Liverpool - FK Rabotnicki

2-0)(4 - 0)

05.08.2010 /Europa League /Anfield / Tilskuere: 31202 / Dommer: Peter Sippel (GER)

Skrevet av Arild Skjæveland

Dette var en kamp hvor Liverpool hadde full kontroll hele veien. Det var stor klasseforskjell på lagene, og de røde burde og kunne vunnet mye mye mer. Selv om motstanden ikke var all verden var Steven Gerrard og Joe Cole strålende sammen, og viste at det kan bli et fruktig sammerbeid. De røde sløste veldig med sjansene, men med 4-0 sammenlagt ble man kanskje mer opptatt av å gjøre ting så fint som mulig enn å bare få ballen i nettet. Alt i alt en veldig bra treningsøkt, og mye lovende spill fra de røde.

90:Dommeren legger til to minutter.

90:De røde kontrer igjen og Daniel Pacheco får mye tid og rom nesten alene med gjestene målvakt, men nøler litt og sjanser forsvinner. Der burde han enten spilt Maxi Rodriguez eller skytt tidligere.

89:På corneren etter skyter vertene i stolpen!

88:Rabotnicki kontrer, og Martin Kelly får kastet foten sin foran angriperen og ut til corner. Der redder han de røde fra baklengs.

87: Mojsov får gult kort.

87: Mojsov blir tatt for filming.

86:Liverpools nr.10 gliser opp mot The Kop, han har trivdes i sin første kamp på Anfield.

85:Joe Cole får en stor mulighet til å score sitt første mål. Kelly slår et nydelig innlegg, men Joe Cole klarer ikke komme over ballen når den kommer til han helt umarkert inne i feltet.

81: Silva bytter med Marcio.

80:Maxi Rodriguez kommer til en stor sjanse. Joe Cole triller ut til Maxi Rodriguez som kommer stormende inn i feltet. Han vender bort en mann og skal legge ballen i motsatt hjørne når han mann får kastet seg inn og blokkert forsøket.

76:De røde blir snytt for straffespark når David NGog blir dratt ned i feltet så han ikke når en stikker fra Glen Johnson.

75:Alberto Aquilani har vært mye involvert etter at han kom inn, og har markert seg positivt.

73:Leiva Lucas bytter med Jay Spearing.

69:David N'Gog header like til side for mål etter en kort corner som blur slått inn igjen i feltet. Stor sjanse, og der burde han defintivt scoret sitt andre.

67:Milan Jovanovic bytter med Maxi Rodriguez.

62: Carlos bytter med Mojsov.

62:Steven Gerrard bytter med Alberto Aquilani.

59:David N'Gog kommer til heading inne i feltet. Headingen er litt løs, og målvakten får avverget.

57:Daniel Pacheco fyrer løs med høyrefoten. Til side for mål.

54:Joe Cole tar ballen flott med seg med hælen inn i feltet og får avsluttet. Målvakten er fint nede og blokkerer forsøket på nærmeste stolpe.

48:Milan Jovanovic kommer til et godt skudd fra 25 meter. Skuddet har fin kraft og retning og målvakten får så vidt bokset til corner.

46:Joe Cole skyter i tverrleggeren. Han Det ser ut til at han forsøker seg på et innlegg, men likevel veldig nære hans første scoring foran The Kop!

45:Liverpool stiller uforandret i andre omgang. Joe Cole og David N'Gog sparker i gang andre omgang. Nå angriper de røde mot The Kop.

Det har bare vært et lag på banen i denne førsteomgangen, og det har vært Liverpool. Det har vært totaldominans, og vi har sett mye fin fotball på Anfield så langt. Steven Gerrard og Joe Cole har virkelig funnet hverandre, og kombinasjonene dem i mellom har vært helt strålende underholdning. David N'Gog scorer for første gang i sin karriere i to kamper på rad, og det var en flott heading etter godt forarbeid av Joe Cole. Steven Gerrard doblet ledelsen fra straffemerket, men det burde vært mye mer enn 2-0 etter denne omgangen. Vi håper de røde kjører på også i andreomgang, for da kan det bli mye moro når man angriper mot The Kop.

45:Supert spill fra de røde. Joe Cole hælsparker til Dani Pacheco. Han trer gjennom til David N'Gog som er alene, men uegoistisk forsøker å legge inn igjen til Steven Gerrard. Der burde franskmannen ha skutt selv.

45:Dommeren legger til ett minutt av førsteomgangen.

39:Steven Gerrard scorer på straffe. Kapteinen sender målmannen feil vei.

39:David N'Gog blir revet ned i feltet etter en corner. Dommeren peker på 11-meteren. Steven Gerrard skal ta straffesparket.

33:Kombinasjonsspillet mellom Steven Gerrard og Joe Cole har virkelig vært ypperlig.

28:Joe Cole får ballen fra Pacheco og skyter fra 22 meter. Han prøver å skru ballen opp i høyre kryss, men ballen går over mål.

26:Et innlegg fra Joe Cole havner hos David N'Gog inne i boksen. Det kommer litt uventet på franskmannen, som ikke rekker å stokke bena til å avslutte.

23:Steven Gerrard banker et frispark foran mål. Etter litt klabb og babb havner ballen hos Jovanovic. Han får gitt den videre til Pacheco som stormer inn i feltet og forsøker seg på et innlegg. Godt forsøk, som ender med ny corner for de røde. Her kan det bli flere mål.

21:David N'Gog scorer etter innlegg fra Joe Cole. Steven Gerrard slår en kort corner til Joe Cole, som løfter ballen inn til David N'Gog i feltet. Han header den inn via tverrleggeren. Flott scoring!

21:Steven Gerrard skyter fra 25 meter, og målvakten må gi corner. Glimrende pasning og overhopp fra Pacheco i forkant av skuddet.

20: Carlos får gult kort for holding av Kelly etter flere advarsler fra dommeren i forkant av en corner.

19:Liverpool ruller flott opp med Pacheco, Cole og Glen Johnson. Rabotnicki får klarert det gode innlegget fra Johnson foran David N'Gog.

16:Joe Cole slår en glitrende ball gjennom til Dani Pacheco som løper gjennom. Han er litt uheldig med førstetouchen, for med en bedre touch ville han kommet til avslutning alene med keeper.

14:David N'Gog kommer til en stor sjanse. Joe Cole hælsparker til Gerrard, som igjen trer franskmannen nydelig gjennom. NGog er alt for nonchalant når han forsøker å runde keeper istedenfor å avslutte i fantastisk posisjon. Der skulle det stått 1-0.

13:Rabotnicki-spilleren skyter direkte på frisparket. Cavalieri har grei kontroll, men hadde den gått via noen i feltet kunne det blitt farlig.

12:Dani Pacheco virker veldig ivrig, men har ikke helt fått det til å stemme i starten. Både offensivt og defensivt har han gjort småfeil. Nå har han gitt bort et frispark til Rabotnicki i farlig posisjon.

10:De røde har dominert fullstendig i starten, og det er tydelig at det er stor klasseforskjell på lagene.

7:Glen Johnson går på et glitrende raid, hvor han tar med seg ballen fra midtbanen, passerer en rekke spillere og trer gjennom til N'Gog inne i feltet. Franskmannen får ballen i mål, men blir avvinket for en hårfin offside.

1:Rabotnicki sparker i gang kampen, og Liverpool angriper mot Anfield Road End i første omgang.

0:Det er ikke helt fullsatt på Anfield i kveld, og en del seter står tomme i hjørnet av Main Stand, på Anfield Road End og Lower Centenary.

Det ble et lag omtrent som forventet. Glen Johnson tar venstrebacken, mens Martin Kelly fortsetter på høyresiden. Alle de engelske landslagsspillerne er tilbake, og det blir også en mulighet til Dani Pacheco å vise seg frem, etter glimrende prestasjoner med Spania U19 i U19 EM. Dette blir hans første start for Liverpool FC noensinne. Han vil få rollen like bak David N'Gog, mens Joe Cole og Milan Jovanovic tar hver sin ving. Med Steven Gerrard og Lucas Leiva sentralt på midtbanen er det således et veldig offensivt mannskap, og det vil overraske oss om det ikke blir skapt en del sjanser - hvertfall om FK Rabotnicki spiller slik som de gjorde i det første oppgjøret som endte 2-0 til de røde.

Vurdert av Torbjørn Flatin

Cavalieri 6Har aldri hatt en roligere dag, før gjestene fikk til et par kontringer helt mot slutten av kampen.
Kelly 7Gjorde en solid innsats på motsatt side av hva han vanligvis spiller, og får et ekstra poeng for en herlig inngripen som hindret baklengsmål i sluttminuttene.
Carragher 6Carra vil ha vært nyttig til å lede forsvar og ikke minst lede Martin Kelly i for ham en noe uvant posisjon.
Skrtel 6Vant lett det som var av dueller mot en motstander som konsentrerte seg om å prøve å begrense tapet.
Johnson 7Den av forsvaret som fikk vist seg mest fram, naturlig nok i en kamp som Liverpool kontrollerte fullstendig i 85 minutter. En del gode initiativ hvor han fikk vist sin fart og innleggsfot.
Jovanovic 7Litt av og på, men var likevel positiv med eksempler på fart, direkte spill og også noen gode innlegg.
Leiva 7Virket lettere i kroppen enn de fleste og har da også mer matchtrening enn flere av de røde. Løp mye, brøt mye, og fikk uvanlig sjenerøs applaus fra The Kop da han ble byttet ut.
Gerrard 7Styrte mye i starten og hadde bl.a. et strålende fremspill som N’Gog brente. Synes å trives sentralt med bevegelige spillere foran seg.
Cole Liverpools beste8Liverpools nye nr.10 kan bli en yndling på The Kop. Lekre tekniske detaljer, smarte pasninger og var også nære på å score ved flere anledninger. Var banens beste i sin offisielle debut i helrødt.
Pacheco 6Enkelte bra touch og trivdes da Liverpool fikk det til å flyte som mest i perioder i 1.omgang, men totalt sett er vi litt skuffet over toppscoreren i EM for U19. Holder ofte for lenge på ballen og også litt for ofte velger han feil løsning.
N'Gog 6Scoret med en fin heading, skaffet straffespark, og kom seg i gode posisjoner. Han sløste imidlertid bort alt for mange sjanser, og ødela også en del angrep med svake pasninger, til å få helt godkjent.
Rodriguez 0Kom fort inn i det bevegelige spillet med mange korte pasninger rundt straffefeltet til Rabotnicki, og var nær både scoring og målgivende.
Aquilani 0Italianeren har hatt en meget svak pre-season, og bare bekreftet det i den snaue halvtimen han fikk på Anfield. Svake pasninger og liten selvtillit, virker han å være langt unna en startplass på Anfield.
Spearing 0Grei jobb av Jay, og fikk stor applaus ved et tilfelle da han løp opp en ball og fikk inn en klokkeren takling.