Benfica - Liverpool

Tor 01.04.10 kl 21.05 (Europa League, kvartfinale, 1.kamp) - TV2Zebra/TV4Sport/ TV3Puls/Five / Tilskuere: 62 629 / Dommer: Jonas Eriksson (SWE) / Estádio da Luz / Skrevet av: Ole-Johannes Engdal
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool tok ledelsen ved Agger etter 9 minutter i første omgang. Benfica snudde det til 2-1 i 2. omgang. Kampen ble mye preget av utvisningen av Ryan Babel.

Babel (31)

Kvartfinale i Europaliagen, og Liverpool har altså bortekamp i det første oppgjøret. Benfica i Lisboa er utvilsomt ingen enkel oppgave.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Liverpool stiller med et lag som forventet, alt med at Alberto Aquilani er skadet og Maxi Rodriguez ikke er spilleberettiget i Europaligaen. Det betyr at Lucas Leiva er tilbake i startoppstillingen, som den eneste forandringen i forhold til Sunderland-kampen.

1 min. Liverpool sparker i gang det hele, og spiller fra venstre mot høyre i første omgang. Liverpool spiller i dag med de svarte bortedraktene.

4 min. Benfica spiller seg fint oppover på venstrekanten og legger inn, men Carragher får klarert bort innlegget. Det har vært tett og jevnt så langt.

6 min.  Ryan Babel får et spark i hodet, burde helt klart vært frispark. Heldigvis kommer Nederlenderen seg på beina ganske raskt.

8 min. Gerrard gjør en strålende jobb på høyresiden, men blir taklet rett utenfor 16-meteren. Liverpool får tildelt frispark.

9 min. 0-1 DANIEL AGGER: På det påfølgende frisparket slår Gerrard inn til Daniel Agger. Dansken er umarkert og helflikker den lekkert inn i buret.  Flott start på kampen for Liverpool!

11 min.  Etter fint spill av Benfica, kommer de til innlegg. Daniel Agger er slapp i markeringen, og Benfica får avsluttet fra kloss hold. Der kunne det fort stått 1-1.

15 min. Kuyt og Johnson kombinerer flott ute på høyrekanten. Johnson legger inn, men innlegget ender i ingenting for Liverpool.

18 min. Benfica spiller fint på venstrekanten og får til slutt slått inn. Benfica får avsluttet, men det blir lett for Reina.

20 min. Martins slår en fantastisk pasning til Aimar, som lusker inne i feltet. Nedtaket til argentineren er for dårlig, og ballen ruller inn til Reina.

23 min. Igjen kommer portugiserene til innlegg, men avslutningen er også denne gang altfor dårlig.

28. min.  Benfica får skyte fra vel  20 meter. Skuddet er godt, men det går så vidt over målet til Pepe Reina. Portugiserene spiller godt.

29 min.  Luisao får gult kort for en stygg takling bakfra på Fernando Torres. Dette skaper protester fra portugiserene.

31 min.  Etter en del krangling pga det gule kortet, stikker Ryan Babel handa opp i fjeset på en Benfica-spiller. Nederlenderen blir belønnet med direkte rødt! Virket veldig strengt.

37 min.  Gult kort for Luiz denne gangen. Igjen er det Torres som blir fellt.

38 min. På det påfølgende frisparket slår Liverpool ballen inn i feltet. Keeper får slått unna, men Torres skyter ballen i mål. Målet blir annulet da Kuyt synes å være marginalt offside når frisparket slås inn.

41 min. Benfica får kast høyt oppe på Liverpools banehalvdel. Kastet går helt inn i feltet og Benfica får avsluttet. Igjen klarer de ikke å få ballen på mål.

Benfica har ikke klart å sette et betydelig press på Liverpool etter utvisningen av Ryan Babel. Liverpool spiller bra i forsvar.

45 min.  Liverpool får corner. Gerrard slår ballen hardt inn i til Torres, men spanjolen får ikke dreisen på avslutningen.

45 +1 min.  Denne gangen er det Insua som blir belønnet med gult kort. Det betyr at argentineren må stå over returoppgjøret.

Pauserapport
Etter bare ni minutters spill kunne Liverpool juble for ledelse. Gerrard slo frisparket inn til Daniel Agger som helflikket ballen frekt inn i mål. Utenom dette har Liverpool vært frampå et par ganger, og Torres har fått et mål annulert. Benfica på sin side kunne også hatt scoring. De har kommet i avslutningsposisjon veldig mange ganger i løpet av 1. omgang, men avslutningene har vært altfor dårlige. Etter 31 minutter ble Ryan Babel utvist etter å ha vært oppe med hånda i fjeset til en Benfica-spiller. Noe som så ut som en veldig streng avgjørelse av den svenske dommeren. Etter utvisningen klarte ikke Benfica å sette et særlig press på Liverpool. Liverpool har vært gode i forsvar, og dette må fortsette i andre omgang skal det bli seier.

Da er kampen i gang igjen, og Liverpool må som kjente spille denne omgangen med ti mann.

48 min. Nok en gang kommer Benfica til innlegg, og de får avsluttet. Headingen går rett i hanskene på Pepe Reina.

49 min.  Benfica får corner. Ballen blir slått flott inn i feltet, og Kuyt glipper på markeringen. En Benfica-spiller får heade fra veldig kloss hold, og der burde de helt klart ha scoret.

Portugiserene har fått satt et press på Liverpool nå, og mye tyder på at det kommer til å bli enveiskjøring i denne omgangen.

55 min. Torres blir spilt nydelig gjennom og kommer til avslutningsposisjon, men nøler dessverre for mye i avslutningsøyeblikket.

57 min. Agger feller en Benfica-spiller rett utenfor 16-meteren, og de får tildelt et frispark.

58 min.  Frisparket går knallhardt i stolpen og ender hos Aimar ute i feltet. Insua feller Aimar og Benfica får straffe.

59 min. 1-1 CARDOZO: Cardozo setter straffen knallhardt nede i det venstre hjørnet til Pepe Reina.

64 min. Gerrard legger nydelig inn til Torres fra høyrekanten. Spanjolen blir hindret og får ikke avsluttet på mål.

66 min. Pereira går ut for hjemmelaget, og Gomes kommer inn.

71 min. Liverpool får frispark høyt oppe på Benficas banehalvdel. Gerrard slår ballen iinn til Torres som ikke får styrt headingen på mål.

72 min.  Denne gangen er det Martins sin tur til å forlate banen. Han blir estattet med Amorim.

74 min.  Denne gangen er det Reina sin tur til å få gult kort.

76 min. Kuyt slår en pasning gjennom til Torres, som åpner opp hele forsvaret. Torres kommer alene med keeper, men avslutningen går til side for mål.

78 min. David Luiz fyrer av fra 30 meters hold, skuddet går himmelhøyt over.

78 min. Benfica får straffespark etter at Carragher blokkerer et innlegg med hånda.

78 min. Carragher får gult kort for handsen.

79 min. 2-1 CARDOZO: Cardozo lurer Reina og putter ballen løst nede i det venstre hjørnet til keeperen.

82 min.  Ingen scoringer på Fernando Torres i dag. Han blir byttet ut med N'Gog.

86 min. Benfica gjør sitt siste bytte for kvelden. Aimar går ut, Airton kommer inn.

89 min. Gerrard skyter fra veldig skrå vinkel, burde slått inn i feltet da det står mange og venter på ballen.

Det er lagt til fem minutter.

90 + 1 min.  Kaptein Steven Gerrard går ut for Liverpool, Benayoun kommer inn.

90 + 3 min. Liverpool får frispark inne på Benficas banehalvdel, og har muligheten til å flytte opp laget. Frisparket blir bare rotet bort i ingenting.

Sluttrapport
2. omgangen ble sterkt preget av utvisningen av Ryan Babel. Liverpool måtte spille med ti mann mot et Benfica-lag, som aldri sluttet å angripe. Liverpool kjempet hardt i forsvar, men måtte etterhvert se at Benfica fikk to mål. Fremover på banen skjedde det ikke så mye for Liverpool, men Torres fikk en stor sjanse alene med keeper. Der burde han helt klart ha puttet. Innbytterne N'Gog og Benayoun fikk ikke utrettet så mye, kanskje ikke så rart da Liverpool var en mann mindre. Dette sluttresultatet betyr at Liverpool må angripe hjemme på Anfield, og Benfica kan forsvare seg og slå kontra. Det blir et tøft returoppgjør i Liverpool om en uke.

SPILLERVURDERING

Jose Reina 6 - Er etter det førstestraffesparket, men det blir for hardt. Går feil vei på det andre staffesparket. Får gult kort av en kortglad svensk dommer for å hale ut tiden. Gjør ellers en grei kamp.

Glen Johnson 6  - Nøler litt med å komme opp i press ved enkelte anledninger. Spiller en bedre andreomgang enn første. Får ikke vist seg frem offensivt i denne kampen.

Jamie Carragher 6 - Sliter med Cardozo i lufta, og er uheldig når han får straffe mot seg når ballen treffer han i armen fra en meters hold. Kjemper i sedvanlig stil.

Daniel Agger 7 - Scorer med en elegant hælflikk etter 9 minutter, som endrer litt retning i Luisao. Lar Benfica-spillere komme inn på blindsiden på et par innlegg, men kjemper helhjertet. Tydelig frustrert over en håpløs svensk dommer.

Emiliano Insua 3 - Er uheldig som får et meget strengt idømt gult kort før pause, som gjør at han må stå over returkampen. Er også en kombinasjon av uheldig og klønete når han feller Aimar og lager det første straffesparket. Blir rundingsbøye ved flere anledninger og mister også ballen i farlige posisjoner. Ingen god dag på jobben.

Javier Mascherano 6  - Virker litt preget over det faktum at et gult kort ville holdt ham ute av returen. Ikke like aggressiv som vanlig, men gjør likevel en god jobb.

Lucas Leiva 4 - Klarer ikke å markere seg i denne kampen, der hans spill er preget av unødige ballmist og svakt pasningsspill.

Dirk Kuyt 7 - Var dyktig til å være først i duellene i startfasen av kampen, og er en av få Liverpool-spillere som klarer å holde hodet kaldt i heksegryta i Lisboa. Har en meget flott frispilling av Torres i andre omgang, som spanjolen burde ha gjort mål ut av. Svak markering på en cornersituasjon kommer på minussiden, men er likevel Liverpools beste i denne kampen.

Steven Gerrard 7 - Slår et meget lurt frispark som assist på 1-0 scoringen til Agger. Pasningsspill og mottak er noe variabelt, men gjør helhjertede forsøk fremover når sjansen byr seg. Avslutter rett på keeper fra skrått hold mot slutten, når han heller burde ha prøvd å finne en medspiller i feltet.

Ryan Babel 4 - Får direkte rødt kort av den meget svake svenske dommeren, i en situasjon der gult kort hadde vært mer enn nok. Går seg fast ved flere anledninger i den drøye halvtimen han får på banen.

Fernando Torres 5 - Får meget røff behandling av Benficas stoppere, og er tydelig frustrert over den manglende beskyttelsen fra den svenske dommeren. Får en scoring tvilsomt annulert for offside på Kuyt i første omgang. Burde strengt tatt satt den enorme muligheten han får servert av Kuyt i annen omgang, men avslutter svakt utenfor alene med keeper.

David N'Gog - erstatter Torres i det 82.minutt, og med overtiden får han nesten et kvarter på banen uten at han klarer å involvere seg særlig i spillet.

Yossi Benayoun - kommer inn for Steven Gerrard på overtid, og rekker ikke å bli særlig involvert.