Braga - Liverpool

1-0)

10.03.2011 /Europa League /Estádio Municipal de Braga / Tilskuere: 12991 / Dommer: Serge Gumienny (BEL)

Skrevet av Frank H. Larsen

Liverpool reiser hjem med 0-1-tap etter en tam og kjedelig kamp. Eneste scoringen kom fra straffemerket i første omgang. Gjestene sto høyere etter pause og skapte flere muligheter de siste 45 minuttene, spesielt etter at Andy Carroll kom inn i det 57. minutt. Han ble et naturlig oppspillspunkt. Totalt sett ble det likevel for tynt offensivt til å finne veien til nettmaskene. Oppspillene ble ofte for upresise, og initiativene i angrep for få. Liverpool hadde god kontroll defensivt og begrenset stort Braga til straffescoringen og en avslutning i tverrliggeren. Med en bra nivåheving i returen på Anfield neste uke bør muligheten til avansement fortsatt være god.

96:SLUTT

94:Kyrgiakos pådrar seg frispark. Lang ball inn feltet. Går forbi alt og alle.

94: Paulo César bytter med Hélder Barbosa.

91:Dommeren stopper spillet. Andy Carroll ligger nede etter å ha fått en albue i nesa.

90:Tilleggstid: 4 minutter.

88:Carroll legges ned midt på Bragas banehalvdel. Meireles slår kort til Glen Johnson som skyter i muren. Håpløst forsøk.

87:Carroll vinner i luften, men ingen i straffefeltet til å motta nedfallsfrukten.

85:Alan slår inn. Silvio fyrer løs på direkten fra 16-meterstreken, men høyt over mål.

82:Kort frispark ender med at Johnson slår inn fra venstre, men ballen skifter retning og går rett i fanget til Artur ved nærmeste stolpe.

80:Kyrgiakos sliter med krampe.

77: Lima bytter med Meyong.

74:Meireles har trukket ut til høyre og Spearing inn sentralt etter Carrolls inntreden.

72: Hugo Viana skrur corner hardt mot mål. Reina må fiste til nytt hjørnespark. Resultatløst.

69: Mossoró bytter med Paulão.

69:Raul Meireles tar corner. Kyrgiakos header over.

68:Kuyt vender opp og skyter over.

67:Meireles på fint løp, men Liveprool for upresise i overgangsspillet.

65:Braga-spiller ligger nede med hodeskade. Carroll for hardhendt i en duell.

65:Lucas header frem Carroll. Spissen avblåst for offside.

64:Kuyt avslutter via en motspiller og til corner.

63:Johnson spiller frem Cole som dribler. Cole går ned i feltet. Mener han ble lagt ned av Kaka.

61:Raul Meireles tar corner. Carroll header kballhardt over, men dommer blåser av for armbruk i feltet.

59:Lang ball mot Carroll. Liverpool får ikke kontroll. Litt flipperspill før ballen havner hos Kuyt som ikke får kontroll. Artur kaster seg og fanger ballen.

58:Carroll legger inn, men rett i en Braga-spiller.

57:Christian Poulsen bytter med Andy Carroll.

56:Reina slurver med ut tilbakespill, men heldigivs får ikke en Braga-spiller tak i ballen før midtlinjen.

56:Liverpool står høyere med laget etter pause.

55:Kuyt i offside for nte gang i kampen.

54:Cole får lagt inn fra venstre, men ballen har allerede vært over dødlinjen.

51: Paulo César er skadet. Fikk en stempling på vristen.

50:Paulo Cesar kontrer for Braga. Kyrgiakos vinner ballen.

49:Raul Meireles tar frispark fra langt hold. Kyrgiakos vinner i luften. Braga klarerer til corner.

46:Liverpool tar avspark. Carroll har varmet opp i pausen.

Braga leder 1-0 etter en meget tam første omgang av Liverpool. Mannskapet til Kenny Dalglish har ikke hatt et eneste skudd på mål. Braga har heller ikke hatt mye å by på, kun straffescoringen og en suser i tverrliggeren. Liverpool gikk ut defensivt og la seg bakpå, men hadde god kontroll helt til Braga-spiller spilte en lang ball langs bakken og Kyrgiakos taklet innenfor 16-meterenn. Alan var sikker fra straffemerket. Liverpool har ikke fått til noen verdens ting fremover. Det har vært få løp, og når det først har kommet et initiativ, har pasningene vært upresise. Braga har også jobbet bra defensivt og nektet Liverpool. Mye oppstykket med mange frispark og offside-avslutninger. Spillet må heves om det skal bli et bortemål i dag.

50:Kyrgiakos løper opp en kontring.

47:PAUSE

47:Raul Meireles tar corner. Braga klarerer.

47:Jamie Carragher lemper frem fra midtsirkelen. Kyrgiakos vinner corner.

46:Cole dribler og legger inn. Kuyt får ikke nok kraft i headingen. Keeper Artur plukekr enkelt.

45:Frispark fra langt hold går rett på Reina.

44:Lucas og Poulsen i duell med Mossoro. Frispark til Braga. Lucas får tilsnakk av dommeren.

39: Sílvio får tak i returen og skyter knallhardt i tverrliggeren.

38: Hugo Viana tar frispark. lur variant inn i feltet. Avslutningen blokkeres.

37:Viana skyter i nettveggen fra skrått hold. Reina har nok full kontroll.

36:Kort variant. Hugo Viana skyter. Spearing kaster seg frem og blokkerer på hockeyvis.

35:Christian Poulsen får gult kort. Liverpool pådrar seg mange frispark. Poulsen to taklinger på kort tid. Sist like utenfor 16-meteren.

32:Meireles mister ball. Poulsen jobber bra tilbake og gjenvinner ballen når Liverpool er i ubalanse.

30:Alan slår inn knallhardt langs bakken. Kyrgiakos klareer.

27:Raul Meireles tar frispark. Skyter rett i muren.

26: Kaká får gult kort for felling av Cole som er på vei igjennom.

23:Cole forsøker seg i midten, men blir stoppet. Tamt angrepsspill så langt av Liverpool.

20:Raul Meireles tar corner. Kyrgiakos for tøff i ryggen på motspiller. Frispark i mot.

18: Alan scorer på straffe. Reina går riktig vei, men skuddet er meget hardt og godt plassert. Kampens første mulighet.

17:Kyrgiakos feller Mossoro innenfor 16-meteren. Dommer peker på straffemerket.

16:Kyrgiakos bryter enkelt et oppspill. Braga vil ha frispark for holding.

12:Kuyt spiller frem Spearing. Midtbanespilleren fyrer løs like innenfor 16-meteren. Skuddet blokkeres.

7:Braga har ballen. Liverpool konsentrerer seg stort sett om det defensive.

5:Lucas mister ballen, men Liverpool får etter hvert klarert. Braga roper på obstruksjon i straffefeltet. Dommer vinker spillet videre.

2:Liverpool i en slags 4-4-1-1-formasjon. Spearing ute til høyre og Cole ute til venstre.

1:Braga tar avspark. Liverpool spiller i sine svarte bortedrakter.

Liverpool møter SC Braga borte i første kamp i 1/8-finalen i Europa League. De røde må klare seg uten Steven Gerrard (lyske), Daniel Agger (kne), Luis Suarez (ikke spilleberettiget), Martin Kelly (lår), Fabio Aurelio (lår) og Jonjo Shelvey (kne).

Uefa.com melder om sol og 22 grader i Braga.

Joe Cole, Christian Poulsen, Jay Spearing og Sotirios Kyrgiakos kommer inn på laget. Maxi Rodriguez henvises til benkplass. Andy Carroll er blant innbytterne. Brad Jones og Emmanuel Mendy er de fra 20-mannstroppen som må se kampen fra tribunen.

Ifølge uefa.com skal Liverpool spille 4-2-3-1 med Carragher og Johnson på backene, Christian Poulsen og Lucas Leiva sentralt på midtbanen, Jay Spearing og Joe Cole på hver sin side på midtbanen, mens Raul Meireles skal ligge bak Dirk Kuyt.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Reina 6Gjør en grei jobb, på en nokså rolig kveld hvor han ikke måtte ta fram noe ekstra.
Carragher 5Blir værende på sin backplass og gjør en rutinert jobb i en posisjon han synes å trives stadig mindre med.
Skrtel 6Stort sett solid kamp mot et hjemmelag som ikke tok særlig med sjanser framover.
Kyrgiakos 4Vinner noen dueller, men bommet stygt på den viktigste da han er for sent inn med taklingen som ga straffespark. Fremspillene gikk også en del i hytt og pine.
Johnson 6Var med en del framover og truet med sin fart og innleggsfot, uten at det ble noe resultat ut av det. Hadde bra kontroll bakover.
Poulsen 4Dansken brukte lang tid med ballen og var for treg til å komme opp i situasjonene. Ble ikke overraskende byttet ut.
Leiva Liverpools beste6Hadde energi og vant igjen mange baller sentralt på midten, var stort sett sikker i pasningsspillet. Liverpools beste kampen sett under ett i våre øyne.
Spearing 5Scouseren virket ikke komfortabel ute på høyrekanten. Trivdes mer da han kom inn sentralt selv om han også der mistet ballen i farlige posisjoner et par ganger.
Cole 5Var aktiv, prøvde og holdt bra også kondisjonsmessig i 90 minutter. Lykkes ikke så ofte, men presset motstanderen til noen frispark.
Meireles 5Løper og legger opp til et bra spill, men var unøyaktig og ikke venn med ballen i kveld. Også ujevn på dødballer.
Kuyt 5Fikk en vanskelig oppgave som ensom spill i et defensivt Liverpool og fikk knapt tak i ballen. Kom litt mer med etter at Carroll ble byttet inn.
Carroll 6Liverpool ble straks farligere da han kom inn. Vant alt i lufta, men gjestene greide ikke å få ham involvert så mye som de skulle ønske.