Burnley - Liverpool

Søn 25.04.10 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 21553 / Dommer: Phil Dowd / Turf Moor / Skrevet av: Ole-Johannes Engdal
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Etter en sjansefattig førsteomgang, tok Liverpool mye mer over i andre omgang. Det endte til slutt med samme resultat som på Anfield i høst, 4-0. Gerrard (2), Maxi og Babel scoret målene.

Cork (29)Gerrard (45)

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Rafa har valgt å bytte ut fire spillere fra laget som spilte mot Atletico Madrid på torsdag. Den største overraskelsen er at Daniel Ayala får tillit i midtforsvaret, mens Kyrgiakos hviler på benken. Alberto Aquilani får i tillegg en sjanse til å vise seg fram foran Mascherano og bak Gerrard sentralt, mens det var mer ventet at Maxi Rodriguez og Ryan Babel kommer inn. David N'Gog har ikke blitt kvitt sitt ryggproblem og er ikke med i troppen.

Hos Burnley er den eneste forandringen fra forrige kamp at scouseren David Nugent kommer inn på topp etter skade, mens Chris Eagles er henvist til benken.

1 min. Liverpool spiller i dag med de hvite draktene. Hjemmelaget sparker det hele i gang.

3 min. Aquilani prøver å spille Babel fri ved 16-meteren til Burnley, men pasningen er akkurat litt for lang.

4 min. Liverpool får dagens første corner. Gerrard slår flott inn i feltet, men Aquilani får ikke headet ballen skikkelig mot mål.

7 min. Agger skaffer Liverpool et kast høyt oppe på Burnleys halvdel, og det ender til slutt i en corner for Liverpool.  Corneren får Burnley-keeper rett i hanskene.

9 min. Aquilani kommer seg fri på venstresiden og får slått inn til Kuyt, men nederlenderen er for tøff i duellen. Frispark til Burnley.

10 min. Gerrard slår ballen inn i feltet, og en Burnley-forsvarer header ballen upresset ut til corner. Burnley-forsvaret får slått corneren unna.

12 min. Denne gangen kommer Aquilani seg fri på høyrekanten og slår inn i feltet, desverre er det ingen Liverpool-spillere inne i feltet.

15 min. Agger stempler Mears stygt og Burnley burde helt klart fått tildelt et frispark. Mears kommer seg på beina igjen etterhvert.

19 min. Babel kommer seg fint oppover venstresiden og dribler av en mann før han skyter. Skuddet går noen meter til side for buret.

21 min. Ayala feller Elliott rett utenfor 16-meteren og Burnley får frispark i farlig posisjon. Frisparket blir slått høyt over målet til Reina.

23 min. Gerrard spiller Kuyt gjennom på venstresiden og Nederlenderen får slått inn, men igjen er det ingen Liverpool-spillere inne i feltet som kan stange ballen i mål.

25 min. Burnley får et frispark godt inne på Liverpools halvdel. De flytter opp laget og slår ballen inn i feltet, men der står en angriper i offside.

27 min.  Første store sjansen er det hjemmelaget som skaper. Paterson slår ballen flott inn fra høyre til Fletcher som står inne i feltet. Headingen går så vidt over mål.

29 min.  Cork får dagens første gule kort for en sen takling på Agger.

31 min.  Liverpool spiller seg fint inn i 16-meteren til Burnley og Gerrard får til slutt avsluttet. Desverre går avslutningen rett på keeper.

32 min. Gerrard og Aquilani kombinerer strøkent inne i Burnleys 16-meter og Gerrard prøver å finne Kuyt til slutt, men Burnley får klarert til corner. Corneren ender ut i ingenting.

34 min. Burnley slår ballen inn i feltet fra høyre, men Glen Johnson får ballen unna. Burnley-fansen mener Johnson brukte hånda som hjelpemiddel og roper på straffe.

36 min. Igjen kommer Paterson seg fri på høyre og får slått inn et godt innlegg. Glen Johnson får headet unna til corner.

38 min. Liverpool spiller fin fotball høyt oppe på Burnleys halvdel og Maxi får til slutt slått ut til Gerrard på høyre. Kapteinen skyter inn et innlegg, men ballen går rett i hanskene til keeper Jensen.

40 min. Nok en gang får Burnley slått inn fra høyre, men denne  gangen plukker Reina innlegget enkelt.

42 min. Fint spill mellom Aquilani og Johnson på høyresiden, og Liverpool får til slutt et kast høyt oppe på Burnleys halvdel. Innkastet ender ut i ingenting.

43 min. Dagens klart største sjanse kommer etter nok et innlegg fra Burnleys høyreside! Cork får stå helt alene på fem meter og heade, men headingen går rett på Reina.

45 min. Denne gangen er det Gerrard sin tur til å få kort. Han kommer altfor sent inn i en takling.

45+1 min. Glen Johnson finner Babel helt alene på bakerste stolpe, men innlegget er for upresist og Babel må avslutte fra altfor kloss hold. Avslutningen triller inn i hanskene på Jensen.

Pauserapport
Burnley og Liverpool spiller jevnt på Turf Moor. Det er ikke mye som tilsier at det skal bli en 4-0 seier til Liverpool denne gangen. Det er hjemmelaget som har stått for de aller største mulighetene i kampen, men litt ukonsentrasjon i avslutningsøyeblikket har gjort at avslutningene har blitt for dårlige. Liverpool på sin side sliter med å skape sjanser, de er altfor unøyaktige i den siste tredjedelen. Defensivt har begge lag stort sett god kontroll, men Liverpool lar Burnley komme med innlegg fra høyre gang på gang. Dette må Liverpool sette en stopper for.

2. omgang

46 min. Burnley tar ballen fra Liverpool og kommer opp på venstresiden. Ballen blir slått fint inn i feltet, men Agger får ryddet unna. Igjen roper Burnley-fansen på hands.

47 min. Kuyt får problemer med leggen og må forlate banen.

48 min.  Benayoun kommer inn for Kuyt.

49 min. Burnley får frispark på rundt 30 meter. Skuddet går rett på Pepe Reina.

52 min.0-1 GERRARD: Liverpool kombinerer fint innpå Burnley sin banehalvdel, og til slutt går Gerrard forbi et par spillere og skyter mot mål. Skuddet går via en Burnley-spiller og ender i mål bak en utspilt Jensen.

55 min. Burnley kommer seg inn i Liverpools 16-meter, men Carragher får klarert til corner. Corneren får Maxi slått unna.

59 min.0-2 GERRARD: Aquilani blir spilt fri opp på høyresiden og legger igjen til Gerrard. Gerrard klinker til fra drøyt 25 meter og skuddet går inn i nettmaskene bak en sjanseløs Jensen. Nydelig mål av kapteinen!

62 min. Nugent får skyte fra 16 meter, men Reina tar skuddet lett.

63 min.  Alexander går ut for hjemmelaget, og Blake kommer inn.

67 min. Burnley kommer opp på venstresiden og ballen ender til slutt hos Fletcher. Han skyter fra 16 meter, men skuddet er igjen for lett for Reina.

69 min. Babel spiller Maxi fint gjennom, og argentineren får avsluttet skrått fra ti meter. Jensen er raskt nede og redder. God redning.

71 min. Denne gangen er det Paterson som går ut for hjemmelaget, Eagles kommer inn.

72 min. Fra enden av 16-meteren får en Burnley-angriper til en strålende avslutning. Uheldigvis for Burnley går den i stanga.

74 min. 0-3 RODRIGUEZ: Benayoun triller ballen fint videre til Aquilani. Italineren slår en fin pasning gjennom til Rodriguez, som til slutt hamrer ballen inn i nota. En flott måte å åpne scoringskontoen sin i Liverpool på.

77 min.  Burnley foretar seg sitt siste bytte. Nugent går ut og Thompson kommer inn.

78 min.  Liverpool gjør sitt andre bytte. Agger går ut og Lucas kommer inn for Liverpool.

82 min.  Liverpool gjør sitt siste bytte for dagen. Denne gangen går tomålsscorer Gerrard ut og Pacheco kommer inn.

86 min. Ryan Babel får skutt fra 25 meter, men skuddet går himmelhøyt over.

88 min. Glen Johnson gir Burnley et frispark i god posisjon, men Burnley utnytter det dårlig.

90 min.  Eagles skyter fra drøyt 20 meter, men skuddet er altfor dårlig og går mange meter til side for buret til Reina.

90 min +4. 0-4 BABEL: Lucas spiller en Babel som har lurt offside-fella gjennom. Alene med keeper gjør han ingenting galt og putter ballen i mål.

Sluttrapport
Etter en sjansefattig førsteomgang var det ikke mye som tydet på at det skulle bli 4-0 sa jeg, men der tok jeg heldigivs feil.  I andre omgang viste Liverpool hvem som var sjefen. Liverpool tok ganske raskt initiativet, og scoret det viktige førstemålet bare sju minutter ut i omgangen. Sju minutter senere kom et mål av det herlige slaget, et fantastisk langskudd av kapteinen. Etter det så det ut som at Burnley ga mer eller mindre opp, tanken på Championship-spill til neste år stresset nok spillerne. Det var hyggelig at Rodriguez fikk sitt første mål i Liverpooltrøya, et vakkert mål det også.  Babel gjorde ydmykelsen total da han lå på til 4-0 fire minutter på overtid. Defensivt hadde Liverpool bedre kontroll i andre omgang, og Burnley kom bare til en skikkelig farlig målsjanse.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 6 - Hadde en del fine inngripener i en kamp hvor Burnley prøvde å få mange innlegg inn i boksen, men slappe også unna med et par feilvurderinger.

Glen Johnson 5 - Uvanlig tam kamp framover og slet også en del med kontrollen bakover så lenge Burnley var med i kampen.

Jamie Carragher 6 - Rutinert og går i bresjen, men har litt problemer i luftrommet og det direkte spillet til Burnley så lenge hjemmelaget greide å legge litt press på.

Daniel Ayala 6 - Greiere seg totalt sett bra i duellspillet og vi synes også han var noe bedre i fremspillene enn da han fikk sjansen på førstelaget tidlig i sesongen. Hadde et par miss som kunne straffet seg en annen dag.

Daniel Agger 5 - Dansken virket ikke like komfortabel på backen i dag som han har gjort i de siste par kampene. Selv om han unngikk de store feilene kom vertene til med mange innlegg på hans side.

Javier Mascherano 6 - En av Liverpools beste før pause, hvor han vant ballen mye, men ble mindre sentral etter hvert som gjestene tok over styringen.

Steven Gerrard 8 - Kapteinen viste antydninger i 1.omgang om at han var på hugget, og punkterte i realiteten kampen med to susende skudd tidlig etter pause. Matchvinner og banens beste.

Maxi Rodriguez 7 - En smart og ballsikker spiller, men som slet litt med å komme inn i en kamp som lenge var oppjaget. Var likevel involvert i nokså mange av Liverpools beste angrep og tok sikkert vare på sin første scoring.

Alberto Aquilani 7 - Det går opp og ned med italieneren og han mister ballen vel mye, men samtidig står han i protokollen med tre målgivende i dag og er en styrke offensivt.

Ryan Babel 6 - Viste et par prov på sin fart og styrke, men var igjen en av dem som er lite synlig i litt for store perioder.

Dirk Kuyt 6 - Har sjelden trives som ensom spiss i Liverpool, men er noe bedre med ryggen mot mål enn N'Gog og Babel uten at han greide å utgjøre noen stor trussel.

Yossi Benayoun 6 - Yossi kom inn som innbytter nesten en omgang for Kuyt og hadde en brukbart innhopp i perioden hvor Liverpool dominerte spillet.

Lucas - Brassen fikk noen minutter som midtbaneanker da Liverpool var sjeldent truet. Får bokført målgivende til 4-0 av Babel.

Dani Pacheco - Unggutten fikk noen få minutter mot slutten, uten at han greide å markere seg denne gangen.