Bosingwa(70) ()
Alex(90)
Zhirkov(20)

Skrevet av Einar Kvande

Liverpool tok en uhyre sterk og viktig seier over serieleder Chelsea. Fernando Torres sine to flotte scoringer i første omgang avgjorde kampen. Chelsea presset Liverpool tilbake på banen i annen omgang, og beleiret nærmest Liverpool-målet. Midtveis i omgangen så det veldig stygt ut for hjemmelaget, og en scoring lå nærmest i lufta. Men det kom på mirakuløst vis ikke. Vertene hadde et par farlige kontringer mot slutten. Blant annet burde Alex hatt rødt kort da han stoppet David N'Gog med fri vei mot mål i sluttminuttene, og helt på tampen ble Maxi Rodriguez snytt for straffespark da han ble ureglementert stoppet av Petr Cech.

93:Maxi Rodriguez blir lagt ned av Cech når han runder keeperen etter en nydelig frispilling av N'Gog. Webb unnlater utrolig nok å dømme straffe.

92:Raul Meireles går ut. Jay Spearing kommer inn. Tre minutter ble lagt til, men det blir nok ett minutt til etter byttet.

90: Alex får gult kort når han går i kroppen på N'Gog som bakerste mann. Brassen ødela en opplagt målsjanse der, og burde hatt rødt.

90:Sturridge med en avslutning rett på Reina.

87:Fernando Torres går ut. David N'Gog kommer inn.

87:Reina på en liten bærtur, men får fanget ballen på andre forsøk.

86: Anelka skyter. Ballen går i kroppen på Reina, og spretter opp i tverrligger. Carragher får sklidd ballen tilbake til Reina foran den ventende Drogba. Kjempesjanse til gjestene.

84:Dirk Kuyt går ut. Jonjo Shelvey kommer inn, når Liverpool gjør sitt første bytte.

82:Nok en corner for gjestene.

80:Chelsea presser på. Gerrard lager hjørnespark.

76: Zhirkov går ut. Sturridge kommer inn.

74:Dirk Kuyt er veldig nær å gjøre 3-0. Feberredning av Cech til corner.

73:Torres prøver seg med et langskudd fra veldig skrått hold. Forandrer retning i Alex, og går til corner.

72:Maxi med et skuddforsøk etter at et fripark har blitt klarert, men Cech fanger enkelt.

70: Ivanovic går ut. Bosingwa inn.

66: Malouda får en kjempesjanse fra kloss hold på et innlegg. Jose Reina gjør en fantastisk reaksjonsredning. Liverpool er virkelig hardt presset nå.

61: Zhirkov skyter fra skrått hold. Reina slår til corner. Hjørnesparket blir klarert.

61:Chelsea vinner en corner. Torres header Maloudas hjørnespark unna.

60:Ramires header over etter innlegg fra Cole fra venstre. Liverpool har blitt veldig baktunge, og sliter med å holde ballen i laget.

59:Drogbas frispark fra 25 meter går ufarlig tilside for mål.

58:Skrtel går i ryggen på Drogba, og Chelsea får frispark fra farlig hold.

54:Chelsea presser Liverpool høyt på banen nå, og presser de røde til å gjøre feil.

47:Maxi med et godt skuddforsøk, men Cech har kontroll.

46: Kalou går ut, og inn kommer Drogba. Liverpool tar avspark mot The Kop.

Fernando Torres har vært den store forskjellen på de to lagene i en meget intens førsteomgang på Anfield. Spanjolen har vartet opp med to praktscoringer, etter fremspill av henholdsvis Dirk Kuyt og Raul Meireles. Spesielt den andre scoringen, like før pause, var en perle. Chelsea har ikke skapt en eneste målsjanse de første 45 minuttene, og Liverpool har egentlig bare vært truet når Florent Malouda har satt fart fremover. Liverpool har heller ikke hatt noen opplagte sjanser utenom de to scoringene, men kunne ha hatt et straffespark da Zhirkov handset inne i feltet.

45:Anelka spilles fri, men er i offside. Ett minutt er lagt til.

44:Fernando Torres skrur ballen i lengste hjørne fra 13-14 meters hold etter pasning fra Raul Meireles.

41:Terry går knallhardt inn i ryggen på Torres. Webb unnlater nok en gang å gi gult kort på et overfall mot spissen.

39:Malouda med et bra langskudd, som treffer Carragher og går til corner.

36:Langt fremspill i retning Kalou, men Chelsea-spissen dytter Skrtel i ryggen og de røde får frispark.

36:Alex header et Malouda-frispark langt utenfor.

33:Gerrard brenner løs fra 20 meter, men er uheldig når Terry får en tå på ballen. God retning på forsøket.

29:Skrtel med en farlig klarering på hodet rett til Kalou, men Anelka er heldigvis offside i neste trekk.

28:Zhirkov handser inne i feltet, men Webb gjør ingen tegn til å dømme straffe.

24:Torres skjermer bort Alex inne i feltet, og skal til å avslutte på blank goal, men dommer Webb dømmer frispark til Chelsea. Enten for hands eller dytt.

23:Gerrard felles av Ramires og Kalou på vei fremover på banen.

21:Torres stusser et innlegg videre til Maxi. Argentineren sender volleyen høyt opp på tribunen.

20: Zhirkov får gult kort når han feller Lucas. Brasilianeren er på full fart fremover med ballen på en Liverpool-kontring. Sabotasje av spillet.

17:Lucas sliter med å få tak på Malouda, men Kelly rensker unna til innkast. Chelsea har overtatt spillet etter Liverpools tidlige scoring.

14:Alex med et overfall på Torres. Chelsea-stopperen slipper gult kort.

14:Kalou header et innlegg fra venstre rett på Reina.

13:Torres med et optimistisk skuddforsøk. Utenfor.

11:Fernando Torres scorer etter nydelig fremspill fra Dirk Kuyt. Spanjolen setter ballen i mål alene med Cech.

5:Gerrard slår et frispark inn i feltet, men det hele renner ut i sanden.

3:Chelsea får frispark ute ved sidelinja, midt inne på Liverpools halvdel. De røde får klarert.

1:Det virker som Liverpool går ut i 4-4-2 med Dirk Kuyt på topp sammen med Fernando Torres. Raul Meireles bekler høyre flanke på midtbanen, og Maxi Rodriguez venstre.

1:Chelsea tar avspark mot The Kop.

Liverpool ligger på 16.plass i Premier League foran dagens kamp mot Chelsea på Anfield. En seier over serielederen vil imidlertid føre de røde minst 6 plasser oppover på tabellen.

Dirk Kuyt er litt overraskende tilbake i startoppstillingen mot Chelsea, etter tre uker på sidelinjen grunnet ankelskade. Sotirios Kyrgiakos sliter med hovne mandler, og kan ikke spille av den grunn. Glen Johnson glimrer også med sitt fravær. Han skal ha pådratt seg en mindre lyskeskade.

Chelsea starter med Didier Drogba på benken. Ivorianeren skal ikke føle seg helt frisk. Gjestene må også klare seg uten skadede Frank Lampard og Michael Essien.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 8 var arbeidsledig før sidebyttet, men hentet frem to klasseredninger etter pause og holdt følgelig Chelsea fra live. Bunnsolid i feltet, og utstrålte trygghet ved sitt blotte nærvær. Feilberegnet et oppspill i sluttminuttene, men hentet seg fint inn igjen.
Kelly 7debuterte fra start i Premier League-sammenheng, og klarte seg utmerket mot Chelseas sterke venstreside før hvilen. Hadde full kontroll defensivt, og markerte seg sågar offensivt. Fikk større problemer med både Malouda og Ashley Cole i 2. omgang, men alt i alt en god debut.
Carragher 8inntok tilskuerrollen i første omgang, ettersom Liverpool dominerte kampen. Da Chelsea overtok showet etter sidebyttet, tok visekapteinen tak. Kastet seg inn i dueller, hadde kontroll i luftrommet og dannet et glimrende stopperpar med Martin Skrtel. Oppildnet lagkameratene på kjent Carra-vis.
Skrtel 8kom til sin rett i andre omgang, da gjestene fra Vest-London pumpet baller inn i Liverpools 16-meter. Kontrollerte luftrommet sammen med Carra og nølte ikke med å ofre seg dersom behovet meldte seg. Sesongbeste av slovaken – til tross for enkelte problemer med å håndtere Chelsea-innbytter Didier Drogba.
Konchesky 7hadde stålkontroll på Kalou før pause. Benyttet sågar muligheten til å bidra fremover på banen. Noe sluttprodukt ble det imidlertid ikke. I andre omgang stengte han venstresiden inntil José Bosingwa kom inn og voldet ham noen problemer.
Kuyt 8gjorde skadecomeback med bravur. Nederlenderens utsøkte pasning ga Fernando Torres muligheten til å gjøre 1-0-målet. Trygg med ballen i bena, og slurvet heller ikke unna sine defensive arbeidsoppgaver. Løp til han gikk tom, og ble erstattet av Jonjo Shelvey seks minutter før slutt.
Gerrard 8tok tak både før og etter pause. Strødde pasninger med stor presisjon og sikkerhet, og spilte en stor rolle da Liverpool nøytraliserte Chelsea-midtbanen før pause. Løp og kjempet i samfulle 45 minutter etter hvilen. Sentral da hjemmelaget slo tilbake fra Chelsea-trykket midtveis i andre omgang. Meget god kamp av kapteinen.
Leiva 8patruljerte midtbanen med bravur før sidebyttet. Tapte et par dueller med Malouda, men imponerte med konstruktive pasninger og utrettelig innsats. Løp som en villmann i andre omgang, og vant en rekke dueller, i tillegg til at han ytterst sjelden slo vekk ballen.
Rodriguez 6bemerket seg med et par gode skuddforsøk, og forsøkte å kombinere med Fernando Torres før pause – dog med varierende hell. Litt mer usynlig etter pause, men heller ikke argentineren droppet et eneste hjemoverløp. Ble trolig snytt for straffespark på overtid.
Meireles 6satte opp Fernando Torres' 2-0-scoringer. Fant seg ikke helt til rette, men gjemte seg ikke bort av den grunn – selv om involveringene var av varierende kvalitet. La ned en durabelig innsats, og fikk ofte skotuppen på kula i viktige situasjoner. Byttet ut på overtid.
Torres Liverpools beste9får tittelen som Liverpools beste. Sendte rødtrøyene i føringen med en utsøkt avslutning tidlig i første omgang, og doblet ledelsen med en minst like nydelig avslutning like før pause. Var mye involvert før pause, men ble veldig alene og forsvant litt etter hvilen. Ble til slutt tatt av banen til stående applaus.
N'Gog 0erstattet tomålsscorer Fernando Torres tre minutter før slutt. Fikk en solid smell i duell med Alex. Kunne fort bokført en assist, men Maxi Rodríguez var uheldig.
Spearing 0kom inn for Raúl Meireles på overtid, og fikk nyte Anfield-publikumets versjon av You'll Never Walk Alone.
Shelvey 0fikk seks minutter som Kuyt-erstatter. Fikk således være med på å ro seieren i land.