Lille - Liverpool

Tor 11.03.10 kl 19.00 (Europa League, 1/8-finale, 1.kamp) - ViasatFotball/TV4Sport/ TV3Puls/Five / Tilskuere: 18.000 / Dommer: Claus Bo Larsen (DEN) / Stade Lille Métropole / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Tor Sandø

En sen scoring fra hjemmelaget i en nokså tam og sjansefattig kamp ble avgjørende, og gir de røde et vrient utgangspunkt foran returen på Anfield om ei uke.

Torres

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Ingen store overraskelser i laget til Rafa. Johnson og Agger er tilbake fra start i forsvaret, mens Lucas og Mascherano som vanlig danner midtbanepar ute i Europa. Det betyr at Steven Gerrard igjen vil ligge bak Fernando Torres.

Overskyet og fire varmegrader sier værmeldingen fra Lille.

Liverpool i helhvitt nord i Frankrike.

1.min: Hjemmelaget går nesten rett i angrep og fyrer av et skudd fra om lag 20 meter, men Reina redder uten særlige problemer.

2.min: Lille får corner. Forsøket på et kort hjørnespark renner imidlertid ut i sanden.

10.min: Hasard kommer seg forbi Insua på Liverpools venstreside, men innlegget dypt inne i 16-meteren går igjennom hele feltet.

15.min: Torres snapper en ball på halvdelen til Lille, setter fart og spiller nesten fram Babel på løp. En forsvarer får ballen ut til en corner som blir resultatløs.

21.min:
Gerrard og Kuyt legger opp til et bra angrep da nederlenderen spiller igjennom Glen Johnson. Dommeren blåser imidlertid for at ballen har vært over dødlinja da backen slår 45 grader ut, reprisen viser at det var feil.

23.min:
 Spissen Frau hos Lille får behandling for et kutt etter en luftduell med Lucas.

26.min:  Babel er helt gjennom etter veggspill med Torres, litt skrått ute til høyre, men keeper redder med beinet. Kampens store sjanse så langt.

29.min:  Fernando Torres er nede et lite øyeblikk etter å ha fått en støvel i ansiktet helt nede ved cornerflagget.

33.min: Lille slår inn fra sin høyrekant, men  en hardt presset Frau får ikke avsluttet skikkelig.

34.min: Gerrard tverrvender og skyter ambisiøst fra nærmere 30 meter, men høyt over.

36.min: Lille slår et frispark fra ute ved sidelinjen, en hjemmespiller får et hode på ballen men ufarlig rett i fanget på Pepe.

37.min:  Babel må få en behandling etter å ha fått noe som lignet en albue langt nede i ribbeina.

40.min: Frispark til Lille i brukbar posisjon ute til høyre, men Carragher klarerer med en heading.

41.min:  Liverpool får frispark på hjørnet av 16-meteren. Gerrard og keeper redder, Johnson slår inn returen og Torres greier ikke å overliste keeper fra fem meter med en heading.

44.min: Johnson spiller fram til Lucas inne i feltet, men brassen får ikke ballen hurtig nok under kontroll.

45.min: Hazard skaffer seg litt plass foran Liverpools straffefelt, men får ikke klem på skuddet som Reina tar lett.

45+1.min: Lille får frispark i en farlig posisjon da Mascherano er først på ballen. Skuddet fra drøyt 20 meter går meteren over.

Lille gikk ut med halen i været, tempo og offensive hensikter. Sjansene uteble imidlertid og gjestene fra Merseyside fikk snart mer kontroll. I andre enden fikk Liverpool en stor sjanse drøyt midtveis da Torres og Babel kombinerte og nederlenderen nok burde ha scoret. Kampen våknet til mer liv mot slutten av omgangen og fortsatt var det Liverpool som var nærmest, spesielt da keeper gjorde en god redning på en heading fra Torres. Rafael Benitez og Liverpool har imidlertid fått kampen inn i et spor de vil være komfortable med. Lille ga inntrykk at de etter hvert ikke helt visste hva de skulle gjøre for å skape muligheter foran Pepe Reina. Trolig kan en forvente en nytt forsøk på stormløp fra vertene tidlig i 2.omgang, og hvis Gerrard & Co greier å håndtere det bør kontringsmulighetene komme i fullt monn.

50.min:
Lille og Hazard har ballen i nettet, men dommeren har blåst for offside før Reina lar ballen trille forbi seg. En diskutabel avgjørelse.

52.min: Mascherano poler ballen fremover, Lucas prøver seg med en volley fra trang posisjon, men ballen går et par meter til side for mål.

58.min: Liverpool prøver å ta et raskt frispark hvor man igjen prøver å spille fram Glen Johnson på løp bakfra, men backen faller og halvhjertede rop på straffespark faller for døve dommerører.

59.min: Babel skyter fra langt hold, ballen vingler og keeper har visse problemer med å slå ballen ut til siden.

61.min: Babel på løp fremover, men i steden for å slå til en ypperlig plassert Gerrard til venstre for seg går han selv rett i forsvarsekken.

63.min: Torres lager et unødvendig frispark på høyresiden til Lille. Agger klarerer innlegget i boksen med hodet.

63.min:  Emiliano Insua får advarsel for en takling, men så ut til å ta ballen.

65.min: Frau skyter knallhardt fra 30 meter, og Reina må bokse til corner.

66.min:  Agger er nær ved å sette hjørnesparket i eget nett.

67.min:  En grinete Fernando Torres kommer i dommerens bok.

73.min:  Riera inn for Babel hos LFC, og Dumont inn for Cabaye hos Lille.

76.min: Innbytter Dumont skyter løst fra drøyt 20 meter, men ballen treffer ei tue og er nær ved å lure Reina.

77.min:  Aubameyang inn for Frau hos Lille.

81.min: Store deler av stadion roper på straffe da Carra er litt røff mot en franskmann like innenfor 16-meterstreken.

83.min:  Toure inn for Obraniak.

84.min:  1-0 HAZARD - Unggutten slår et frispark med innoverskru, og ballen går forbi alt og alle og inn ved den bortre stolpen.

85.min:  Toure hos Lille.

88.min:  El Zhar for Kuyt.

88.min:  Aubameyang hos Lille.

90+3.min:  Agger får en smell i foten.

Sluttrapport
I en nokså rotete og sjansefattig 2.omgang hadde Liverpool tilsynelatende bra kontroll defensivt. Framover var det imidlertid ikke særlig forbedring fra den bedrøvelige kampen mot Wigan. En trodde kanskje at Lille ville prøvd å angripe mer utover i kampen, men franskmennene ble nokså forsiktige og tålmodighet syntes å ha vært et ord som ble nevnt i pausen. Til slutt fikk man den hullen på byllen man ønsket da et klassisk frispark gikk igjennom hele feltet og utmanøvrerte forsvar og keeper. Det gir Liverpool et vrient utgangspunkt foran et forhåpentligvis fullsatt Anfield om en uke, i et rundeoppgjør som nå balanserer på knivseggen.

Spillervurdering

Pepe Reina 6 - Spanjolen er kanskje litt passiv på målet til Lille som kom fra langt hold, men er vrien å ta for keeperen og det øvrige forsvaret. Ellers tok han det som kom igjennom det kompakte forsvaret og får absolutt godkjent.

Glen Johnson 4 - Er som flere av sine lagkamerater kamprusten, og makter ikke å komme med de store offensive bidragene. Har visse problemer med stjerneskuddet Hazard, som ble matchvinner.

Daniel Agger 6 - Jobbet bra i Liverpools forsvar og tok seg av de løpeturene som var for raske for kollega Carra. Satte inn flere bra taklinger og ledet en forsvarsfirer som lå kompakt mot et spillende fransk lag. Fikk seg en stempling mot slutten. Liverpools bestemann.

Jamie Carragher 5 - Ble ikke satt på de store prøvene på sin manglende fart. Gjorde sitt for å hindre baklengsmål og får absolutt godkjent for innsatsen. Var kanskje heldig som slapp unna da Lille ville ha straffespark åtte minutter før slutt.

Emiliano Insua 4 - Preger lite av Liverpools offensive spill og er lite med i spillet. Gjorde stort sett jobben sin defensivt. Fikk et gult kort for en takling og skjønte som oss andre lite av det.

Javier Mascherano 5 - Argentineren trives mye mer på midtbanen enn på høyre back. God som vaktbikkje på midten. Men kunne lite gjøre med den tafattheten som preget Liverpool i Frankrike i kveld.

Lucas Leiva 5- Viste i perioder brukbart spill defensivt. Lille er et spillende lag og Lucas var viktig for å hindre de kreative oppspillene fra franskmennene. Ble i lange perioder litt stasjonær, men får godkjent for jobben på midten.

Dirk Kuyt 4 - Løper igjen mye, men det blir for mange løp i ingenmannsland for nederlenderen i denne kampen. Lite ballkontakt og det han fikk å gjøre ble ikke så konstruktivt som man skulle håpe. Gikk av tre minutter for El Zhar.

Steven Gerrard 4 - Meldte seg ut i lange perioder. Ble løpende mye imellom. Det er noe alvorlig galt med rytmen i det offensive spillet, mye på grunn av at Gerrard og Torres sliter med formen. Tydelig på kroppsholdningen til de to stjernene at mye ikke fungerer. Hadde en stor sjanse mot slutten.

Ryan Babel 5 - Uvant tillit fra start for nederlenderen. Viste i perioder hva som bor i ham. Var svært nær ved å score alene med keeper i første omgang. Mer bevegelig enn ellers. Byttet ut for Riera 18 minutter før slutt.

Fernando Torres 4 - Det er vondt å se på store stjerner som får lite eller ingenting til. Sliter med finter som ikke sitter. Virker rusten, og ble mer og mer sur utover i andre omgang. Fernando må finne formen skal resten av denne sesongen reddes. Og det fort. Lite framgang for Torres og det øvrige spillet fra Wigan-kampen.

Albert Riera - Fikk 18 minutter for Babel uten at han preget spillet så mye.

Nabil El Zhar - Fikk tre minutter for Kuyt.