Chelsea - Liverpool

0-1)

06.02.2011 /Premier League /Stamford Bridge / Tilskuere: 41829 / Dommer: Andre Marriner

Skrevet av Ole-Johannes Engdal

2. omgang fortsatte akkurat som den 1. sluttet. Liverpool fortsatte akkurat slik de spilte i 1. omgang.  Hele laget jobbet sammen og innsatsen var heroisk. Chelsea fikk aldri til å spille sitt eget spill, fordi Liverpools midtbane var svært gode til å presse Chelseas midtbanespillere. Særlig unge Lucas Leiva gjorde en kjempejobb! Vertene prøvde seg ofte på skudd fra langt hold, men forsøkene var for dårlige. De gangene Chelsea prøvde seg på gjennomspill, klarte Liverpools forsvar å hindre det. Liverpool på sin side spilte meget bra forsvarsspill, og tok vare på den sjansen de fikk. Etter 69 minutters spill puttet Raul Meireles sitt 4. mål for Liverpool og sendte de røde opp i en 1-0 ledelse. Chelsea ropte på straffespark et par ganger på slutten, men fikk aldri medhold av dommeren. Ellers klarte de aldri å skape de store mulighetene som måtte til, og det endte med en ny seier til Liverpool. Den fjerde seieren på rad er et faktum!

94:SLUTT!

92:Det ropes på straffespark etter at Johnson går i kroppen på Iovanovic. Dommer vinker spillet videre.

90:Det er lagt til fire minutter i denne 2. omgangen.

88:Nytt innlegg fra høyre for Chelsea. Denne gangen ender ballen opp hos Ivanovic, men han bommer totalt med headingen.

87:Malouda legger inn et fint innlegg til Kalou. Ivorianeren får headet ballen, men headingen går himmelhøyt over.

84:Målscorer Raul Meireles bytter med Christian Poulsen.

83:Ashley Cole løfter ballen inn mot Drogba og Kalou, men baller ruller ut til en fem-meter for Liverpool.

81:Fabio Aurelio skyter rett på Cech fra 10 meter. Ballen går ut til corner for Liverpool.

80:Det ropes på hands på Lucas innenfor Liverpools 16-meter, men dommeren vinker spillet videre.

76:Chelsea får frispark etter at Kalou skyter ballen opp i hånda på Meireles. Drogba legger frisparket inn i feltet, men Reina får bokset unna.

75:Maxi Rodriguez bytter med Fabio Aurelio.

74:Lucas Leiva får gult kort etter å rive ned Kalou på midtbanen.

73: Bosingwa bytter med Luiz.

72: Mikel bytter med Malouda.

69:0-1! Raul Meireles scorer etter innlegg fra Steven Gerrard. Gerrard kommer ned på høyrekanten og får lagt inn. Ballen går forbi Cech, Kuyt og Ivanovic og ender opp hos Meireles, som putter ballen enkelt i mål.

67: Essien skyter et godt skudd fra 20 meter. Ballen sniker seg over tverrliggeren!

66: Torres bytter med Kalou.

65:Anelka fyrer av et godt skudd fra drøyt 20 meter, men ballen sniker seg utenfor stolpen til Reina.

65:Begge lag sliter med å komme til de store mulighetene for øyeblikket.

62:Poulsen har gått i oppvarming sammen med Luis Suarez.

60:Raul Meireles slår frisparket inn i feltet, men innlegget går rett i hendene på Cech.

59:Johnson skaffer Liverpool et frispark utenfor Chelseas 16-meter.

58:Ashley Cole skyter på halv-volley fra drøyt 20 meter, men skuddet går utenfor Reinas mål.

55:Anelka skyter via Lucas ut til et hjørnespark. På corneren treffer Lampard Iovanovic, men serberen får ikke heller denne gangen headet på mål.

53:Kuyt setter opp Johnson på skudd fra 25 meter. Engelskmannen skyter bra, men skuddet går et par meter utenfor mål.

53:Liverpool spiller med høy risiko i forsvar, og holder igjen på å rote bort ballen til en Chelsea-angriper.

52:Lampard prøver å finne Drogba ute på høyrekanten, men ballen er for lang for ivorianeren.

50:Mye frem og tilbake på midten i begynnelsen av denne 2. omgangen.

47:Drogba prøver på akrobatisk vis å komme seg løs fra Carragher og få avsluttet, men scouseren stopper ivorianeren.

46:Torres setter i gang denne 2.omgangen.

Det har vært en jevn kamp så langt på Stamford Bridge, men Liverpool har vært hakket bedre enn vertene. De fleste hadde nok forventet et trykk fra hjemmelaget, men  de røde fra Merseyside har hindret Chelsea i å spille sitt angrepsspill. Mye av spillet har foregått på midtbanen, men begge lag har hatt sine muligheter foran mål. Den største muligheten hadde Liverpool etter 33 minutter da Maxi satte ballen i tverrligger på åpent mål. En eventyrlig målsjanse som helt klart burde resultert i mål. Torres fikk også en målsjanse, men Carragher fikk satt inn en sklitakling akkurat tidsnok. Liverpool er nødt til å fortsette sitt gode spill i 2. omgang skal det bli seier.

47:PAUSE

44:Maxi kommer til innlegg fra høyrekanten, men innlegget ender opp i nettveggen.

44:Lucas takler Mikel klønete utenfor egen 16-meter. Frispark til Chelsea.

42:Argentineren kommer innpå banen igjen etter behandling.

41:Maxi Rodriguez blir stemplet bakfra og blir liggende nede med skade. Aurelio blir sendt i oppvarming.

40:Kuyt legger ned til Gerrard som ligger og lusker på 16-meteren, men en dårlig førsteberøring ødelegger for den målsjansen.

37:Gerrard legger inn fra venstrekanten, men inlegget går rett i klypene på Peter Cech.

36: Drogba tar corner for Chelsea. Ballen ender opp på hodet til Iovanovic, men han får ikke avsluttet på mål.

33:Maxi Rodriguez skyter ballen i tverrligger på helt åpent mål. Utrolig målsjanse for argentineren! Kampens desiderte største mulighet.

31:Lucas mister ballen til Drogba på midtbanen. Drogba spiller Torres gjennom og spanjolen får avsluttet, men Carragher får satt inn en livsviktig sklitakling som blokkerer skuddet.

30:Steven Gerrard tar den påfølgende corneren, men Chelsea får ryddet unna uten vanskeligheter.

29:Carragher slår en nydelig langpasning til Gerrard som ligger ute på venstrekant. Gerrard utfordrer og får lagt inn, Chelsea får slått til corner.

26:Agger setter albuen opp i fjeset på Torres, og Chelsea får frispark ikke så langt utenfor Liverpools 16-meter.

24:Det ser ut til at det går bra med Skrtel, som har kommet innpå banen igjen.

23:Martin Skrtel ligger nede med skade. Det ser ut som at han strakk seg i situasjonen hvor han klarerte innlegget fra Cole. Kyrgiakos sendes i oppvarming.

22:Cole får lagt farlig inn et farlig innlegg, men Skrtel får akkurat avverget.

20:Hvert balltap fra Torres resulterer i jubel fra Liverpool-fansen.

19:Raul Meireles tar corneren, men Chelsea får headet ballen bort fra farlig område.

18:Carragher spiller Kuyt nydelig ut på høyrekanten. Meireles ligger nesten alene inne i feltet, men innlegget er for dårlig og Chelsea får slått til corner.

16:Skrtel dribler i forsvar og holder på å kløne det skikkelig til, heldigvis får han ryddet opp i det.

16:Drogba fyrer av fra drøyt 20 meter, men skuddet er altfor dårlig og går langt utenfor mål.

15:Chelsea prøver å spille seg gjennom forsvaret til Liverpool, men Carragher stopper Lampard akkurat.

15:Meireles prøver å spille Kuyt gjennom, men nederlenderen ligger i offside.

12:Johnson forsøker å skape noe på egenhånd mot Chelsea-forsvaret, men lykkes ikke.

9:Det bølger mye frem og tilbake her i begynnelsen, mye trilling av ball fra begge lag.

6:Kelly kommer med stor fart oppover på høyresiden og får lagt inn, men Chelsea-forsvarerne får ryddet unna.

5:Johnson legger inn fra venstre, men innlegget er altfor dårlig og ender i fem-meter for Chelsea.

2:Maxi sender i vei en håpløs feilpasning til Torres. Spanjolen går mot mål og avslutter, men skuddet går himmelhøyt over.

1: Mikel får gult kort etter bare drøyt 20 sekunder for en sen takling på Gerrard.

1:Liverpool sparker i gang denne 1. omgangen.

Liverpool har tatt ti poeng på de fire seneste kampene, men har kun scoret mål i en av de seneste seks ligakampene på Stamford Bridge. Liverpool står med to seirer, fire uavgjort og 12 tap borte mot Chelsea i Premier League.

Chelsea har kun tapt fire av de seneste 131 hjemmekampene i ligaen. De har kun sluppet inn syv mål på eget gress denne sesongen, best i Premier League.

Kenny Dalglish gjør to endringer på lagt fra seieren mot Stoke. Jamie Carragher får sin første kamp etter langvarig skulderskade og erstatter Sotirios Kyrgiakos i midtforsvaret. Maxi Rodriguez kommer inn for Fabio Aurelio. Liverpool fortsetter altså med en stoppertrio. Luis Suarez fikk en drømmedebut mot Stoke, men sitter igjen på benken.

Christian Poulsen har ristet av seg et ryggproblem. Milan Jovanovic er også tilbake etter skade. Duoen sitter på benken.

Liverpool må klare seg uten Andy Carroll (lår), Joe Cole (kne) og Jay Spearing (fot). Jonjo Shelvey har meldt forfall til kommende ukes U19-landskamp, og er heller ikke i troppen i dag.

Fernando Torres debuterer for Chelsea. London-laget stiller et tremannsangrep bestående av også Nicolas Anelka og Didier Drogba.

Vurdert av Frank H. Larsen

Reina 7Har nesten overraskende lite å gjøre, men tar seg greit av de avslutningene som kommer. God kontroll i feltarbeidet.
Skrtel 7Fansen satte neste ølen i vrangstrupen da han prøvde å drible seg ut, men kom sterkere tilbake. Var likevel den som hadde det vanskeligst av forsvareren i dag.
Carragher Liverpools beste8Skulle ikke tro visekapteinen hadde vært ute med langvarig skade. Rydder suverent opp i midtsforsvaret. Har en meget viktig blokkering på avslutning far torres i første omgang. Flere flotte avleveringer.
Agger 7Er meget god i duellspillet. God i presset og har også noen fine pasninger. Enkelte markeringsfeil trekker ned.
Kelly 7Har større fart enn Cole. Kommer på flere gode raid og slår bra innlegg. God kontroll defensivt.
Gerrard 8Jobber godt på sentralt midtbane. Demmer bra opp for Chelseas sterke midtbanetrio. Slår en flott målgivende pasning.
Leiva 7Lucas jobber etterrettelige i dag. Har et stygt balltap, men jobber seg sterkt opp og vinner mange dueller. God som førsteforsvarer i dag.
Meireles 8Portugiseren er i form. Har en evnen til å dukke opp når det lukter scoring. Har nå fire nettkjennigner på fem kamper. Jobber bra.
Johnson 6Er villig til å gå fremover, men ikke alltid like effektivt. Sliter noe mer defensivt enn kollegaen på motsatt side.
Rodriguez 5Gir nesten bort et mål i begynnelsen av første omgang. Burde ha gitt Liverpool ledelsen til pause, men bommer ufattelig på åpent mål.
Kuyt 6Ble meget ensom på topp i første omgang. Jobber utrettelig helt fremme. Forstyrrer Chelseas forsvar såpass at Meireles kan score.
Aurelio 0Kommer inn i det 75. minutt og var nær scoring med høyreslegga.
Poulsen 0Inn i det 84. minutt. Løper og dekker rom defensivt.