Kuyt(89)
Torres(63)
Reina(54)

Skrevet av Frank H. Larsen

Heller ikke i tredje forsøk ble det seier for midlertidig manager Kenny Dalglish. Det 184. Merseyside-derbyet endte 2-2. Liverpool var klart best i banespillet før pause og ledet fortjent 1-0 etter scoring av Meireles. Everton trengte kun seks minutter på å snu kampen. Den første scoringen kom fra en feil idømt corner. Everton førte spillet de første 15-20 minuttene i 2.omgang. Liverpool virket preget av de to baklengsmålene, men Dirk Kuyt utlignet fra straffemerket. Så svingte kampen en periode og begge lag gikk for seieren. Til slutt ebbet det ut med 2-2 i en jevnspilt kamp. Under Kenny Dalglish ser vi tydelig at Liverpool-spillerne slipper seg mer løst offensivt.

95:SLUTT

93:Shelvey jager i duell med en blå, men Howard er først på ballen.

90:Tilleggstid: 4 min.

89:Dirk Kuyt er for sen i en takling på Coleman og får gult kort.

89:Kelly lar avslutningen gå utenfor. Forhåpentligvis hadde han og Reina kontroll.

88:Everton vinner en corner. Arteta slår inn. Reina bokser ut.

87:Torres kommer forbi sin oppasser, men sleiver ballen over dødlinjen.

86:Liverpool lemper inn i feltet, men ballen går over alle i straffefeltet.

86:Johnson drar seg inn i feltet og vinner en corner. Resultatløs.

85:Shelvey forsøker med gjennomspill mot Torres. Howard når ballen først.

83:Kuyt med gjennomspill. Maxi avblåses for offside.

81: Anichebe bytter med Bilyaletdinov.

80:Raul Meireles bytter med Jonjo Shelvey.

77: Osman bytter med Rodwell.

77:Kelly spiller flott frem Torres som prøver å lobbe over Howard fra langt hold. Ballen over.

73: Beckford bytter med Vaughan.

72:Kuyt kjemper seg til hjørnespark. Meireles slår inn. Skudd fra Torres blokkeres av Heitinga.

71:Store rom. To lag som satser alt fremover i øyeblikket.

69:Baines slår inn frispark. Anichebe treffer ikke skikkelig. Målspark.

68:Dirk Kuyt scorer på straffe. Nederlenderen er sikker foran The Kop. Howard går feil vei.

66:Osman legger ned Kelly. Meireles lemper inn frisparket. Skrtel sleiver med avslutningen. Maxi først på ballen. Howard tar argentinerens bein. STRAFFE!

63:Fernando Torres får gult kort for takling på Neville. Sesongens femte.

62:Anichebe skyter fra langt hold. Ballen skifter retning, men ingen problemer for Reina.

61:Corner til Liverpool. Etter litt frem og tilbake får Maxi headet på ball, men for løst.

60:Åpen fotballkamp. Stor strekk i begge lag.

58:Agger ble byttet ut fordi han hadde kjenning med en strekk på baksiden av låret.

56:Avslutning Liverpool.

54:Kaptein José Reina prater på seg gult kort.

52: Beckford scorer etter pasning fra Osman. Lang ball. Anichebe og Kelly i hodeduell. Kelly blir liggende med hodeskade.Osman spiller frem Beckford som drar seg fri og setter ballen i mål alene med Reina.

52:Kuyt er overivrig og pådrar seg frispark nær Evertons 16-meter.

51:Torres legges ned av Fellaini ved midtstreken.

46: Distin scorer etter corner fra Arteta. Skrtel glipper i markeringen. Distin header i mål via bakken og tverrligger. Johnson klarer ikke å rydde unna på streken. Corneren ser ut til å være feil idømt.

46:Everton tar avspark.

46:Daniel Agger bytter med Sotirios Kyrgiakos.

Liverpool har dominert og burde ledet mer enn 1-0 til pause. Omgangens eneste scoring kom etter stort press, da Raul Meireless til slutt fikk ballen over streken - portugiserens første nettkjenning for Liverpool. Kampen har blitt i spilt i høyt tempo. Arbeidsinnsatsen har vært god både med og uten ball. Hjemmelaget har vært flinke til å flytte spillere fremover. Fernando Torres har lagd mye hodebry for Evertons forsvar, og spanjolen viser god spilleglede i dag. Everton har vært farligst de gangene Fellaini har vunnet hodedueller mot Skrtel eller Agger.

47:PAUSE

46:Torres slår fint inn. Ballen faller nesten ned hos Maxi.

45:Baines skyter rett på Reina.

45:Maxi for ballen servert fra Fellaini. Skyter rett på Howard fra distanse.

42:Raul Meireles igjennom på pasning fra Kuyt, men skyter rett på Howard.

42:Fellaini vinner i feltet igjen, men Agger rydder unna.

40:Torres avslutter via en motspiller og til corner.

39:Torres blir lagt i bakken av Heitinga uten at dommer reagerer.

38:Frispark fra Meierels. Ballen detter ned. Kuyt sleiver og Fellaini får ballen unna.

36:Innlegg. Meireles klarerer til corner. Resultatløs.

34:Frispark mot Skrtel. Arteta slår inn. Langt til side for mål.

31:Fernando Torres skyter. Howard med strålende redning. Returen settes over.

29:Raul Meireles scorer på retur. Johnson legger inn. Kuyt header på mål. Howard gir retur. Kuyt plukker opp returen, og fyrer løs. Returen havner ute hos Meireles. Portugiseren dundrer ballen i nettmaskene fra 13 meter.

28:Johnson må gi corner på innlegg fra Baines. Skrtel bommer på corneren. Ballen forbi alle.

25:Fellaini vinner i luften mot Agger. Beckford nær ved å få tåa på ballen. Reina plukker.

25:Meireles går voldsomt inn i Arteta. Dowd dømmer frispark.

23:Maxi header via Agger og utover dødlinjen. Ikke langt unna å treffe innenfor stolpene.

22:Kuyt skyter fra distanse via en motspiller og til corner.

21:Lucas pådrar seg frispark som Heitinga lemper inn. Fellaini vinner i luften. Agger må gi corner. Resultatløst hjørnespark.

17:Fernando Torres avslutter i stolpen. Vinner duellen med Distin og så nydelig skuddfinte før han avslutter i stolpen. Kuyt skyter håpløst over på returen.

15:Phil Neville takler Torres hardt bakfra ved midtstreken. Moyes er rasende fordi Anichebe ikke fikk frispark på motsatt side etter påløp fra Spearing. Dowd nøyer seg med tilsnakk til Neville.

13:Farlig innlegg. Johnson må klarere til corner. Osman avslutter håpløst etter å ha vunnet andreballen.

11:Lang ball fra Johnson. Torres vender opp uforstyrret, men svak avslutning høyt over.

11:Flott initiativ fra Kelly. Komemr til dødlinja og får corner.

10:Intens åpning på Anfield.

9:Innlegg fra Coleman. Anichebe vender opp og avslutter rett i Agger.

8:Fin stikker fra Maxi. Torres blir avblåst for offside.

5:Innlegg fra Meireles mot Kuyt. Distin header unna.

4:Horribel feilpasning fra Spearing. Beckford forsøker på en lobb. Ballen går klart over mål.

2:Coleman avanserer og skyter, men til side for mål. Reina har kontroll.

1:Torres på fint løp og avslutter fra distanse. Howard redder enkelt.

1:Liverpool tar avspark og angriper mot Anfield Road End.

Ekstra følelsesladet Merseyside-derby når Kenny Dalglish er involvert i en hjemmekamp for første gang etter at han tok rollen som midlertidig manager. Liverpool-legenden fikk en tøff retur til manageryrket med to tap på like mange kamper, men skotten har nå en perfekt anledning til å snu trenden mot byrivalen.

Lagene har møtt hverandre 37 ganger i Premier League. Liverpool står med 16 seirer, tolv oppgjør har endt med poengdeling, mens Everton har ni seirer.

De røde har tapt ti kamper denne sesongen. Forrige gang laget stod med ti tap etter 21 serierunder rykket laget ned. Liverpool har vunnet fem av de seks siste kampene på Anfield.

Everton har tre tap på bortbane så langt, men seks kamper har  endt med poengdeling (10 totalt).

Liverpool mangler Steven Gerrard (suspendert), Jamie Carragher (skulderskadet) og Brad Jones (landslagsspill). Everton stiller uten Phil Jagielka (skadet) og Tim Cahill (landslagsspill).

Fernando Torres spiller sin 100. ligakamp for de røde.

Kenny Dalglish har gjort to forandringer på laget fra tapet mot Blackpool. Jay Spearing og Maxi Rodriguez kommer inn for Christian Poulsen og Milan Jovanovic. Glen Johnson fortsetter på venstre back.

Liverpoolfc.tv antyder tre spillere - Spearing, Meireles, Lucas - på sentral midtbane, det vil si en slags 4-3-3-formasjon.

Everton stiller uten Steven Pienaar, som de blå har akseptert et bud på, og spissen Louis Saha.

Liverpoolfc.tv opplyser at Milan Jovanovic og David N'Gog er skadet. Christian Poulsen er heller ikke i troppen.

Stor jubel når Kenny Dalglish kommer ut av spillertunnelen på Anfield. YNWA runger over stadion.

John W Henry & co er på plass.

Vurdert av Håvard Sæle

Reina 6kunne lite gjøre med baklengsmålene. Måtte ut og gjøre målet mindre på utligningen, og var uheldig da Distins heading gikk mellom bena hans. Nesten sjanseløs da Jermaine Beckford fikk sjansen fra kort hold og gjorde 2-1 like etterpå. Slet litt med kvaliteten på utspillene, men var ellers sikker med ballen i bena.
Kelly 7hadde en strålende førsteomgang. Leighton Baines utrettet ingenting på Kellys høyreside, og Bolton-gutten klarte sågar å gi nevnte Baines trøbbel defensivt. Parkerte eksempelvis scouseren med rå fart midtveis i omgangen. Tapte en av duellene i forkant av Evertons ledermål, men dommer Phil Dowd burde kanskje stoppet spillet på grunn av hodeskaden Liverpool-backen pådro seg. Var villig med fremover, men med varierende innleggskvalitet.
Skrtel 3var uheldig og udyktig da Everton utlignet. Misset i markingen av Sylvain Distin, og tillot franskmannen å stange inn 1-1. Slet voldsomt med store og sterke Marouane Fellaini før sidebyttet, og gikk tapende ut av de fleste duellene med belgieren. Fikk ikke klarert i forkant av bortelagets 2-1-scoring, og må påta seg sin del av skylden for Beckfords fulltreffer.
Agger 5fikk juling i luftrommet før pause, men var til gjengjeld solid langs bakken. Ble igjen i garderoben i pausen, og rapportene tilsier at dansken pådro seg en lårstrekk i løpet av første omgang.
Johnson 6ble nok en gang plassert ute på venstrebacken, men var betydelig bedre i dag enn han var mot Blackpool i midtuken. Slo innlegget som etterhvert førte til 1-0-scoringen, og var generelt aktiv offensivt før pause. Hadde god kontroll på Seamus Coleman i første omgang, men fikk større problemer med iren etter sidebyttet. Engasjerte seg mye offensivt – men med blandet hell.
Leiva Liverpools beste8trives åpenbart ved store anledninger. Viket ikke en tomme i duellspillet, gjorde det enkelt og greit i pasningsspillet – og patruljerte midtbanen fra sin dype rolle. Fikk tøff kamp fra Fellaini, men trakk seg ikke fra nærkampene. Det glapp riktignok ved et par anledninger, men sett under ett var brasilianeren dominant på midtbanen. Liverpools beste.
Spearing 6spilte sin andre Premier League-kamp fra start, og klarte seg godt i lokalderbyet mot naboen fra den andre siden av Stanley Park. Kjempet knallhardt fra første minutt, og løp utrettelig på midtbanen. Ga bort ballen litt for enkelt, og får trekk for det – men alt i alt godkjent for Spearing.
Kuyt 7slo tilbake etter en svak kamp i midtuken. Løp sokkene av seg og kriget forbilledlig – i tillegg til at han var heldigere med berøringene sine. Kombinerte fint med Martin Kelly før pause, og bidro sterkt til at Liverpool maktet å vedvare trykket mot Toffees-målet. Fikk muligheten fra straffemerket midtveis i andre omgang, og trillet kula iskaldt i nettet. Ble notert i dommerens bok for en sen takling på Seamus Coleman i sluttminuttene.
Rodriguez 6varierte veldig i prestasjonene, og ble også litt borte i perioder av kampen. På den positive siden, viste han blant annet frem noen lekkerbiskener fra sitt tekniske register. Dyktig til å kombinere på små flater. Vant straffesparket som førte til 2-2-scoringen.
Meireles 6scoret sitt første mål for Liverpool med en vakker avslutning fra 13-14 meter før halvtimen var passert. Var aldri redd for å gå i bresjen og ta dueller, men portugiseren slurvet med pasningsspillet. Spesielt i andre omgang slo han ofte unødvendig bort ballen. Ble erstattet av unge Jonjo Shelvey ti minutter før slutt.
Torres 7plaget vettet av Johnny Heitinga før sidebyttet. Traff stolpen etter et lysende raid. Kriget med Distin og Heitinga, og vant flere av duellene. Dyktig til å holde på ballen. Bevegelig og frisk. Gjorde ofte noe konstruktivt med ballen. Gikk litt mer sur etter pause, og pådro seg også et unødvendig gult kort. Viste likevel prov på at superformen er i anmarsj.
Shelvey 0bokførte nok et innhopp. Markerte seg med noen fine pasninger, og den tidligere Charlton-spilleren er definitivt ikke redd for å ta ansvar. Tok et par hjørnespark i sluttminuttene, og var primært fremoverrettet i sitt spill.
Kyrgiakos 6fikk et sjokkartet innhopp som Daniel Agger-erstatter. 43 sekunder tok det før ballen lå i nota. Men grekeren kunne ikke lastes for noen av scoringene, og Soto fikk dessuten tak på Fellaini i luftrommet. Viste dog svakhet med ballen i bena.