Liverpool - Fulham

Søn 11.04.10 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport2 / Tilskuere: 42 331 / Dommer: Andre Marriner / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Liverpool dominerte i samtlige 90 minutter, men klarte ikke å finne noen åpninger i Fulhams bastante forsvar. De røde var rett og slett ikke kreative og effektive nok i angrep.

Duff (87)

Liverpool er vertskap for Fulham, og er avhengige av å ta tre poeng for å henge med i kampen om fjerdeplassen i Premier League.

Dersom du ønsker lagoppstilling og scoringsvarsel sendt direkte til din mobil - Prøv denne linken.

Fernando Torres har ikke klart å bli kvitt kneskaden han pådro seg i kampen mot Benfica, og blir erstattet av David N'Gog i startoppstillingen.

Daniel Agger fortsetter på venstrebacken, da Emiliano Insua også sliter med en skade.

Dirk Kuyt og Lucas Leiva har blitt henvist til innbytterbenken, noe som medfører at Alberto Aquilani får sjansen fra start. Benkingen av Lucas kan være av rent taktiske årsaker. Et gult kort for brasilianeren i dag vil nemlig medføre at han må stå over kampene mot West Ham og Burnley.

Torsdag er det den 15.april, og dermed 21 år siden 96 Liverpool-supportere mistet livet i Hillsborough-ulykken. Dette blir markert med ett minutts stillhet før avspark.

1.min: Liverpool tapte målvalget, og tar avspark mot The Kop.

3.min: Liverpool har hatt ballen mest i åpningsminuttene, og det meste har foregått på Fulhams banehalvdel. Babel vinner en corner.

4.min: Gerrards innsvinger blir headet inn i feltet igjen av Agger på bakre stolpe, og Babel bommer regelrett på ballen når han bare har å sette i ballen fra kloss hold. Kjempesjanse!

7.min: Gerrard med en fantastisk langpasning til N'Gog, som den unge franskmannen strekker ut en tå på inne i feltet, men volleyforsøket går en meter til side for mål.

8.min: Liverpool fortsetter å presse på, og Johnson vinner en corner. Det korte hjørnesparket fører til at Rodriguez vinner et nytt hjørnespark. Denne slås dessverre bak dødlinja av Gerrard.

11.min: Kyrgiakos sleiver ballen til en unødvendig corner for bortelaget. De røde får headet unna innsvingeren.

11.min: Liverpool kontrer etter en kjapp igangsetting av Reina, men Fulham får kontroll over Gerrards fremspill.

12.min: Mascherano tar med seg ballen fremover og finner N'Gog. Den unge franskmannen skyter over og utenfor fra 20 meters hold.

13.min. Agger kommer fremover fra sin venstrebackposisjon, spiller vegg med Gerrard og felles like utenfor 16-meteren.

14.min: Aquilani setter frisparket rett i muren.

15.min: Konchesky feller Aquilani nede ved sidelinja. Gerrard slår frisparket fra høyre, men Schwarzer får bokset unna.

16.min: Fulhams tur til å få frispark ute ved sidelinja, etter at ballen skytes opp i Babels hånd fra kloss hold. På den påfølgende frisparksituasjonen får Mascherano frispark med seg.

18.min: Greening får gult kort, etter å ha meid ned Johnson lenge etter at ballen er spilt. Gerrard tar frisparket fra høyre. Konchesky header unna til innkast.

19.min: Johnson vinner en corner etter godt Liverpool-spill. Denne blir headet ut til et nytt hjørnespark. Etter litt frem og tilbake får Fulham ballen ut av feltet.

23.min: Flott Liverpool-angrep der Babel går på tvers av 16-meteren, finner Johnson, som legger inn på bakre stolpe. Ballen blir headet inn til Aquilani, som forsøker seg på et brassespark som Schwarzer redder.

23.min: Fantastisk redning av Schwarzer, når Rodriguez får rom og tid inne i feltet, og skyter fra kloss hold.

24.min: Aquilani header over på et innlegg fra venstre.

27.min: Carragher får gult kort for viljehands midt på banen.

31.min: Hangeland sparker Rodriguez i hælsenen, og Liverpool får frispark 35 meter fra mål. Fulham får headet innlegget ut til innkast.

32.min: Mascherano med et meget godt skuddforsøk fra drøye 25 meters hold, som Schwarzer såvidt får fingrene på.

34.min: Mascherano med et volleyforsøk fra distanse, men treffer ikke like godt denne gangen, og ballen triller langt utenfor mål.

35.min: Johnson slår ballen forbi Greening, og Fulham-spilleren går bevisst rett i kroppen på høyrebacken. Greening er utrolig heldig som ikke får sitt andre gule kort. Svakt av dommer Andre Marriner. Frisparket klarer ikke Liverpool å utnytte.

36.min: Etter å ha blitt rundspilt av Johnson skifter Greening flanke, for å se om det er lettere å stoppe Agger i steden.

38.min: Nevland går ned i feltet, og roper på straffe under press fra Carragher. Dommerne vinker spillet videre.

40.min: Zamora vinner et frispark i en duell med Kyrgiakos. 30 meter fra Reinas mål.

41.min: Baird skyter frisparket rett i muren.

42.min: N'Gog holder litt for lenge på ballen, og mislykkes med å finne Rodriguez på vei inn i feltet.

43.min: Agger må gi et innkast etter at Carragher mistet ballen høyt oppe på banen.

45.min: Ett minutt er lagt til i første omgang.

45+1.min: Agger forsøker seg på et skuddforsøk fra distanse, men det går over og utenfor.

Pauserapport: Liverpool har vært det førende laget i solskinnet på Anfield, men trass i flere store målsjanser står det 0-0 ved pause. Aller nærmest å gi vertene ledelsen var Maxi Rodriguez, men Mark Schwarzer gjorde en god redning på hans skudd fra kloss hold. Ellers har også Babel, N'Gog, Aquilani og Mascherano hatt brukbare muligheter. I motsatt ende av banen har Liverpools stoppere holdt Fulhams angripere i sjakk, og det har aldri vært direkte farlig foran Pepe Reina. Gjestene var utrolig heldige som ikke ble redusert til ti mann, da Jonathan Greening strengt tatt burde ha fått sitt andre gule kort 35 minutter ut i omgangen.

46.min: Fulham sparker i gang annen omgang, mot The Kop.

48.min: Rodriguez spiller inn ballen fra høyre, Gerrard blir dyttet og vil ha straffe, mens ballen ender hos Aquilani i god posisjon. Dessverre får ikke italieneren rent treff på ballen, og lærkula triller inn til Schwarzer.

49.min: Duff prøver å finne Nevland, men Reina er våkent ute og fanger ballen.

50.min: N'Gog gjør en god jobb ute til høyre, og finner Rodriguez inne i feltet. Han legger tilbake til Aquilani, som prøver å plassere ballen i krysset. Schwarzer bokser til corner.

51.min: Aquilani med et brukbart skuddforsøk fra distanse, som går noen meter utenfor.

53.min: Enormt Liverpool-press nå. Fulham er nærmest beleiret i eget straffefelt.

54.min: Babel går flott inn fra venstre og finner Aquilani som skyter fra 13-14 meters hold. Ballen går via et Fulham-bein og til Rodriguez som står i offside.

59.min: Liverpool bare fortsetter beleiringen av Fulham, som har store problemer med å komme ut av eget straffefelt. Men de røde sliter med å finne åpninger. Possession de siste 5 minutter er 77-23 i Liverpools favør.

62.min: Agger dundrer ballen langt opp på Anfield Road End når et Gerrard-innlegg fra høyre blir headet ut av feltet av Baird.

63.min: Godt skudd fra skrått hold av Babel, som Schwarzer gjør en meget god redning på nede ved venstre stolperot. Corner. Liverpool blir snytt for et nytt hjørnespark etter at Kyrgiakos header i ryggen på en motstander og ut over dødlinja.

65.min: Liverpool gjør sitt første bytte. Kuyt inn for Aquilani. Gerrard trekkes ned på midtbanen, og Kuyt går inn som hengende spiss.

68.min: Fulham gjør ett bytte. Okaka kommer inn for en haltende Zamora.

69.min: N'Gog får en meget god sjanse på et meget godt innlegg fra Gerrard, men franskmannen presterer å heade ballen i helt feil retning igjen, utover i banen, i god posisjon foran mål.

70.min: Schwarzer gir en retur på et Rodriguez-innlegg når han blir forstyrret av N'Gog, men ingen røde rekker frem til ballen i tide.

71.min: Murphy feller Gerrard like utenfor 16-meteren, og får gult kort.

72,min. Benayoun inn for Babel.

72.min: Liverpool tar et innøvd frispark, og N'Gog mener han blir holdt inne på femmeteren.

75.min: Godt innlegg fra Gerrard, som Fulham stusser til en corner. Den blir resultatløs.

76.min: Murphy ut. Klappes av banen av The Kop. Dikgacoi inn.

77.min: Baird gir en corner. Den tas kort, og Kuyt slår inn til Kyrgiakos, som header over fra god posisjon.

78.min: Okaka holder Gerrard i trøya, og Liverpool får frispark.

79.min: Liverpools siste bytte. Pacheco inn for N'Gog.

82.min: Greening ut og Riise inn for gjestene.

86.min. Benayouns innlegg treffer en Fulham-arm, og publikum roper på straffe. Dommeren lar spillet gå videre.

87.min: Duff holder igjen Johnson, når backen bryter et angrep, og blir belønnet med gult kort.

89.min: Hughes header et Gerrard-innlegg til corner. Fulham får frispark i etterkant av hjørnesparket.

90.min: Tre minutter er lagt til.

90+1.min: Okaka finner Duff inne i feltet, og Reina må gi en retur. Ballen klareres til innkast av Johnson.

90+2.min: Fulham vinner et frispark like utenfor hjørnet av Liverpools 16-meter, og velger å bruke det til å drøye tid ute ved cornerflagget.

Liverpool dominerte i samtlige 90 minutter, men klarte ikke å finne noen åpninger i Fulhams bastante forsvar. Gjestene var sjelden over på Liverpools banehalvdel, men de røde var rett og slett ikke kreative og effektive nok i angrep. Jo lenger ut i kampen det gikk, jo mindre oppfinnsomme synes Liverpool å bli. Innbytterne klarte heller ikke å bidra med noe nytt i forhold til å finne åpninger. De beste sjansene i annen omgang fikk Aquilani og Kyrgiakos, men de røde måtte konstatere at to nye poeng gikk tapt i kampen om fjerdeplassen.

Spillervurderinger:
Pepe Reina 6 - Behøver kun å gjøre en redning i løpet av kampen, når Duff sender i vei et skudd på slutten. Full kontroll, og er ganske arbeidsledig ellers. Solid.

Glen Johnson 7 - Mye involvert i førsteomgangen, hvor han er et av de rødes fremste angrepsvåpen. Dabber litt av i andreomgang, men har ingen problemer defensivt. Gir bort et irriterende frispark på overtid, men gjør alt i alt en god kamp, og er Liverpools beste i dag.

Sotirios Kyrgiakos 6 - Begge midtstopperne til Liverpool er arbeidsledige i dag, og Bobby Zamora og Erik Nevland har de full kontroll på. Grekeren er en kjempe i luftrommet, og det er skuffende at han ikke scorer på sjansen sin i andreomgang.

Jamie Carragher 5 - Også Carra hadde god kontroll på Fulhams angripere, men det er litt skuffende å se at Carra er så begrenset og småfeig når Liverpool stanger mot Fulham-muren og Carragher slår støtte i stedenfor å finne en medspiller høyere opp i banen. Får gult kort for viljehands tidlig i førsteomgang.

Daniel Agger 6 - Dansken gjør en ny brukbar kamp på backen, men er ikke like mye med offensivt som mot Benfica. Er arbeidsledig defensivt i dag.

Javier Mascherano 7 - Argentineren plukker opp en million andreballer, rydder opp det lille som er, og gjør en god kamp. Sender også i vei et godt skudd som setter Schwarzer på prøve i førsteomgang.

Alberto Aquilani 6 - Mye småpent, og en del slurv. Kommer til en rekke skuddmuligheter, men klarer aldri å få skikkelig dreis på noen av dem. Italieneren burde vel streng tatt gjort det bedre med alle mulighetene han fikk.

Maxi Rodriguez 6 - Maxi kommer til noen gode innlegg, og burde også helt klart ha scoret på kampens største mulighet i dag. Virker til å mangle en del selvtillit foran mål dessverre.

Steven Gerrard 6 - Klarer aldri helt å ta skikkelig tak i spillet når de røde stanger mot Fulhams forsvarsmur. Sender i vei en fantastisk pasning mot NGog tidlig i førsteomgang, men mangler det lille ekstra i dag.

Ryan Babel 5 - Selv om man føler det kan skje ting når Babel får ballen, er det så alt for sjelden at det faktisk resulterer i scoring. En litt frustrerende spiller, men som til tross for å ha vært usynlig en stund skaper en av hjemmelagets beste målsjanser i omgangen når han drar seg fri på egenhånd og skyter mot første stolpe.

David NGog 4 - Det er en umulig jobb å ta over jobben til Fernando Torres som enslig spiss, men kampen i dag viser dessverre forskjellen på verdensklasse og "exciting prospect". Løper mye, men klarer aldri å få noe farlig ut av de sjansene han får.

Dirk Kuyt - Kommer inn for Aquilani i det 65. minutt, og går rett opp på topp sammen med David NGog. Nederlenderen kommer seg aldri til noen målsjanser fra den posisjonen i dag.

Yossi Benayoun - Får drøye 20 minutter, men klarer ikke å markere seg mer en med et halvgodt innlegg. Er ikke i nærheten av formen han var i på denne tiden i fjor.

Dani Pacheco - Får ti minutter for David NGog. Prøver, og ønsker å imponere, men viser seg dessverre litt for "lett" i dag. Kommer seg til et skudd som blir blokkert helt mot slutten.