Liverpool - Benfica

Tor 08.04.10 kl 21.05 (Europa League, kvartfinale, 2.kamp) - Viasat4/TV4Sport/ TV3Puls/Five / Tilskuere: 42.377 / Dommer: Björn Kuipers (NED) / Anfield / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Liverpool slo Benfica 4-1 og er klare for semifinale i Europa League. Torres scoret sitt andre for kvelden. De to andre er kommet ved Kuyt og Lucas. 5-3 sammenlagt.

Aimar (84)

Liverpool tapte 1-2 mot Benfica i Lisboa for en uke siden, og står overfor en stor oppgave om det skal bli semifinale mot Atlético Madrid eller Valencia.

Ryan Babel og Emiliano Insúa er suspendert. Fabio Aurelio (lår), Martin Skrtel (fot) og Martin Kelly (kne) er på skadelisten. Maxi Rodriguez er ikke spilleberettiget.

Javier Mascherano og Fernando Torres er ett gult kort unna suspensjon i Europa League.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Uefa.com melder om en 4-2-3-1-formasjon med Glen Johnson og Daniel Agger på backene. Jamie Carragher og Sotirios Kyrgiakos er stoppere. Dirk Kuyt og Yossi Benayoun får flankeposisjonene. Javier Mascherano er tilbake på sentral midtbane, mens Steven Gerrard flyttes frem.

Ellers tynn benk. Rafael Benítez har måttet ta med det som er av tilgjengelige spillere som har vært innom førstelaget denne sesongen, blant annet Dani Pacheco, Daniel Ayala og Nabil El Zhar. Merk at Albert Riera ikke er tatt inn i varmen selv om mange spillere er ute. Også Damien Plessis er utelatt.

Benfica-sjef Jorge Jesus har måttet gjøre endringer i bakre rekker. Ut er Maximiliano, Marinho og Coentrao gått. Inn er Ruben Amorim, Sideni og Carlos Martines kommet.

God stemning som vanlig foran store kamper på Anfield. You`ll Never Walk Alone synges klokkerent.

Blir spennende å se om Liverpool går ut i hundre for en tidlig scoring og hvordan Benfica vil gå til denne kampen med sin 2-1-ledelse fra møtet i Lisboa.

Tom Hicks og George Gillett er til stede på Anfield.

1. min.: Nederlandske Björn Kuipers har blåst kampen i gang. Liverpool med avspark. Torres har første spark på ballen.

1. min.: 27 kamper siden Benfica tapte en fotballkamp. Den statistikken har nok ikke de røde tenkt mye på i forberedelsene til denne kampen.

2. min.: Første angrepsforsøk for Liverpool ender med offside og Torres i bakken. Benfica kan starte et angrep. Han hinker, men forhåpentligvis greier han å løpe det av seg.

3. min.: Torres har fortsatt en kjenning med skaden. Det meldes om bra trykk på Anfield.

4. min.: Carragher tar en Benfica-angriper. Portugiserne får frispark fra 19 meter. Di Maria får skutt, men Kyrgiakos får stoppet skuddforsøket og gir ballen til corner.

5. min.: Corneren ender med klabb og babb i en overbefolket 16-meter. Ballen går langt utenfor via et Luiz.

6. min.: Anfield-publikummet oppildner sine spillere. Torres blir igjen liggende etter hard behandling av en Benfica-spiller. Men han er raskt oppe igjen. Dommeren gir Benfica-forsvaren tilsnakk.

8. min.: Ingen av lagene har fått noe grep om kampen. Liverpool presser de mørkkledte høyt, mens kjappe portugisere forsøker seg med kjappe gjennomspill.

10. min.: Glimrende gjennomspill av Lucas til en Torres, som står i offside. Assistentdommeren er sent oppe med flagget.

11. min.: Bra Liverpool-angrep. Agger er offensivt og slår bredt til Kuyt, men Luiiz stopper nederlenderen. Venter fortsatt på kampens første målsjanse.

12. min.: Benfica og Di Maria får corner foran The Kop. Får pipekonsert. Ender med skudd fra død vinkel, som går langt over Reinas mål.

14. min.: Igjen et forsøk på å spille igjennom Torres. Og igjen stoppes det av en Benfica-midtstopper.

15. min.: Gerrard blir tatt og tar selv frisparket fra langt hold. Godt slått på Benficas femmeter. Liverpool får corner. Liverpool biter seg fast, men igjen rammes hjemmelaget og Torres av bortelagets effektive offsidetaktikk.

17. min.: Mascherano spiller Gerrard igjennom, men han blir løpt opp av en Benfica-back.

18. min.: Di Maria får igjen en sjanse på venstresiden. Det er medspillere i midten, men Di Maria skyter, utenfor.

19. min.: Benayuon blir tatt hardt av en motspiller. Israeleren kommer seg opp, dommeren nøyer seg igjen med snakketøyet i stedet for gulkortet.

20. min.: Johnsen kommer seg fri på høyresiden og får slått inn. Kuyt lar den passere, mens den sneier hårtustene på Torres. Begynner å likne noe nå, men Benfica forsvarer seg godt.

22. min.: Nytt Benfica-forsøk. Ballen går via et Liverpool-bein og utenfor. Corneren ender i en ny. Skummelt skrudd inn foran Reina, men Liverpool-forsvaret står i mot.

24. min.: Liverpool-fansen piper da dommeren peker på cornermerket for tredje gang på kort tid. Det er korrekt at Kyrgiakos er sist på ballen, men reprisen viser at ballen aldri har vært ute.

26. min.: Torres prøver å løpe seg fri med ballen, men blir møtt av en kraftig Benfica-forsvarer som sender spanjolen i bakken. Like etter får han en ny mulighet, igjen blir han liggende, men nederlenderen med fløyta gjør ikke tegn til å foreta seg noe. Litt alene på topp der, spanjolen.

27. min.:  1-0. Kuyt. Gerrard la corner. Kuyt står foran målvakten, går vekk fra keeper og header ballen i mål. Assistentdommeren vinker for offside, men hoveddommeren godkjenner målet. Benfica-spillerne protesterer til ingen nytte. Kyrgikaos var aldri nær ballen, noe assistentdommeren sikkert trodde. Det vilel ha satt Kuyt i offside.

29. min.: Benfica prøver febrilsk å kvittere, men Reina har kontroll på ballen som kommer fra Benficas høyre side.

32. min.: Javier Mascherano blir tråkket på foten av Javi Garcia og har vondt, men reiser seg og forsøker å løpe det av seg.

33. min.: Aimar forsøker å skjerme ballen i kamp mot Carragher, men han er for hardhendt.

34. min.:  2-0. Lucas. Liverpool er på sitt beste, spiller i lengderetningen. Gerrard spiller igjennom Lucas som er på løp. Han runder keeperen og legger ballen i det tomme målet og sender Anfield-publikummet til himmels. Liverpool i førersetet nå.

36. min.: Reina har gitt beskjed om at han må ha nye sko. Skoene er gjort klar til første anledning.

38. min.: Jobber febrilsk for en kvittering nå, portugiserne.

38. min.:  Cardozo skyter knallhardt, men Reina holder ballen.

40. min.: God jobbing på midten for Liverpool nå. De gjør det vanskelig for bortelaget. Men de røde må også tenke defensiv jobbing. Et Benfica-mål og vi er like langt.

41. min.: Tempoet er gått litt ned nå. Carlos Martins får en mulighet fra langt hold, men ballen går langt til side for målet.

42. min.: Mens ballen er på andre siden av banen, så står Reina i knestående og skrur på knottene. Han har hatt problemer med føreforholdene så langt.

43. min.:  Kjempesjanse til Benfica. Sideni får skutt fra langt hold. Ballen går via Reina og en Benfica-angriper. Portugiserne får feilaktig et hjørnespark.

45. min.: Reina får nå hjelp med knottene og står trygt på beina.

45. min. + 1 min: Det legges til ett minutt.

Liverpool har vært best og leder fortjent 2-0 ved pause og 3-2 sammenlagt. Men Benfica er et godt lag som sto overraskende høyt fra start, som er solide bak og raske til å komme seg i angrep. Liverpool tok ledelsen ved Kuyt. Benfica ville ha avblåsing for angrep på keeper eller offside, men hoveddommeren overprøvet sin assistent. Benfica forsøkte å slå tilbake, men takket være solid forsvarsspill og hardt arbeidende midtbanespillere greide Liverpool å stå i mot de angrepene som kom. Sju minutter etter ledermålet, tok kaptein Gerrard tak i ballen, så at Lucas var på løp og fikk slått igjennom. Liverpool i lengderetningen er Liverpool på sitt beste. 2-0 holder til ledelse, men et Benfica-mål i andre omgang vil gjøre at lagene er like langt. Det meldes om bra trykk på Anfield. Det er 0-0 i Madrid, der hjemmelaget Atletico scoret to mål i Valencia og avanserer med det med målløst sluttresultat i kveld.

46. min.: Benfica har avspark. Torres står ennå med en bekymret mine og tøyer på sin høyre fot.

46. min.: Liverpool går rett i angrep, men Benfica får avverget.

48. min.: Benfica får hjørnespark fra venstre. Ballen legges foran Reina, den heades videre, men Agger får avverget.

50. min.: Benfica-sjef Jesus slår ut med armene etter en feilpasning etter at Benfica hadde forsøkt å spille seg gjennom Liverpool-forsvaret.

50. min.: Kuyt blir vinket av for offside. Denne gangen ser det ut som assistentdommeren har rett.

51. min.: Kunne blitt en bra sjanse for Benfica. David Luiz skyter høyt over fra 17 meter.

52. min.: Benfica forsøker å spille kjapt gjennom lagdelene for å komme seg til sjanser, men Liverpool får mange på rett side av ballen.

54. min.: Nå er det Liverpool som står høyt og tvinger Benfica til å gjøre feil. En Benfica-forsvarer er nær ved å heade ballen i eget nett. Kunne blitt Gerrards tredje målgivende pasning (til nå).

55. min.: En dårlig ballberøring fra en Benfica-angriper fører til at han ikke får kommet seg til noe som kunne blitt en stor målsjanse.

57. min.: Mye fint kombinasjonsspill fra Benfica nå. Men hardt arbeidende forsvarere forhindrer målsjanser.

58. min.:  Di Maria blir liggende etter tøff behandling fra Mascherano. Han kommer seg opp igjen.

59. min.:  3-0. Torres. Spanjolen kan bare legge ballen i tomt mål. Fantastisk angrep. Kuyt legger med kirurgisk presisjon ballen inn foran Benfica-keepperen. der er Torres, som scorer enkelt. Nå må Benfica ha to mål for å avansere.

61. min.: Bra stemning på Anfield. Sulteforet på suksess, Liverpool-publikummet. Benfica vil ha straffespark da en Benfica-spiss når gressteppet, men dommeren lar spillet gå.

62. min.: Torres blir tatt igjen, og Benitez tar saken opp med sjettedommeren, som ber Rafa om å sette seg ned.

64. min.: Bra kombinasjonsspill av Benayoun og Lucas, men en dårlig touch av brasilianeren gjør at Benfica kan avklare.

65. min.: Torres triller rundt med Benfica-forsvaret, men går i bakken i møtet med Luisao. Torres og The Kop vil ha straffespark, men får ikke viljen sin.

67. min.:  Alan Kardec inn, Carlos Martins ut for bortelaget.

68. min.: Halve andre omgang er spilt og ingenting tyder på at Benfica skal få de to målene de trenger for å komme videre i Europaligaen.

69. min.: Ramirez går i bakken i møtet med Kuyt og Benfica får frispark fra rundt 20 meter.

70. min.:  3-1. Cardozo. Benfica-angriperen scorer sitt tredje mål mot Liverpool på frisparket. Hodeløst forsvarsspill av Liverpools mur, som både hopper og står med store mellomrom. Barnelærdom, som flere topplag ser ut til å ha glemt.

73. min.: Benfica ser ut til å ha fått blod på tann etter reduseringen og går for mer. Liverpool er litt på defensiven nå.

74. min.: Liverpool svarer. Torres lar ballen gå til Kuyt, som spiller Gerrard fri. Han skyter via en Benfica-forsvarer og til corner. Hjørnesparket går foran Benfica-keeperen, men ballen går utenfor.

75. min.:  Benayoun får gult kort for behandlingen av en Benfica-angriper. Cardozo gjør seg klar for et nytt frispark fra litt lenger hold.

76. min.:  Kjempefrispark igjen. Reina ser bare på ballen som går like utenfor.

77. min.:  Cardozo preger kampen nå. Har en kjempesjanse, men headingen går like utenfor.

78. min.:  Keeper Julio Cesar tar seg til hodet og må ha behandling. Det kommer en bære på banen. Julio Cesar ser dobbelt og må ut. Han fikk seg en smell i møtet med Kuyt for noen minutter siden.

80. min.:  Julio Cesar erstattes av Moreira i Benfica-buret.

82. min.:  4-1. Torres. Torres er On Side og løper på en glimrende gjennomspill fra Benayoun. Benficas nye målvakt går ned og Torres kipper behersket over og i mål. Skuldrene kan senkes. Torres har avgjort avansementet.

84.min: Aimar får gult kort.

86. min.:  Ngog for Torres for Liverpool og Coentrao for Aimar for Benfica.

87. min.:  Aquilani får noen minutter for Gerrard. Thor Eggen kaller italieneren for pingla. Hvor frekk er det mulig å være for en kommentator?

88. min.: Ngog med et glimrende gjennomspill av Benayoun, men Yossi er i offside.

90. min.: You`ll Never Walk Alone runger over stadion.

90. min.: Det er lagt til tre minutter.

90. min.: + 1 min.:  Benayoun ut, El Zhar inn for Liverpool.

90. min. + 2. min.: Benitez får ovasjoner fra fansen mot slutten. Liverpool er videre i Europa League.

Maktdemonstrasjon av Liverpool. De vinner fortjent 4-1 og går videre til semifinale mot Atletico Madrid i Europa League. Dette er nok to oppgjør som tidligere Atletico-spiller Fernando Torres ser fram til. Torres hadde mye av æren for seieren i dag. To typiske Torres-mål; det første var han der han er betalt for å være alene med målet etter glimrende forarbeid av Kuyt. Det andre løp han igjennom og la ballen kontrollert over benfica-keeperen og i mål. Kuyt åpnet selv ballet ved å heade ballen i mål i kamp med Benfica-keeperen. Kveldens fineste mål var Lucas sin. Han startet et løp som kaptein Gerrard så. Gjennomspillet bukket og takket brasilianeren for, han rundet keeperen og scoret. Benfica var bra med i perioder av første og spesielt i andre omgang. Cardozo kunne gjentatt det samme på Anfield, som han gjorde på hjemmebane i forrige uke, men måtte finne seg i at frisparkmålet ble Benficas eneste. Liverpool var gode og spilte mye av den fotballen Liverpool skal spille i kveld, i lengderetningen. Endelig noe å glede seg over etter flere tunge perioder i hjemme og i Europa.

Spillervurdering:

Reina 6 - Har svært lite å gjøre. Tar det som kommer. Flott utboksing i trengt situasjon. Blir utmanøvrert ved scoringen.

Johnson 5 - Sliter defensivt i første omgang. Mindre problemer etter pause, men fortsatt noe rufs. Kunne bidratt mer offensivt.

Carragher 7 - Har forholdsvis god kontroll. Klarerer vekk det som kommer. Kompromissløs i duellene.

Kyrgiakos 7 - Har sammen med kollega Carragher god kontroll på Cardozo som dominerte luftrommet iden første kampen.

Agger 6 - Klarer seg bra i uvant posisjon. Virker av og til litt feilplassert, men kommer bra fra oppgaven.

Mascherano 6 - Oppofrelsen er det ingenting å utsette på. Bra kontroll defensivt. Går på en knivegg forhold til gult kort, men slapp unna og spiller første kamp mot Atletico Madrid.

Lucas 7 - Starter ikke helt bra, men jobber seg opp. Går på et herlig løp i forkant av 2-0-scoringen. Flere gode taklinger og vinner ball flere ganger.

Kuyt 8 - Jobber som alltid bra. Viser god bevegelse og sender de røde i føringen med et herlig hodestøt. Også flott pasning til Torres-scoring. Liverpools beste

Gerrard 7 - To målgivende, en fra corner og en nydelig gjennombruddsball. Flere bra pasninger. Noe varierende kvalitet på dødballene. Burde ikke hoppet i muren ved baklengsmålet.

Benayoun 6 - Forholdsvis anonym i første omgang. Kommer sjelden forbi sin oppasser. men er tredje sist ved to av målene.

Torres 7 - Blir møtt av knallharde forsvarsspillere. Ikke veldig involvert før han scorer to mål i 2.omgang. Toppscoreren dukker opp og avgjør oppgjøret, og det er egentlig alt som teller!