERING

Jose Reina 6 - Fikk en rolig ettermiddag på Boleyn Ground. Var våken når det behøvdes. Kontante utboksninger, og satte i gang spillet raskt når han fikk sjansen.

Alvaro Arbeloa 6  - Var litt på hæla i hjemmelagets gode periode i første omgang, og lagde blant annet et unødvendig frispark i farlig posisjon. Etter pause hadde han full kontroll defensivt, og var villig med fremover når sjansen bød seg.

Jamie Carragher 6 - Hadde full kontroll mesteparten av tiden, men vi trekker ett poeng for en horribel bom på ballen som ga Di Michele fri vei mot Reina. Visekapteinen var utrolig heldig når Hammers-spissen snublet i det han skulle avslutte.

Martin Skrtel 7 - Kontant forsvarsspill gjennom hele kampen av slovaken. Er knallhard i duellene, og gir hjemmelagets spisser ingen sjanser.

Fabio Aurelio 5  - Kom aldri skikkelig inn i denne kampen, og hadde tidvis problemer med å stoppe Boa Morte. Fikk et gult kort i en av duellene med portugiseren, og ble forståelig erstattet med Insua ti minutter etter pause.

Dirk Kuyt 7  - Taper en del hodedueller mot Ilunga i første omgang, men bidrar med flere gode innlegg og får en målgivende på Babels scoring. Jobber helhjertet, og er med på det som er av kontringer. Misbruker en stor sjanse på en av dem.

Lucas Leiva 7 - Er ikke like synlig som mannen han erstattet, Xabi Alonso. Har et par sleivpasninger, men gjør ellers en ryddig jobb sentralt på midtbanen. Jobber helhjertet hjemover når det trengs.

Javier Mascherano 7- Er svært heldig som ikke får frispark mot seg i West Ham-angrepet i forkant av Liverpools straffespark. Etter en litt uryddig førsteomgang er han over alt etter pause, og løper opp en rekke Hammers-forsøk.

Yossi Benayoun 7 - Går seg fast på et par dribleraid før pause, men har en herlig vipp inn til Torres i forkant av straffesparket. Er nær ved å gjøre mål fra umulig posisjon på et Kuyt-innlegg. Meget løpsvillig og gjør en helhjertet innsats mot sin gamle klubb.

Steven Gerrard 8 - Lurer offsidefella elegant og runder keeper og scorer allerede etter to minutter. Setter et svakt straffespark, men scorer på returen fra Green. Jakter hat-trick og er nær ved å lykkes. Liverpools beste.

Fernando Torres 8 - Er involvert i begge de to første scoringene. Slår en nydelig stikker til Gerrard på 1-0, og skaffer straffesparket i forkant av 2-0. Veldig nær ved å sette en heading i mål på overtid i første omgang. Bleknet litt utover i andre omgang, og får hvile de siste 20 minuttene.

Emiliano Insua 6 - Får spille 35 minutter, og gjør en grei jobb på venstrebacken når han kom inn for Aurelio.

Ryan Babel - Strever mot sterke midtstoppere i de 20 minuttene han får på banen, men får til slutt lønn for strevet når han setter inn Liverpools tredje scoring. Green redder nederlenderens heading etter Kuyts gode innlegg, men returen setter angriperen i nettet fra kloss hold.

Andrea Dossena - får åtte minutter som innbytter for Benayoun. Jobber iherdig, og er villig med opp i angrep.