Liverpool - Blackburn

Søn 28.02.10 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 42.795 / Dommer: Alan Wiley / Anfield / Skrevet av: Frank H. Larsen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool tok til slutt en god arbeidsseier. Scoringer av Gerrard og Torres. Utligning på straffe fra Andrews. Reina reddet alle poengene med en fantomredning på slutten. Aurelio ut med lårskade.

Diouf

Liverpool er vertskap for et Blackburn-lag som slo naboen Bolton 3-0 hjemme på Ewood Park forrige helg.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Fernando Torres starter sin første kamp etter kneskade, mens David Ngog henvises til benken. Jamie Carragher flyttes som forventet inn i midtforsvaret med Martin Skrtel (skade) og Sotirios Kyrgiakos (suspendert) ute.

Langt mer overraskende er det at Rafael Benítez velger å bruke Javier Mascherano på høyrebacken. De fleste tips gikk mot Martin Kelly eller Philipp Degen. Sveitseren er ikke engang på benken.

Fabio Aurelio erstatter benkede Emiliano Insúa på venstre back. Maxi Rodriguez kommer inn for Ryan Babel. Lucas Leiva og Steven Gerrard vil utgjøre den sentrale midtbanen.

Alberto Aquilani er igjen på benken der også unge Daniel Ayala sitter som midtstoppercover.

Chris Samba for Ryan Nelson er eneste forandring på Blackburn-laget som slo Bolton forrige helg.

1.OMGANG

1.min: Benayoun på høyre og Rodriguez på venstre. Kuyt spiller bak Torres på topp.

2.min: Blackburn skaffer kampens første corner. Samba får headet fra fem meter, men Reina redder greit.

3.min: Blackburn kjemper seg til ny corner. Reina får bokset vekk ballen.

4.min: Blackburn har tatt initiativet. Kommer rundt på Liverpools høyre. Liverpool får etter hvert ryddet opp rundt 16-meteren.

5.min: Olsen brenner til høyt over fra midt på Liverpools banehalvdel.

6.min: Benayoun prøver å tre igjennom til Torres, men Blackburn bryter.

8.min: Torres dribler vekk et par mann. Nzonzi legger ned Torres et stykke utenfor Rovers' 16-meter. Aurelio slår inn fra høyre. Ballen heades vekk.

10.min: Mascherano slår inn fra høyre, men uten adresse.

11.min: Olsen kommer frem på Liverpools høyre. Innlegget heades vekk av Agger. Pedersen fyrer løs fra langt hold. Rett på Reina.

12.min: Kuyt slår inn. Givet header ut til innkast.

13.min: Ballen legges tilbake til Torres. Spissen forsøker, men ballen går himmelhøyt over og til side for mål.

14.min: Mascherano sender til Maxi som kommer på overlapp. Innlegget klareres rett foran Torres.

16.min: Lucas mister ballen. Pedersen sender ballen til Kalinic. Avslutning utenfor fra skrått hold.

17.min: Fremspill, men for langt for Rodriguez.

17.min: Torres driber et par mann igjen. Salgado legger ned landsmannen.

18.min: Klabb og babb i Liverpools felt. Hjemmlaget får til slutt vekk ballen.

20.min 1-0 GERRARD: Først nydelig veggspill.  Gerrard spiller ut til Benayoun på venstre. Israeleren finner Gerrard i midten. Kapteinen får et touch på ballen. Kommer seg fri og setter ballen elegant over utrusende Robinson og i mål.

21.min: Dobbelsjanse av Pedersen. Pedersen skyter fra skrått hold. Returen fra Reina plukker han opp selv, men igjen redder Reina.

23.min: Maxi avanserer. Kommer til dødballen. Fortsetter inn lang dødlinjen. Legger tilbake. Aurelio få etter hvert ballen ved 16-meteren. Avslutningen utenfor.

25.min: Liverpool forøsker å spile hurtig fotball ,men ballen går mest på tvers.

26.min: Pedersen blir liggende etter en duell med Lucas der Liverpool får frispark.

27.min: Gerrard slår inn, men ballen blir klarert.

27.min: Diouf får tilsnakk av dommer for en altfor sent forsøk på takling på Gerrard. Frisparket fra Aurelio ender med corner til Liverpool. Blackburn klarerer ved første stolpe.

29.min. Mascherano offensiv på høyre. Kuyt slår ut til ham. Innlegget fra høyre heades vekk til ny Liverpool-corner. Kuyt kommer høyest, men headingen fra innenfor 5-meteren går utenfor.

31.min: Corner Blackburn. Reina kommer ikke opp. Liverpool får klarert. Ballen tilbake inn, men Reina kommer ut og plukker.

34.min: Benayoun kommer på venstre. Pasningen når ikke frem til Torres.

35.min: Benayoun pådrar seg frispark. Robinson slår frem. Reina får ikke skikkelig treff på utboksingen, men ballen går heldigvis ut til høyre og vekk fra farlig området.

37.min: Mascherano avanserer fra midtstreken før han fyrer løs fra 25 meter via forsvarer og til corner. Robinson bokser vekk ballen fra corneren.

38.min: Bytte Liverpool. Aurelio har problemer i lårregionen. Insua kommer inn.

39.min: Carragher faller og han kan ikke unngå at ballen treffer ham i armen. Ballen blir liggende død. Wiley peker på starfemerket.

40.min  1-1 ANDREWS (str). Ikke overbevisende straffe. Ballen går under Reina og i mål.

43.min: Innlegg fra Mascherano. Treffer nesten Torres, men Robinson kaster seg og redder.

44.min 2-1 TORRES: Langt utspill fra Reina. Lucas plukker opp andreballen. Forsøk på gjennomspill blir brutt av Samba. Ballen havner hos Maxi som legger inn fra siden. Robinson er på bærtur. Torres kan sette ballen i mål fra kort hold.

Tilleggstid: 2 min.

46.min: Gerrard tar et kjapt frispark. Ser Torres i midten, men dessverre i offside.

47.min: Kalinic går overrende i feltet i duell med Insua. Blackburn-spissen går ned altfor lett. Wiley må tilkalle seg begge kapteiner for å roe gemyttene. Kalinic var også i offside.

PAUSE

Liverpool kom svakt i gang og ble presset tilbake av et aggressivt bortelag de første 15-20 minuttene. Rovers kunne tatt ledelsen ved Sama allerede etter to minutter. De røde tok ledelsen mot spillets gang da Gerrard startet et flott angrep hvor han etter hvert fikk avsluttet selv. Etter det spilte Liverpool i høyt tempo og tok mer og mer over, men uten å skape veldig store sjanser. Jamie Carragher var noe uheldig da han traff ballen med hånden i det han falt i straffefeltet. Alan Wiley kunne ikke gjøre mye annet enn å peke på straffemerket. Keith Andres skjøt et under Reina og i mål. Liverpool slo relativt hurtig tilbake. Torres hadde ikke spilt fra start siden Reading-kampen, men har vært spillesugen og tok vel vare på Rodriguez' flotte innlegg.  Dermed 2-1-ledelse til pause. Underholdende omgang.

2.OMGANG

46.min: Liverpool angriper mot The Kop.

47.min: Viljehands av Olsson ved midtstreken. Forhindrer dermed en kontring.

49.min: Kommentator sier at Aurelio har strukket en lårmuskel.

50.min: Nzonzi drar Lucas overrende i duell. Så dytter han Lucas i ansiktet. Wiley nøyer seg med gult kort.

51.min: Bytte Blackburn. Chimbonda for Olsson.

53.min: Maxi gjenvinner ballen, men blir holdt tilbake av Chimbonda. Frispark i farlig posisjon utenfor 16-meteren.

54.min: Gerrard slår frisparket nydelig inn mot Agger på bakre stolpe. Agger kommer ikke over ballen. Headingen går derfor utenfor.

55.min: Kuyt spiller ut til Rodriguez som spiller inn, mellomting mellom skudd og innlegg. Robinson må fiste til corner. Andrews klarerer corneren.

56.min: Kalinic inn høyt inn i leggen på Mascherano. Liverpools spillere er rasende.

57.min: Frispark Liverpool igjen. Kuyt kommer ikke høyt nok på serven fra Gerrard. Ballen spretter inn til Robinson.

58.min: Mye gi og ta i 2.omgang. Stadig stopp i spillet.

60.min: Langt utspill fra Robinson. Agger header rett ned til en bortespiller som skyter utenfor.

60.min: Bytte Blackburn. Grella for Nzonzi.

61.min: Mascherano slår inn fra høyre. Kuyt med nydelig mottak og forsøker på brassespark. I nettveggen.

62.min: Godt angrep Blackburn. Diouf spiller til Hoilett, men avslutningen fra skrått hold går på Reina.

64.min: Diouf blir taklet ut over sidelinjen til jubel for Anfield-publikumet.

64.min: Bytte Blackburn. Roberts inn for Hoilett.

66.min: Andrews legger ned Lucas et stykke utenfor 16-meteren. Gerrard legger inn. Blackburn får klarert.

67.min: Roberts kommer nesten til avslutning fra kort hold, men Insua får brutt.

69.min: Diouf klipper ned Mascherano.

70.min: Andrews klarerer frisparket fra Gerrard.

72.min: Lucas gir bort billig frispark. Pedersen skyter inn fra høyre. Via Insua og til corner.

73.min: Liverpool får klarert corneren og påfølgende situasjon.

74.min: Duell på to meter mellom Reina og Kalinic. Ballen havner i mål, men Wiley blåser for frispark til Reina for dytt.

75.min: Ny duell mellom Kalinic og Reina på ved et innlegg. Reina får fryktelig vondt i skulderen. Lege og fysio ut på banen for å gi behandling. Etter litt bøy og tøy så fortsetter spanjolen.

77.min: Blackburn fester et grep. Reina må agere håndballkeeper og parere headingen fra Kalinic.

78.min: Ny dødball i mot. Ballen spretter ekkelt i feltet, men de røde får klarert igjen.

80.min: Chimbonda reagerer i en duell med Maxi Rodriguez. Chimbonda sparker Rodriguez i magen. Argentineren blir liggende og vri seg ved sidelinjen. Dommeren, som trolig ikke så situasjonen, snakker med assistenten. Overraskedne nok blir dte ikke delt ut kort.

81.min: Bytte Liverpool. Babel for Benayoun.

83.min: Gerrard avanserer. Avslutter svakt utenfor fra langt hold.

84.min: Blackburn har ballen. Liverpool ligger dypt på egen banehalvdel.

86.min: Agger kommer inn og stopper Blackburn-spiller i feltet, men får ikke klarert skikkelig. Ballen havner nesten hos motspiller i farlig posisjon.

87.min. Robinson tar frispark fra egen banehalvdel. Lemper ballen frem. Gerrard får klarert i feltet, men får også frispark da Samba gir kapteinen en dytt.

89.min: Bytte Liverpool. Ngog for Torres.

91.min :Lang innkast fra Pedersen. Liverpool header vekk. Grella plukker op retur utenfor 16-meteren, men klemmer ballen utenfor bortre stolpe.

Tilleggstid: 5 minutter

91.min: Roberts frem på høyre. Innlegget opp på Anfield Road End Upper!

92.min: Frispark mot Insua ved midtsirkelen. Lucas sparker vekk ballen.

93.min: Ballen heades av Samba mot bortre hjørne. Fantomredning av Reina.

93.min: Langt innkast Blackburn. Ballen spretter et par ganger før Liverpool får klarert. Nervøs avslutning på Anfield.

94.min: Blackburn presser hardt nå. Flere klareringer etter hverandre nå.

95.min: Mascherano kontrer kjapt, men nå blåser dommeren av!

SLUTT

Sluttrapport: Liverpool hentet hjem tre viktige poeng. Etter en relativt underholdende 1.omgang ble finspillet mer og mer borte etter pause. Blackburn var med å bidra sterkt til det med sitt fysiske spill, og bortelaget spilte stadig på grensen og vel så det, og pådro seg flere gule kort. Chimbonda kunne fått rødt for en ettersleng på Maxi Rodriguez, men det virket ikke som dommertrioen helt så situasjonen. Liverpool skapte noen sjanser i andre omgang, men ble mer og mer baktunge som kampen skred frem. Blackburn skapte trøbbel med sin direkte stil og prøvde å utnytte sine dødballer. Det ble en nervøs avslutning for Liverpools forsvar. På overtid var Blackburn svært nær en utligning på heading fra Samba, men Reina kastet seg så lang han var og vartet opp med en fantomredning. Spanjolen reddet dermed alle poengene. Fabio Aurelio måtte ut med det som skal være en strekk i høyre lår.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 8 - God på streken, modig og hadde to svært viktige redninger mot slutten. Først da han blokkerte et forsøk like etter å ha vært nede etter en smell, og så da han lå rett ut i sluttsekundene. Hadde noen halvmisser i feltarbeidet, men var likevel en matchvinner og får vår stemme som Liverpools beste.

Javier Mascherano 6 - En mann å ha med i krigen. Kom bra fram noen ganger fra sin uvante høyreback, men ble også lurt ved et par anledninger defensivt.

Jamie Carragher 6 - Scouseren prøvde desperat å styre sine forsvarstropper mot luftskytset til Blackburn. Lykkes vel bare delvis, og var uheldig som forårsaket straffespark.

Daniel Agger 5 - Den elegante dansken ble tydelig stresset av betongblokkene som Blackburn både hadde i angrep og kastet fram på dødballer. Et sleivete forsøk på klarering i sluttsekundene kunne fort ha blitt veldig kostbart.

Fabio Aurelio 6 - Knallharde dueller er heller ikke brassens favorittrett, og skadene synes aldri å ta slutt. Får et pluss for et par fine fremspill og dødballer.

Lucas 6 - Mistet ballen unødvendig et par ganger i farlige posisjoner sentralt, men spilte seg opp. Flott pasning mot Torres som var foranledning til seiersmålet.

Steven Gerrard 7 - Kapteinen begynner å nærme seg toppformen nå. En meget bra førsteomgang med scoring, flotte crossballer og stort sett også meget gode dødballer. Sloknet noe i 2.omgang.

Maxi Rodriguez 7 - Begynte nokså anonymt, men ble etter hvert mer involvert og gjør lure løp og viser sin rutine. Godt forarbeid til den avgjørende 2-1 scoringen og gjør sin beste kamp så langt i helrødt.

Dirk Kuyt 6 - Ikke særlig venn med ballen i dag heller, men arbeider kopiøst og er god å ha når det røynet på mot slutten.

Yossi Benayoun 5 - Israeleren virket rusten og fikk vist seg fram bare i små glimt, ellers ble han for det meste slukt i alt duellspillet.

Fernando Torres 7 - Det var herlig å se Fernando gjennomføre nesten en hel kamp igjen. Har, naturlig nok, en del å gå på men scorer et bra mål og er hele tiden en mann å passe på for Blackburn.

Emiliano Insua 6 - Spilte en drøy omgang etter skadet til Aurelio, og måtte konsentrere seg mest om det defensive etter hvert som Blackburn jaget utligning. Greide seg brukbart, enten det var mot Diouf eller Gamst.

Ryan Babel - Fikk noen minutter for Benayoun, og fikk vist seg lite fram på et tidspunkt hvor Liverpool hadde nok med å forsvare seg.

David N'Gog - Et ledd i få ned tempoet i sluttsekundene, da Rafael Benitez samtidig lot The Kop få anledning til å hylle en Fernando Torres som var tilbake.