Atletico Madrid - Liverpool

Tor 22.04.10 kl 21.05 (Europa League, semifinale, 1.kamp) - Viasat4/TV4Sport/ TV3Puls/Five / Tilskuere: 50.000 / Dommer: Laurent Duhamel (FRA) / Estadio Vicente Calderon / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tor Sandø

Diego Forlans tidlige scoring ble kampens eneste. Yossi Benayoun fikk en scoring feilaktig annulert for offside etter 18 minutters spill. Vertene skapte de største sjansene utenom disse to situasjonene.

Kyrgiakos (83)

Liverpool gjester Estadio Vicente Calderon for den første semifinalen i årets Europa League. Dessverre uten Fernando Torres på laget.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Javier Mascherano er tilbake i startoppstillingen, etter å ha startet på benken mot West Ham. Han erstatter Maxi Rodriguez, som ikke er tilgjengelig for spill i Europa League, og som dermed ikke får møte sin gamle klubb. Dette er den eneste forandringen i startoppstillingen i forhold til laget som startet mot The Hammers.

Minnemarkering før avspark, til minne om tidligere IOC-president Juan Antonio Samaranch, som gikk bort i går i en alder av 89 år.

1.min: Hjemmelaget tar avspark. Liverpool i helsorte drakter.

1.min: Hjemmelaget får et frispark ute ved sidelinja, midt inne på Liverpools banehalvdel. Det slås høyt og alt for langt, og ut over dødlinja til utspark for Liverpool.

2.min: Liverpool angriper, og Lucas slår et innlegg fra høyre. Atletico klarerer til innkast.

4.min: Carragher blokkerer et skuddforsøk fra 25 meters hold.

9.min: 1-0 FORLAN. Reyes kommer seg til dødlinja, og legger inn fra venstre. Forlan bommer når han skal heade, men ballen faller ned i beina hans og han pirker ballen via Reina og over målstreken. Carragher bommer regelrett på ballen når han har muligheten til å klarere før ballen triller over målstreken.

10.min: Johnson legger inn fra høyre. Benayoun er på bakre stolpe, men headingen går utenfor.

11.min. Forlan lurer offside-fella til Liverpool, men linjemannen vinker likevel. Der var Liverpool heldige.

13.min: Tabbe av Reina som unødvendig glipper en høy ball til corner. Liverpool får klarert hjørnesparket til innkast på motsatt side.

18.min: Benayoun får et mål feilaktig annulert for offside, når han blir elegant frispilt av Kuyt. Tabbe av linjemannen som kan koste Liverpool dyrt.

19.min: Gerrard blir elegant frispilt av Lucas, og skyter i nettveggen fra litt skrå posisjon 13-14 meter fra mål. Herlig langpasning fra brasilianeren.

25.min: Kuyt med en flott pasning til Gerrard, men kapteinen finner ingen åpning for et skudd fra drøye 16 meter.

26.min: Nytt bra Liverpool-angrep, men N'Gogs førstetouch inne i feltet blir for dårlig.

27.min: Carragher vinner en viktig hodeduell på et gjennomspill.

34.min: Liverpool får ballen inn i Atleticos felt, men etter litt frem og tilbake får hjemmelaget klarert.

37.min: Johnson klarer ikke å ta vare på et fint fremspill fra Gerrard.

42,min: Ujfalusi krangler seg inni Liverpool-feltet, og skyter i nettveggen fra skrått hold.

Atletico åpnet kampen best, og tok ledelsen allerede etter ni minutter. Scoringen var av det litt heldige slaget, da Forlan egentlig rotet bort en kjempemulighet til å heade ballen i mål. Ballen havnet i stedet i beina hans, og han fikk kranglet ballen i mål via Reina. Men Carragher burde strengt tatt klart å rydde opp, men bommet på ballen når han skulle sparke den vekk. Ni minutter senere burde det egentlig stått 1-1, men linjemannen vinket feilaktig for offside når Kuyt og Benayoun lurte offsidefella og sistnevnte satte ballen i nettmaskene. Utenom disse to situasjonene har det ikke vært mange målsjanser, men Liverpool har kommet betraktelig mer med i kampen etterhvert.

46.min: Liverpool setter i gang annen omgang.

48.min: Gerrard blir tatt like utenfor hjørnet av Atleticos 16-meter, men får ikke frispark.

50.min: Lucas med et fint gjennomspill til Kuyt, men nederlenderen klarer ikke å ta ned ballen med brystet og det blir utspark for hjemmelaget.

51.min: Kuyt mister ball i farlig posisjon, men heldigvis klarer ikke hjemmelaget å utnytte overgangsmuligheten.

53.min: Mascherano slår en horribel feilpasning, og Forlan blir spilt fri. Uruguayaneren er tilsynelatende i offside, men denne gang unnlater linjemannen å vinke. Heldigvis tror Forlan han har dårlig tid, når han i virkeligheten er helt alene med Reina, og nærmest flikker ballen inn til målvakten.

56.min: Jurado må ha litt stell etter å ha blitt tråkket på hælen av Kyrgiakos.

58.min. Ujfalusi kommer til dødlinja og legger inn fra høyre. Simao klemmer til på halv volley fra sin posisjon på bakre stolpe, og Reina gjør en meget bra redning.

64.min: Gerrard prøver seg på "en Alonso", men ballen går halvannen meter over mål.

64.min: Babel kommer inn for N'Gog. Han legger seg ute til høyre, mens Kuyt går opp på topp.

68.min. Kuyt får ballen ute til venstre, og finner Babel på løp inn mot bakre stolpe. Men sjansen renner ut i sanden.

70.min: Babel slår en nydelig pasning som frispiller Kuyt, men sistnevntes mottak er for dårlig og han kommer for skrått på mål.

73.min: Ujfalusi kommer rundt på Liverpools venstreside igjen, og får slått et godt innlegg. Carragher får klarert.

74.min: Babel ute til venstre nå, rykker fra sin oppasser og får lagt inn. Gerrard prøver å legge tilbake til Kuyt inne i feltet, men hjemmelaget får rensket unna.

76.min: Reina må gi retur på et hardt skudd fra Ujfalusi, og Carragher får ryddet unna i siste liten. Kjempesjanse for vertene.

78.min: Valera erstatter Simao for vertene.

78.min: Reyes filmer seg til et frispark utenfor hjørnet av Liverpools 16-meter.

79.min: Frisparket heades ufarlig utenfor på bakre stolpe.

83.min: Kyrgiakos får gult kort for å ha kjeftet på dommeren, etter at han har blitt holdt i trøya på et Gerrard-frispark.

84.min: El Zhar kommer inn for Benayoun.

84.min: Valera får det gule kortet etter en felling.

85.min: Forlan ut. Salvio inn.

85.min: Kuyt finner Gerrard, og scouseren legger et godt innlegg inn i feltet. Men hjemmelaget får klarert.

89.min: Reyes må behandles for krampe.

90.min: Tre minutter er lagt til, i det Babel blir felt like utenfor 16-meteren uten å få frispark.

90+2.min: Reyes ut. Camacho inn.

90+3.min: Hjemmelaget får en corner fra høyre. Den heades ut til et nytt hjørnespark. Utspark for Liverpool.

Diego Forlans tidlige scoring ble kampens eneste. Yossi Benayoun fikk en scoring feilaktig annulert for offside etter 18 minutters spill. Vertene skapte de største sjansene utenom disse to situasjonene, og hadde en kjempesjanse kvarteret før slutt. Ikke noe håpløst utgangspunkt foran returen på Anfield, men Rafael Benitez og hans menn hadde nok gjerne sett at de hadde fått med seg et bortemål fra Madrid. En linjemann som ikke var oppgaven voksen hindret dem fra det.

Spillervurdering:
Reina 7- Så veldig klønete ut på Forlans mål. Kunne med litt hell ha tatt den, men det finnes større syndere på den enn Pepe. Gjorde en kjemperedning på en kjempesjanse fra Simao etter en knapp time og Ujfalusi kvarteret senere. God kamp av spanjolen i hjemlandet.

Johnson 7 - Liverpools beste. Villig til å gå offensivt til verks i dag. Hadde et bra kompaniskap med kaptein Gerrard og kom stadig på farlige visitter i Liverpool-angrepet. Tro til når det trengtes defensivt også, og hadde en lei nøtt mot Simao. Også der kom Johnson bra fra det. Det er slik vi vil du skal spille, Glen.

Carragher 6 - Må sammen med sin greske forsvarskollega ta på seg mye av skylden for Atletico Madrids mål. Fikk mer orden på tingenes tilstand der bak etter det tidlige ledermålet. En veldig våken og bra inngripen da Reina ga retur på skuddet fra Ujfalusi rett foran hissige angripere.

Kyrgiakos 5 - Skuffende kamp av Sotirios. Burde ha forhindret Atleticos ledermål. Da han skulle avklare foran Forlan, ble det gresk tragedie i Liverpools forsvar. Kyrgiakos falt, og Forlan kunne legge ballen i mål via Reina. Kom seg litt utover kampen, men spilte mer usikkert enn vanlig. Fikk gult kort for kjeftbruk etter å ha ment seg snytt for straffespark åtte minutter før slutt.

Agger 5 - Må også tåle litt kritikk for 1-0-målet. Han burde ha ligget tettere på den tidligere United-spilleren. Flink til å hindre Reyes rom. Var også framme på enkelte gode offensive løp, men ikke med så mye suksess som Johnson.

Mascherano 7 - Som vanlig et godt ankerfeste på Liverpools midtbane. Gjør vaktjobben, slik at Gerrard kan konsentrere seg om det offensive. Gjorde en kjempejobb for å forhindre at det ble med det ene Atletico-målet før returen. Ga mye juling på Liverpools midtbane i dag.

Lucas 6 - Utskjelte Lucas var slett ikke så verst på spansk gress. Avlastet Mascherano som vaktbikkje på midten, men bidro også offensivt når det trengtes. Fikk så hatten passet for slapp defensivt arbeid på et par dødballer av Reina.

Kuyt 6 - Mye fine løp fra nederlenderen, men han fikk ikke utrettet mye i kveld. Ble flyttet fram da Ngog gikk ut og landsmann Babel kom inn. Det betydde atskillig mer løping for spanjolenes midtstoppere.

Gerrard 6 - Våknet til live da Atletico scoret det tidlige ledermålet. Jobbet hardt i første omgang. Kom med flere giftige gjennomspill, men ingen ble omsatt til mål. Litt mer borte i andre omgang. Derfor blir det 6 og ikke 7 for kapteinen.

Benayoun 6 - Ble feilaktig vinket av for offside da han la ballen i mål etter en sleivpasning fra Kuyt. Som vanlig løpsvillig og gjorde manns jobb både defensivt og offensivt. Flink til å være spillbar. Litt mer borte i andre enn i første omgang. Byttet ut vel sju minutter før slutt.

Ngog 5 - Spilte seg ikke til de store mulighetene. Til franskmannens forsvar, så må det sies at drakta hans så ut som et seil i perioder i kamp mot Perea og Dominguez. Bærer et tungt ansvar som Torres sin vikar og enslig svale på topp. Gikk av 26 minutter før slutt.

Babel - Fikk 26 minutter i front for Ngog. Ryan var angrepsvillig på både høyre- og venstrevingen etter at han kom inn.

El Zhar - Fikk sju minutter for Benayoun uten å markere seg.