Liverpool - Bolton

Lør 30.01.10 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport1 / Tilskuere: 43.413 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Liverpool var effektive i 1.omgang og bra i 2.omgang, og ledermål av Kuyt og selvmål ga tre hjemmepoeng.

Knight

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Alberto Aquilani og Steven Gerrard er med fra start, og spørsmålet er om han lar italieneren eller kapeinen spille sentralt sammen med Mascherano og hvem han legger bak David N'Gog. Maxi Rodriguez er tilbake på benken, og der er også Daniel Agger etter sitt skadeopphold.

Hos Bolton er det ventet at man spille med en spiss og med tre spillere sentralt på midtbanen. Det innlånte stortalentet fra Arsenal, Jack Wilshire, har fått en plass på benken.

Fansen fikk gratis sponsorforfriskninger før kampen.

Hvis en skal tro de første bildene spiller Kuyt bak N'Gog, og Steven Gerrard har en rolle ute til høyre.

4.min: Bolton vinner et par dueller ved hjørnet av 16-meteren til Liverpool, men Cohen får ikke mer enn pirket ballen til en utrusende Reina.

8.min: Liverpool får kampens første corner. Ballen heades ut i returrommet, men angrepet avsluttes ved at Kuyt får frispark mot seg.

10.min: Gerrard spiller fram N'Gog ute til høyre, men innlegget via en forsvarer blir plukket av Jaaskelainen.

11.min: Ny corner for Liverpool, foran The Kop. Farligere denne gang, men et skuddforsøk fra Insua blir klarert.

13.min:  Mark Davies får gult kort for å ha stått for nær på et frispark.

15.min: Jamie Carragher må gi en corner, men hjørnesparket blir greit klarert av de røde.

21.min: Kuyt spiller fram Gerrard, i god posisjon helt nede ved dødlinja, men innlegget går via en forsvarer til en resultatløs corner.

23.min:  Et godt angrep ender med at Insua slår et presist innlegg dypt inn i straffefeltet, men Kuyt er akkurat litt for sent til å få tåa på ballen.

24.min:  Lee får brodere seg inn i feltet etter å ha vunnet en duell går rundt Reina, men Kyrgiakos får reddet på streken da han skal sette ballen ikke fra spiss vinkel. Gedigen sjanse!

30.min: Liverpool holder ballen oppe rundt straffefeltet til Bolton, men det er aldri særlig farlig da Dirk Kuyt sender et langskudd over.

31.min:  Mascherano kommer for sent inn i en takling.

34.min: Kyrgiakos blir igjen etter at en corner er blitt klarert, men skuddet blir blokkert da han kommer til en mulighet inne i feltet.

37.min:   1-0 DIRK KUYT - Ypperlig angrep da Riera finner Insua yte på venstrekanten. Det dype innlegget blir headet tilbake fra Aquilani på bakre stolpe og selv om Dirk Kuyt ikke treffer skikkelig på avslutningen finner ballen veien til nettmaskene fra kort hold.

38.min:
N'Gog kommer igjennom ute på venstrekanten, men keeper redder skuddet fra skrått hold.

44.min: Forsvaret til Liverpool er skikkelig ute og sykler noen sekunder, men Bolton får ikke avsluttet da ballen går på tvers av straffefeltet foran Pepe Reina noen ganger.

44.min:  Angrepet over avsluttes med at Lee prøver å filme seg til et straffespark i duell med Aquilani.

Liverpool fikk etter hvert mer og mer av ballen, selv om hjemmelaget aldri fant noen god rytme i denne førsteomgangen. Gerrard ble lagt ut til høyre og Aquilani sentralt på midten, og ingen av spillerne har preget kampen særlig så langt. Da var Dirk Kuyt langt mer sentral i rollen bak N'Gog. Liverpool slet i det hele tatt veldig med å skape sjanser og Bolton har virket minst like farlige de gangene de våget seg opp i nærheten av målet til Pepe Reina. Det var derfor god effektivitet da Riera, Insua og Aquilani åpnet for at Kuyt kunne jobbe inn ledermålet med en avslutning fra kort hold. Hjemmelaget må heve seg et solid hakk hvis ikke dette skal bli noen nervepirrende siste 45 minutter.

46.min:
Bolton har den første antydning til angrep da Steinsson slår inn fra høyrebacken til Bolton, men ballen går over alt og alle.

48.min:  God utboksing av Reina da Bolton får omgangens første corner. Det er gjestene som har startet best i 2.omgang.

53.min:  Årets miss av N'Gog da en flott kontring gjør at Gerrard avslutter direkte på innlegget fra Riera, og David N'Gog greier å sette ballen i tverrliggeren fra kort hold og blank goal.

58.min:  N'Gog får nesten avsluttet hardt presset inne i feltet, etter et innlegg fra venstre.

60.min:   Gardner inn for Cohen hos Bolton.

63.min:  Gerrard brenner til fra drøyt 20 meter. Kapteinen går godt treff, men det er ingen fremme på returen fra keeper.

Liverpool presser hardt nå.

66.min:   Lucas inn for Aquilani. Weiss inn for Taylor.

67.min:  Jaaskelainen må bokse ut helt inne fra mållinjen, men returskuddet fra Gerrard blir blokkert.

70.min:  2-0 KEVIN DAVIES selvmål - Insua drar til fra 20 meter, skuddet hadde trolig gått utenfor før ballen treffer Davies og triller inn i motsatt hjørne.

74.min:
  Unge Weiss prøver seg på et frispark fra drøyt 20 meter, men høyt opp på The Kop.

74.min:   Maxi Rodriguez inn for Albert Riera.

78.min:   Elmander inn for Muamba.

80.min:  Knight snubler da Kuyt utfordrer, men ingen får en avgjørende touch foran mål.

84.min:   Ryan Babel inn for David N'Gog.

87.min:  Lucas header et presist frispark fra Gerrard tilbake i feltet, men det blir bare nesten.

87.min:  Knight i boka for fellingen som ga frisparket.

88.min:  Frispark fra Gerrard på hodet til Lucas igjen, denne gang mye nærmere mål og det er ikke så mye som skal til før brassen hadde kommet over ballen og headet i nettet.

90.min:  Gerrard har vært mye mer sentral etter at han mot slutten ble flyttet inn i midten, og får applaus for en dribleserie. Like etterpå legger Insua inn fra venstre, men Maxi kommer akkurat for sent ved bortre stolpe.

Tre minutter lagt til.

90+2.min:  Rodriguez og Babel peprer Bolton, men skuddene går i forsvarsmuren.

Med unntak av en liten krampetrekning fra Bolton like etter pause, dominerte de røde de siste 45 minuttene da litt mer offensive gjester ga bedre plass å boltre seg i. Større bevegelse og hurtigere pasningsspill ga etterhvert også gode sjanser, ikke minst da David N'Gog burde ha punktert kampen. I steden måtte en vente en drøy halv omgang før valiumen helt kunne settes på hylla, da et skudd fra Insua gikk via Davies og i nettet. På slutten burde resultatet ytterligere ha blitt pyntet på, men nok en kamp med null baklengs og tre poeng vil holde lenge.

Spillervurdering:

Pepe Reina 7
- Pepe er en sisteskanse i verdensklasse, og er rett og slett til å stole på. Har ikke allverden å gjøre i dag, men håndterer det som kommer greit. Må komme ut for å forstyrre Lee, som likevel kom seg forbi og brente sin sjanse. God og trygg i feltet mot Boltons lange oppspill.

Jamie Carragher 6 - Carra gjør en brukbar innsats på backen. I førsteomgang blir man fryktelig frustrert når visekapteinen viser hvor lite han takler å måtte levere offensivt, men han spiller på det trygge og gjør en grei match.

Martin Skrtel 7 - Martin gjør igjen en god kamp i de rødes midtforsvar. Trives i krigekamper som denne, og virker til å ha funnet tonen med Kyrgiakos. God i duellene, men kanskje litt unøyaktig når han forsøker seg på oppspill. Det sagt, så er det vel kun en dansk stopper i Liverpool som virkelig er god på det feltet. Med tanke på hvor ofte ballen havner hos Skrtel på bakre stolpe etter hjørnespark, så bør nok Rafa ta seg en runde med slovaken om det på treningsfeltet.

Sotiris Kyrgiakos 8 - Nok en god kamp av grekeren. Taper knapt en hodeduell - og de var det mange av. Må gi bort frispark i farlig posisjon en gang, men går ellers seirende ut av samtlige. Virker også tryggere med ballen i beina, og fortjener spilletid om dagen. Fin å ha i krigekamper som denne. Liverpools beste i dag, for januars positive overraskelse.

Emiliano Insua 7 - Slet med Boltons imponerende Lee Chung-Young, men spilte seg kraftig opp etter at sør-koreaneren skiftet side. Gode offensive bidrag, og er også den som fyrer i vei et skudd som endrer retning og gir de røde 2-0. Slår også innlegget før Dirks førstemål.

Javier Mascherano 7- Vinner veldig mange dueller, og spiller en god kamp som ryddegutt på midtbanen. Ettersom Alberto Aquilani aldri fant seg til rette i sin midtbanerolle, måtte han også rydde opp litt etter italieneren. Bra også i pasningsspillet. Meget bra.

Alberto Aquilani 5 - Er dessverre den klart svakeste spilleren for de røde i dag. Spesielt i førsteomgangen, hvor han knapt traff med en eneste pasning og ble løpende mellom. Skal ha for fin assist når han henger i luften og header ned til Kuyt inne i feltet. Noe bedre med i det kvarteret han får i andreomgang, når han har byttet fra hvite til sorte sko. Var langt bedre da han spilte i en mer offensiv rolle i forrige hjemmekamp. Femmeren får han for assisten.

Dirk Kuyt 7 - Var en av få som spilte en brukbar førsteomgang, og scoret også det viktige førstemålet. Går på en del gode løp, og kommer også til noen innlegg, men det blir mye nesten. Med lagkamerater mer på hugget i boksen kunne han tegnet seg for minst en assist.

Steven Gerrard 7 - Etter en veldig svak førsteomgang spiller kapteinen seg bra opp utover i andre.omgang. Er kreativ, sender i vei noen brukbare skudd, og viser klar forbedring utover i kampen. Slår også en del gode dødballer i dag.

Albert Riera 6 - Litt feig i duellene mot Steinsson, og trekker etterhvert mer innover i banen. Slår en glimrende ball til Insua før åpningsmålet, men er fremdeles et stykke unna toppformen.

David NGog 6 - Går på mange gode løp og jobber godt på topp. Får vist at han kan behandle ballen, men svikter litt i avslutningsøyeblikket. Burde nok ha scoret minst ett i dag. Den ene missen på åpent mål var fæl.

Lucas Leiva - Kommer inn for Aquilani og spiller godt i en god halvtime. Burde muligens ha scoret.

Maxi Rodriguez - Får et kvarter for Riera, og rekker å vise frem god spillforståelse og fin touch på ball. Blir muligens snytt for straffespark når skuddforsøket hans blir handset i feltet.

Ryan Babel - Får fem minutter for David NGog og rekker fyre i vei et par skudd.