West Ham - Liverpool

Lør 19.09.09 kl 18.30 (Premier League) - Canal+Sport2/ESPN / Tilskuere: 34 658 / Dommer: Andre Marriner / Boleyn Ground / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool tok ledelsen tre ganger, og den siste scoringen av Torres etter pause ble avgjørende. Fernando gjorde også 0-1, mens Dirk Kuyt sørget for 1-2.

Mascherano (50)

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobiltelefon, gå inn på denne linken for å se hvordan.

Javier Mascherano inn på den sentrale midtbanen, Steven Gerrard spiller bak Fernando Torres igjen, mens Albert Riera må ta til takke med en plass på benken.

Hos West Ham får den italienske angriperen Alessandro Diamanti sin første kamp fra start. Kieron Dyer er også tilbake fra skade og sitter på benken.

1.omgang:

Liverpool stiller med alle sine tre tidligere West Ham spillere i Johnson, Mascherano og Benayoun, mens West Ham har valgt en tilsynelatende offensiv oppstilling med først og fremst Diamanti men også Hines tatt ut for å hjelpe Carlton Cole på topp.

2.min:  Jamie Carragher somler rett utenfor egen 16-meter og Zavon Hines er fullstendig alene med Reina. 20-åringen smeller imidlertid ballen i stolpen. Utrolig sjanse!

7.min:  Nydelig angrep hvor Gerrard spiller til Torres, som slår en stikker igjennom til Benayoun på løp. Israeleren får imidlertid ikke ordentlig klem på avslutningen fra en posisjon hvor han burde ha scoret fra.

10.min: Torres vender opp innenfor straffefeltet, og roper på straffe da hans skudd går i armen på Ilunga.

11.min: Insua, som har vært mye involvert på venstresiden, skyter fra drøyt 20 meter men nokså svakt utenfor.

15.min:  Godt innlegg fra høyrebacken Faubert, Cole flikker videre, men via hodet til Johnson går ballen mot hjørnet før Reina strekker seg og gjør en god redning.

16.min: Carragher gjør først en strålende blokkering da Cole vender opp, men ballen går til Diamanti som skyter svakt utenfor.

17.min:  Johnson vinner ballen like ved straffefeltet til West Ham, Gerrard slår inn til Torres som snur seg og skyter like utenfor den nærmeste stolpen.

20.min: Corner til Liverpool, men Upson klarerer lett med hodet.

20.min:  0-1 TORRES - Insua bryter og spiller opp på Fernando Torres, som rundlurer midtstopperen Tomkins før han elegant setter inn ballen ved første stolpe.

21.min:  Matthew Upson setter seg på gresset skadet, trolig etter situasjonen hvor Liverpool scoret, og det markeres at han må bytte. Repriser viser at midtstopperen fikk knottene til Torres i kneet i sekundene etter at spanjolen sendte ballen mot nettmaskene og Upson prøvde å blokkere i siste liten.

25.min:  Gabbidon inn for Upson.

28.min:  Behrami må også gå av banen skadet, Kovac kommer inn.

29.min: Straffe til West Ham da det blir vurdert at Carragher er for hardthendt mot hurtige Hines.

29.min:  Dommeren noterer Carra for dytten på Hines.

29.min:  1-1 DIAMANTI - Italieneren sklir da han skyter, men ballen går høyt og midt i nettet. Målet skulle imidlertid trolig vært annulert da Diamanti hadde to touch på ballen.

31.min:  Parker får gult etter en nokså stygg takling av Insua.

36.min:  Faubert får gult for å ha felt Gerrard.

37.min: Insua pirker frisparket til Stevie G, men kapteinen banker ballen rett i forsvarsmuren.

41.min:
 1-2  KUYT - Gerrard får lov til å gå opp og heade en corner hardt ned mot stolperota, hvor Dirk Kuyt står og får den siste touchen. Benayoun slo corneren.

44.min:  Gult også for Skrtel.

45.min:  2-2  COLE - West Ham får corner, og Carlton Cole greier å få headet ned i motsatt hjørne til tross for at han har midtstopperne Carragher og Skrtel foran og bak seg.

Det har kanskje ikke vært noen spillemessig klassiker, men det har sannelig ikke manglet på situasjoner under 45 minutter på Londons østkant. Et utmerket ledermål av Fernando Torres, som har vært piggere enn på flere kamper, og en corner hvor Kuyt touchet inn Gerrards gode heading, burde ha vært mer enn nok til ledelse i en omgang hvor Liverpool har styrt spillemessig mest. To ganger har imidlertid hjemmelaget utlignet, og igjen er det baklengs som burde ha vært unngått. Carragher lot den kjappe Hines komme forbi seg på kanten og dommeren dømte straffe. Kanskje litt billig, men Carra og Skrtel har ikke hatt noen god omgang. Jamie kunne vært straffet allerede i åpningsminuttene da Zavon Hines brente en kjempesjanse etter at scouseren ga bort ballen. Tilbake til straffesparket så har ESPN diskutert det i det lange og brede, og det synes som om Diamanti sklir og skyter ballen med venstre via den høyre støvelen og at målet i så fall skulle vært annulert. De røde scoret deretter på noe så sjeldent som en corner, da Gerrard helt uforstyrret fikk heade ned og ny ledelse via Kuyt. Cole fikk ikke gå uforstyrret opp da vertene utlignet igjen like før pause, men med Carragher og Torres foran og Skrtel bak var det svakt å la spissen få heade inn i hjørnet. I tillegg til alt dette har det vært to skader og medfølgende bytter for West Ham, samt fire gule kort. Det blir neppe like mye å notere etter pause, men vi tar til takke med en avgjørende scoring fra Liverpool!

2.omgang:

50.min:
 Mascherano blir femtemann i dommerens bok.

56.min: Liverpool har ballen rundt straffefeltet til West Ham i lang tid, men greier ikke å få til noen skikkelig avslutning.

Et West Ham som ligger lavt lar Liverpool trille mye ballen på midten, og synes å satse på kontringer, men gjestene sliter med å komme til sjanser etter pause.

60.min: Et sjeldent oppløå fra West Ham gir dem corner, og Reina gjør det bra da han får fistet ballen ut til nytt og resultatløst hjørnespark da Diamanti skrur ballen mot motsatt stolpe.

60.min:  Babel inn for Kuyt.

62.min: To nydelige dribleserier av Benayoun på under et minutt mot gamle lagkamerater, men det nærmeste Liverpool kommer er et skudd fra Torres som går i forsvarsmuren.

64.min:  Angriperne Diamanti og Cole hos West Ham holder seg begge til baksiden av låret(!)

66.min:  Diamanti må ut, Kieron Dyer ut og West Ham har brukt alle sine bytter.

68.min: Babel skyter vilt og høyt over fra 25 meter.

75.min:  2-3 TORRES - Johnson gjør først en herlig brytning og forsering, før han blir stoppet og ballen havner ute til høyre hos Ryan Babel. Nederlenderen slår en cross mot borte stolpe og der henger Fernando Torres høyres og header ned i hjørnet.

77.min:  West Ham svarer raskt og Reina må fiste til corner fra Kovac. På corneren header Tomkins utenfor.

81.min: Liverpool fortsetter å oppholde seg mesteparten av tiden inne på halvdelen til West Ham, men corneren de får blir dårlig utnyttet.

85.min:  Aurelio inn for Benayoun.

Tre minutter er lagt til.

90+2.min:
 Riera inn for Torres.

90+3.min:  Cole får gult da han klager på et frispark i mot da West Ham får slått sent inn i feltet.

Liverpool styrte kampen i store deler før pause, men ble straffet for lav guard et par ganger. Den første halvtimen i 2.omgang hadde man West Ham i tauene, men slet med å få hjemmelaget i gulvet. Da en Fernando Torres tilbake i form kunne heade inn dagens andre fulltreffer kom det bare en liten antydning fra West Ham om at man var i stand til å slå tilbake. Svekket av skader og ikke minst i at man måtte løpe rundt Liverpool gjennom mesteparten av kampen gjorde at de var så godt som talt ut der og da. De røde kunne konsentrere seg om å bare holde vertene på avstand og sikre inn tre poeng. Mannskapet til Rafael Benitez burde ha vunnet på knock out lenge før de gjorde, men tre nye pinner borte tas i mot med takk.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 7 - Sjanseløs på straffesparket og headingen som resulterte i West Ham sine mål. Gjør et par viktige inngripener. Ikke minst på en farlig innoverskrudd corner og en heading fra Kovac.

Glen Johnson 6  - Var som vanlig villig med fremover, og atskillig bedre offensivt enn defensivt i dag. Har noen unødige ballmist og blir litt for enkelt dratt av et par ganger. Men utmerker seg positivt med å bryte og dra opp angrepet som resulterer i Liverpools siste mål.

Jamie Carragher 4 - Spiller en forferdelig førsteomgang. Allerede etter to minutter gjør han en amatørtabbe som resulterer at Hines skyter i stanga alene med Reina. Er også veldig klønete når han gir bort straffesparket, selv om det er billig. Sliter med farten til Hines og har også problemer med Cole i lufta. Spiller seg noe opp i andre omgang.

Martin Skrtel 5 - I likhet med kollega Carragher sliter han både med farten til huritge Hines og kreftene til sterke Cole. Stopperduoen må i fellesskap ta på seg West Hams andre mål. På plussiden noterte vi noen gode taklinger, og at han ved noen anledninger klarte å bryte foran Cole og få klarert.

Emiliano Insua 6  - Var i likhet med kollega Johnson villig med fremover, og også han utmerker seg mer positivt offensivt enn defensivt. Har et godt skufforsøk tidlig i kampen, og bryter flott og serverer Torres til 1-0.

Dirk Kuyt 6  - Jobber godt defensivt, og "stjeler" også et mål på Gerrards heading på Benayouns corner. Blir noe overraskende byttet ut til fordel for Babel en halvtime før slutt.

Lucas Leiva 7 - Noen ballmist trekker ned og blir litt veik i enkelte dueller, men igjen en godt gjennomført kamp av brasilianeren. Jobber godt defensivt, og feilpasningene har så å si blitt borte. Har en veldig viktig inngripen på en Hammers-kontring åtte minutter før full tid.

Javier Mascherano 7- Roter det til ved å gå i samme duell som Carragher ved en anledning i første omgang, men er ellers kompromissløs i takingene og legger ned en solid innsats i denne kampen.

Yossi Benayoun 8 - Formen er fortsatt god, og israeleren utmerker seg med et par glitrende dribleserier som dessverre ikke gir tellende resultat. Burde ha scoret alene med keeper etter en flott Torres-flikk tidlig i kampen. Legger en god corner i forkant av 2-1 målet. Jobber også iherdig bakover når det trengs.

Steven Gerrard 7 - God heading i forkant av Kuyts mål. Mulig ballen hadde gått i mål uten nederlenderens hjelp. Viser til tider fint driv fremover, men ved andre anledninger mister han ballen vel lett.

Fernando Torres 8 - Var mer på hugget enn på lenge. Prestasjonen han gjør på 1-0 er fantastisk, og headingen som resulterer i seiersmålet er det også klasse over. Får mye juling, men viser samtidig at han er sterk i kroppen i duellene. Skuddvillig, selv om han ikke lykkes like godt med alle forsøkene. Liverpools beste.

Ryan Babel 7 - Friskt innhopp av nederlenderen. Tørr utfordre, selv om han ikke lykkes like godt hver gang. Perfekt innlegg til seiersmålet.

Fabio Aurelio - Spiller 6 minutter pluss overtid, og er med på å ro seieren i land i sluttminuttene.

Albert Riera - Erstatter Torres på overtiden, og rekker ikke å være mye involvert.