Liverpool - Chelsea

Søn 02.05.10 kl 14.30 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 44.375 / Dommer: Alan Wiley / Anfield / Skrevet av: Frank H. Larsen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool er ute av kampen om 4.plassen. Chelsea ble for sterke for et tamt hjemmelag. Drogba og Lampard scoret bortelagets mål. Det første etter en stygg feilpasning av Steven Gerrard. De røde ender på 6. eller 7.plass.

Ballack (40)

Årets siste hjemmekamp på Anfield, hvor mye kan bli avgjort i forhold til hvilken ligaplassering Liverpool vil ende på denne sesongen. Liverpool har fortsatt en liten sjanse til å få spille i Champions League neste sesong. London-klubben kjemper om ligagullet, og kan forhindre at Manchester United tar sitt 19.ligamesterskap.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Rafael Benítez gjør to endringer fra laget som møtte Atlético Madrid. Sotirios Kyrgiakos og Maxi Rodriguez kommer inn for Glen Johnson (kneskadet) og Ryan Babel.

Javier Mascherano fortsetter på høyrebacken, mens Daniel Agger flyttes ut på venstrebacken i Johnsons skadefravær. Daniel Ayala sitter på benken selv om det ble antydet i går at han var ute med en leggskade.

Liverpool spiller med den kinesiske Carlsberg-logoen på trøyene i dag.

Hjemmelaget vant målvalget, og angriper mot Anfield Road End i første omgang.

1.OMGANG

1.min: Gerrard mister ballen til Anelka som spiller Lampard. Skuddet havner godt til side for mål.

2.min: Maxi skyter via Cole og til kampens første hjørnespark.

3.min: Ballen havner hos Mascherano i returrommet. Skuddet går via Kuyt og Cole til ny corner. Drogba klarerer to ganger.

4.min. Kalou går overende i feltet, men ikke nevneverdig kontakt med Mascherano. Dommer Wiley vinker spillet videre.

4.min: Stopp i spillet. Drogba må ha behandling.

7.min: Malouda avanserer før han skyter. Reina kontrollerer at skuddet går utenfor.

8.min: Liverpool spiller 11 mot 10. Drogba er igjen ute for å få behandling.

9.min: Anelka skyter fra langt hold. Reina gir retur, men heldigvis ingen motspillere i nærheten.

10.min: Gerrard spiller til Aquilani. Italieneren skyter fra langt hold. Ballen stryker tverrliggeren og går over mål.

12.min: Langt fremspill. Drogba header, men får elendig treff. Mascherano må helt ned ved cornerflagget for å hente ballen.

16.min: Agger avanserer, men blir lagt ned. Wiley bruker fordelen da Aquilani er på vei fremover, men blir stoppet av Chelseas forsvarere.

19.min: Fint oppbygd angrep på høyre. Mascherano slår til slutt innlegg opp på Anfield Road End.

20.min. Liverpool kontrer. Benayoun slår gjennom til Kuyt, men nederlenderen blåses av for en hårfin offside.

21.min: Malouda med langt fremspill. Offside både på Anleka og Drogba.

24.min: Mascherano legger ned Cole ute på Liverpools høyre. Lampard slår frisparket hardt inn. Reina plukker enkelt.

25.min: Benayoun drar seg innover fra venstre. Fyrer løs, men håpløst til side for mål.

26.min: Fine kombinasjoner av Chelsea. Ender med at Malouda stempler Mascherano utenfor Liverpools 16-meter. Kampens første gule kort.

28.min: Lucas skyter himmelhøyt over.

29.min: Rodrigiuez spiller Aquilani flott igjennom. Aquilani blir hindret av Ivanovic i skuddøyeblikket. Wiley tolker det som kamp om ballen, og peker ikke på straffemerket.

33.min: Gerrard tar seg helt inn i 16-meteren. Høyt overlegg. Litt for langt. Agger får ikke rent treff. Ballen ti lside for mål.

33.min 0-1 DROGBA: Horribelt tilbakespill av Steven Gerrard. Reina kommer på halvdistanse. Drogba snapper ballen og runder keeper før han setter ballen enkelt i mål. Gavepakke!

35.min: Agger fører ball. Ballack legger dansken ned. Frispark. Gerrard slår inn. Kuyt nær ved å styre ballen. Ballen går i fanget på Cech.

36.min: Cole slår inn fra Chelseas venstre. Lampard skyter like utenfor far litt utenfor 16-meteren.

38.min: Mascherano mister. Kalou slår videre til Lampard, og så videre til Anelka. Kyrgiakos takler rett før Anelka får skutt. Corner. Resultatløs.

39.min: Benayoun kommer inn i feltet. Slår inn, men Chelsea får klarert.

40.min: Ballack legger ned Gerrard i midtsirkelen.

42.min: Flere dueller i feltet. Til slutt avblåst for offside.

42.min: Bytte Liverpool. Rodriguez tar seg til lysken. Babel kommer inn.

44.min: Kalou får ikke skutt. Blir blåst av for frispark mot får angrep på Carragher.

Tilleggstid: 2 min.

46.min: Kalou kommer alene med Reina. Han ser ut til å få en knuff av Lucas og går i bakken. Ballen går inn til Reina. Ancelotti er rasende på sidelinjen, og mener Chelsea ble snytt for straffe.

PAUSE

Pauserapport: Kampen åpnet i frenetisk tempo, men roet seg etter hvert. Liverpool var det mest toneangivende laget i begynnelsen og kom til flere avslutninger. Aquilani var nærmest med skudd som strøk tverligger. Så mister Steven Gerrard totalt oversikten og spilte tilbake i retning Reina. Der dukket Drogba opp og snappet ballen. En gavepakke fra kapteinen! Deretter tok Chelsea mer over og kom til noen brukbare avslutninger. Lagene burde kanskje hatt et straffespark hver. Maxi Rodriguez måtte ut med noe som så ut til å være en lyskeskade.

2.OMGANG

46.min: Liverpool tar avspark og angriper mot The Kop.

49.min: Fint forsøk på fremspill fra Carragher, men Cech plukker.

50.min: Cole legger inn. Liverpool får klarert. Benayoun handser. Frspark til Chelsea noe utenfor Liverpools 16-meter. Ballen går i muren to ganger.

51.min: Kalou kommer helt til dødlinja innenfor 16-meteren. Slår inn foran mål, men Anelka treffer aldri ballen. Svært nær 0-2.

53.min: Gerrard spiller gjennom til Kuyt. Nederlenderen vinkes korrekt av for offside.

54.min: Kalou herjer med Mascherano. Heldigvis får Liverpool kalrert innlegget.

54.min 0-2 LAMPARD: Drogba spiller gjennom Anelka. Mascherano opphever offsiden. Lampard kan styre innlegget i mål mellom beina på Reina.

55.min: Carragher må ut for å få behandling.

57.min: Bytte Liverpool. Carragher må gi seg på grunn av skade. Ayala kommer inn.

59.min: Terry gir bort ballen til Babel. Nederlenderen fyrer over via Cech til corner.

61.min: Corner Chelsea. Ballack får ikke styrt headingen på mål.

63.min: Benayoun runder flere spillere og slår inn. Terry får klarert.

66.min: Mascherano får lagt inn. Chelsea klarerer. Aquilani skyter håpløst på tvers av banen.

66.min: Liverpool er sløve defensivt. Anelka lurer seg inn på blindsiden. Reina påpasselig frempå og må gi corner.

67.min: Ballen haver ute hos Malouda. Han skyter og Reina må kaste seg. På returen står en Chelsea-spiller i offside.

68.min: Terry skaller Kuyt i bakhode i en hodeduell. Begge spillere må ha behandling. Ser ut til å ha gått verst utover Kuyt. Nederlenderen må i garderoben får å sy. 10 mot 11 nå.

70.min: Cech plukker enkelt ballen på Mascheranos innlegg.

71.min: Kuyt tilbake på banen.

71.min: Drogba takler Mascherano stygt ved sidelinjen. Drogba får kun tilsnakk.

72.min: Kuyt kjemper til seg et hjørnespark. Drogba header vekk.

74.min: Viljehands av Terry, men slipper unna gult kort. Frispark fra cirka 20 meter. Liverpool prøver på en fiks frisparkvariant, men avslutningen fra Agger bli blokkert. Bruker for lang tid.

75.min: Kalou tar seg forbi Mascherano. Ballen havner i fanget på Reina.

77.min:Bytte Liverpool. Ngog for Aquilani.

78.min: Lucas for sen og legger ned Drogba. Frispark fra par og tyve meter. Ballack skyter rett i boksehanskene til Reina. Til innkast.

79.min: Chelsea kommer fire mot tre. Reina må gi retur på skuddet  fra Anelka. Reina kaster seg over returen.

80.min: Chelsea-skudd i nettveggen.

83.min: Agger fyrer over på pasning fra Babel.

85.min: Benayoun løfter inn. Kuyt header videre. Lucas går i bakken. Wiley vinker spillet videre.

86.min: Ayala blir lurt av Drogba, men henter seg inn og takler ballen over dødlinjen.

87.min: Mascherano får gult for en for tøff takling

88.min: Bytte Chelsea. Zhirkov for Kalou.

90.min: Liverpool presser på nå. Chelsea klarer vekk de ballene som kommer.

Tilleggstid: 3 min.

91.minn: Kyrgiakos får headet på corner. Chelsea klarer.

91.min: Flott pasning i retning Kuyt. Skuddet reddes greit av Cech.

92.min: Bytte Chelsea. Joe Cole for Anelka.

SLUTT

Sluttrapport: Liverpool er ute av kampen om 4.plassen etter 0-2-tap mot Chelsea. London-laget tok ledelsen på en horribel feilpasning fra Steven Gerrard i 1.omgang. Hjemmelaget klarte ikke å mobilisere i etter pause, og Chelsea hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen. Lampard doblet Chelseas ledelse da backrekka ikke var på alerten. Liverpool presset noe på mot slutten, men virket tunge i beina etter torsdagens kamp. Chelsea ble for gdoe i dag. Maxi Rodriguez og Jamie Carragher måtte ut pga skade. Liverpool havner nå på 6. eller 7.plass i Premier League.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 6 – Virket litt ukonsentrert også han og hadde et par småmiss og slurvete utspill, men gjør også enkelte gode redninger.

Javier Mascherano 4 – Chelsea satset åpenbart på at Kalou skulle utfordre Javier i hans vikarrolle på backen, og det lyktes da argentineren til tider ble helt kledd av.

Jamie Carragher 6 – Solid og profesjonell, som om Carra også slet litt i svingene da gjestene satt inn sitt høyeste gir.

Soririos Kyrgiakos 6 – Grekeren sparte seg ikke i noen dueller og var en styrke på dødballer både defensivt og offensivt. Liverpools beste etter vår oppfatning.

Daniel Agger 6 – Kanskje den fremste hos Liverpool før pause da han hadde god kontroll defensivt, brukte ballen godt og var flink til å være med framover. Falt noe i kvalitet, sammen med flere andre røde, etter pause.

Lucas 5 – Gjorde lenge en grei jobb som anker på midten, men det var også alt og det vi husker best framover var et skudd på rad 49.

Steven Gerrard 5 – Kapteinen virket ikke å ha den rette tenningen i dag, med slurvete pasningsspill og halvhjertet innsats, men ingen hadde vel likevel trodd at han skulle gjøre en slik elementær feil foran 0-1.

Maxi Rodriguez 6 – En av de bedre selv om han ikke var så veldig mye involvert før han måtte ut med skade. Glimtet til med en glimrende pasning da han spilte Aquilani igjennom.

Alberto Aquilani 5 – Den lille prinsen har igjen en voldsom variasjon i sitt spill, med et susende skudd, offensive pasninger, for så å gjøre helt enkle feil.

Yossi Benayoun 5 – Yossi prøvde hele tiden på å gjøre noe kreativt, men hadde en av dagene hvor det bare ble nesten.

Dirk Kuyt 5 – Det kanskje beste eksempelet på at dette var et Liverpool på nesten flatt batteri etter en kraftanstrengelse på torsdag kveld. Ga aldri opp, men kom heller aldri skikkelig inn i kampen.

Ryan Babel 5 – Prøvde å bruke farten ved et par anledninger, men kom ikke til ute på venstrekanten.

Daniel Ayala 6 – Fikk en litt mer takknemlig oppgave da Chelsea hadde kontroll på kampen da han kom inn, men var konsentrert og var solid i dueller og fremspill.

David N’Gog – Spilte noen få minutter på topp uten å få vist seg fram.